• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    224
Kelin merhemi olsa başına sürermiş.Ben şimdiden girdim o moda.Bilmiyorum doğunca ne olacak yazarım buraya da .Bazı şeyler yaşanacak cnm işte ve bitecek.Bizim ilk çocuk değil çocuklarda büyüdüğü ,rahata alıştığımız için zor olacak,ama alisacagiz buna da.Sonrasi iyi ki doğurmuş diyeceğiz inş♥️
Çocuğunun tepkisi nasıl şuan
Ay evet o iyi kiyi diyorum yine, tadını çıkaramadığım için de üzülüyorum 🥹

Selam kızlar bugün saat 14.00 da acil sezeryana alındım bebişimiz doğdu 4.5 kg 😍 normal doğum sancılarım başlamıştı zaten o sebeple acil sezeryan kararı verdim.
Maşallah kız sağlıkla büyüsün biraz daha 5 olacaktı ❤️❤️❤️

Maşallah canım Gozunaydin sağlıkla huzurla büyüt inş♥️

Süt en iyi ilaçtır cnm canını sıkma 🌹

En doğrusu şuan misafir davet etmemek,bebeğin sağlığı en önemli sey..Hersey yolunda giderse inş gelene bişey diyemem ama Mevlüt yapmayı düşünmüyorum.Bir sürü insan geliyor bebeği sallıyorlar falan .Kaynanama söyledim ben Mevlüt düşünmüyorum dedim.O başkaları ne der kafasında yaşadığı için yaparız diyor.Ben yapmicam dedim hem oğlanın okulu sınavları kimseyle uğraşamam zaten geçmiş olsuna gelene minik hediyeliklerden vereceğim dedim.

Şuan için agrilarim olsa da ,midem elden gitse de kasım annesi olmak beni çok mutlu eder açıkçası,hayırlısıyla tabi😂

D dulu2018 Geçmiş olsun ,gozunaydin cnm saglikla mutlulukla büyüt inş.Dogum hikayeni merak ettim ,etkilenilir diyorsan zaten çoğunluk doğurdu😂
Çok haklısın ben de istemediğimi söyledim kendisi evinde yapsın öyle dedim yani. Çocuğu tedaviyle yapıcaz diye anamdan emdiğim süt burnumdan geldi, yok kan sulandırıcı iğneler, yok felç geçirme riskim, hamilelik desen öyle bak doğurdum 3 kere yoğun bakıma girdik çıktık neler yapıldı. Yani her bebek böyle zorluklarla dünyaya geliyor o yüzden milletin keyfi zevki umrumda değil

Selam kızlar bugün saat 14.00 da acil sezeryana alındım bebişimiz doğdu 4.5 kg 😍 normal doğum sancılarım başlamıştı zaten o sebeple acil sezeryan kararı verdim.
Oyyyyy maşallahhhhh tosuncuk seniiiiii 😍😍 gözünüz aydın canım benim hayırlı uğurlu olsun 💛

En çok korktuğum şeyi yaşıyorum arkadaşlar, lohusalıpım sendromdan çıktı depresyona dönüyo bence. 🥹 Bu süreci pozitif güzel güzel geçiren arkadaşlarımın desteğine ihtiyacım var 😕
Bebeğinle ne olursa olsun mutlu olmaya bak baş başa vakit geçirin ten tene temas edin seni kendine getirir annesi 💛😍 girme depresyona her şey çooook daha güzel olacak. Bak hayatım kaydı 10 gündür, 1 aydır desen hastanedeyim ama bir şekilde mutlu olmam lazım bir şeylerle uğraşıyorum uyuttukça evi topluyorum bir şeyler izliyorum ne bileyim saçımı başımı tarıyorum kendime gelmeye çalışıyorum yani

Sabah 08.04de oğluşumu kucağıma aldım demeyi çok isterdim ama maalesef ani bir şekilde genel anestezi ile doğurmak durumunda kaldım.
Ama çok şükür ki bebitom çok iyi 🧿🧿🧿
Ben de iyi olmak istiyorum,dualarınıza talibim.
Allah herkese bu duyguyu nasip etsin inşallah 🌸
Ay aman valla bir şey oldu sandım giriş cümlenden Allah korusun. Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün ❤️

