Bana son 10 gündür yüklendi bu özellik. Hani kendimle sevdiklerimle alakalı şeyleri bırak etrafımda olan her şeye ağlayasım geliyor,hem de içli içliBu duygusallık olayını nasıl yapıyorsunuz ben yaklaşık 2 saattir aralıksız ağlıyorum da en son kanallarda gözyaşı kalmadı ağlıyodum ama akmıyordu öyle sustumBen içimi çektikçe bebek de titreyip durdu gariban. İnşallah lohusalıkta daha beter olmam Başlayınca susamamak çok kötü gözünün üstünde niye kaşın var diye başladığım seansa tüm hayatımda yaşadığım kötü şeyleri hatırlaya hatırlaya devam ediyorum
Benim de aile hekiminde verdiğim testler çok bozuk çıkmıştı doktorum hiç önemsemediBugün benimde sağlık ocağında verdiğim tahlillerim çıktı bir sürü değer kırmızı görünüyor benimde bir aklım gitti alt ve ast yükselmiş. Trigliserid yükselmiş kolestrol normalde hdl kolestrol alt sınırda. Ne yapacuğukçarşamba kontrolüm var yine. Eğer birşeyler daha söyleyip şuna buna dikkat et diyip moralimizi bozarsa dicemki tamam al sezeryana bıktım ben hemen yatayım şuraya kes çıkar bebeği.
Ama tahlillerde güzel birşey varHbA1c şeker seviyem üst sınırın altına düşmüş. Açlık şekerim 70 olmuş ayıptır söylemesi o gün kan verdikten sonra simit gömmüştüm 191 e çıkmıştı ama olsun değdi valla.
Eki Görüntüle 3643813 Eki Görüntüle 3643814 Eki Görüntüle 3643815 Eki Görüntüle 3643816
Benim doktorum orda kan vermemi hiç istemedi mesela,sebebi de kanı direkt göndermemeleri bekletip göndermeleri. Dolayısıyla sonuçlar hatalı olabilir canımızı sıkmaya değmez demiştiBenim de aile hekiminde verdiğim testler çok bozuk çıkmıştı doktorum hiç önemsemedilaboratuvar farkı var halk sağlığı ile hastaneninki ayrı oluyor dedi tekrardan devlet Hastanesi'nde aldı gerçekten normal çıkmıştı o şaşkınlığı da üstümden atamadım yani birkaç gün
Allah Allah senin ilk doğumun değilmi kuzum açılma neden erken oldu acaba ağrı sancı olmadan açılmada olabiliyor demekki Bakalım kaçıncı haftada doğacak bıdıklar 38lerde doğursak süper olur şiştik iyiceİnşallahözeldeyim cannm doktorum çok iyi ama o gün bugündur aynı açılmayla geziyorum ilerlemedi
Şimdi şöyle 35 ti gittiğimizde , suni verirrsem doğuramayabilirsin henüz erken , bebek strese girerse acil sezeryan olur premature olucak kuveze giricek belkide
Bu yüxden bekliyelim kendi gelsin dedi o gün bugündür tık yok gerçekten de
Midem normalde çok hassas değildir ama 1 aydır mahfetti çok zorluyor.Gaviscon çok iyi gelmedi bana rennie tablet hafifletiyor.Evet benim de yukarda çok zorluyor bazen nefesi tam alamiyorum gibi hissediyorum. Bu yaz nasıl gecti ben bilmiyorum en zor en uzun yazımdı diyebilirim. Uzun zamandır acıyor benim. Diğer gebeliklerim de yaşadim aynisini hatta doğduktan bi kac gün sora yine acimaya batmaya devam etti aliskanliktan ama sora gecip gidiyor. Miden normalde de hassas midir? Benim öyle hamilelikte de had safhada artik yanmalar falan bazen kusturcak beni nerdeyse o derece yakiyor.
