Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    204
Benim abdominal serklajim var ilk gebeliğim mecburen sezeryandi istesemde normal doguramazdim şimdi 2 gebeliğim yine sezeryan dikişlerim hale bende çünkü canim

Benim abdominal serklajim var ilk gebeliğim mecburen sezeryandi istesemde normal doguramazdim şimdi 2 gebeliğim yine sezeryan dikişlerim hale bende çünkü canim
Sizin zaten 39.hafta içerisinde olacak herhalde değil mi? Daha erken tarih verilenler de olmuş da merak ettim. Ben de heyecanlanıyorum acaba ne zaman olacak diye. Bir an önce belirlense rahatlayacak gibiyim ama belki de daha da heyecanlanırım hiçbir fikrim yok :)

Benim de önceden zorunlu sezaryen olmuştu doktorla konuşmadım ama o yüzden yine sezaryen olur diye düşünüyorum. Ama zaten öyle istiyorum ben :)

Ben de 38'den sonra yani 39. haftanın içinde olur diye tahmin ediyordum ama 37 sonrası denmiş çoğunlukla. Ben biraz daha erkene hazırlayayım bari kendimi
Ben daha gün almadım doğum için. Haftaya pazartesi kontrolüm var. O zaman konuluruz heralde ama bugün arkadaşımla konuştuk. Onun oğlu tam 36+0 da kendiliğinden gelmiş. Bi arkadaşın kızı 36+3 de doğmuş. Ben bugün 36+0 ım ve hiç kendimi hazır hissetmiyorum:))))) sanki daha aylar varmış gibi bi de rahatım :)))) doğum şekli konusuna gelince de annemin arkadaşlarına göre vajinal doğum yapmalıymışım. Kendileri de öyle yapmış hatta gelinleri de öyle yapmış:) ben de kızdırmak için onları ay ben 3,5 kiloyu oramdan çıkaramam sizin gibi kusura bakmayın diyorum deliriyolar:)))) dediklerine hiç takılmıyorum hatta üzerlerine gidiyorum kızdırmak için. Benim yerime onlar sinirlensinler:) geç iyileşirsin diyolar, geç iyileşeyim nolcak diyorum. Evde yardımcım var zaten iş yapmıyorum diyorum. Kuduruyolar:)))) benim zaten kendimi bildim bileli vajinal doğumdan korkularım vardı. Nedenleri çok farklı. Ama zaten tüp bebek olduğu için doktorlar genel olarak sezaryen öneriyolar, benim de işime geliyo:) internette okuduğum kadarıyla bebişlerin sadece %5 i hesaplanan tarihte doğuyorlarmış. Hepimiz gönlümüze göre bir doğum yapıp hem kendimiz hem de bebişlerimiz için ennnnnnn sağlıklı olanı yaşayalım hele ki bu gruptaki bir çok arkadaşım bir çok sağlık problemiyle uğraştı. Ben nispeten rahat bir hamilelik yaşadım. Konuşmaların çoğuna bile katılamadım o yüzden. Bu nedenle en iyisini en güzelini ve stressiz olanı hakediyoruz tek tek dualarım hepimiz için

Ay çok tatlısınız bence de böyle tepkiler verilmeli hep umarım çok güzel zamanlar bekliyordur hepimizi

Kesinlikle aynı düşünüyorum seninle. Kötü niyetle soranlar var denmiş ama Allah aşkına hepimiz aynı gemideyiz ve kimse kimsenin eltisi değil forumda, niye kötü niyetle sorulsun? Herkes merak ediyor öğrenmek için soruyor ben hiçbir zaman öyle bir hava sezmedim burada. Ona anlam veremedim zaten çok saçma yani o anlamda sorulması, sonuçta daha %90’ımız doğurmadık ve doğumhanede dahi son anda sezaryene çevirme ihtimali var. İnsanlar da bu yüzden soruyor neden sezaryendi canım? diye. Bence de azarlamaya gerek yoktu çünkü öyle bir sebep yok ortada, ben herkesin iyi niyetli olduğuna eminim zira herkes en kıymetlisi en üstüne titrediği şey için evladı için burada. Kutsal olan bir içgüdüyle hareket ediyoruz arabalarımızın modelini yarıştırmıyoruz yani

Heheh evet işte. Sosyal hayatta vardır kötü niyetli insanlar belki. Ama tepkileri buraya taşımaya gerek yok

Canım sonunda mantıklı bir yorum ya çok teşekkürler

Ay kadın platformu burası hepimiz birbirimize destek için yazışıyoruz. Tecrübe edindiğim konular hakkında çok kişiye yardım ettim çok kişiden de yardım aldım burada. İlk defa sezaryen sorulmasına kötü niyetli bakıldı çok tuhaf ya benim çevremde hiç kimse yok çok şükür sorgulayan vs sen nasıl istiyorsan öyle olsun diyor herkes. Belki de kötü niyetli olabileceğini bu yüzden düşünmedim. Ben de sezaryen istiyorum zaten.

