• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    139
İşte dinlenince geçiosa korkmamak lazm dimi. Sonuçta mecbr yapıyorz iki gün yapmasak 3. Gün. Ben her gün bir cam silecem yavaş yavaş yapacam da ağrı olunca insan bir tedrgn oluyor
Yani evet tedirgin oldum ama hadi kalk doktora gidelim düzeyinde bir ağrı da değildi zaten, zorlama kaynaklı falan olduğunu düşünüyorum ben

Dün detaylı ultrasondan çıkarken doktor muhakkak yaptırıyorsun falan diye konuştu he he dedim geçtim djsjsj
Detaylı ultrasonda suyu fazla gördüğü için veya bebeği iri gördüğü için şekerden şüphelenmis olabilir, bebis anne karnında bunu yaşarsa doğuştan diyabetik oluyor. Muhakkak tavsiye ettiyse, doktorun önerisine uyun isterseniz. Elbette siz bilirsiniz, sizin bebeğiniz.

Alt karında bebek sanki aşağı inmiş gibi bir baskı hissediyor musn
Evet canım hatta bazen resmen bacağımın birleşim yerinde hissediyorum. Düne kadar çok korktum kese çok aşağıya indi kesin benim yüzümden diye. Doktora gittim yo gayet normal plasantanın yeri dedi hatta ultrasona benim o çok aşağı dediğim yerden baktı göbek deliğimin hizasına neredeyse hiç gelmedi yani daha yukarılarda hissetmek için küçükler biraz daha zaman varmış normal karın bölgesinde hissetmeye

Anlamını çok beğendik canım 🥹 eşim zaten kesinlikle Türkçe bir isim istiyordu 🌸 benimde çok hoşuma gitti
"Ülkenin ay gibi parlayan en güzel kızı"

"Vatanin isiğı,güzelligiyle öne çıkan kiz"

"Ay gibi parlak, asil, ülkenin gözbebegi"
Ah ne güzel adıyla yaşasın inşallah 🦋
Benim eşim de Türk ismi olsun diye çok bastırdı ikimizin ismi de Türk ismi değildi klasik Umay Gökçe falan düşünürken herkes öyle koyunca bizim planlar suya düştü tabi çok duyunca bi uzaklaştı 😅

Ama ismine sonunda karar verebildik bizim de bir Aylin’imiz olacak “ayın çevresindeki parlak ışık halkası,hale” 🌙✨

Selam kizlar,bizde ucundan biraz temizliğe başladık .Bayram temizliği değilde genel yaz temizligi gibi.Annemler başka şehirde kayınvalide sağolsun bu konuda yardım eder,hatta yapılacak işin falan var mı der ama ben yapabiliyorum gündelik işlerimi.

Şeker yüklemesi konusunda etrafinizda duydugunuz cahilce şeylere inanmayın.Riskli hamilesinizdir doktor onermez buna bişey demem ama şu yaptirmadi birşey olmadı bende yaptirmayacagim demeyin.Sekeriniz olmayabilir ama gebelikte olmayan şeyler de oluyor bunu biliyorsunuz.Benim açlık şekerim biraz sınırın üzerinde olunca doktor 50 gramlık şeker testi yaptırdı.Sonucta o da biraz sınırın üzerinde çıktı ve doktor şeker ölçüm cihazı kullanmamı önerdi.Sekerim şuan çok iyi hatta bazen düşük bile çıkabiliyor Diyabet hemşiresi sekerini olcmesen de olur şuan degerlerin çok iyi dedi.Ama doktor riske atmak istemiyor Bebek büyüdükçe değerlerin yukselebilir diyor.Suan hala kullanıyorum.Suan diyet yapmaya çalışıyorum bazen bı dilim kek falan yemeye kalksam oğlum ,yeme anne şekerin var diyor🤣

Daha önce de yazmıştım.50 gramlık şeker yüklenmesi sonucum 144 çıktı.Ama hafif beslendim yanında da birkaç dilim fazladan beyaz köy ekmeği yedim diye şekerim 186 çıktı.Gerisini siz düşünün.

Bu arada benim minigin hareketlerini 4 5 gündür falan hissetmeye başladım♥️

Kızlar sizden help rica ediyorum, hatta resmen yardım çığlıkları diyebilirim…
Bu bebek arabası konusu beni yıldırdı 5 aydır bebek arabası bakıyorum artık bunaldım ve karar vermem de lazım. Asla da kararsız bir insan değilimdir. İstediğim şey : hantal olmasın,kolu çift yönlü olsun ve boya göre ayarlansın çünkü eşimle aramızda boy farkı çok,360 derece dönen tekerlek olsun ve tekerlerde kilit olsun bir de puset dahil olsun. Kabin boy çift yönlü bir araba bulamadım. Travel sistemler çok pahalı geldi. En son Prego nun venüs premium modelinin buldum hem fiyatı puset+araba için orta halli hem de dediğim şeyler var. Aranızda kullanan var mı ya da bana canım şu modele de bak öyle karşılaştır venüs ile diyebileceğiniz ? Zaten sizlere de dua ediyorum ama bir tur daha Allah razı olsun diye kulaklarınızı çınlatırım 😅

Bu arada şuan 17+5 iz.Doktora tetanoz aşısını sormayı unuttum .Troid,şeker takibim var onyuzden sakınca olur mu bilemedim.Olmadi doktora sorunca yaptırırım.

