- 19 Mart 2023
- 448
- 844
- 33
- 37
Benim bebeğimin de 10 gün önceki kontrolde 1 tur kordon vardı, doktor hiç üstünde durmadı laf arasında söyledi nerdeyse.Vajinal doğuma engel değil dedi o da.Şimdi gittiğmde çatı muayenesinden önce ultrasonda gene kordon var 1 tur mu 2 tur mu tam görünmüyor ama sorun yok dedi, gene vajinal doğuma engel değil dedi.Sonra çatı muayenesi yaptı sezeryana karar verdi, o da işte te ekim için planlandı.Ben de sürekli hareketleri takipteyim, çok şükür hiç telaşlandırmıyor kuzum annesini, ne güzel seninki de öyleymişBenim doktorun yorumları hep iyi hiç kötü yorumu yok hatta benim gibi şu an takipli hastalarınada soruyorum tanıdıkları hep memnun kalmış ya kuzeni ya ablası doğum yapmış bebek gibi ilgilendi doğum çok iyi geçti diyorlar benim tanıdığım kimse doğum yapmadı Ama tabi onların gebeliklerinde böyle bi problem varmıydı bilemiyorum doktorun söylediğine göre kordon dolanması sezeryan sebebi değilmiş.diğer doktorlar da illa sezeryan dediler 35.hafta alıyordu biri düşün yani .Benim doktorum da diyorki daha geçen hafta kordonu dolanmış bebeği doğum yptrdm norml korkma diyo şu an çok şükür bebeğün hareketleri iyi ama yinede anne yüreği işte tedirgin oluyorum.
ay ilk daha iyiAmin canım Evet birde benim ilk doğumum olacak henüz başıma ne gelecek bilmiyorumDeli cesareti var üstümde
Doğru canımÖlen bebeğin ismi yerde kalmaz ki o onun ismi kıyamet gününde ahirette bebeğini o isimle çağıracaklarmış yanına bu yüzden ölse bile ismi olmalıymış. Seni anlıyorum bende istemezdim benimde cennette meleğim var onun adını şimdiki çocuğuma vermezdim üstüne vazife mi bütün derdi stresi sen ve eşin çeksin ismi kv koysun. Kıyamet kopardı bana bile kalmadan eşim koparırdı o kıyameti ki olması gereken o. Ama Şimdi şey oluyormuş bebeğin kimliği direk hastanede çıkarılabiliyormuş onu bir araştır sen oluyorsa herkesten habersiz doldur evrakı köy ismini müstehak onlara böylesi
Dediğini yaptım çok iyi geldi inşallah canım duan edin sağlıkla doğsun bebeğim en önemlisi şuan oAh canım. En önemlisi eşinin seni anlaması. Ona anlat ne hissettiğini erkekler malesef anlamıyor anlatmayınca.
Bir de ağlama sakin ol. Sen hamilesin yarın doğumun var. En doğal hakkın. Kalk bir duş al sakinleş sonra da güzel güzel uyu. Yarın bol bol enerjiye ihtiyacın olacak.
Kendi doktorum onu biz net olarak sayamıyorz göremiyoruz usg de demişti Diğer doktorlar nasıl gördü anlamadım ben telaş etmeyim diyemi sayısını söylemedi bilmiyorum ama var boynunda dedi sadece Hareketleride iyi çok şükür her gün böyle olursa 3haftayı bi şekilde tamamlarz bu hamilelikte zaten duymadığm şey kalmadı taramada Damarları dar dedi bebeğin coraspirin kullandım sonra suyu çok dedi diyet yaptım şeker çıktı ve en sonda bu çevremdeki hamilelerde maşallah önüne geleni yiyip içtiler bebekleri gayet sağlıklıydı ben hasret kaldım tatlıya meyveye çaya sanırım Rabbim sevdiği kulunu sınıyor bugünlere bişekilde geldik kucağımıza alacağız Allah izin verirseBenim bebeğimin de 10 gün önceki kontrolde 1 tur kordon vardı, doktor hiç üstünde durmadı laf arasında söyledi nerdeyse.Vajinal doğuma engel değil dedi o da.Şimdi gittiğmde çatı muayenesinden önce ultrasonda gene kordon var 1 tur mu 2 tur mu tam görünmüyor ama sorun yok dedi, gene vajinal doğuma engel değil dedi.Sonra çatı muayenesi yaptı sezeryana karar verdi, o da işte te ekim için planlandı.Ben de sürekli hareketleri takipteyim, çok şükür hiç telaşlandırmıyor kuzum annesini, ne güzel seninki de öyleymişBeni tek düşündüren sen bir ara 4 tur gibi bir şey demiştin ama sonra doktorun tam ne dedi onu yazdıysan da göremedim canım.
