• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    144
İyi bayramlar kızlar.Vajina girişinden yukarıda bir yer var ara ara bazen iğne batması gibi sizi hissediyordum.Bugun sabahtan beri sizlama hissediyorum bazen hafifliyor,başka sıkıntım yok.Bebegin hareketlerini hissediyorum.Normal mıdır acababu sızı.

Ben mersinde yaşıyorum burdada detaylı ultrason yapmıyor diye not yazıyor yanında benim perinatoloji muayenem vardı sordu senin detaylı ultrason ne zaöan diye sonra bi baktım adam kendisi detaylı ultrason yaptı . Çok geç tarih gitmene gerek yok detaylı ultrasona dedi ben yaptım dedim nerdeyse 30 dakka baktı
Bence de bakarlar ama işten izin alıp gideceğim için riske atmak istemiyorum bakmazsa eğer sürekli sürekli izin almak can sıkıcı çünkü 🥲 Hastaneyi arayıp öğrenirdim normalde ama bugün tatil ve yarın randevum sabahın 9’unda, yarın aramam hiçbir şey ifade etmiyor o yüzden. Risk alıp gideceğim galiba inşallah bakarlar sana baktıkları gibi 🥹

İyi bayramlar kızlar.Vajina girişinden yukarıda bir yer var ara ara bazen iğne batması gibi sizi hissediyordum.Bugun sabahtan beri sizlama hissediyorum bazen hafifliyor,başka sıkıntım yok.Bebegin hareketlerini hissediyorum.Normal mıdır acababu sızı.
Canım şunu unutma hamilelikte olan her şey seni acıdan kıvrandırmıyorsa ve aylar sürmüyorsa normaldir ☺️

Kızlar devletten perinatoloji randevusu alan var mı? Ben 1 aydır manyak gibi günde 47373 kere bakıyorum ve açılan randevuların HEPSİNDE detaylı bakılmamaktadır yazıyor. Ulan kim bakıyor bu detaylıya o zaman? 😂 Arkadaşım öyle yazdığına bakma sen git, gidince detaylı ultrason yapıyorlar demişti ama emin olamıyorum. Bu şekilde devletten alıp da sorun yaşamayan var mı? Eki Görüntüle 3602651
Canım ben perinatolojiye giderken bana dedi ki dışardaki bankoya git ordan sana detaylı ultrason randevusu versinler. Perinatolog değil de radyolojiden verdiler randevuyu. Şehir hastanesi benim de.

Kızlar ben size tuttuğum notları ve alacağım şeyleri sayısıyla yazayım. Önceden uyarayım ben az alacağım. Çünkü hem hediye almak isteyenler oluyor hem de çocuğun gelişimine göre hemen bir hafta sonu gidip 2-3 parça daha almak hiç zor bir şey değil sürekli avm’ye gidiyoruz zaten. Ayrıca benim yaşadığım yer mayısta anca ısınıyor yani soğuk iklim. O yüzden ona göre tercih ettim. Öncelikle ben tekstili hep E-bebek tercih ettim kumaşlarını en sevdiğim yer orası çünkü.

UYARI 1 : 👶 0–3 Ay (Eylül – Kasım sonu)
  • Beden: 0–3 ay
  • Not: E-Bebek'in 0–3 ay bedenleri genellikle doğumdan itibaren 2,5–3 aya kadar uygun.
👶 3–6 Ay (Aralık – Şubat sonu)
  • Beden: 3–6 ay
  • Not: Bu bedenler genellikle 2,5–5 ay arası kullanılıyor.
👶 6–9 Ay (Mart – Mayıs sonu)
  • Beden: 9 ay
  • Not: E-Bebek'in 9 ay etiketli kıyafetleri genellikle 6–8 ay arası uygun. Bebek iri yapılıysa, bu bedenler erken dar gelebilir.
👶 9–12 Ay (Haziran başı)
  • Beden: 12 ay
  • Not: Haziran ayında bebek 8–9 aylık olacağından, 12 ay beden kıyafetler daha rahat olacaktır.
Bebeklerimiz genelde Eylül ortası–Ekim başı gibi doğacak, yani:
  • İlk aylar (0–3 ay): Sonbahar → ev içi sıcak, dışarısı serin.
  • 3–6 ay dönemi: Kış → Aralık-Mart.
  • 6–9 ay dönemi: İlkbahar başı → Nisan-Mayıs gibi havalar ılımanlaşır.
  • 9–12 ay: Yaz başı.
UYARI 2 : Bedenler genelde yenidoğan,3 ay,6 ay yazıyor. 3 ay demek 0-3 ay 6 ay yazanlar 3-6 ay arası demek kafasına karışanlar için. Ben de öyle sınıflandırdım yani aylar üst sınır. yenidoğanlar zaten 0-1 ay biliyorsunuzdur.

