Popüler Konu 2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    172
Canım sanki sen başa Eylül bebekleri için alınacak listesi koymuştun o yok
Yarın alışverişe çıkacagımda neler alınır kaçtane alınır yazabilirmisniz
Ve ilk bebiş şuan hiçbirşeyimiz yok
Ben ona kimse bakmıyor herhalde diye kaldırmıştım

1. Doğum Çantası Hazırlığı (Son ayda hazır olmalı)

Anne için:
  • Kimlik, hastane evrakları, sigorta/SGK kartı
  • Gecelik (emzirmeye uygun 2 adet)
  • Sabahlık, terlik, çorap
  • Göğüs pedi ve emzirme sütyeni
  • Hijyenik ped (doğum sonrası için özel büyük boy)
  • İç çamaşırı (bolca, tercihen tek kullanımlık)
  • Telefon şarj aleti, kulaklık
  • Kişisel bakım ürünleri (diş fırçası, tarak, ıslak mendil vs.)

Bebek için:
  • Zıbın, tulum, şapka, eldiven, çorap (2–3 takım)
  • Battaniye
  • Bebek bezi (yenidoğan)
  • Islak mendil (yenidoğan için uygun olan)
  • Ağız bezi / Müslin örtü
  • Ana kucağı (eve dönüşte hastane çıkışı için)

2. Ev Hazırlığı ve Alışveriş Listesi

Bebek için;
  • Beşik veya anne yanı yatak
  • Nevresim takımı / alez / battaniye
  • Yenidoğan kıyafetleri (0–3 ay arası)
  • Bebek bezi, ıslak mendil, pişik kremi
  • Bebek banyo seti (küvet, termometre, şampuan vs.)
  • Bebek bakım çantası
  • Emzik, biberon (emzireceksen yedekte 1–2 adet yeter)
  • Göğüs pompası (manuel veya elektrikli, süt durumuna göre)
Anne için:
  • Lohusa takımı
  • Göğüs pompası ve süt saklama poşeti (emzireceksen)
  • Lohusa kemeri / toparlayıcı (isteğe bağlı)
  • Emzirme yastığı (konfor için çok işe yarıyor)

Ya çok zor bi süreç allah yardımcınız olsun. O evim firmalarından ev alanları duydum ama şöyle birikmiş paran varsa kura hemen çıkıyor. O zaman güzel. Ama birikmişin yoksa ödemeye başlayayım diyorsan enflasyon karşısında paran çok eriyor bi türlü birikmiyor kura çıkana kadad evler Alıyor başını gidiyor yükseliyor.

Bende kararsız kaldım bebişlere kısa kol mu uzun kol mu giydirmek lazım ben İstanbul'dayım Eylül'de hava güzel oluyor ama kararsız kaldım ona göre alışveriş yapcam
Ben yarım kol aldım. Çok sıcak olacak ama klima açılıyor zaten. Askılı 2-3 tane aldım hiç almamış olmak için

Cok yüksek mümkün değil bizim de o şekilde ödeme yapmamız Allah herkese başını sokabilecegi bir ev nasip etsin ya. Eşim zaten dalgamı geçiyosun diye azarlams benim eşim hamile çıkamam kime satarsan sat onla görüşürüm ben demiş inanilmaz üzüldüm ama ya elin evi sonuçta tamam da benimde düzenim buraya göre göçebe gibi ordan oraya ordan oraya komşularım aile gibi hiç gitmek istemiyorum evimide çok seviyorum son zamana kadar zorlayalm şansımızı napalim

Bence çıkma şu an bebeğin doğsun biraz toparlansın 1 yıla yakan siz o ara ev araştırın ya kira ya da ucuz şehir dışlarında krediyle ev alırsınız köy gibi yerlerden bilmiyorum yaşamak ister misin öyle ama en azından çok yüksek ücretli olmaz .. şimdi stres olma bir an da insanı nasıl çıkın diye zorlayabilir en az 6 ay önce falan bildirmesi lazım

Evet bana da kuralı sistem deyilde 5ay sonra teslim tarihli olan sistem varmış o mantıklı geldi şartları neler bilmiyorum henüz görüşmedik bir arkadaş 90milyar gibi bir taksit yazmış imkansız o şekilde zaten eşimin aldığı 65falan buluyor

Kızlar bizde çıktık kontrolden. Şükür suyum normaldi. 1.200 gr 35 cm olmuşuz doktor normal dedi. Çok şüjür iyiyiz bi sonraki randevu 32 haftalıkken çalışabilir raporu için olacak. Az kaldı
Çok güzel yaa sevindim senin için de maşallah güzel gelişiyor bebeklerimiz

Kira sözleşmemiz bitti geçen yıl yenilememistik. Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın ya acayip acımasizlar zaten imkansız Ağustosta falan çıkamayız o boş konuştu ama can sıktı işte

İşte o taksit rakamları eğer peşinatın yüksekse düşük oluyor, peşinatın azsa ve kura kısa sürede çıksın istiyorsan yüksek oluyor. Biz araba için sormuştuk oradan biliyorum. Mesela 1 milyon için giricez demiştik elimizde 300 bin var 3 ayda çıksın istiyorz aylık ödeme 35-45 bin çıkmıştı

Kira sözleşmemiz bitti geçen yıl yenilememistik. Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın ya acayip acımasizlar zaten imkansız Ağustosta falan çıkamayız o boş konuştu ama can sıktı işte
Satamazda biliyor musun, piyasa kötü, daha yüksek kira için yapıyorlar. Allah vicdan versin, bu sayede ev sahibi olursunuz inşallah

Amin amin en güzelinden, kolaylıkla inşallah isteyen herkese Kendini üzme ama mutlu olmamız gereken daha büyük sebeplerimiz var içimizdeki minnoşlar gibiii Allahım bu konuyu da sana bırakıyorum sen kolay et de devam et hiiiç darlanma kimse kimseyi sokağa atamaz

Bende kararsız kaldım bebişlere kısa kol mu uzun kol mu giydirmek lazım ben İstanbul'dayım Eylül'de hava güzel oluyor ama kararsız kaldım ona göre alışveriş yapcam
Ayy o dertten bende muzdaribim genelde kollu almistim
Bu arada da kış icin bebise yünden yorgan döşek yastık yaptıracam en organik ve sağlıklı olanı diye düşünüyorum

Kuzum ev sahibin evi satacaksa satsın cikarmaya hukuken hakkı yok kanunlar kiracıdan yana tahliye sozlesmeniz de yoksa hele hiç bir hakkı yok kendi bilir satılsa bile yeni ev sahibi ile anlaşmaya çalışırsınız eğer yeni ev sahibi oturacksa da ki o zmana kadar Bebek doğar uzun bir süreci kapsar o zaman düşünürsunuz şimdi hiç sıkıntıya girme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…