Kolaylıklar diliyorum canım şimdidenAz önce birisi yazmış bulamadım. Bu gün tahliller alındı yarın erkenden alır sezeryana diye. Evet canim bu gun aslında yarın 10 dan sonra gel dedi ama sonra arayarak toplantım öğlene ćekildi sen sabah 8 e gel dedi yani Türkiyede saat sabah 6 olmus oluyor belkide ben siz uyanmadan müjdeyi veririm. Kızlar kalbinizden geçirerekte olsa dua edin lütfen bebegimde bende sağlıkla çıkalım amelyattan. Hepinizden Allah razi olsun iyi geceler
Orası öyle aslında anne karnında ne kadar kalsalar fayda ama işte herzaman şartlar uymuyor umarım gönlündeki tarih ve bebeğinin doğacı tarih uyarYani bilemiyorum ki ben aslında ne kadar geç o kadar iyi diye düsünüyorum. Bebeğin iyice gelişimini tamamlaması için. 2.sezaryenim de anladim bunu sanki kızım 1ay daha dursa içimde dururdu gibiilki zaten gelmek istedi sancılandım gittim normal olacaktı olamadı son anda. Bu da nasip bakalım doktor ne diyecek nasıl yönlendirecek belli olur haftaya randevumda.
Güzel haberlerini bekliyoruz canım yarın bütün sıkıntılar bitmiş olacakAz önce birisi yazmış bulamadım. Bu gün tahliller alındı yarın erkenden alır sezeryana diye. Evet canim bu gun aslında yarın 10 dan sonra gel dedi ama sonra arayarak toplantım öğlene ćekildi sen sabah 8 e gel dedi yani Türkiyede saat sabah 6 olmus oluyor belkide ben siz uyanmadan müjdeyi veririm. Kızlar kalbinizden geçirerekte olsa dua edin lütfen bebegimde bende sağlıkla çıkalım amelyattan. Hepinizden Allah razi olsun iyi geceler
Canım Yaşadığın bugünkü durum için üzüldüm umarım herşey senin istediğin gibi olur ve yoluna girer keşke bu stresi yaşatmasalardı bugün sana ama malesef insanlar fazlasıyla bencil empati kalmamiş insanlarda artık yarınki doğumun inşallah çok güzel geçer yavrunu sağlıkla kucağina al mis kokusunu içine çek dualarım seninle herşey gönlünce olsun iyi geceler kocaman sarılıyorum sana iyi haberlerini bekliyoruz yarınAz önce birisi yazmış bulamadım. Bu gün tahliller alındı yarın erkenden alır sezeryana diye. Evet canim bu gun aslında yarın 10 dan sonra gel dedi ama sonra arayarak toplantım öğlene ćekildi sen sabah 8 e gel dedi yani Türkiyede saat sabah 6 olmus oluyor belkide ben siz uyanmadan müjdeyi veririm. Kızlar kalbinizden geçirerekte olsa dua edin lütfen bebegimde bende sağlıkla çıkalım amelyattan. Hepinizden Allah razi olsun iyi geceler
Çok cüretkar gördüm canım kayınvalideni. Zamanında onlara yapılan şeyleri şimdi kendileri gelinlerine yapmak istiyorlar. Belki hiç bir çocuğuna kendi isim bırakamadı. Bu onun hırsıdır belkiCanlarım cevap veremediğim yorumlar var özür dilerim. Dediğiniz gibi yapıcam. Son kez güzel güzel eşime dedim. Bak amacim asla tartışmak değil. Bu sebepten ötürü istemiyorum. Bir ömür kalbimde yara olarak kalacak o yuzden istemiyorum. Ama yok yinede illa ek olarak takicam dersenizde din açısından da söylüyorum annenin istemediği rızası olmadığı ismi koyduğunuz için günahı boynunuza ben hoc bir zaman affetmeyeceğim. Eşimde, ben napayim babam öyle dedi hadi bu yüzden de tartışın tam olsun dedi. Bende hayır tartişmiyacagim bu iş sende bitiyor dedim ve bu konuyu kapatalım ben diyeceğimi dedim yinede olacak dersen sen bilirsin dedim. Bu konuşmadan ne çıkardınız karısınin sözünün bir kıymeti olmayan sırf babası annesi istiyor diye koymak istediğini çıkardınız demi evet tam olarakta öyle çünküdaha önceden bu kadar ciddi konuşsaydi bu konu ciddi şekilde konuşulsaydi kıyameti koparirdim sirf annen baban istiyor diye yapiyorsun diye ama suan bu tartışmayı kaldıramam yarin doğuma üzgün ağlamaktan yüzüm gözüm şiş ve eşimle küs ve ben stresli mutsuz şekilde girmemek için tartışmadan kapattım. Böylelikle bu konu kapandı sonuç ne mi olacak onların yani anne babasının istediği ve benim en büyük korkum olacak. Rabbim bu yükün altında ezilsinler diyorum ve kendimi hiç üzmüyorum şuan. Heyecanlıyım inşallah güzel geçer hepinizde teşekkür ederim
Çünkü bu konu sırf annesi babası isim koymak istiyor diye inat ettiğim bir şey değil keşke öyle olsaydı sadece inattan ötürü bu direnci gösterseydim ama bu benim için manevi şeyi yüksek olduğu için kendimi durduramıyorum..Ben seni çok kararlı ve net gördüm, lafını sakınmadan, kendini ezdirmeden konuşuyorsun olması gerektiği gibi.