Bebeğinle ne olursa olsun mutlu olmaya bak baş başa vakit geçirin ten tene temas edin seni kendine getirir annesi 💛😍 girme depresyona her şey çooook daha güzel olacak. Bak hayatım kaydı 10 gündür, 1 aydır desen hastanedeyim ama bir şekilde mutlu olmam lazım bir şeylerle uğraşıyorum uyuttukça evi topluyorum bir şeyler izliyorum ne bileyim saçımı başımı tarıyorum kendime gelmeye çalışıyorum yani
Senin enerjine hayranım kız ben maşallah zaten. Köpeğin var bir de onla ilgileniyorsun değil mi? Şu gece işi biraz az zorlasa bu kadar olmam sanırım canım ama o atak anlarını atlatamıyorum. Eşim de işe gidiyor mecbur. Sabah ev boşalınca çok kötü oluyorum birden. Sonra bi ferahlık geliyo sonra geri aynı pis bi döngüye girdim.

Senin enerjine hayranım kız ben maşallah zaten. Köpeğin var bir de onla ilgileniyorsun değil mi? Şu gece işi biraz az zorlasa bu kadar olmam sanırım canım ama o atak anlarını atlatamıyorum. Eşim de işe gidiyor mecbur. Sabah ev boşalınca çok kötü oluyorum birden. Sonra bi ferahlık geliyo sonra geri aynı pis bi döngüye girdim.
Evet aşkım köpeğim de var hem bebiş hem de tüylü bebiş ikisiyle de ilgileniyorum 😍😍😍 Gitsinler tek kal işte kafanı dinle mis gibi bir kahve yap, işlerini sıraya koy bebito uyudukça yap. Geçecek kötü olan ne varsa öyle düşün. Bak en azından evinizdesin öyle düşün bebeğin sağlıklıııı 😍😍

Kızlar evinde kedisi köpeği vs olan varsa bu süreci nasıl yönetiyorsunuz, benim kedim var aşırı tüy döküyor, bebekle ilk karşılaştığında sadece kokladı ve gitti hemen sonrasında bebeğin boynundan tüyü çıktı, birlikte büyüyecekler inşallah ama şu an kedimi tüy sorunu yüzünden ayrı tutmak zorunda kaldım, sizde durumlar nasıl

Kızlar evinde kedisi köpeği vs olan varsa bu süreci nasıl yönetiyorsunuz, benim kedim var aşırı tüy döküyor, bebekle ilk karşılaştığında sadece kokladı ve gitti hemen sonrasında bebeğin boynundan tüyü çıktı, birlikte büyüyecekler inşallah ama şu an kedimi tüy sorunu yüzünden ayrı tutmak zorunda kaldım, sizde durumlar nasıl
Aşkitom benim köpeğim büyük ırk görmüşsündür atmıştım buraya bayağı büyük yani. Bebekle ilk teması biz hastanedeyken oldu babama şapkasını verdim koklattı kokusunu aldırdık. Eve geldiğimde de ilk fiziksel teması çok kısa süreli oldu kucağımdayken geldi kafasını kokladı şok geçirdi 😂😂 tekrar kokladı emin oldu tanıdık koku olduğuna. Dünden bu yana da çok yanaşmıyor arada gelip bakıyor daha çok bana sokuluyor beni yalıyor müsade ediyorum buna, bebeği de sanırım ürkütmek istemiyor diye düşünüyorum. Bazen çok sesli havladığı zaman sessiz havla diye komut öğretmiştim arada dışardan ses duyarsa sessiz havlıyor 😂 Kontrollü şekildeyiz olabildiğince asla tek bırakmıyorum ikisini de. Bu işin duygusal kısmını nasıl yönettiğimdi.

Doğumdan 1 hafta önce tıraş ettirmiştim tüyler minimum seviyede yeni yeni uzamaya başladı 2 hafta içinde tekrardan kuaföre gidecek. Dışarı çıkıp geldikçe bezle üstünün tozunu dahi alıyoruz sorun yaşamamak adına veteriner hekimimiz bunu önerdi sürekli yıkayamayacağımız için. Kediler de tıraş nasıl oluyor bilmiyorum ama tıraş eğer ki depresyona sokmuyorsa tıraş ettirmeni öneririm. Aşıları da tamsa bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Çocuk doktorumuzla konuştuk o da sorun olmayacağını söyledi köpek konusunda. Ki bebekler hamilelikte de bunlarla beraberdi bağışıklıkları okey hayvanlara.