GELELİM SAYISIYLA LİSTEME :
🎀 YENİDOĞAN 🎀

• 1 adet şapka-patikli alt- kruvaze üst 3’lü takım (hediye geldi)
  • 4 adet 5 parçalı hastane çıkışı
  • 1 adet penye pamuklu hastane çıkışı için battaniye
  • 1 adet patikli tulum fermuarlı olsun
  • 7 adet kısa kollu beyaz zıbın (7 al 6 ödeden aldım)
  • 7 adet çorap
  • 2’li iç zıbın (göbek bağı için)

🎀 3 AY BEDEN (0-3 AY YANİ) 🎀
  • 1 adet tulum-zıbın-şapka 3’lü takım (I love mom yazanı aldım almayanı döverler diye 😅)
  • 2 adet patikli alt- kruvaze üst- şapka 3’lü takım
  • 2 adet patiksiz alt- zıbın 2’li takım
  • 5 adet patikli alt
  • 7 adet uzun kollu beyaz zıbın (7 al 6 öde)
  • 7 adet çorap
  • 3 adet külotlu çorap (yaşadığım yer soğuk oluyor içlik mahiyetinde)
  • 2 adet fermuarlı patikli tulum (aşıya gittiğinde çocuk ağlarken giydirip soyundurması kolay oluyormuş)
  • Evizinin derecesine uygun tog’lu uyku tulumu

🎀 6 AY BEDEN (3-6 AY YANİ)🎀
  • 2 adet uzun kol body
  • 6 adet patiksiz alt (artık hareketlendiği için patikli altlar rahatsız edecektir çok tercih etmeyin bu aylar ve sonrasında)
  • 4 adet uzun kollu + 3 adet kısa kollu beyaz zıbın (7 al 6 öde)
  • 2 adet fermuarlı patiksiz tulum
  • Evin derecesine uygun tog’lu uyku tulumu
  • 7 adet çorap

EK 1 : Ben böyle tercih edeceğim şu anlık. 6 ay en az alacağım çünkü bahara yaklaşırken havalar belli olmuyor yazlık şeyleri almayı düşünmüyorum henüz onları yazın alacağım.

EK 2 : Anneannemiz örgü yelek-hırka-patik ve kundak hazırladı . Dediğim gibi burası soğuk bir yer. Sayısı opsiyonel ne kadar örülürse. biz her ayı için 3-4 tane planladık. Yine 1 adet battaniye de ördü. Ben de 2 adet örmüştüm zaten. 1 tane de hazır aldık. Müslin dilediğiniz kadar alabilirsiniz bence ben de şimdilik desenini beğendiğim 3 tane aldım ince ince.

EK 3 : Bebeğin diğer ihtiyaçları için de yine çok elediğim bir liste yaptım dilerseniz paylaşırım onu da. Orada da puset örtüsü, bebek arabası, ağız mendili, kitap, oyuncak, elbise askısı,organizer, banyo malzemeleri,bez, ıslak mendil,mama sandalyesi vs. tüm ıvır zıvırlar var.

EK 4 : Nevresim olarak sayısını bence çok abartmayın. Ben bebeklerde polar hiçbir şey sevmiyorum. kendim de eşim de kullanmıyor ailemde de kimse kullanmaz. Alerjik bir aileyiz muhtemelen kızım da bizimle aynı kaderi paylaşacak. Kuş tüyü kullanırız hep o da temizlemesi çok zor olduğundan (hele ki bebeğin kustuğunu altına kaçırdığını düşünürsek) yün tercih ettim her şeyini. Yine anneannemiz bize hazırlayıp getirecek. Tamamen sizin kullanım alışkanlığınıza bağlı bu.

