Ben bu konuda yazmak istemedim sürekli ilk hamileliğimden örnek verir gibi oluyorum diyeSelam kızlar, bugün biraz yoğunluktan giremedim buraya. Şeker yüklemesi yaptırdım. Tecrübelerimi sizinle de paylaşmak isterim. 75 gr lık yükleme testi yaptırdık. Öncesinde açlık şekerine baktılar ardından içeceğimi verdiler. 1 saat sonra kan aldılar. Sonra 1 saat daha bekleyip 2. Kanı aldılar. Yani toplam 2 saat sürdü. Ben okuduklarımdan ve duyduklarımdan dolayı çok tedirgindim. Bayılırım kusarım tansiyonum düşer vs. Falan diye… ama yani çayı kahveyi de şekerli içen biri olarak hissiyatım şu oldu: yanlışlıkla çayıma iki kere şeker atmışım gibi hissettim. Evet aç karnına olduğu için, arada su falan içemediğim içim sevimsizdi ama bende öyle dayanılmicak ya da kusturacak bi etki yaratmadı. 2 saat beklerken de sıkılmayayım diye telefondan netflix açtım dizi izledim. Hızlı geçti zaman. Ama oyalamasaydım kendimi ve ay şimdi midem bulanır mı bayılır mıyım falan diye kafama taksaydım kesin bayılırdım kusardım kendimi biliyorumöyle korktuğum gibi geçmedi yani. Ben çok rahat atlattım. Darısı yaptıracak olan arkadaşlarımın başına. Bu arada annemlerin zamanında hiç böyle şeyler yokmuş. İnternetten gebelik şekeri sonuçları falan diye aratınca yaşanabileceklere baktım. Ben erken doğmuşum. Annemi preeklemsiye almışlar, annemi zehirlemişim ve ikimiz de ölüyormuşuz. Hatta doktorlar kurtulmaları imkansız falan demişler o zaman. Bunlar da gebelik şekeri sonuçlarında internette yazıyordu. Annemle aydınlanma yaşadık meğer o zamanlar yapılsaymış şeker yüklemesi belki bunları yaşamayacaktık. Bugün bir yaşımıza daha girdik:) bir de içtiğim şekerli suyun fotosunu koyuyorum. Asidi gitmiş şekerli limonlu soda gibiydi:)))
Canım geçmiş olsun, belki bir şey alerji yapmıştır hatta sıcaktan bile olmuş olabilir sen sıcak yerdesin. Bişe çıkmaz inşallahKızlar başıma gelen… Uykudan uyandım karnımda tahmin dahi edilemeyecek şekilde bir kaşıntı ve döküntüyle. Kırmızı küçük küçük kabarcıklar, eşim hemen acile getirdi bir şey olabilir diye. Bugün sivilce kremi kullanmıştım ama göbeğime göğsüme vs sürmedim sadece sırtıma ve omuzlarıma sürdü eşim sırtımla alakalı bir şey sorun yok. Önce bebeğe bakıldı bir sorun yok şükür daha sonra kan ve idrar bakıldı sabah çıkacak sonuçlar. Şimdi ultrason ile saframa vs bakıldı o da temiz gibi. Acilde düşük ihtimalle de olsa koleztazdan şüphelendiler. Bakalım sabah ola hayrola diyerek bekliyoruz
Eskiden bu mu varmış eskiden şu mu varmış diyenlere sinir oluyorum. Evet yokmuş ve bir sürü "sebepsiz" sonucu kadere bağlanan ölüm oluyormuş doğumda ya da anne karnında. Şimdi bu sebepleri bilebiliyor ve önlem alabiliyoruz. Niye riske atalım kiSelam kızlar, bugün biraz yoğunluktan giremedim buraya. Şeker yüklemesi yaptırdım. Tecrübelerimi sizinle de paylaşmak isterim. 75 gr lık yükleme testi yaptırdık. Öncesinde açlık şekerine baktılar ardından içeceğimi verdiler. 1 saat sonra kan aldılar. Sonra 1 saat daha bekleyip 2. Kanı aldılar. Yani toplam 2 saat sürdü. Ben okuduklarımdan ve duyduklarımdan dolayı çok tedirgindim. Bayılırım kusarım tansiyonum düşer vs. Falan diye… ama yani çayı kahveyi de şekerli içen biri olarak hissiyatım şu oldu: yanlışlıkla çayıma iki kere şeker atmışım gibi hissettim. Evet aç karnına olduğu için, arada su falan içemediğim içim sevimsizdi ama bende öyle dayanılmicak ya da kusturacak bi etki yaratmadı. 