Maşallah canım Gozunaydin sağlıkla huzurla büyüt inş♥️

Süt en iyi ilaçtır cnm canını sıkma 🌹

En doğrusu şuan misafir davet etmemek,bebeğin sağlığı en önemli sey..Hersey yolunda giderse inş gelene bişey diyemem ama Mevlüt yapmayı düşünmüyorum.Bir sürü insan geliyor bebeği sallıyorlar falan .Kaynanama söyledim ben Mevlüt düşünmüyorum dedim.O başkaları ne der kafasında yaşadığı için yaparız diyor.Ben yapmicam dedim hem oğlanın okulu sınavları kimseyle uğraşamam zaten geçmiş olsuna gelene minik hediyeliklerden vereceğim dedim.

Şuan için agrilarim olsa da ,midem elden gitse de kasım annesi olmak beni çok mutlu eder açıkçası,hayırlısıyla tabi😂

D dulu2018 Geçmiş olsun ,gozunaydin cnm saglikla mutlulukla büyüt inş.Dogum hikayeni merak ettim ,etkilenilir diyorsan zaten çoğunluk doğurdu😂
Bu hikayede yanan midem ve mesanem oldu malesef 🤣 bakalım ekim annesi mi kasım annesi mi olacaz🤔

Evet aşkım köpeğim de var hem bebiş hem de tüylü bebiş ikisiyle de ilgileniyorum 😍😍😍 Gitsinler tek kal işte kafanı dinle mis gibi bir kahve yap, işlerini sıraya koy bebito uyudukça yap. Geçecek kötü olan ne varsa öyle düşün. Bak en azından evinizdesin öyle düşün bebeğin sağlıklıııı 😍😍
Canımsın çok teşekkür ederim ❤️

Ben traş ettirdim canım bir buçuk ay önce iki kedim var şuan tüyleri uzadı baya ama dökmüyorlar, düzenli olarak da süpürge yapıyorum. İç parazitleri 2 ayda bir düzenli yapıldığı sürece sıkıntı olmaz

Kızlar hiç keyfim yok.. Annemde kalıyoruz eşimle birlikte doğumdan bu yana. Geceleri eşimle ilgileniyoruz birkaç defa uyanıyor ya da uyanmıyorsa da 2-3 saate bir uyandırıyoruz. Bazen kolay emip uyuyo bazen çok huysuz oluyo. Bir an önce sabah olsun da anneme vereyim sonra uyuyayım diye saat sayıyorum resmen. Bu sabah da en son 7de 8de peş peşe kalktım sonra 9a doğru kalktı yine eşim kalktı o esnada. Neyse anneme götür dedim yattım, önce kahvaltı yapcan mı diye geldi eşim yanıma yok dedim. Sonra 2 saat uyumuşum annem altını değiştiriyor hadi kalk sen de emzir diye geldi. Emzirmek bazen beni çok yoruyor sürekli bi o meme bi bu meme.. bazen kolay emiyor dediğim gibi bazen emmiyor. Sütümü sağmıştım ara ara onlar buzlukta. Diyorum ki hazır burda annemdeyken şu çocuğu size verdiğim anlarda dolaptaki sütle besleseniz olmuyo mu hemen gelip beni uyandırıyorsunuz. Yok onu sevmiyo çok içmiyo falan diyorlar. Ama ben de rahatsız edilmeden biraz uyumak istiyorum, gece zaten kaç kere kalkıyorum. Benim annemin yanında olmamın ne faydası var o zaman? zaten kendi şehrimize gittiğimde yalnız kalıcam bari lohusalığımın başlarında biraz rahat edeyim kafasındayım. Ama bi yandan da kendimi suçluyorum çocuğu emzirmek istemediğimde. Çok kötü hissediyorum ya çok yorgunum

Bugün 38 haftalık olduk tam dün böbrek ağrısı sandığım şey galiba yalancı sancılar dayanamadım hastaneye gittim nst bağlandım sancı çıkmadı gecede aynı girdi kasıklarıma belime yine sancı çıkmadı zaten hastaneye gidene kadar geçmişti ama baya baya kötü oluyorum nasıl olacak bilmiyorum çok korkmaya başladım

