- 31 Ocak 2025
- 187
- 187
- 18
- 27
Bence doğru bi yorum çünkü ben bebeğimi aynı gün içinde hem resmen vajinamda hem göbek deliğimde hissediyorumBenim bebeğimin hareketleri de aşağıda ama ultrasona girdiğimde sadece alt taraflara bakmadı doktor. Göbek deliğimin üstüne de baktı ve bebek aynı zamanda oradaydı. Yani bu göbek deliği üstüne çıkma muhabbeti aslında bir miktar çıkması demek galiba. Tamamen çıkmıyorlarmış demek ki ,ben böyle yorumladım
Evet sürekli dönüyo çünküBence doğru bi yorum çünkü ben bebeğimi aynı gün içinde hem resmen vajinamda hem göbek deliğimde hissediyorumÇıkmış olması inemeyeceği anlamına gelmiyor da olabilir
Tekrar merhaba, uzun süre siteye giremedim mesajları yeni görüyorum. Benim ailemde de doktor var ve şehir hastanesinde çalışıyor. daha öncesinde özel hastanede çalışmıştı. hamile kaldığımı öğrendiğimde tam olarak bu konuları konuştuk ve bana şehir hastanelerini ya da tıp fakültesini önerdi. tam olarak sizin gibi düşünüyorum ben de. kendisinin pek çok doktor arkadaşı da şehir hastanesinde doğum yaptı. tam teşekküllü bir devlet hastanesi bana da her zaman güven veriyor.Zorlamak demeyelim ama mesela üsttede yazdım, 26 saat süren bir doğumda özeldeki hangi doktor evine gitmeden mesai yapacak? Ve neden yapsın? Devlette nöbet değişiyor, gelen doktor, diğerinin kaldığı yerden duruma hakimiyet kuruyor. Belki son dönemlerde uygulanmaya çalışılan prosedürün sloganı ve pr çalışma alanı yanlıştı ama doğal doğum gerçeği diye birşey var ve bu gerçekten zahmetli. Özeldeki doktor, kendi takvimine, yıllık iznine ya da çocuğunun yıl sonu gösteri saatine göre size uygun günü söyleyip, 2 saatte ameliyatı bitirip, yorulmadan ve katınca para kazanabilecekken neden anneyi normal doğuma alsın? Daha çok vakit, daha çok enerji, daha az para. Özellerde doktorların sabit maaşı, devletten istifa etmelerini gerektirecek bir farka sahip değildir, tahlillerden, ek istemlerden ve ameliyatlardan arayı açarlar. Ablamın sezeryan doğumunda mesela, bebek geldi ama ablam çıkamadı, sebebini sorduğumuzda apandisini de riskli gördükleri için onu almak üzere ameliyatı uzattıklarını öğrendik. Meğer sezeryan için imzalattıkları belgede öyle bir madde varmış, doktorun gerekli görmesi halinde ekstra müdahalelerde bulunabileceğine dair. Ve lohusalığında bir de apandisit ameliyatının ağrılarıyla uğraştı. Üstelik kendisi de doktordu ama engel olamadı, almayın dese de onu dinleyen olmadı. Diğer yandan Yenidoğan Çetesi olayı zaten hepimizin bildiği bir süreç. Kendi bakış açımla en önemli detaysa, devlette yeni mezun bir ebe tek bir günde, özeldeki 10 yıllık bir doktorun 1 ay boyunca göreceğinden daha fazla doğuma giriyor. Bu gözardı edilemeyecek kadar önemli bir detay bence. Tecrübenin herşey olduğuna inanıyorum ben.. Fakat işte doğumdaki beklenti ilgi ve eşsiz olduğunu hissedebilmekse o zaman bu parayla satın alınabilecek bir hizmet, devlette kimse bize prensesmişiz gibi davranmaz çünkü bizim için özel bir an olsa dahi, o doktorun gün içinde girdiği belki onuncu doğumdur. Ama beklenti sağlık ve sorunsuz ilerleyen bir süreçse, devlete kendini teslim etmek bana daha mantıklı geliyor.