EK 5 : Çorap olarak ben külotlu çorap da tercih ettim erkek olsa da tercih edecektim çünkü içlik olarak kullanıyoruz biz. Eldiven ve şapkayı da özel olarak almayacağım takımlarda çıkanlar yetecek gibi zaten eldiven kullanmayı düşünmüyorum pek fazla. Siz dilerseniz birer set alabilirsiniz.

🌟 Benim kıyafet listem bu şekilde kızlar. Minimal tanımı kişiden kişiye değişir kimine bu bile çok gelirken kimine azıcık gelebilir. Ben kendi tercihlerimi böyle kullandım. 5’li takımlarda bazen zıbınlı bazen de 5.parçayı önlük olarak tercih ettim zıbın bence fazlaca var çünkü. siz hangisini dilerseniz mutlaka parçalara tek tek bakarak alın. Umarım size de fikir veren bir liste olmuştur. Güzel bebişlerinize benden öpücükler 💋 (1 saattir şunu yazıyorum benim kız hadi anne azıcık yürü diye kıpırdanıp duruyor onu kıramayacağım, unuttuğum bir şey varsa sorarsanız onu da alacak mıyım alacaksam kaç tane yeterli olur seve seve cevaplarım 💞)

Canım ben perinatolojiye giderken bana dedi ki dışardaki bankoya git ordan sana detaylı ultrason randevusu versinler. Perinatolog değil de radyolojiden verdiler randevuyu. Şehir hastanesi benim de.
O zaman bu mantıkla önce o hastanede randevu geçirmem gerekiyordu ama zorunda değiliz yani sonuçta? Ben özele gidiyordum ama sadece detaylı için devlet istiyorum diye cezalandırmak gibi bişey bu. Çalıştığım için devlet hastanelerinde randevu bulmakla uğraşamıyorum napayım

Kızlar ben size tuttuğum notları ve alacağım şeyleri sayısıyla yazayım. Önceden uyarayım ben az alacağım. Çünkü hem hediye almak isteyenler oluyor hem de çocuğun gelişimine göre hemen bir hafta sonu gidip 2-3 parça daha almak hiç zor bir şey değil sürekli avm’ye gidiyoruz zaten. Ayrıca benim yaşadığım yer mayısta anca ısınıyor yani soğuk iklim. O yüzden ona göre tercih ettim. Öncelikle ben tekstili hep E-bebek tercih ettim kumaşlarını en sevdiğim yer orası çünkü.

UYARI 1 : 👶 0–3 Ay (Eylül – Kasım sonu)
  • Beden: 0–3 ay
  • Not: E-Bebek'in 0–3 ay bedenleri genellikle doğumdan itibaren 2,5–3 aya kadar uygun.
👶 3–6 Ay (Aralık – Şubat sonu)
  • Beden: 3–6 ay
  • Not: Bu bedenler genellikle 2,5–5 ay arası kullanılıyor.
👶 6–9 Ay (Mart – Mayıs sonu)
  • Beden: 9 ay
  • Not: E-Bebek'in 9 ay etiketli kıyafetleri genellikle 6–8 ay arası uygun. Bebek iri yapılıysa, bu bedenler erken dar gelebilir.
👶 9–12 Ay (Haziran başı)
  • Beden: 12 ay
  • Not: Haziran ayında bebek 8–9 aylık olacağından, 12 ay beden kıyafetler daha rahat olacaktır.
Bebeklerimiz genelde Eylül ortası–Ekim başı gibi doğacak, yani:
  • İlk aylar (0–3 ay): Sonbahar → ev içi sıcak, dışarısı serin.
  • 3–6 ay dönemi: Kış → Aralık-Mart.
  • 6–9 ay dönemi: İlkbahar başı → Nisan-Mayıs gibi havalar ılımanlaşır.
  • 9–12 ay: Yaz başı.
UYARI 2 : Bedenler genelde yenidoğan,3 ay,6 ay yazıyor. 3 ay demek 0-3 ay 6 ay yazanlar 3-6 ay arası demek kafasına karışanlar için. Ben de öyle sınıflandırdım yani aylar üst sınır. yenidoğanlar zaten 0-1 ay biliyorsunuzdur.

