12 hafta sonrası kesildi hafifledi sonra da geçti şimdi hiç bir şey kalmadı 22 haftasındayımİşe yaradı mı acaba banada bugün yazdı doktor daha almadım ama sürekli bulantı kusma hayat kalitem düştü hiç bişeyden zevk alamıyorum su içsem kusuyorum
aşkım doğrudur tabii ki de iki tane bebek yani sonuçta. Artık hızla büyüyecek karnımız ki senin ikiz. Akşam saatlerinde de sertlik çok normal kesinlikle o yüzden böyle hissediyorsun normal benceBenimde saniyeler sürüyor geçiyor falan ama bugün baya büyüdü göbeğim ondan mı diyorum. Doktorum dedi ki sen suan bi gebenin 30. Haftada yaşadığını yaşıyorsun çünkü herşey iki katı diye
İnşallah yavruaşkım doğrudur tabii ki de iki tane bebek yani sonuçta. Artık hızla büyüyecek karnımız ki senin ikiz. Akşam saatlerinde de sertlik çok normal kesinlikle o yüzden böyle hissediyorsun normal bence
Fetal dna öneririm illa aldırmak için değil. Varsa bir sorun hazırlıklı olursun. Umarım öyle bişey de olmaz. Ayrıca detaylı yapan doktor zaten down sendromu var mı yok mu anlar niye size net bişey dememiş ki22 haftama geldim bende bugün detaylı ultrason için doktorum baktı sağ ve sol böbrekte büyüme var onun dışında sağlıklı görünüyor dedi 34 yaşındayım down riski var deniyor ama ben aminosentez ve Fetal DNA yaptırmak istemiyorum. Çarşamba günü perinatolog gideceğim sizde bunu yaşayan var mı ?
Bilmiyorum valla 2 ve 3lü sadece yaş riskli çıktı onun dışında bir şey çıkmadı gerçekten üzgünüm inşallah kötü bir şey değilidirFetal dna öneririm illa aldırmak için değil. Varsa bir sorun hazırlıklı olursun. Umarım öyle bişey de olmaz. Ayrıca detaylı yapan doktor zaten down sendromu var mı yok mu anlar niye size net bişey dememiş ki
Ben, bana da detaylı da böbrek büyümesi var dedi zaten detaylıyı bekliyordum fetal dna için, hemen yaptırdık temiz geldi çok şükür. Bence yaptırabilirsiniz bir riski yok fetal dna nın, sonuç kötü gelse bile gebeliği sonlandırmak için değil hazırlıklı olmak için bile çok önemli bence22 haftama geldim bende bugün detaylı ultrason için doktorum baktı sağ ve sol böbrekte büyüme var onun dışında sağlıklı görünüyor dedi 34 yaşındayım down riski var deniyor ama ben aminosentez ve Fetal DNA yaptırmak istemiyorum. Çarşamba günü perinatolog gideceğim sizde bunu yaşayan var mı ?
Yok canım down sendromunun çok çeşidi varmış tamamen sağlıklı gördüğüm 2 hastamda down çıktı bu yıl dedi doktorum. Onun için fetal dna yaptırmak önemli benceFetal dna öneririm illa aldırmak için değil. Varsa bir sorun hazırlıklı olursun. Umarım öyle bişey de olmaz. Ayrıca detaylı yapan doktor zaten down sendromu var mı yok mu anlar niye size net bişey dememiş ki
Bende çarşamba günü detaylı ultrasyona perinatolog gideceğim sonrasında karar veririm diye düşünüyorum. Umarım benim ki de sizin ki gibidirBen, bana da detaylı da böbrek büyümesi var dedi zaten detaylıyı bekliyordum fetal dna için, hemen yaptırdık temiz geldi çok şükür. Bence yaptırabilirsiniz bir riski yok fetal dna nın, sonuç kötü gelse bile gebeliği sonlandırmak için değil hazırlıklı olmak için bile çok önemli bence
Ben 37 yaşındayım ona rağmen benim ikili testim düşük risk geldi, yine de yaptırdık biz. İsterseniz bazı devlet hastaneleri az bir ücret karşılığı yapıyormuş onları da araştırabilirsiniz ama riske atmayın bir şekilde baktırın derimBilmiyorum valla 2 ve 3lü sadece yaş riskli çıktı onun dışında bir şey çıkmadı gerçekten üzgünüm inşallah kötü bir şey değilidir
İnşallah sorun yoktur. Bana doktorum 10 yıl önce olsa böbrek büyümesi için direkt amniyosentez derdim ama şimdi fetal var içimiz rahat etsin demişti.Bende çarşamba günü detaylı ultrasyona perinatolog gideceğim sonrasında karar veririm diye düşünüyorum. Umarım benim ki de sizin ki gibidir
Offf evet ya Allah tüm hamileleri korusunÇok garip çooookgörüntü olmasa karnımda bir sürü kabartı kızarıklık inanmazlar yani o derece temiz çıktı her şey şükür. Aman kimseye bir şey olmasın ya
Herkese Merhaba,
İlk gebeliğim ve kız bebek bekliyoruz şükürler olsun çok mutluyum hayatta bir kızım olmasa üzülürüm derdim hep. Tabi her iki duyguyu da tatmak ister insan