Bana 19.haftada başlattıGünaydın kızlar, geçen ilçe müdürlüğünden aradılar D vitamini alıyor musun falan dediler ben de yok diyince doktorunla bu konuyu görüş dediler, bu gün doktora gidip D vitamini hakkında konuşup gerekirse yazdıracaktım ama kan sulandırıcımın raporu haftaya salı bitiyor diye haftaya salıya bıraktım gidişimi tabi 23ü doldurup 24ten gün almaya başlayacağım geç mi olur acabaSiz kaçıncı haftada D vitaminine başladınız internette 12. Haftada başlanması gerektiği yazıyor
Ben de hareketleri aşağılarda hissediyorum daha çok göbek deliğine yakınlarda nadiren hissediyorum sanırım normal bir durum, doktorlar söylerdi herhalde bir sıkıntı olsa.Ya benim bebeğimin hareketleri hala çok aşağıda, doktora söyledim ama herseye normal diyor anlamadım ki ben. Sanki rahmim hiç yukarı çıkmamış gibi
Ben de başlamadım D vitaminine, bir şey demedi doktorGünaydın kızlar, geçen ilçe müdürlüğünden aradılar D vitamini alıyor musun falan dediler ben de yok diyince doktorunla bu konuyu görüş dediler, bu gün doktora gidip D vitamini hakkında konuşup gerekirse yazdıracaktım ama kan sulandırıcımın raporu haftaya salı bitiyor diye haftaya salıya bıraktım gidişimi tabi 23ü doldurup 24ten gün almaya başlayacağım geç mi olur acabaSiz kaçıncı haftada D vitaminine başladınız internette 12. Haftada başlanması gerektiği yazıyor
Günaydın, 12den beri kullanıyorum ben de günde 8 damlaGünaydın kızlar, geçen ilçe müdürlüğünden aradılar D vitamini alıyor musun falan dediler ben de yok diyince doktorunla bu konuyu görüş dediler, bu gün doktora gidip D vitamini hakkında konuşup gerekirse yazdıracaktım ama kan sulandırıcımın raporu haftaya salı bitiyor diye haftaya salıya bıraktım gidişimi tabi 23ü doldurup 24ten gün almaya başlayacağım geç mi olur acabaSiz kaçıncı haftada D vitaminine başladınız internette 12. Haftada başlanması gerektiği yazıyor
GünaydınnnGünaydın kızlar, geçen ilçe müdürlüğünden aradılar D vitamini alıyor musun falan dediler ben de yok diyince doktorunla bu konuyu görüş dediler, bu gün doktora gidip D vitamini hakkında konuşup gerekirse yazdıracaktım ama kan sulandırıcımın raporu haftaya salı bitiyor diye haftaya salıya bıraktım gidişimi tabi 23ü doldurup 24ten gün almaya başlayacağım geç mi olur acabaSiz kaçıncı haftada D vitaminine başladınız internette 12. Haftada başlanması gerektiği yazıyor
12. Haftada folik asidi bırakıp d vit başladım. Damla sayısı aldığınız vitaminin üzerindeki IU değerine göre değişiyormuş çok kullanmak da sakıncalı aklınızda bulunsun.Günaydın kızlar, geçen ilçe müdürlüğünden aradılar D vitamini alıyor musun falan dediler ben de yok diyince doktorunla bu konuyu görüş dediler, bu gün doktora gidip D vitamini hakkında konuşup gerekirse yazdıracaktım ama kan sulandırıcımın raporu haftaya salı bitiyor diye haftaya salıya bıraktım gidişimi tabi 23ü doldurup 24ten gün almaya başlayacağım geç mi olur acabaSiz kaçıncı haftada D vitaminine başladınız internette 12. Haftada başlanması gerektiği yazıyor
Ben kilo alamıyorum, mide yanması arada hafif oluyor bu gün uzun süre sonra bulantım var maalesef bir şey yiyemedimdetaylıyı yapan doktorum 24-28 haftalar arasında şeker yüklemesi yaptır dedi ama ben yaptırmak istemiyorum açıkçası
Selammm
iyiyiz şükür
ara ara geliyor hey heyler ama iyiyiz
nefes darlığı için çok tıka basa yemek yememeye çalışıyorum. özelillike pilav makarna azalttım
ara ara sanırım ödemim oluyor. bacaklarım şiş gibi geliyor. yürüyüş yapmam lazım
benimde 2 haziran da şeker yüklemesi.
