• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar bebeklerinizin poposuna bebek pudrası kullandınız mı pişik için. Bizim oğlanın tam pişik gibi de değil ama tam popo arası kızıl duruyor. Her beslenme de değiştiriyorum altını çok nadir uzun kalıyor ıslak pamukla temizliyorum hep kuruluyorum biraz açık tutuyorum hametan madecassol hamazinc sudocream mustela vs ara ara hepsini denedim arada bi geçer gibi olup sonra tekrarlıyor. Bu ara neredeyse her bezi kakalı gelmeye başladı o mu yaptı bilmiyorum ama şimdi de testislerinin değdiği yerde kızarıklık oluştuğunu gördüm. Son çare pudra döksem mi dedim
Canım ben pudra kullanmadım ama burdan bir arkadaş nişasta önermişti. Onu denedim o kızıllık geçmedi.

Emzirme danışmanına başladım önden boşaltıyorum elimle ya da mochi ile. Pompa yapmıyorum. Ama sütü tamamen boşaltamıyor tazyikli olduğu için çok hava yutuyor. Ara verip gaz çıkarıyorum gece yatarak emziriyorum. Gündüz de geri yaslanarak ama tam çözüme ulaşamadım. Doğduğunda 3720 idi 2 buçuk aylık sadece 1 kilo aldı. İlk ay hiç almadı zaten. Tam anlamıyla son süte ulaşmıyor. Bu kiloyu da mama takviyesi ile aldı. O kadar yıprandım ki o ağladıkça içim gidiyor bi çözüm bulamıyorum kaç doktora gittim yine de olmadı
Tazyik için burdan bir arkadaş blok emzirmenin işe yaradığını söylemişti 4 saat sağ meme 4 saat sol meme. Onu bir araştır istersen

Yaa bebim bebişim 7 kgdi en son.. annem çok sık emzirme diyor öyle dışarıdan bakınca çok kilolu durmuyor ama nasıl emzirmeyeceğim ki. Ben hala 2 saatte bir emziriyorum

4. Ay itibariyle östrojen hormonu azalıyormuş O sebeple şiddetli saç dökülmeleri normal diye okudum ben. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum

Herkes kendi çocuğu için en iyisini yapmaya çalışıyor ve herkesin doğrusu farklı lütfen bunu kabul edin. Kaldı ki bu sayfayı kullanan herkes müslüman da olmayabilir. Hassas konular bunlar tartışmaya gerek yok 🙏🏻🙏🏻
Oy maşallah ne güzel büyümüş🥰

Tazyik için burdan bir arkadaş blok emzirmenin işe yaradığını söylemişti 4 saat sağ meme 4 saat sol meme. Onu bir araştır istersen
Evet onu da yapıyorum ama daha faydasını görmedim inşallah yakın zamanda geçer. Çünkü bebeğim emerken çok zorlanıyor sürekli memeden çıkıyor almak istemiyor

Arkadaslar bebegim 12 haftasının icinde suan. Birkac gundur bizleri daha iyi tanimaya basladi sanırım. Ayni odadayken surekli benimle goz kontağı kuruyor, baska bir odaya geçtiğimde gozleriyle takip ediyor belli bir sure gelmezsem mikirdanmaya basliyor. Acaba boyle ayrılık, yalniz kalma vs gibi hisler mi gelisiyor bu donemde, tecrubesi olan var mi?

O bolge evet hep kizarik oluyor, pisik de degil kabarik bir dokusi yok sadece kizarik. Ben temizledikten sonra kremini her yere surerken oraya da suruyorum. Belki ikinma ve havasiz bir bolge oldugu icin kizariyor olabilir. Doktor kontrolunda kizarik olmasina ragmen o da bir sey demedi cunku. Eski usul pudralara zararli diyorlar diye ben hic kullanmadim. Misir unu ya da misir nisastasindan yapilanlar icin daha saglikli deniyor, evde 1 tane var ama dedigim gibi kullanmak istemedim.
Aaa mısır unuyla hiç duymamıştım araştırayım bana da hediye olarak paket içinde pudra gelmişti bugün duştan sonra döktüm az bakalım faydası olacak mı