Aslında hamileliğimin başında duygusallık durumum ne alemde olacak diye düşünmüştüm ,acaba herşeyi kafaya takacakmiyim diye.Ben süreci çok iyi yönetiyorum ama hayat üstüme üstüme geliyorBu duygusallık olayını nasıl yapıyorsunuz ben yaklaşık 2 saattir aralıksız ağlıyorum da en son kanallarda gözyaşı kalmadı ağlıyodum ama akmıyordu öyle sustumBen içimi çektikçe bebek de titreyip durdu gariban. İnşallah lohusalıkta daha beter olmam Başlayınca susamamak çok kötü gözünün üstünde niye kaşın var diye başladığım seansa tüm hayatımda yaşadığım kötü şeyleri hatırlaya hatırlaya devam ediyorum
ikiniz de iyi olun umarimHer hafta farklı farklı şeyler yaşıyoruz gerçekten sürekli bir güncelleme geliyor
Ben evet nörolojik problemlerimden dolayı eğitim araştırmadayım hamile kalmadan önce de kabul etmiyorlardı direkt gönderiyorlardı eğitim araştırmaya yani özel herhangi bir hastaneye gidemiyorum 3 basamaklı olması lazım ki içim de bir tek burada rahat ediyor.Kesinlikle ben de senin dediğin gibi düşünüyorum açlık çok düşük olduğu gibi toklukta çok düşük yani el ayak titreyerek geziyorum. Bebek dün kilolu çıktı kilo almıştı çok şükür acilde bakıldığında en azından ona seviniyorum insülin bir tek ona iyi geldi onu rahatlattı gibi
Evet canım oda yanlış çıkartabiliyormusBenim doktorum orda kan vermemi hiç istemedi mesela,sebebi de kanı direkt göndermemeleri bekletip göndermeleri. Dolayısıyla sonuçlar hatalı olabilir canımızı sıkmaya değmez demişti
aiyy maasallah guzel anneKızlar merhaba. Nasılsıniz. Biz iyiyiz bebeğimde bende sağlıklıyız. Burda sezeryandan sonra hemen yoğun bakıma alıyorlar anneyi ertesi güne kadar. Telefonuda vermiyorlar. Bu gün geçtim odaya bebeğimi getirdiler. Çok güzel çok tatlı 3.284 gr doğdu. Rabbim sizede bu güzell duyguyu tatmayı nasip etsin. ♡♡♡♡
canim ben kendi doktoruma guveniyorum, bana nedense guven veriyor, zaten doktor secerken de bir cok yorumu dikkate alarak kendisini secmistim. o da senin bahsettigin doktor gibi mesela, kilo tahmini zaten karin cevresinden yapiliyor, boy da femur kemiginden. ultrason cihazlarinda 400-500 gr kadar yanilma payi oluyormus, e miniminnaciklar dusununce, bu yanilma payi da cok fazla aslinda ama var gun sonunda. o nedenle eger doktor bir sebeple paniklemiyorsa sakin kalmak en guzeli. seker konusunda da benzer sekilde, sen sekerin yukseldiginde amiyane tabirle aptala baglamiyorsan, fenalik gecirmiyorsan, 180/200’un altindakilerde dikkat edeceksin deyip geciyorlar.Selamlar, dün biz bir doktora daha göründük. Çünkü kendi doktorum bana 3400 demişti 35+5 de. 20 günde 1 kilo almış gibi oldu. Eşimle şok olmuştuk.
Yeni gittiğimiz doktor erkekti. Ve güzel ve anlayışlı bir şekilde muayene etti ve dedi ki 3200 geçmez şuanda. Evet yapısal olarak biraz iri. Ama sınırlar içerisinde. E zaten sende minyon değilsin. Normal doğum da yapabilirsin kiloyla alakası yok bunun dedi.
Ayrıca şeker probleminden bahsettik. Tahlillerimi inceleyip Senin şekerin yok biraz dikkat et sadece dedi. Hatta istediğini yiyebilirsin dedi.
200 ün altı şeker sayılmaz dedi.
Allahım beynimiz döndü artık neye inanacağımızı şaşırdık. Haftaya çarşamba kendi doktoruma gidicem sonrasında da çıkıp bu doktora tekrar gelicem. Bakalım arada nasıl bir fark çıkacak.
Benimde artık akıntılarım neredeyse yeşile dönük günlük olmaya başladı.
Doktor vajinal muayene edip bakmıştı normal demişti. Sorun yok dedi ancak yine de insanı tedirgin ediyor.