Onu çok iyi anladım canım zaten.He öyle de olsa gene haklı olan sen olurdun o ayrı, ama bu durum bambaşka.Kesinlikle kabul edilebilir bir yanı yok, etmeyeceksin de zaten. Ama şu gününü daha da zehir etmelerine izin verme. Resmen saatler kaldı bak düşününce ben bile senin için heyecanlanıyorum burdaÇünkü bu konu sırf annesi babası isim koymak istiyor diye inat ettiğim bir şey değil keşke öyle olsaydı sadece inattan ötürü bu direnci gösterseydim ama bu benim için manevi şeyi yüksek olduğu için kendimi durduramıyorum.
Canım tüm mesajları okudum sırf kendin koymak istediğin için bile izin vermesen çok haklısın ki 2 kere vermişsinde zaten zorunda olmadığın halde ama burada konu apayrı ben böyle hassas bir konuda birde doğuma gidecek kadına bunu nasıl söyler aklım alması Allah akıl fikir versin demek istiyorum cidden yani bu bir inat vs değil ki evlat acısı yani peygamber sınavı derler çok çok başka bir şey, umarım gönlünce olur sağ sağlim çıkarsınız ikinizde güzel haberlerinizi bekliyoruzYarın doğumum var ve ben sinirden çatlıyorum. Benim ilk doğumumda oğlum 2 gün yaşayarak vefat etti. Ve ben oldukça toy çocuktum 20 yaşındaydım ismini kv koydu aslında güzel bir isimde koydu o yüzden pek şey yapmadım. Geçen senede oğlum oldu ve ismini yine kv koydu ben başka bir şey düşündüm ama defalarca kayıp yaşayıp oğluma kavuşunca ismini tartışmak istemedim eşim arayıp bu sefer annem koysun diğerinde senin dediğin olur deyince ve gerçekten sevinçten ismini bile umursamadim yani dert yapmadım tamam dedim. İsmini sevdimde.
Şimdi geldi çattı benim adını koymam gereken çocuğa. Osman istiyorum oda olacak. Kv ağzında ne zamandan beri ilk ölmüş çocugumun ismini takarız vs vs geveliyordu bende her seferinde hayır diyordum eşimse tamm bisey deme zaten koymicaz diyordu. Şimdi de çıktı eşim Osman isminin yani sıra ilk bebeğimin isminide takicaz diyor. Babam ismi yerde kalmamali dedi diyor. Güya babası dediğini hiç sanmıyorum. Hadi ben annesi olarak o ismi konulmasına rıza değilim takın takabiliyorsaniz dedim.
Az öncede kv birisiyle konuşuyordu isim konusu geçti galiba ismi eski çocuğun ismiyle başkada bir şey olacak dedi. Konuşması bitmeden kim diyor dedim. Benim rızam olmadan nasıl takabiliyorsunuz dedim. Başladı yeremi sinsin çocuğun ismi demeye ( eşimin babasinin ağzından konuştuğu şeyleri annesi diyor tak etti meğer annesi demiş.) Evet sinsin ben istemiyorum. olmaz olmaz olur mu öyle şey demeye hadi bakalım takın takabiliyorsaniz benim rizam olmadan dedim. Gerçekten büyük kavga çıkacak ve bunun asıl suçlusu eşim benim hiç bir zaman istemedigim şeyi bilerek onay vermesi ve bana dayatmasi sırf annesi babası istiyor diye. Gerçekten benim için hepsinin yeri ayrı çocuklarımın asla ve asla onun ismini takmak istemiyorum. Şuan sinirden ellerim titriyor ağlıyorum. Onun ismini koyulması ve ben yeni çocuğuma baktığımda o bebeğim aklıma gelecek ve içimde ukte kalacak sanki bu bebegimi onun yerine koymuşum gibi. Bunu yapmaya böyle dusundurmeye asla hakları yok. Eşim diyor asıl ismi Osman olacak falan. Çok sinirliyim ve o isim konulursa ciddi şeyler olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?