Kızlar kötü niyetle demek istediğimiz gerçekten kötü niyetli gibi sorulduğunda kimse üzerine alınmasına gerek yokki. 10 kere burada aynı arkadaşa kanama bozukluğum var dedim,hastalığımın adını yazdım hala inatla normal doğumun kanaması kontrolsüzmüş diye istediğini çekip alıyor ayrıca,10 kez sakince anlatmama rağmen kabasın diyor şimdi ben tüm iyi niyetimle defalarca anlatmama rağmen neden kaba oluyorumki ? honeydukes sana dün akşamda yazdım canım her doğum şekli zor bana göre . Her kadın kendi bedeni ve kendi kararını kendisi vermeli diye

Bana da yazdınız başka bir konuyla alakalı bir şey sordum, ya mesajlarımı okumuyorsunuz diye tepki vermişsiniz. Ben de çok üzerime alınmadım gözümden kaçmiştir benim hatam falan dedim hatta. Baktım başkasına da yazmışsınız aynısını. Bir sürü insan burada mesaj atıyor günümüzü burada geçirmiyoruz ki kim ne mesaj atmış takip edemiyoruz sıkı sıkı. benim sınırda diye hem ekim annelerine hem Kasım annelerine bakıyorum herkes istediğini soruyor tek tepki veren sizi gördüm. Neyse kimse kötü niyetli değil kimse her mesajı sıkı sıkı takip edemiyor. Çok rahatsız olursanız cevap vermezsiniz olur biter.
Bu konuda lütfen burada kapansın. Birbirimize destek olmak için buradayız tartışmak için değil zaten stresli bir dönem. lütfen ricam yani gerek yok böyle şeylere

Sezeryansa daha önce yine sezeryan olur canım sezeryan sonrası normal doğum yaptıran hastaneler var ama çok nadirdir oda istege bağlıdır sen sezeryan olursun zaten bana verdiği gün 38 hafta 2 gun oluyor canim

Şöyle bir şey var evet gerçekten de hepimizin çevresinde yetersiz hissettirmek için pusuda bekleyen akbabalar var ama bu forumdaki hiçbiri onlardan değil zira hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz hepimiz gebeyiz. Aynı soruyu bir akraba sorsa ben de gıcık olurum ama burdan biri sorduğunda kendi için endişelenip de sorduğunu bilirim o yüzden takılmam. Cinsiyetini öğrenince “Olsun” diyen teyzelerle de karşılaştım hepsinin ağzının payını verdim ama bu farklı bir şey
Yok canım sana demiyorum zaten, o kanama konusunda da haklısın senden önce ben söylemiştim hatta o kişiye cımbızla çekip alma lütfen diye. Cennetin ayaklarımızın altına serildiği bir deneyim yaşıyoruz düşün ki o kadar zor, zor olmasa mükafatı bu kadar büyük olmazdı. Hamileliği ve doğumu kolay veya zor geçsin her kadın övülmeye ve takdire layık

Yıl 2004 falan kız kardeşimin yüzüne taş atmışlardı. Annem çok üzüldü koştu geldi 7-8 tane dikiş atılmıştı. Kardeşimin yüzünü görünce deliye döndü kim yaptı falan diye o zamanki oturduğumuz mahallede aman boş ver üzülme bir oğlun olur unutursun falan diyen teyzeler vardı o geldi aklıma. Neyse ki memleketim değil, bir süreliğine babamın görevinden dolayı durmamız gereken bir şehirdi ama korkunçtu zihniyetleri onlar gibi aynı olsun diyenler

İnanılmaz bir cahillik ve acımasızlık ya Bana böyle diyen teyze de yoldan geçen biri ha tanıdık falan değil İki hamile arkadaşız onunki erkek benimki kız. Gördü bizim göbekleri böyle bi durdu kitlendi bakıyor. Hayırlı olsun kızlar cinsiyetleri ne diye sordu biz de saf gibi söyledik nerden bilelim. Onunkine maşallah bana da “Olsun” dedi. Olsun derken??? dedim baktı saldırcam kaçtı gitti hemen fkckdkdks

Ay ne gıcık olsun ne demek yani üzülme mi teselli mi ediyor çok sinir oluyorum böyle insanlara

Olsun mu, erkek çocuk olup da başına türbe mi dikecekmiş? Kız çocuğu olup da hayatındaki her işini ona mı yaptıracakmışsın? Ay gerçekten çok aptallar ya, kız da erkek de bir insan evladını nasıl ayırsın. Benim bu ikinci de kız ay bir daha yap erkek olsun diyen var, ailemden ya da eşimin yakın ailesinden değil bunu diyen, yakın da olsa diyemez hoş ama olsun yani dış kapının mandalı bile değil sokağa attığım çöp kadar uzak, benim ne çektiğimi biliyor musunuz da bundan sonra yap diyorsunuz, ay ben ölümlerden ölüm beğendim aylarca size mi kaldı, gerildim yine durduk yere fjdhhshd

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…