GELELİM SAYISIYLA LİSTEME :
🎀 YENİDOĞAN 🎀

• 1 adet şapka-patikli alt- kruvaze üst 3’lü takım (hediye geldi)
  • 4 adet 5 parçalı hastane çıkışı
  • 1 adet penye pamuklu hastane çıkışı için battaniye
  • 1 adet patikli tulum fermuarlı olsun
  • 7 adet kısa kollu beyaz zıbın (7 al 6 ödeden aldım)
  • 7 adet çorap
  • 2’li iç zıbın (göbek bağı için)

🎀 3 AY BEDEN (0-3 AY YANİ) 🎀
  • 1 adet tulum-zıbın-şapka 3’lü takım (I love mom yazanı aldım almayanı döverler diye 😅)
  • 2 adet patikli alt- kruvaze üst- şapka 3’lü takım
  • 2 adet patiksiz alt- zıbın 2’li takım
  • 5 adet patikli alt
  • 7 adet uzun kollu beyaz zıbın (7 al 6 öde)
  • 7 adet çorap
  • 3 adet külotlu çorap (yaşadığım yer soğuk oluyor içlik mahiyetinde)
  • 2 adet fermuarlı patikli tulum (aşıya gittiğinde çocuk ağlarken giydirip soyundurması kolay oluyormuş)
  • Evizinin derecesine uygun tog’lu uyku tulumu

🎀 6 AY BEDEN (3-6 AY YANİ)🎀
  • 2 adet uzun kol body
  • 6 adet patiksiz alt (artık hareketlendiği için patikli altlar rahatsız edecektir çok tercih etmeyin bu aylar ve sonrasında)
  • 4 adet uzun kollu + 3 adet kısa kollu beyaz zıbın (7 al 6 öde)
  • 2 adet fermuarlı patiksiz tulum
  • Evin derecesine uygun tog’lu uyku tulumu
  • 7 adet çorap

EK 1 : Ben böyle tercih edeceğim şu anlık. 6 ay en az alacağım çünkü bahara yaklaşırken havalar belli olmuyor yazlık şeyleri almayı düşünmüyorum henüz onları yazın alacağım.

EK 2 : Anneannemiz örgü yelek-hırka-patik ve kundak hazırladı . Dediğim gibi burası soğuk bir yer. Sayısı opsiyonel ne kadar örülürse. biz her ayı için 3-4 tane planladık. Yine 1 adet battaniye de ördü. Ben de 2 adet örmüştüm zaten. 1 tane de hazır aldık. Müslin dilediğiniz kadar alabilirsiniz bence ben de şimdilik desenini beğendiğim 3 tane aldım ince ince.

EK 3 : Bebeğin diğer ihtiyaçları için de yine çok elediğim bir liste yaptım dilerseniz paylaşırım onu da. Orada da puset örtüsü, bebek arabası, ağız mendili, kitap, oyuncak, elbise askısı,organizer, banyo malzemeleri,bez, ıslak mendil,mama sandalyesi vs. tüm ıvır zıvırlar var.

EK 4 : Nevresim olarak sayısını bence çok abartmayın. Ben bebeklerde polar hiçbir şey sevmiyorum. kendim de eşim de kullanmıyor ailemde de kimse kullanmaz. Alerjik bir aileyiz muhtemelen kızım da bizimle aynı kaderi paylaşacak. Kuş tüyü kullanırız hep o da temizlemesi çok zor olduğundan (hele ki bebeğin kustuğunu altına kaçırdığını düşünürsek) yün tercih ettim her şeyini. Yine anneannemiz bize hazırlayıp getirecek. Tamamen sizin kullanım alışkanlığınıza bağlı bu.