Bu bebek arabası konusu beni yıldırdı 5 aydır bebek arabası bakıyorum artık bunaldım ve karar vermem de lazım. Asla da kararsız bir insan değilimdir. İstediğim şey : hantal olmasın,kolu çift yönlü olsun ve boya göre ayarlansın çünkü eşimle aramızda boy farkı çok,360 derece dönen tekerlek olsun ve tekerlerde kilit olsun bir de puset dahil olsun. Kabin boy çift yönlü bir araba bulamadım. Travel sistemler çok pahalı geldi. En son Prego nun venüs premium modelinin buldum hem fiyatı puset+araba için orta halli hem de dediğim şeyler var. Aranızda kullanan var mı ya da bana canım şu modele de bak öyle karşılaştır venüs ile diyebileceğiniz ? Zaten sizlere de dua ediyorum ama bir tur daha Allah razı olsun diye kulaklarınızı çınlatırım 😅
Vurgulayacağım en önemli detay şu olur;
Mutlaka minder bitişli olsun oturma ünitesi. Ucu plastik olmasın ayak acıtıyor ilerde. 1 yaşından sonra bebek uzadıkça bileğine değiyor.
Bahsettiğim şu modeller. Görseli ekledim. Yatırınca beşik gibi oluyor bunlar sepet gibi sanki. Hangi marka olursa olsun bence bu model almayın. İlerde sığmıyor bebek. Zaten katlanması da sıkıntı oluyor bunların. Söylediğiniz venüs doğru baktıysam eğer güzel kullanışlı 🥰

Eklentiler

• IMG_5926.webp
    IMG_5926.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 33
Vurgulayacağım en önemli detay şu olur;
Mutlaka minder bitişli olsun oturma ünitesi. Ucu plastik olmasın ayak acıtıyor ilerde. 1 yaşından sonra bebek uzadıkça bileğine değiyor.
Bahsettiğim şu modeller. Görseli ekledim. Yatırınca beşik gibi oluyor bunlar sepet gibi sanki. Hangi marka olursa olsun bence bu model almayın. İlerde sığmıyor bebek. Zaten katlanması da sıkıntı oluyor bunların. Söylediğiniz venüs doğru baktıysam eğer güzel kullanışlı 🥰
Ah çok tatlısınız plastik kısmın ayak acıtacağını hiç düşünmemiştim işte tecrübe fikir alışverişi ne kadar önemli 🌟 siz diyince dikkatimi çekti ayak kısmı bez gibi duruyor bunda plastik çıkıntı yok sanırım. Bir de kir tutmaması lazım değil mi silince geçsin yani çocuk ayakkabısıyla değiyor sonuçta illa leke olur vallahi aydınlattınız beni 😅

Eklentiler

• IMG_9029.webp
    IMG_9029.webp
    39,4 KB · Görüntüleme: 30
Baginin modellerine bakabilirsin canım bir arkadaş almış neo 2 çok iyi easyfold çok güzel

Hangi magnezyumu kullanıyosunuz bi bende işe yaramadı herkes memnun oysaki 😅 ne ağrım sızım geçti ne uykularım düzenli hatta daha fena geceleri çok zor dalıyorum uykuya 😥
Magnezyum komplex kullanıyorum canım hb sitesine girip en çok satanlar diye filtrelersen ilk sırada çıkıyor ☺️

Evet canım hatta bazen resmen bacağımın birleşim yerinde hissediyorum. Düne kadar çok korktum kese çok aşağıya indi kesin benim yüzümden diye. Doktora gittim yo gayet normal plasantanın yeri dedi hatta ultrasona benim o çok aşağı dediğim yerden baktı göbek deliğimin hizasına neredeyse hiç gelmedi yani daha yukarılarda hissetmek için küçükler biraz daha zaman varmış normal karın bölgesinde hissetmeye
Ben de aynı hissediyorm çok yorluğnda aşağı inmiş gibi hissedyrm

canım ben çok özellik araştırdım, çok fazla model çok fazla seçenek var yaklaşık 1 aydır ciddili notlar alarak araştırıyorum sırt kademesi ayak kademesi çift yönlü olsun yok pusetli olsun yok yağmurluk ayak örtüsü yok ayarlanabilir itme sapı derken kraft tokyo en aklıma yatan model olmuştu ama bizim binada asansör yok tek başıma olduğum zamanlar sıkıntı yaşamamam için daha küçük ve hafif bir model aradık onda da bagi neo 2ye karar verdik, hatta n11 de indirim vardı bu sabah da elime ulaştı. kurulumu taşıması açıp kapatması her şey çok kolay. hatta puseti farklı göndermişler sanırım diğer modeldeki puset düğmelerden çıkarılıyordu güvenlik sebebiyle onu kaldırmışlar, benim daha çok içime sindi. youtube da videosu var bir açıp izle istersen ☺️

Back
X