Amin canım inşallah,alacak olan içindeki çıksın ya çıkmazsa diye almıyor çıkın adam alacak diyor kafayı yemişler ya ben bilmiyorum ne kadar kolay geliyor ev bulması taşınması depozitosu kirası nakliyesi bunlar kolay sanki. Walla iyice canımı sıktı zaten mahkeme mahkeme ugrassinlar kirasını yollayip hiç muaattab olma diycem eşime dur sen çıkmıyorum versin mahkemeyeSatamazda biliyor musun, piyasa kötü, daha yüksek kira için yapıyorlar. Allah vicdan versin, bu sayede ev sahibi olursunuz inşallah
Tamam canım saol en azından 1yıl inşallah satamaz.Oglumun son senesi ilkokulu bitiricek çocukta okul değişikligi yapmak zorunda kalmaz inşallahKuzum ev sahibin evi satacaksa satsın cikarmaya hukuken hakkı yok kanunlar kiracıdan yana tahliye sozlesmeniz de yoksa hele hiç bir hakkı yok kendi bilir satılsa bile yeni ev sahibi ile anlaşmaya çalışırsınız eğer yeni ev sahibi oturacksa da ki o zmana kadar Bebek doğar uzun bir süreci kapsar o zaman düşünürsunuz şimdi hiç sıkıntıya girme
Kolları acımaz mı ya çıplak durabilir mi yenidoğanBen şöyle düşünüyorum yenidoğan olanları askılı, 0-3 ay yarım kol, 3-6 ay uzun
Doğru söylüyorsun konuşsun dursun canımı sıkmıycamAmin amin en güzelinden, kolaylıkla inşallah isteyen herkeseKendini üzme ama mutlu olmamız gereken daha büyük sebeplerimiz var içimizdeki minnoşlar gibiii Allahım bu konuyu da sana bırakıyorum sen kolay et de devam et hiiiç darlanma kimse kimseyi sokağa atamaz
Mahkeme aşamasına bile çok var, evi satacak, yeni ev sahibi ihtar çekecek, gerekli koşulları sağlayacak da süresi bitince dava açacak vs. Kiracıyı çıkartmak öyle kolay değilAmin canım inşallah,alacak olan içindeki çıksın ya çıkmazsa diye almıyor çıkın adam alacak diyor kafayı yemişler ya ben bilmiyorum ne kadar kolay geliyor ev bulması taşınması depozitosu kirası nakliyesi bunlar kolay sanki. Walla iyice canımı sıktı zaten mahkeme mahkeme ugrassinlar kirasını yollayip hiç muaattab olma diycem eşime dur sen çıkmıyorum versin mahkemeye
Hastane çıkışı eve dönüş için kullanılacak ana kucağı nedir, öğrenecek ne çok şey varBen ona kimse bakmıyor herhalde diye kaldırmıştım
1. Doğum Çantası Hazırlığı (Son ayda hazır olmalı)
Anne için:
- Kimlik, hastane evrakları, sigorta/SGK kartı
- Gecelik (emzirmeye uygun 2 adet)
- Sabahlık, terlik, çorap
- Göğüs pedi ve emzirme sütyeni
- Hijyenik ped (doğum sonrası için özel büyük boy)
- İç çamaşırı (bolca, tercihen tek kullanımlık)
- Telefon şarj aleti, kulaklık
- Kişisel bakım ürünleri (diş fırçası, tarak, ıslak mendil vs.)
Bebek için:
- Zıbın, tulum, şapka, eldiven, çorap (2–3 takım)
- Battaniye
- Bebek bezi (yenidoğan)
- Islak mendil (yenidoğan için uygun olan)
- Ağız bezi / Müslin örtü
- Ana kucağı (eve dönüşte hastane çıkışı için)
2. Ev Hazırlığı ve Alışveriş Listesi
Bebek için;
Anne için:
- Beşik veya anne yanı yatak
- Nevresim takımı / alez / battaniye
- Yenidoğan kıyafetleri (0–3 ay arası)
- Bebek bezi, ıslak mendil, pişik kremi
- Bebek banyo seti (küvet, termometre, şampuan vs.)