Kızlar merhaba. Çarşamba günü ikinci ay aşılarını olduk. Dünden beri bebişimin sesi kısıldı ağlarken çok çatlak çıkıyor. Doktor aşı kaynaklı olabilir dedi. Aşırı moralim bozuk. Doğurduğumdan beri o kadar ağlıyor ki çok üzülüyorum sürekli ağlama modundayım:( bi sürü şey yaşıyorum. Bebek için 5 yıl uğraştım ama şimdi hiçbirşeyi beceremiyorum sanki. Gaz sorunu ağlama sorunu kilo almama sorunu:( sütümün tazyikli gelmesi. Nerde hata yapıyorum bilmiyorum. O kadar mutsuzum ki
Boyle düşünüp kendinizi üzmeyin lütfen. Bebeginiz icin eminim en iyisini yapmaya calisiyorsunuzdur, yapiyorsunuzdur da. Onlarin suan en cok bize ihtiyaci var. Sagligi yerinde olduktan sonra kilosunu da alir elbet bir sekilde. Bugunler bir sekilde gececek :KK200:

Arkadaslar bebegim 12 haftasının icinde suan. Birkac gundur bizleri daha iyi tanimaya basladi sanırım. Ayni odadayken surekli benimle goz kontağı kuruyor, baska bir odaya geçtiğimde gozleriyle takip ediyor belli bir sure gelmezsem mikirdanmaya basliyor. Acaba boyle ayrılık, yalniz kalma vs gibi hisler mi gelisiyor bu donemde, tecrubesi olan var mi?
Benimki de takip ediyor, bazen mıkırdanıp ağlıyor. Bu takip kanalı açık olduğu zamanlarda anlamasa bile onunla konuşuyorum. Yemek ısıtıp geleceğim diyorum mesela. Sonra geldiğimde de bak geldim gördün mü diyorum. Hatta cuma günü işe başladım. Sabh anneme bırakırken şimdi gidiyorum öğlen geleceğim anne çalışmaya başladı öğlen seni emzireceğim falan dedim. Ben uzun vadede bunun işe yarayacağını ve travmatik bir durum olmayacağına inanmak istiyorum. Umarım öyle olur

Benimki de takip ediyor, bazen mıkırdanıp ağlıyor. Bu takip kanalı açık olduğu zamanlarda anlamasa bile onunla konuşuyorum. Yemek ısıtıp geleceğim diyorum mesela. Sonra geldiğimde de bak geldim gördün mü diyorum. Hatta cuma günü işe başladım. Sabh anneme bırakırken şimdi gidiyorum öğlen geleceğim anne çalışmaya başladı öğlen seni emzireceğim falan dedim. Ben uzun vadede bunun işe yarayacağını ve travmatik bir durum olmayacağına inanmak istiyorum. Umarım öyle olur
Bende anlatmayi deneyeyim, belki ise yarar da aglamaz. Bence bir sekilde anliyorlar niyeyse oyle dusunesim geliyor bazi rutin hareketlerinden sonra. Yok canim travmatik bir durum olusmasin artik bundan da :) Daha suncaciklar.

Yine bir sey soracagim 🥲 Mesela bebegi disari cikarmaya karar veriyorum, yarin 12-1 arasi cikalim hava gunesliyken diye dusunuyorum. Yarin oldugunda o saatlerde sansima hep uyuyor oluyor. Siz uyusa bile yine de araba koltuguna/bebek arabasina oturtup cikariyor musnuz? Yoksa uyansin mi bekliyorsunuz? Uykusu alsin diye Ben uyanmasini bekliyorum, bu sefer de saat geciyor hava soguyunca da cikamiyoruz kaliyor oyle.

