Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    225
En çok korktuğum şeyi yaşıyorum arkadaşlar, lohusalıpım sendromdan çıktı depresyona dönüyo bence. Bu süreci pozitif güzel güzel geçiren arkadaşlarımın desteğine ihtiyacım var
Karışan eden var mı? Sürekli akıl veren. Oyle olunca daha bir stresli oluyorsun. Yada bebek mi çok zorluyor seni.

insallah canim dualarim seninle, rabbim sifasini versin minnosun minik bobrekleri saglikli olsun hep

herhangi gozlemledigin bir sey var miydi, yoksa genel olarak muayenede mi belli oldu?

Karışan eden var mı? Sürekli akıl veren. Oyle olunca daha bir stresli oluyorsun. Yada bebek mi çok zorluyor seni.
Kimse yok liocuğum. Bebek gündüz çok zorlu. Gece de dün hiç uyumadım mesela. Bazen dinlendiriyor 3 4 saat ama ben uykuya alışmışım yaaa şaftım kaydı sen nasıl idare ediyorsun diğeri de küçük ilgi bekler yaşlanmışım bşr de ben yaş 38 oğlumda daha iyi tolere etmiştim i.

Gün içinde bir kere o sütten versinler sende oylelikle 4 5 saat kadar uyumuş olursun. Seni çok iyi anlıyorum büyük oğlumda da sürekli sürekli emzirmek bide göğüs ucu yarası falan o zamanlar içimden diyordum keşke mama içseydi de 3 4 saat kadar dinlenseydim emzirmeden diyordum. Büyüdükçe geçiyor bu düşünceler. Bebişin anlamaya başlayınca memeyi görünce heyecanlanıyor gelip emmek için elleriyle anlatmak istiyor falan. Memeyi gösterince sürüklene sürüklene geliyor çok tatlı oluyor. Emzirmek keyifli hale geliyor.

kizlar dualariniza talibim fototrrapide bebegim saatlerdir susmadan agliyor, sesi kisildi artik, gercekten cok zormus, ben de kendime hakim olmaya calisiyorum, sutum kesilmesin diye, en cok ihtiyaci olan sey cunku ama dayanamiyorum
İnsallah zamanla toparlar canım. Dr lar bir şey yapmıyor mu ağlamasına.

Benim küçük çok çok zorlu değil şimdilik. Evet gazı var bizimkide bir gün uyuyorsa ertesi gün uyumuyor. Biz kv kp le birlikteyiz o yuzden büyük oğlum onların yanında oynuyor çoğunlukla. Evet ilgi bekliyor mesela dün çok vicdan yaptım. Büyüğü babasının yanında uyudu sonra oğlum geldi yanımda uyumak istedi o anda bebegi emziriyordum sarılıp uyumak istedi o an

Kızlar bebeğiniz doyuyor mu ya kafayı yemek üzereyim. Elleri devamlı ağzında 3-4 parmağını birden emiyor deli gibi cuk cuk sesleri devamlı. Sütüm hala çok çok az. Mama kötü bişey gibi davranıyor evdekiler (annemle kocam) mama verdikçe vicdan yapıyorum. 30 ml ile başladım mamaya, saat başı ağlamaya başladı. Arttırdım 60 yaptım çok geldi şuan 45 ml veriyorum ortalama 2 saatte bir uyanıyor. Mama çok mu veriyorum bilmiyorum onda kafamı karıştırıyor. Ama vermezsem aç ve ağlıyor offf. Ben sütüm olmasa da mamadan önce bi parti emzirmeye çalışıyorum hem sakinleşiyor hem göğsüm uyarılsın diye. Ama yara olduğu için başımdan kaynar sular dökülüyor her emişinde. Emzirmek bana çok büyük eziyet şuan yani. Napacağımı bilmiyorum. Ağlamak istiyorum.
Bir de emzik meselesi var. Meme reddi yapmasın diye aventin emziğini aldım. Kriz anında 2 kere verdim ve gerçekten sakinleşti. Altını değiştirirken falan. Devamlı tutmasam da kriz anında vermenin de zararı olur mu acaba ? Eşimle bunun kavgasını veriyoruz. Sesi kısıldı ağlamaktan diyorum, ağlayacağına 5 dk verelim emzik ne var diyorum yok anlamıyor offf

Canım sen daha doğum yapali lac gün oldu ki sadece senden doyacak ki. 4. 5. günü falan iyice süt iniyor. Ben o zamana kadar mama da verdm. Hatta şuan da veriyorum. Belki acaba doymuyordur diye. Kötü bir şey değil ki ne yani açmi kalsın çocuk. Hiç emziremeynler var benim 1 arkadaşım 2 çocugununda da sütü hiç olmadı mama ile büyüttü maşallah çokta sağlıklılar. Evet anne sütü alması daha iyi ama olmayınca da ne yapalım ki bunu dert edinip bu süreçi zehir etmekten başka bir şey değil. Eşine de güzell dille anlat. Emzikte mi verme diyor ay benimki almıyor hiç emzik alsa sevine sevine vericem.

D dulu2018 canimmmmm hayırlı olsun gözünüz aydın sağlıkla kavuşmussun kuzucuguna inşallah sağlıkla büyür

Kızlar malesef şuan hastalık sezonu açıldı. Bende dün başladı hemen beterlemeden sarımsağı küçük küçük doğradim üstüne bal koydum yarım çay k yedim günde 2 3 kere bu güne hiç bir şeyim yok. Doğal antibiyotik bende video da görmüştüm onda üstüne 5 6 damla limonda damlatoyordu benim evde yoktu. Bide 1 yaşdan büyük çocuklarada oluyormuş. Ama çocuklar onu yemez o yuzden iyice bir birine geçene kadar bekleyip sonra süzgeçte suyunu süzüp o suyu çocuklara içiriyorlarmis. Aklınızda bulunsun.

L luckykus canım geçmiş olsun şimdi nasıl bebek çıktınız mı hastaneden

Cuma benimde ameliyatım var ve benimde kızım hasta psikolojim bozuldu gerçekten bende çok çabuk kapiyirum hastaligi
Bebişler bağışıklığı da yok toparlanmazsa doktor ertelebilir doğumu bilmiyorum bakalım allahım size de şifa versin vardır bunda da bir hayır

Günde 5 6 çişli bezi varsa doyuyor demektir fazla mama verip bence bebişe yüklenmeyin. Göğüs ucu için de ayva çekirdeği öneririm iyi gelir tahinin üstte kalan yağı ve lansinoh krem. Yara olmadı benim ilk bebeğimde göğsüm ama sağ daha hassastı 2ye bir veriyordum canım acıdığı için mesela solda sütüm daha çoktu o yüzden. Bariz arada fark vardı. Biliyorum canımız yanıyor ama bol bol emzirmeniz gerek bir de ben emzirdikten sonra orayı nemli tutsun diye buzdolabı poşeti ile meme ucumu kapatıyordım o da nemli yaptı hiç yaram olmadı .
Erkekler de her şeyi bilmesin ya vermek istiyorsanız verin emzik. Benim kızım ne yaptıysam tutmadı sonra bıraktırmanın zor olduğunu gördüm oğluma almadım ama verecek olsaydım da buna ben karar verirdim siz de lütfen anne olarak iç güdüsel olarak size ve bebeğe iyi geleceğini düşünüyorsanız verin. Amerikan pediatrı derneği zaten öneriyor emziği ani bebek ölümü riskini azalttığı için. Bunu örnek gösterebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…