Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    206
Bana son 10 gündür yüklendi bu özellik. Hani kendimle sevdiklerimle alakalı şeyleri bırak etrafımda olan her şeye ağlayasım geliyor,hem de içli içli

Bugün benimde sağlık ocağında verdiğim tahlillerim çıktı bir sürü değer kırmızı görünüyor benimde bir aklım gitti alt ve ast yükselmiş. Trigliserid yükselmiş kolestrol normalde hdl kolestrol alt sınırda. Ne yapacuğuk çarşamba kontrolüm var yine. Eğer birşeyler daha söyleyip şuna buna dikkat et diyip moralimizi bozarsa dicemki tamam al sezeryana bıktım ben hemen yatayım şuraya kes çıkar bebeği.

Ama tahlillerde güzel birşey var HbA1c şeker seviyem üst sınırın altına düşmüş. Açlık şekerim 70 olmuş ayıptır söylemesi o gün kan verdikten sonra simit gömmüştüm 191 e çıkmıştı ama olsun değdi valla.

Benim de aile hekiminde verdiğim testler çok bozuk çıkmıştı doktorum hiç önemsemedi laboratuvar farkı var halk sağlığı ile hastaneninki ayrı oluyor dedi tekrardan devlet Hastanesi'nde aldı gerçekten normal çıkmıştı o şaşkınlığı da üstümden atamadım yani birkaç gün

Benim doktorum orda kan vermemi hiç istemedi mesela,sebebi de kanı direkt göndermemeleri bekletip göndermeleri. Dolayısıyla sonuçlar hatalı olabilir canımızı sıkmaya değmez demişti

Allah Allah senin ilk doğumun değilmi kuzum açılma neden erken oldu acaba ağrı sancı olmadan açılmada olabiliyor demekki Bakalım kaçıncı haftada doğacak bıdıklar 38lerde doğursak süper olur şiştik iyice

Midem normalde çok hassas değildir ama 1 aydır mahfetti çok zorluyor.Gaviscon çok iyi gelmedi bana rennie tablet hafifletiyor.
Aslında hamileliğimin başında duygusallık durumum ne alemde olacak diye düşünmüştüm ,acaba herşeyi kafaya takacakmiyim diye.Ben süreci çok iyi yönetiyorum ama hayat üstüme üstüme geliyor

ikiniz de iyi olun umarim bakalim doktorun duzenlemeyi yapar zaten. hazir sekerin dusukken sen de biraz daha rahat yemek ye minnos biraz bayram etsin iceride, kiyamam kuzum

aiyy maasallah guzel anne allah’im saglikli, mutlu, huzurlu bir omur versin sizlerle birlikte

canim ben kendi doktoruma guveniyorum, bana nedense guven veriyor, zaten doktor secerken de bir cok yorumu dikkate alarak kendisini secmistim. o da senin bahsettigin doktor gibi mesela, kilo tahmini zaten karin cevresinden yapiliyor, boy da femur kemiginden. ultrason cihazlarinda 400-500 gr kadar yanilma payi oluyormus, e miniminnaciklar dusununce, bu yanilma payi da cok fazla aslinda ama var gun sonunda. o nedenle eger doktor bir sebeple paniklemiyorsa sakin kalmak en guzeli. seker konusunda da benzer sekilde, sen sekerin yukseldiginde amiyane tabirle aptala baglamiyorsan, fenalik gecirmiyorsan, 180/200’un altindakilerde dikkat edeceksin deyip geciyorlar.