O söylenenleri hiç umursamamak gerekiyor ama insan ister istemez bazen etkileniyor. Her gebelik farklı her bebek farklı, o öyle bu böyle diye kıyaslayınca sadece stres yapıyoruz. En iyisini yapmışsın kulak tıkamaklaÖyle canım ben 12 8 tansiyon görmemişimdir belki de hep düşüktü 7. Haftada 14 lere fırladı tansiyonum yemek ayrı kanamlar vs çok değişik bir süreç gerçekten aman bebekler iyi olsunda ben de başta verdim etrafan bir şeyler söylüyor ya insanlarda başta üzüldüm bebek beslenmiyor mu acaba diye ama artık hiç umursamıyorum
Aşkım bugün 4 gibi küçücük çorba kasesinin içine 5 tane cicibebe koydum sütle birlikte bir güzel yedim… Resmen midem böyle bir şeyi yediğim için bi bayram etti amaaaa 3. saate geldik şekerim 162ikiniz de iyi olun umarimbakalim doktorun duzenlemeyi yapar zaten. hazir sekerin dusukken sen de biraz daha rahat yemek ye minnos biraz bayram etsin iceride, kiyamam kuzum
kasılmaları engelliyormuş da o yüzden bırakmak gerekiyormuş diye bi şeyler duydum, ama bilmem gerçek mi şehir efsanesi miCanım benim ya kıyamam bu sefer farklı olacak inş iyiyi düşünBen de ağlamaya devam edebilmek için bahane arıyorum resmen
İlk defa duydum
canım şöyle bir ek yapayım, benim ilk doğumda sancılar 9 dkda bir ile başlamıştı. yani 20 dkdan daha erken de olabilir ilk sancı, hatta burada direkt 3 5 dakikada bir geldiği şekilde başlayan da vardı.Gaz sancısı gibi geldi tarif . Geçmiş olsun
Yani bende çok ağrı yaşayıp duruyorum , çok araştırıyorum herkese soruyorum tecrübelilere vsbeklemedeyim çünkü tek bildiğim düzenli olucak şiddeti gittikçe artacak 20 dakikada 1 başlayıp 5 dakikada 1 e kadar düşecek mesela.. sadece su gelmesi ve direk kan gelmesi (kanlı akıntı değil) durumlarında direk gitmek gerekiyor
benim bu konuyla ilgili iki yorumum var; birincisi aile hekimliginde yapilan tahliller beklemeden dolayi en dogru sonucu vermiyormus maalesef, butun doktorlar bunda hemfikir. bunu da anlamiyorum ama madem oyle yapmasinlar, yanlis sonuclarla ne yapacagiz.Bu arada kolesterol ve trigliserid seviyeleri yüksek olan var mı doktorunuz ne diyor? Benim en son yine yüksekti ama sınırın biraz üzerindeydi, Çarşamba günü yine tahlil yaptırdım. Kolesterol 260, Trigliserid 425 çok çok yüksek. Üstelik diyet yapıyorum yemeklerde sadece zeytinyağı kullanıyorum o da az miktarda. Doktora henüz gitmedim aile hekimliğinde yaptırmıştım zaten tahlili, acaba kan beklediği için yapısında bozukluk oldu ondan mı bu kadar yüksek çıktı diyorum.
tecrubeli degilim once onu soyleyeyimKızlar kasılmayı tarif edecek biri var mı bebek toplanması mı kasılma mı kasılma nedir ben hiç anlamıyorum… bende sürekli leğen kemiği vajina ağrısı var ki ilk başından beri yeni bir gelişme değil youtube dan doktorları dinledim hala anlamadım yani ben sanırım doğum başladığını falan anlamayacağım suyum gelmezse nişanım gelmezse (bazen sadece kasılma ile doğum başlayabiliyormuş öyle dediler) ben kasılma ne bilmiyorum ki doğum yapıyorum diye gideyim nst de kasılma 50 çıkıyordu en son ben hiçbir şey hissetmiyordum napacağım çok stres bastı yane olunca kasılma oluyor nerede oluyor daha önce doğum yapmış biri tarif edebilir mi Allah rızası için mesela regl ağrısı gibi ağrı giriyor girdiği an kasılmanın başlangıcı mı oluyor
haydeee! ciddi misin yaAşkım bugün 4 gibi küçücük çorba kasesinin içine 5 tane cicibebe koydum sütle birlikte bir güzel yedim… Resmen midem böyle bir şeyi yediğim için bi bayram etti amaaaa 3. saate geldik şekerim 162Yani adam mı öldürdüm anlamıyorum ki Şekerim düşükte çıksa böyle şeyleri benim bünye kabul etmiyor bunu görmüş oldum
Amin inşallahZaten hayırlısıyla bi doğsun bu sefer darlanma sırası ondaPoposunu dayayıp duruyor göbeğimin ortasına. Doğunca ısırıcam o popoyu haberi yok
Evet evet önemli olan düzenli olmalarıymışcanım şöyle bir ek yapayım, benim ilk doğumda sancılar 9 dkda bir ile başlamıştı. yani 20 dkdan daha erken de olabilir ilk sancı, hatta burada direkt 3 5 dakikada bir geldiği şekilde başlayan da vardı.
Evet yazmıştım aslında geçen akşam 6 dan gece 12 kadar hep sancılandım geçmemişti o şekilde gidince öğrenmiş oldum açılmayı . Neden erken oldupu konusunda bilgim yok fakat bu şekilde haftalar sürebiliyormuş zaten belki çoğumuzda var haberimiz yok 37-38 civarı muayene oluyor ya normalde , sancı olduğu için erken oldu muayenem deAllah Allah senin ilk doğumun değilmi kuzum açılma neden erken oldu acaba ağrı sancı olmadan açılmada olabiliyor demekki Bakalım kaçıncı haftada doğacak bıdıklar 38lerde doğursak süper olur şiştik iyice
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?