EK 5 : Çorap olarak ben külotlu çorap da tercih ettim erkek olsa da tercih edecektim çünkü içlik olarak kullanıyoruz biz. Eldiven ve şapkayı da özel olarak almayacağım takımlarda çıkanlar yetecek gibi zaten eldiven kullanmayı düşünmüyorum pek fazla. Siz dilerseniz birer set alabilirsiniz.

🌟 Benim kıyafet listem bu şekilde kızlar. Minimal tanımı kişiden kişiye değişir kimine bu bile çok gelirken kimine azıcık gelebilir. Ben kendi tercihlerimi böyle kullandım. 5’li takımlarda bazen zıbınlı bazen de 5.parçayı önlük olarak tercih ettim zıbın bence fazlaca var çünkü. siz hangisini dilerseniz mutlaka parçalara tek tek bakarak alın. Umarım size de fikir veren bir liste olmuştur. Güzel bebişlerinize benden öpücükler 💋 (1 saattir şunu yazıyorum benim kız hadi anne azıcık yürü diye kıpırdanıp duruyor onu kıramayacağım, unuttuğum bir şey varsa sorarsanız onu da alacak mıyım alacaksam kaç tane yeterli olur seve seve cevaplarım 💞)

GÜNCELLEMEEE : Renk ve motifleri ayrı ayrı üst ve altlar alırken uydurmaya dikkat ettim ki çocuğum renk cümbüşüne dönmesin 😅 Dışarı giyim için de kundak ördü anneannesi. Pusetine puset örtüsü de geçireceğim zaten battaniye de atarım tabiki. Artık kundağa sığmadığında gidip boyuna kilosuna göre bir dış giyim ürünü alacağım. Dış giyim ürünlerini o yüzden (ne 3 ay ne de 6 ayında giyeceği) şimdiden almıyorum. Siz dilerseniz şimdiden almayı tercih edebilirsiniz. İlk aylar için patiklerimiz de var yine sonraki aylar için dışarı ayakkabısında da aynı mantıkla hareket ettim. Ayakları büyük mü küçük mü doğacak bilmiyorum çünkü benim tarafımın ayakları küçücük eşimin ailesinin de kocamandır bakalım kime çekerse 🤣

O zaman bu mantıkla önce o hastanede randevu geçirmem gerekiyordu ama zorunda değiliz yani sonuçta? Ben özele gidiyordum ama sadece detaylı için devlet istiyorum diye cezalandırmak gibi bişey bu. Çalıştığım için devlet hastanelerinde randevu bulmakla uğraşamıyorum napayım
Hayır ya öyle değil benim öyle denk geldi. Başkasının nasıldır ben bilmiyorum 🙁 ben sürekli süründüğüm için hastane hastane orası beni öyle yönlendirdi. Başka hastaneleri inan bilmiyorum hatta sen perinatoloji randevusu görebiliyorsun ben komple açamıyordum mesela devlet hastanesine gitmeme rağmen bence şehirden şehire fark ediyor. Ben de hiç orda vakit geçirmedim ilk gittiğimde randevu verelim mi ister misin dediler tamam dedim. Başka devlet hastanesine gidiyorum ben de 😑

Hayır ya öyle değil benim öyle denk geldi. Başkasının nasıldır ben bilmiyorum 🙁 ben sürekli süründüğüm için hastane hastane orası beni öyle yönlendirdi. Başka hastaneleri inan bilmiyorum hatta sen perinatoloji randevusu görebiliyorsun ben komple açamıyordum mesela devlet hastanesine gitmeme rağmen bence şehirden şehire fark ediyor
Canım benim de hastanem bakmıyormuş üniversite hastanesi bile bakmıyor detaylıya taaa başka bir büyükşehire Şehir Hastanesine sevk ettiler. Ya da özele gideceksiniz dediler. O kadar yolu çekeceğime kendi şehrimde özele gittim ben de. Daha uyguna denk geldi benzin parasını da düşününce. Sanırım devlet hastanelerinin çoğunda renkli doopler cihazı yok. Bu mavi ve kırmızı gösteren göbek kordonundaki kan akımına bakılan alet. Gittiğim özel hastanede vardı o yüzden içim rahatladı. Resmen özele mecbur kaldık diyebilirim