O söylenenleri hiç umursamamak gerekiyor ama insan ister istemez bazen etkileniyor. Her gebelik farklı her bebek farklı, o öyle bu böyle diye kıyaslayınca sadece stres yapıyoruz. En iyisini yapmışsın kulak tıkamakla

ikiniz de iyi olun umarim bakalim doktorun duzenlemeyi yapar zaten. hazir sekerin dusukken sen de biraz daha rahat yemek ye minnos biraz bayram etsin iceride, kiyamam kuzum
Aşkım bugün 4 gibi küçücük çorba kasesinin içine 5 tane cicibebe koydum sütle birlikte bir güzel yedim… Resmen midem böyle bir şeyi yediğim için bi bayram etti amaaaa 3. saate geldik şekerim 162 Yani adam mı öldürdüm anlamıyorum ki Şekerim düşükte çıksa böyle şeyleri benim bünye kabul etmiyor bunu görmüş oldum

Canım benim ya kıyamam bu sefer farklı olacak inş iyiyi düşün Ben de ağlamaya devam edebilmek için bahane arıyorum resmen

İlk defa duydum
kasılmaları engelliyormuş da o yüzden bırakmak gerekiyormuş diye bi şeyler duydum, ama bilmem gerçek mi şehir efsanesi mi

canım şöyle bir ek yapayım, benim ilk doğumda sancılar 9 dkda bir ile başlamıştı. yani 20 dkdan daha erken de olabilir ilk sancı, hatta burada direkt 3 5 dakikada bir geldiği şekilde başlayan da vardı.

benim bu konuyla ilgili iki yorumum var; birincisi aile hekimliginde yapilan tahliller beklemeden dolayi en dogru sonucu vermiyormus maalesef, butun doktorlar bunda hemfikir. bunu da anlamiyorum ama madem oyle yapmasinlar, yanlis sonuclarla ne yapacagiz.

digeri de su; benim kolesterol 310, trigliserid 485 cikmisti en son doktorum hic umursamadi, gebelikte “farkli riskli bir durum yoksa” kolesterol bakilmaz diyor. ben tabii her seye “neden?” diye soran bir insanim, hayat felsefem bebegin gelisimi icin daha cok hormon ve hucre zari uretmek zorunda oldugumuz icin kolesterole ihtiyacimiz varmis, bir nevi hammaddeymis, dolayisiyla normal degerlerin cok cok uzerine cikabiliyormus. dolayisiyla bunu bir anormal bir durum, hastalik olarak nitelendiremeyiz, bu bir adaptasyon diyor. seninki de boyle olabilir.

tecrubeli degilim once onu soyleyeyim ama sunu soyleyecegim sadece carsamba bacak agrisiyla acile gittim, dogumhaneye yonlendirdiler ilk nst’de sancim 40-50 arasi cikti, ben hic dogum sancisi gibi bir sey hissetmiyordum o sirada, hatta ebeler ayy senin dogumun baslamis gibi beni soklara ugrattilar, neyse orayi geciyorum, sonra doktorumla konustugumda 60’lara kadar olanlari hissetmeyebilirsin cok normal, herkesin aci esigi farkli dedi. senin de oyledir belki. gercekten oldugunda anlayacaksin merak etme dedi, ben de bekliyorum vallahi, anlayacagim insallah ayy ama anlamadan dogursak o da fena olmaz aslinda

haydeee! ciddi misin ya dustu deyince tolere eder belki vucudun demistim ama yok senin insulinin dozu asagi cekilecek ama sen de yine dikkat edeceksin demek ki. neyse neyse bebisine iyi gelmis once ona sevinecegiz sonra da az kaldi zaten, cok sukur dogum olsa, sonra bi’ kontrol sonra butun paketi yersin tatlim insallaaaah

Zaten hayırlısıyla bi doğsun bu sefer darlanma sırası onda Poposunu dayayıp duruyor göbeğimin ortasına. Doğunca ısırıcam o popoyu haberi yok
Amin inşallah Doya doya ye çok tatlı oluyor yemesi ısır bol bol sağlıcakla gelsin miniklerimiz

Evet yazmıştım aslında geçen akşam 6 dan gece 12 kadar hep sancılandım geçmemişti o şekilde gidince öğrenmiş oldum açılmayı . Neden erken oldupu konusunda bilgim yok fakat bu şekilde haftalar sürebiliyormuş zaten belki çoğumuzda var haberimiz yok 37-38 civarı muayene oluyor ya normalde , sancı olduğu için erken oldu muayenem de

Valla bekliyorum ha bugün ha yarın diye ama tık yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…