Yine bir sey soracagim 🥲 Mesela bebegi disari cikarmaya karar veriyorum, yarin 12-1 arasi cikalim hava gunesliyken diye dusunuyorum. Yarin oldugunda o saatlerde sansima hep uyuyor oluyor. Siz uyusa bile yine de araba koltuguna/bebek arabasina oturtup cikariyor musnuz? Yoksa uyansin mi bekliyorsunuz? Uykusu alsin diye Ben uyanmasini bekliyorum, bu sefer de saat geciyor hava soguyunca da cikamiyoruz kaliyor oyle.
Bugün mesela 13.30 gibi uykusundan uyandı. O uyanınca biraz yer piyanosunda oyalandı o sırada kahve vs yaptım. Hazırlandım derken 1 saat geçti bir sonraki uyku vakti gelmiş oldu. Sonra bebek arabasına attım çıktım. Hemen uyudu

Yurtdışında gaz için böyle bir şey satılıyormuş. Acaba Türkiyede de var mıdır? Bazı zamanlar çok sıkışıyorum şu an öyleyim gazdan ötürü ağladı ağladı ağladı emmek istemiyor, emzik tutmak istemiyor. sıcak duş , masaj sonrası bile bir tane gaz çıkaramadı. Çözümü yüzüstü yatırıp poposuna vurmakta buldum. Böyle rahatlıyor ama geceleri burnunu tıkar diye yatıramıyorum. Yatıracaksam da kendi üstümde karınlarımız birbirne bakacak şekilde yatırıyorum. Ama onda da ben o şekilde uyuduğum için sırtım tutulmuş şekilde uyanıyorum. Bilgisi olan var mı?

Kesin bir saat belirlemiyorum. Öğlene denk gelecek şekilde besledikten sonra hemen çıkıyorum gezerken uyuyor. Bu bazen 11 oluyor bazen 12 bazen 1. Huzursuz günlerinde akşam çıkardığımız da oluyor gece rahat uyusun diye. Çok soğuk ve yağmurluysa çıkarmıyoruz

Yurtdışında gaz için böyle bir şey satılıyormuş. Acaba Türkiyede de var mıdır? Bazı zamanlar çok sıkışıyorum şu an öyleyim gazdan ötürü ağladı ağladı ağladı emmek istemiyor, emzik tutmak istemiyor. sıcak duş , masaj sonrası bile bir tane gaz çıkaramadı. Çözümü yüzüstü yatırıp poposuna vurmakta buldum. Böyle rahatlıyor ama geceleri burnunu tıkar diye yatıramıyorum. Yatıracaksam da kendi üstümde karınlarımız birbirne bakacak şekilde yatırıyorum. Ama onda da ben o şekilde uyuduğum için sırtım tutulmuş şekilde uyanıyorum. Bilgisi olan var mı?

Ararken ararken en sonunda buldum 😅https://app.hb.biz/xxGFJPzR5l2J
Bilmiyorum grupta benden başka kolik anası kaldı mı 😅
Gaz uğruna para vermediğim bir bu kalmıştı gideyim buna da para bayılayım🤣
Varsa nefesi kuvvetli bir hoca en son çarem kendimizi üfletmek olacak🤪

Bugün mesela 13.30 gibi uykusundan uyandı. O uyanınca biraz yer piyanosunda oyalandı o sırada kahve vs yaptım. Hazırlandım derken 1 saat geçti bir sonraki uyku vakti gelmiş oldu. Sonra bebek arabasına attım çıktım. Hemen uyudu
Uyusa da disarda uyusun diyorsunuz yani anladim. O da mantikli.

Uyusa da disarda uyusun diyorsunuz yani anladim. O da mantikli.
Mümkünse dışarda uyusun diyorum direkt😅 yaşadığım şehirde imkanım olsa tüm gündüz uykularını dışarda yaptırırım. Evde uyutması dert( emerek uyuyor, gazını çıkarınca uyanıyor çıkarmayınca sancılanıp kendini uyandırıyor) uyudu diyelim evde ses yapmim diye sifona basamıyorum yanından kalksam 10 dk bile sürmeden uyanıyor. Dışarda yanımızdan tırlar geçiyor korna basa basa bana mısın demiyor uyuyor 🤣

Mümkünse dışarda uyusun diyorum direkt😅 yaşadığım şehirde imkanım olsa tüm gündüz uykularını dışarda yaptırırım. Evde uyutması dert( emerek uyuyor, gazını çıkarınca uyanıyor çıkarmayınca sancılanıp kendini uyandırıyor) uyudu diyelim evde ses yapmim diye sifona basamıyorum yanından kalksam 10 dk bile sürmeden uyanıyor. Dışarda yanımızdan tırlar geçiyor korna basa basa bana mısın demiyor uyuyor 🤣
Haha aferin ona. Masallah 😊

Back
X