Biz bebek arabamızı aldık kızlar 🥰 Çoook uzun araştırmalar sonucu Prego Venüs’e karar verdim. En zoru bebek arabasıymış vallahi. Hem uygun olsun hem de çok fazla özellikten vazgeçmeyim diye aylardır her modele bakıyorum gına gelmişti 🤣 Darısı karar veremeyenlere olsun inşallah artık iyi mi kötü mü tercih ettim bilmiyorum ama kullanacağız bir şekilde 🍼

Canım benim de hastanem bakmıyormuş üniversite hastanesi bile bakmıyor detaylıya taaa başka bir büyükşehire Şehir Hastanesine sevk ettiler. Ya da özele gideceksiniz dediler. O kadar yolu çekeceğime kendi şehrimde özele gittim ben de. Daha uyguna denk geldi benzin parasını da düşününce. Sanırım devlet hastanelerinin çoğunda renkli doopler cihazı yok. Bu mavi ve kırmızı gösteren göbek kordonundaki kan akımına bakılan alet. Gittiğim özel hastanede vardı o yüzden içim rahatladı. Resmen özele mecbur kaldık diyebilirim
İşte bilmiyorum ki canım önceki gebeliğimde ben de öyle oldum randevu falan yoktu hiç özelde bile yoktu yaptıramamıştım. bu denk geldi diyebilirim aslında şans yani 🙄

Bence de bakarlar ama işten izin alıp gideceğim için riske atmak istemiyorum bakmazsa eğer sürekli sürekli izin almak can sıkıcı çünkü 🥲 Hastaneyi arayıp öğrenirdim normalde ama bugün tatil ve yarın randevum sabahın 9’unda, yarın aramam hiçbir şey ifade etmiyor o yüzden. Risk alıp gideceğim galiba inşallah bakarlar sana baktıkları gibi 🥹
Bulundugum şehirde detaylı ultrasona bakilmiyor.Bende detaylı randevusunu 23 hazirana Eskişehir'de bir devlet hastanesine aldım.O zaman 21 haftalık olacagim.Randevu aralıkları 30 dk, İnsallah gidince bakarlar diye temenni ediyorum.Meraktan baska şehirlere baktım .Mesela İstanbul'da bir devlet Hastanesi'nde hususi olarak randevu ekranında detaylı ultrasonun yapılmadığını belirtmiş.Benim doktorumda gidince direk yaparlar dedi ama inş gidince direk yaparlar.
Canım şunu unutma hamilelikte olan her şey seni acıdan kıvrandırmıyorsa ve aylar sürmüyorsa normaldir ☺️
Teşekkür ederim şekerim içim rahatladi,paranoyak olduk hamilelikle birlikte 😀

Hayır ya öyle değil benim öyle denk geldi. Başkasının nasıldır ben bilmiyorum 🙁 ben sürekli süründüğüm için hastane hastane orası beni öyle yönlendirdi. Başka hastaneleri inan bilmiyorum hatta sen perinatoloji randevusu görebiliyorsun ben komple açamıyordum mesela devlet hastanesine gitmeme rağmen bence şehirden şehire fark ediyor. Ben de hiç orda vakit geçirmedim ilk gittiğimde randevu verelim mi ister misin dediler tamam dedim. Başka devlet hastanesine gidiyorum ben de 😑
İnşallah yarın gittiğimde öyle bir muameleyle karşılaşmam ya ne zorluklarla ayarlayıp gidiyoruz zaten sanıyolar ki işimiz gücümüz yok hastane kapısında yatıyoruz bayılıyoruz onlara 😒😒😒
Biz bebek arabamızı aldık kızlar 🥰 Çoook uzun araştırmalar sonucu Prego Venüs’e karar verdim. En zoru bebek arabasıymış vallahi. Hem uygun olsun hem de çok fazla özellikten vazgeçmeyim diye aylardır her modele bakıyorum gına gelmişti 🤣 Darısı karar veremeyenlere olsun inşallah artık iyi mi kötü mü tercih ettim bilmiyorum ama kullanacağız bir şekilde 🍼
Hayırlı olsun canımm biz de Avrupa’dan getirdik Türkiye’dekinin yarı fiyatına geldi. Inglesina aldık biz de içini doldurmak nasip olsun 💕
Bulundugum şehirde detaylı ultrasona bakilmiyor.Bende detaylı randevusunu 23 hazirana Eskişehir'de bir devlet hastanesine aldım.O zaman 21 haftalık olacagim.Randevu aralıkları 30 dk, İnsallah gidince bakarlar diye temenni ediyorum.Meraktan baska şehirlere baktım .Mesela İstanbul'da bir devlet Hastanesi'nde hususi olarak randevu ekranında detaylı ultrasonun yapılmadığını belirtmiş.Benim doktorumda gidince direk yaparlar dedi ama inş gidince direk yaparlar.