Ay kızlar öncelikle korkuttuğum için özür dilerim ve güzel dilekleriniz için de çok teşekkür ederim. F frambuazlicheesecake T tazmanya canavari katalya katalya
Görmüşsünüzdür belki,yenidoğan bebek kafası kadar bir miyomum olduğu için ben riskli gebeydim zaten ve hep diken üzerindeydik büyürse,bebeği sıkıştırır mı,vajinal doğumda doğum kanalını kapama ihtimali dolayısıyla planlı sezaryen olması vs vs
Kendimce bu süreci hep pozitif ilerlettim,yürüyüş bile yasaktı öyle söyleyeyim.
Biz çok şükür 38.haftaları da gördük ve geçen hafta tarih konuşurken şöyle bir şey oldu. Eşim ayın 6sını istiyordu ben de çift sayı hiç sevmem diye istemiyordum :D doktorumuz 6sı diyince birbirimize bakıp gülüştük,doktora söyledik,isterseniz 7si olsun dedi,yok dedim siz seçtiniz vardır bir hayır. Dün hastaneye gelince nstye bağladılar ve asla çıkmayan sancım baya bir yüksek çıktı bir de bebeğin kalp atışları yavaştı. Doktorum kordon dolanmış muhtemelen,spinalin etki etmesini bekleyecek zamanımız yok diyerek beni direkt genel anesteziye aldı. Biz tabi ne olduğunu şaşırdık,bebek ayrı telaşa soktu,eşimin yanımda olmayacak olması ve benim full uyuyacak olmam ayrı. Neyse sıkıntı olmadı çok şükür ama gerçekten bazı şeyler çok ilginç şekilde hayatını değiştiriyor. Ben diretseydim muhtemelen çok kötü bir deneyim yaşayacaktık,Allah’ıma binlerce şükürler olsun bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım. Genel anestezi beni mahvetti ama bebeğimi gördükten sonra acılar ağrılar o kadar önemsiz kaldı ki ben kendimi bu kadar güçlü bilmezdim.
Hayatta her şey,herkesin başına gelebilir ya da ben bunu yaşadım diye herkes bunu yaşayacak diyemeyiz tabi o yüzden kimseyi negatif etkilemek istemem.
Günün sonunda oğlum sağlıklı,ben sağlıklıyım,küçük çekirdek ailem sağlıklı. Binlerce kes şükürler olsun,Allah isteyen herkes nasip etsin 🧿

Kızlar hiç keyfim yok.. Annemde kalıyoruz eşimle birlikte doğumdan bu yana. Geceleri eşimle ilgileniyoruz birkaç defa uyanıyor ya da uyanmıyorsa da 2-3 saate bir uyandırıyoruz. Bazen kolay emip uyuyo bazen çok huysuz oluyo. Bir an önce sabah olsun da anneme vereyim sonra uyuyayım diye saat sayıyorum resmen. Bu sabah da en son 7de 8de peş peşe kalktım sonra 9a doğru kalktı yine eşim kalktı o esnada. Neyse anneme götür dedim yattım, önce kahvaltı yapcan mı diye geldi eşim yanıma yok dedim. Sonra 2 saat uyumuşum annem altını değiştiriyor hadi kalk sen de emzir diye geldi. Emzirmek bazen beni çok yoruyor sürekli bi o meme bi bu meme.. bazen kolay emiyor dediğim gibi bazen emmiyor. Sütümü sağmıştım ara ara onlar buzlukta. Diyorum ki hazır burda annemdeyken şu çocuğu size verdiğim anlarda dolaptaki sütle besleseniz olmuyo mu hemen gelip beni uyandırıyorsunuz. Yok onu sevmiyo çok içmiyo falan diyorlar. Ama ben de rahatsız edilmeden biraz uyumak istiyorum, gece zaten kaç kere kalkıyorum. Benim annemin yanında olmamın ne faydası var o zaman? zaten kendi şehrimize gittiğimde yalnız kalıcam bari lohusalığımın başlarında biraz rahat edeyim kafasındayım. Ama bi yandan da kendimi suçluyorum çocuğu emzirmek istemediğimde. Çok kötü hissediyorum ya çok yorgunum
Canım İnan ki hepimiz aynı süreçlerden geçiyoruz. Ama şöyle düşün en azından yanında annen var. Yemeğini falan yapıyordur seni öyle rahat ettiriyordur. Emzirme konusuna gelince gerçekten çok yorucu. Bugün biz beş buçukta uyuduk. Bir memeyi emiyor sonra altına kaka yapıyor sonra diğer memeye geçiyor . Sonra yine gaz falan derken çıldıracaktım. Ama bizi emdikçe de sütümüz daha da çoğalacak. O yüzden ben başlarda hep emzirme taraftarıyım.

Back
X