Bir yandan sanırım eşimden etkilendiğim için ilk çocuğumuzun erkek olmasını çok istiyordum, Allah bize kız nasip etti
Eşim ara ara çok mutluyum ama inşallah bir de oğlumuz olur diyor
Dün ölüm döşeğindeki anneannemi ziyarete gittim, keşke erkek bi çocuğun olsaydı dedi
Bugün kayınvalideme geldim eşimin ve babasının erkek çocuk sevgisi isteğinden bahsetti
Bunların hepsi bir anne için ne kadar üzücü şeyler
Üstelik hepsi görmüş geçirmiş insanlar
Neden bizim ülkemizde hala bir erkek egemenliği, soy devam ettirme derdi var anlamıyorum
Var mı benimle aynı durumla karşılaşan(
Çok normal artık iyice büyüdüler maşallahKızlar bugün bebekler baya yukarı çıkmış karnım büyümüş ama asla uzanamıyorum basınç oluyor. Ve vajinamda değişik bir his var sanki açılacak bebek çıkacak gibi ya karnımda baya sert
Ah be güzelim. Takma bunları kafana lütfen. maalesef ne kadar modern bir yaşam sergilesek de arap kültüründen çıkamıyoruz ülkecek. Herkes kendini kraliyet ailesinden görüp soy devam ettirmenin peşinde ya da sanki holdingleri şirketleri varmış da erkek bir veliahta devretmeye çalışıyor… en yapmam diyenin içinde bile bu hissiyat oluyor. Benim ve eşimin ailesi erkek çocuk dolu o yüzden hepimiz kız istiyorduk ve kızımız oluyor, ona rağmen bile kayınpederim KIZIMA babasının ismini koymak istedigül ve geç, toplum baskısının en yoğun olduğu süreçteyiz ve normalden çok daha hassasız. Herşey Allahtan. Sağlıklı olsunlar da biz anneler için gerisi farketmez zaten. Hayırlı evlat olsun, sağlıklı olsun, şansları bahtları hep açık olsun hepimiz için yeter. Diğerlerini de susturmak için nasip, kısmet, düşünüyoruz falan de geçiştir
Arkadaşların dediği gibi toplumda bir erkek baskısı var ve bu toplumun aslında bir sürü baskısı var hiçbiri de umrumda değil açıkcasi.Gecen hastanede bir teyze iki hamile kadına cinsiyetlerini sordu .Biri erkek dedi,teyze ona maşallah dedi.Biri kız dedi ona da olsun dedi.Erkegin kıza göre ustunlugu mu var, hayır.. Alakasız olacak ama oğlum sünnet oldu,eşimle gösterisi sevmediğimiz için düğün yaptirmadik.Kendi aramızda mevlüt okuttuk.Bir evin bir çocuğu , onunda düğünü yapmadılar diyenler oldu.Ona bile laf edenler oldu.İçlerinde en yakınlarım bile vardı.Takma kafana ..
İnş gönlüne göre olsun
Çok normal artık iyice büyüdüler maşallahBenim tek olmasına rağmen, bazen bebeğimin gelişimine hayret ediyorum,arada ağrılar ,sertlesmeler bende de oluyor.
Ay evet evet insan ister istemez stres oluyorArkadaşların dediği gibi toplumda bir erkek baskısı var ve bu toplumun aslında bir sürü baskısı var hiçbiri de umrumda değil açıkcasi.Gecen hastanede bir teyze iki hamile kadına cinsiyetlerini sordu .Biri erkek dedi,teyze ona maşallah dedi.Biri kız dedi ona da olsun dedi.Erkegin kıza göre ustunlugu mu var, hayır.. Alakasız olacak ama oğlum sünnet oldu,eşimle gösterisi sevmediğimiz için düğün yaptirmadik.Kendi aramızda mevlüt okuttuk.Bir evin bir çocuğu , onunda düğünü yapmadılar diyenler oldu.Ona bile laf edenler oldu.İçlerinde en yakınlarım bile vardı.Takma kafana ..
İnş gönlüne göre olsun
Çok normal artık iyice büyüdüler maşallahBenim tek olmasına rağmen, bazen bebeğimin gelişimine hayret ediyorum,arada ağrılar ,sertlesmeler bende de oluyor.
Gebelikte el ayak kaşıntısı pek istenilen durum değil. Gebelik kolestazı diye mi kontrol etsin doktorun canımKızlar benimde 2 haftadır kasintilarim var el ve ayaklarımda karaciğer değerlerim normal sanırım birseyden alerji oldum alerjik bir bünyem var zaten. Dishidrojenik egzama diye geçiyor yaşayan oldu mu aranızda?
Türünü bilmiyorum canim ama bende gebeligin basindan beri egzama ile savasiyorum iki kez cildiyeye gttim kremler kullandim yinede kaşinti gecmiyor o kadar kasiniyorki derimi koparasim geliyo o derece avuc icimde ic parmaklarimda vardi onlar iyilesti simdede parmak ustumde cikti ve surekli kasiniyor cozum bulamadimKızlar benimde 2 haftadır kasintilarim var el ve ayaklarımda karaciğer değerlerim normal sanırım birseyden alerji oldum alerjik bir bünyem var zaten. Dishidrojenik egzama diye geçiyor yaşayan oldu mu aranızda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?