Teşekkür ederim şekerim içim rahatladi,paranoyak olduk hamilelikle birlikte 😀
İstanbul’dayım ben burada bakan bir sürü hastane var canım ama ss attığım şekilde bakılmamaktadır yazıyor hepsinde saçma bi şekilde 😒 Bakarlar diye düşünüyorum, öyle 45 dk falan beklemiyorum temel şeyleri söylesin salsın beni yeter zaten 🥲 Ne demek canım yaşadığımız her türlü anomali aslında içinde bulunduğumuz durum yüzünden normale dönüşüyor 🤍

İnşallah yarın gittiğimde öyle bir muameleyle karşılaşmam ya ne zorluklarla ayarlayıp gidiyoruz zaten sanıyolar ki işimiz gücümüz yok hastane kapısında yatıyoruz bayılıyoruz onlara 😒😒😒

Hayırlı olsun canımm biz de Avrupa’dan getirdik Türkiye’dekinin yarı fiyatına geldi. Inglesina aldık biz de içini doldurmak nasip olsun 💕

İstanbul’dayım ben burada bakan bir sürü hastane var canım ama ss attığım şekilde bakılmamaktadır yazıyor hepsinde saçma bi şekilde 😒 Bakarlar diye düşünüyorum, öyle 45 dk falan beklemiyorum temel şeyleri söylesin salsın beni yeter zaten 🥲 Ne demek canım yaşadığımız her türlü anomali aslında içinde bulunduğumuz durum yüzünden normale dönüşüyor 🤍
Aynen bende temel şeyleri söylesinler istiyorum ,öyle büyük beklentim yok açıkçası 3 boyutlu falan da baksınlar diye.21. haftama denk gelecek aldigim tarih, birde tekrar randevu verilirse de süresi geçermi diye endiseliyim.Direk verin işte randevuyu çalışan var,ben çalışmıyorum ama eşimle gideceğim ,izin alacak,olmadı bı daha almak zorunda kalacak.İnş direk denk gelir sorunsuz bir şekilde muayenemizi de oluruz.

Ben de şehir hastanesinin perinatoloji bölümünden detaylı için randevu almak istedim ama aynı şekilde detaylı ultrasona bakılmaktadır yazıyordu, o yüzden riske atmak istemedim zaten uzak yerden geliyorum. Eğitim araştırma hastanesinden randevu aldım fiyatı 4600 TL dediler, özelde daha uygun fiyatlı bakan yerler var çok saçma bir fiyat politikası var bu sektörde anlayamıyorum bazen. Umarım bakarlar da bir daha uğraştırmazlar.

Tecrübeli olanlar ya da alanlar için bir sorum var. Ben anne yanı park yatak almak istiyorum. Ama şöyle bir durum var biz bu evde bebek doğduktan itibaren 4 sene ancak kalacağız sonra çıkmak durumundayız, muhtemelen başka bir şehire gideceğiz. O yüzden çok fazla eşya almak istemiyorum açıkçası, gittiğimiz yerde çocuk için yenisini alırız diye, ayrıca bu ev fazla eşyayı da kaldıramaz küçük bir ev. Bu sebeple 4 4,5 yaşına kadar kullanabileceği sağlam bir park yatak almak istiyorum. Önerisi olan, ben kullandım memnun kaldım diyen varsa yazarsa çok sevinirim. Kaç gündür araştırıyorum ama çok fazla model var kafam karışıyor, tam olarak aradığımı bulamadım gibi hissediyorum.