onun dışında yine başladım ne zaman doğururum diye hafta saymaya
ben hamileliği sevmiyorum ya gerçekten müge anlı nın dediği gibi çok zor
Kızlar bende şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorumda eşim istiyor. Sırf onun için yaptıracağım birazdanMide yanması bizde de başladı
Doktorum bana sormuştu şeker yüklemesi yapalım mi anlattım istemediğimi hiç üstelemedi. Bazı doktorlar da çok yanaşmıyor ya o yüzden yaptırmadım ben
Bende hala çok aşağıda hissediyorum, baya vajinamın bir tık üstü.. en son kontrolde doktor bebek ters duruyo dedi, sanırım minik ayaklarıyla aşağısını tekmeliyorBence doğru bi yorum çünkü ben bebeğimi aynı gün içinde hem resmen vajinamda hem göbek deliğimde hissediyorumÇıkmış olması inemeyeceği anlamına gelmiyor da olabilir
Daha doğuma var canım o doğum haftasına yakın pozisyonunu düzeltir şimdi rahatça geziyorKızlar bende şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorumda eşim istiyor. Sırf onun için yaptıracağım birazdanİnşaallah temiz çıkar sonuçlar Nefes darlığı gerçekten çok zor sanki biri göğsüme kaya koymuş gibi hissediyorum ve daha 3 ay var iyice büyüyünce ne yaparım Allah bilir..
Bende hala çok aşağıda hissediyorum, baya vajinamın bir tık üstü.. en son kontrolde doktor bebek ters duruyo dedi, sanırım minik ayaklarıyla aşağısını tekmeliyorDönmesini dört gözle bekliyorum. Birde bunun üzerine sosyal medyada bir video gördüm. Normal doğum için doktor annenin karnına çökerek bebeğin pozisyonunu değiştiriyordu, kadın acıdan ağlıyordu Çok korkuyorum bunu yaşamaktan
Damla şeklinde mı? Adı neBana 19.haftada başlattı
Ben de başlamadım D vitaminine, bir şey demedi doktor
Doktorumda stress yapma daha çok değişir dedi ama o videodan çok etkilendim sanırımDaha doğuma var canım o doğum haftasına yakın pozisyonunu düzeltir şimdi rahatça geziyoröyle şeyler düşünüp stres olma
Günaydın, 12den beri kullanıyorum ben de günde 8 damla
belki kan tahlilleriyle ilgilidir, sizin D vitamininize bakılmış mıydıBana decavit vermişti acaba onu yeterli mi gördü gerçi bayağıdır tahlil yaptırmıyor, mesela eltimin gelinine hem decavit hemde damla verilmişti hatta damlayı 3 damla şeklinde kullanıyordu sonra yetersiz görüp 10 damla kullan demişti doktoru
Decavit pronatal verdi ama eltimin gelini hem decavit pronatal hemde extra D vitamini kullanıyorduGünaydınnn
kullandığın vitaminin içinde D vitamini varsa gerek yoktur belki. ben ayrıca kullanmıyorum
Bana 15+larda folik asiti bıraktırdı decavit pronatal yazdı belkide extra olarak ostella kullanıyorum diye vermemiştir12. Haftada folik asidi bırakıp d vit başladım. Damla sayısı aldığınız vitaminin üzerindeki IU değerine göre değişiyormuş çok kullanmak da sakıncalı aklınızda bulunsun.
Hatırlamıyorum bayadir tahlil yapılmıyorbelki kan tahlilleriyle ilgilidir, sizin D vitamininize bakılmış mıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?