2 saat beklerken de sıkılmayayım diye telefondan netflix açtım dizi izledim. Hızlı geçti zaman. Ama oyalamasaydım kendimi ve ay şimdi midem bulanır mı bayılır mıyım falan diye kafama taksaydım kesin bayılırdım kusardım kendimi biliyorumöyle korktuğum gibi geçmedi yani. Ben çok rahat atlattım. Darısı yaptıracak olan arkadaşlarımın başına. Bu arada annemlerin zamanında hiç böyle şeyler yokmuş. İnternetten gebelik şekeri sonuçları falan diye aratınca yaşanabileceklere baktım. Ben erken doğmuşum. Annemi preeklemsiye almışlar, annemi zehirlemişim ve ikimiz de ölüyormuşuz. Hatta doktorlar kurtulmaları imkansız falan demişler o zaman. Bunlar da gebelik şekeri sonuçlarında internette yazıyordu. Annemle aydınlanma yaşadık meğer o zamanlar yapılsaymış şeker yüklemesi belki bunları yaşamayacaktık. Bugün bir yaşımıza daha girdik:) bir de içtiğim şekerli suyun fotosunu koyuyorum. Asidi gitmiş şekerli limonlu soda gibiydi:)))
Çok geçmiş olsun hemencik toplarla inşallahKızlar selam şarjım azdı aşırı da yorgunum yazamadım. Kadın doğumla işim bitti kolestaz çok şükür ki değil, bebeğim de bin şükür ki sağlıklı hiçbir problem yok. Normal acile yönlendirdiler şimdi oradayım orada da detaylı bakılıyor. Karaciğerde büyüme, yağlanma çıkmış ultrasonda onu da bi tekrar değerlendirecekler. Felaker durumdayım şu an daha kaşınıyorum karnımın görüntüsü gece çok daha kötüydü şu an en azından kızarıklıklar hafifledi. Teşekkür ederim hepinize yazmışsınız sağ olun kızlar
Ah amin inşallahÇok geçmiş olsun hemencik toplarla inşallah
Bugün sonucumun çıkmasını bekliyorum canım daha çıkmadıGelmiş geçmiş olsun,sonucun nasıl?
Bugün doktorumla konuştum ve haftaya da beni çağırdı yükleme için. Beni de tedirgin eden tek şey gebelik şekerinin çıkma ihtimali. Hamilelik başında verdiğim kanda şekerim normal değerin bir tık üzerinde çıkmıştı,o yüzden kontrollü ilerlemeye çalışıyorum ama son 2-3 haftadır şekerle aramıza mesafe sokamadım
Canım çok teşekkür ederim. Normal acilde de işim bitti idrar yolu enfeksiyonu var dedi monurol ve antibiyotik yazdı. Böbrekte taş var dedi bunu çok şüpheli buldum gram ne ağrım var ne belirti. Krem verdi kaşıntılarım için. Ben de reçeteyle beraber tekrar kadın doğuma gittim hepsini kullanabileceğimi söyledi hafif bir enfeksiyon görmüştüm ben de ama önemsiz istersen kullan dedi monurolu içerim sadece. Böyle yani kaşıntılarım devam ediyor maalesef daha sonra bir de cildiyeye gideceğim
Geçmiş olsun tatlımKızlar selam şarjım azdı aşırı da yorgunum yazamadım. Kadın doğumla işim bitti kolestaz çok şükür ki değil, bebeğim de bin şükür ki sağlıklı hiçbir problem yok. Normal acile yönlendirdiler şimdi oradayım orada da detaylı bakılıyor. Karaciğerde büyüme, yağlanma çıkmış ultrasonda onu da bi tekrar değerlendirecekler. Felaker durumdayım şu an daha kaşınıyorum karnımın görüntüsü gece çok daha kötüydü şu an en azından kızarıklıklar hafifledi. Teşekkür ederim hepinize yazmışsınız sağ olun kızlar