Hayırlı olsun ay üstünden yük kalkmıştır eminim 😂 Ben de venüs ve concorde arasında gidip geliyorum. Gidip yerinde ikisini de inceleyeceğim. Online mı aldın canım mağazadan mı ? Ne kadardı fiyatı? Trendyolda 13 küsürdü yanlış hatırlamıyorsam.

Tecrübeli olanlar ya da alanlar için bir sorum var. Ben anne yanı park yatak almak istiyorum. Ama şöyle bir durum var biz bu evde bebek doğduktan itibaren 4 sene ancak kalacağız sonra çıkmak durumundayız, muhtemelen başka bir şehire gideceğiz. O yüzden çok fazla eşya almak istemiyorum açıkçası, gittiğimiz yerde çocuk için yenisini alırız diye, ayrıca bu ev fazla eşyayı da kaldıramaz küçük bir ev. Bu sebeple 4 4,5 yaşına kadar kullanabileceği sağlam bir park yatak almak istiyorum. Önerisi olan, ben kullandım memnun kaldım diyen varsa yazarsa çok sevinirim. Kaç gündür araştırıyorum ama çok fazla model var kafam karışıyor, tam olarak aradığımı bulamadım gibi hissediyorum.
Chicconun 4 yaşa kadar kullanılan next2me forever modelini tercih ettim. Biraz pahalı piyasaya göre ama oldukça kullanışlı ve kaliteli.

Antalya eğitim araştırma hastanesinde perinatoloji takipliyim, randevu seçeneğinde (organ taraması yapılmamaktadır) yazıyor. Gerçekten de bakmıyorlar radyolojiden detaylı için randevu açıyorlar. Şansıma perinatoloji doktorum kalbine, organlarına detaylı şekilde baktı ve detaylıdan sonra tekrar gel görüşelim dedi. Yani her hastane prosedürü farklı olabilir ama bizim burada yazdıkları gibi bakmıyorlar tamamen şans honeydukes honeydukes

Bu kıyafet listesini biri gerçekten aydınlatmalı çünkü neyden ne kadar alınması gerektiğine karar veremiyorum 😂 Ben 8 tane 3 ay kısa kol zıbın, 3 tane uzun kol 3 ay zıbın, 3 tane de yenidoğan kısa kol zıbın aldım. Toplamda kaç tane olmalı mesela bilmiyorum 😂 müslin örtü + battaniye + çorap + zıbın + tulum (çoraplı ve çorapsız) bunların adetlerini yazın dostlarım 😂😂

Bir sürü kıyafet tulum vs aldım kıyafet konusunu oturtmak lazım ona göre eksik planlanır
Yaptım alışverişi. Annemle gittik ama inanın beynim döndü liste falan yapmamıştım ama en azından öncesinde aldıklarımızı yazmıştım neyden kaç tane aldık diye. Yani insan bilemiyor ki mesela 6 aylık ürün kışa geliyor okey tulum olsun,patikli alt olsun ama bakıyorsun küçük küçük. Bazılarını mesela 12 ay aldım ama 9 ayda giyebilir gibi düşündüm. Gerçi hiç belli olmaz çocuk kilolu bir çocuk mu olcak ufak mı olcak. O yüzden %100 emin olamıyorsun ne alacağına 😂 7200₺ tuttu. İçinde öyle başka bir şey büyük bir şey yok. Müslin örtüleri hiç beğenmedim kumaşlarını, en yumuşaklardan 2 tane aldım sadece. Geri kalan şeylerini internetten yavaş yavaş bakıcam. En azından kıyafet olayları bir miktar halloldu muhtemelen başka bi şey almam şimdilik. Çok doldurmak da istemiyorum. Zaten erkek anaları olarak zor seçiyoruz bence çünkü çeşit az ve çirkin😂😂 Kızçelere ne güzel şeyler var cici bici. E kısmet napalım 😂😂

Back
X