- Bebek bakım çantası
- Emzik, biberon (emzireceksen yedekte 1–2 adet yeter)
- Göğüs pompası (manuel veya elektrikli, süt durumuna göre)
- Lohusa takımı
- Göğüs pompası ve süt saklama poşeti (emzireceksen)
- Lohusa kemeri / toparlayıcı (isteğe bağlı)
- Emzirme yastığı (konfor için çok işe yarıyor)
Üzerine alt üst takım giydirmicez miKolları acımaz mı ya çıplak durabilir mi yenidoğano yüzden kafam karışık
Bunlar nereden öğrenilir ya gebelik okulunda anlatıyorlar mıÜzerine alt üst takım giydirmicez miben konudan bu kadar uzak mıyım
Altına atlet sonra üzerine kollu bir üst altına da uzun pantolon gibi mi giydirelim yoksa bu kadarı fazla mı sadece tulum mu alsak atlet üzerine :/ ay çok zorrrÜzerine alt üst takım giydirmicez miben konudan bu kadar uzak mıyım
İlk çocukta bi sürü şey varmış gibi görünüyor ama bazıları gereksiz olabilir. Hepsini tamamlıcam diye uğraşmayın benceHastane çıkışı eve dönüş için kullanılacak ana kucağı nedir, öğrenecek ne çok şey var
İlkinde öyle oluyor doğunca hepsini tectübe ediyorsunBunlar nereden öğrenilir ya gebelik okulunda anlatıyorlar mı
Ben bundan aldım güzel çıktıHastane çıkışı için nerden ne aldınız hanımlar fikir olur
Canim kotu olmuş ya bu donemde boyle bisey yaşaman Allah merhametli insanlarla karşilaştirsin mal sahiplerine firsat vermesin hepsi uckagitci olmuş bi dedikleri bi dediklerini tutmuyor benim babam eminevimden aldi ev sikinti yaşamadi ama hemen cikmiyor ev iste baya bi bekleme suresi oluyor yine her turlu kiraya cikmak zorunda kalacaksn yani Allah yardimciniz olsunKızlar bir ara yazmıştım ev sahibi evi satılığa çıkardı diye. Bu günde aradı evi en geç Ağustosda boşaltın evde kiracı varken ya kiracı çıkmazsa diye satılmıyor diyor napicaz şaşırdık kaldık kiralar 25den başlıyor ya bu skntinin arasinda ee ben zaten iyice ağırlastim ev bul temizle taşıneve taşınırkende eşim ozellikle söyledi bize 1 2 yıl sonra çık dersen çıkamayız ona göre söyle başka ev bakalm oğlum gelecek kızım gelecek ben taşınacam dersen baştan söyle dedi yok ben yatırım için aldım dedi şimdide işler değişti diyor. Benimde aklıma bu evim firmalarına yazılmak geliyor da çevreniz de alan yada kendi başvuran varmı arkadaşlar mağdur olur muyuz oraya yazılıp alabilirsek buraya alalım diye düşünüyoruz ama tereddüt ediyoruz çevremizde yok hiç oradan alan
Açık açık söylesen alınır mı ? Anne çok aldın alma artık filan desen. Yada kayınvaliden üzerinden söylesen anlar mı?Arkadaşlar bi sorum olacak. Benim bebeğim inşallah benim ailenin ilk torunu oluyor. Annem aşırı hevesli ve heyecanlı. Zevkli de bi kadındır. Yüzlerce kıyafet aldı. Altı üstü zıbını tulumu çorabı patiği battaniyesi herrrrşeyi. Ve ben çocuğuma kıyafet alamıyorumBitti yani çünkü artık olanların bile hepsini kullanmam imkansız, daha almamın bi manası yok. Ama çok içimde kaldı. Yani kocamla gidip bi alışveriş yapamadım çocuğa. Anneme artık durması gerektiğini kırmadan nasıl söyleyebilirim ?? En azından kalan başka eşyaları ben alayım ya
Bilmiyorum ya alınır mı işte ben olsam alınmam da ondan emin olamıyorum biraz hassas biriAçık açık söylesen alınır mı ? Anne çok aldın alma artık filan desen. Yada kayınvaliden üzerinden söylesen anlar mı?
Anlatıyolardır büyük ihtimalle ama ben gitmiyorumBunlar nereden öğrenilir ya gebelik okulunda anlatıyorlar mı
Evet bence altına atlet üzerine de bir takımAltına atlet sonra üzerine kollu bir üst altına da uzun pantolon gibi mi giydirelim yoksa bu kadarı fazla mı sadece tulum mu alsak atlet üzerine :/ ay çok zorrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?