Ben de aynı düşüncedeyim canım. Bak ben ve annem bile ölüyomuşuz doğumda. Her geçen gün yeni birşey bulunuyor. Zaman ve tıp neyi gerektiriyorsa ben de yapmaya çalışıyorum o yüzden. Ailemde de eşimin ailesinde de hiç olmamasına rağmen, akraba evliliği geçmişleri bulunmamasına rağmen sma testi bile yaptırdık hamilelikten önce. Artık birçok şey eliminizin altında. Bu şekilde riskleri minimalize etmeye çalışıyoruz. Burdan sonrası artık gerçekten kader… hepimiz güzel günler görelimEskiden bu mu varmış eskiden şu mu varmış diyenlere sinir oluyorum. Evet yokmuş ve bir sürü "sebepsiz" sonucu kadere bağlanan ölüm oluyormuş doğumda ya da anne karnında. Şimdi bu sebepleri bilebiliyor ve önlem alabiliyoruz. Niye riske atalım ki
Üre yüksekse oda kaşıntı döküntü yapar Kremler işe yarasin da cildiye fln gerek kalmasin inşallahCanım çok teşekkür ederim. Normal acilde de işim bitti idrar yolu enfeksiyonu var dedi monurol ve antibiyotik yazdı. Böbrekte taş var dedi bunu çok şüpheli buldum gram ne ağrım var ne belirti. Krem verdi kaşıntılarım için. Ben de reçeteyle beraber tekrar kadın doğuma gittim hepsini kullanabileceğimi söyledi hafif bir enfeksiyon görmüştüm ben de ama önemsiz istersen kullan dedi monurolu içerim sadece. Böyle yani kaşıntılarım devam ediyor maalesef daha sonra bir de cildiyeye gideceğim
Canım kullandığın ilaçların yan etkileri de yapar kaşıntı çok geçmiş olsunCanım çok teşekkür ederim. Normal acilde de işim bitti idrar yolu enfeksiyonu var dedi monurol ve antibiyotik yazdı. Böbrekte taş var dedi bunu çok şüpheli buldum gram ne ağrım var ne belirti. Krem verdi kaşıntılarım için. Ben de reçeteyle beraber tekrar kadın doğuma gittim hepsini kullanabileceğimi söyledi hafif bir enfeksiyon görmüştüm ben de ama önemsiz istersen kullan dedi monurolu içerim sadece. Böyle yani kaşıntılarım devam ediyor maalesef daha sonra bir de cildiyeye gideceğim
Üre de aksine düşük, kan tahlillerinde şu yaşadığımı destekleyen tek bir şey bile yok. Resmen gebelikle alakalı bir şey yaşıyorum ama kanıtlanamadıÜre yüksekse oda kaşıntı döküntü yapar Kremler işe yarasin da cildiye fln gerek kalmasin inşallahbununla geçmiş olsun canım
Hiçbir şey kullanmıyorum ki oksapar, ecopirin, elanatal 2, demir, magnezyum, b12, d, omega. Bu yani içtiklerim… Sivilce kremini sırtıma, omuzlarıma sürdü eşim orada tek bir kaşıntı kızarıklık dahi yok. Teşekkür ederim balımCanım kullandığın ilaçların yan etkileri de yapar kaşıntı çok geçmiş olsun
inşallah güzel sonuçlar alırsınnBugün sonucumun çıkmasını bekliyorum canım daha çıkmadı
Çok geçmiş olsun canım benimKızlar selam şarjım azdı aşırı da yorgunum yazamadım. Kadın doğumla işim bitti kolestaz çok şükür ki değil, bebeğim de bin şükür ki sağlıklı hiçbir problem yok. Normal acile yönlendirdiler şimdi oradayım orada da detaylı bakılıyor. Karaciğerde büyüme, yağlanma çıkmış ultrasonda onu da bi tekrar değerlendirecekler. Felaker durumdayım şu an daha kaşınıyorum karnımın görüntüsü gece çok daha kötüydü şu an en azından kızarıklıklar hafifledi. Teşekkür ederim hepinize yazmışsınız sağ olun kızlar
Teşekkür ederim canımÇok geçmiş olsun canım benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?