• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    188
En güzelini yapıyorsun ben eşime engel olamıyorum yine de ses etmezsem daha çok verirdi 🤣🤣hafif tuz koy kız bence tadını sevsin yemeklerin tuzsuz hiçbir şey güzel değil 😛😂
Benim içim yanıyor tatlı verince ama olsun o da babası diyorum gönlünce büyütsün ben uyarıyorum en azından kaliteli çikolatalar alıyor Palm yağı vs olmayanı buluyor ve ben diğer çocuğumu hep tek büyüttüm babasız bütün yük bende olarak o yüzden bu çocuklarıma babasının bakmasını ilgisini seviyorum diyorum onunda çocuğu o da karar versin bana ne her şeyi ben düşünmeyeyim artık diyorum 😁
Biz tuzun tadını bildiğimiz için seviyoruz o bilmiyor🤭 Seni anlıyorum istiyorsun onunda istekleri olsun ama şu bir gerçek yemek konusuna eşim karışırsa bu çocuk ileride hiç sebze yemez bu gün diyorki arkadaşının oğlu çiğ köfte yiyor eee diyorum bizimkidemi yesin korkusundan yok dedi saçmalama😅😅

Kızlar selam herkese msjlari okumadan direkt yazıyorum. Benim bebeğin boyu güzel uzamış ama kilo geçen ay 1 kilo aldı bu ay 500 gram almış ebemiz ıslak bez sayısı iyi gelişimi de iyi gidiyor dedi. Mama vereyim mi dedim yok verme dedi biraz üzgünüm memeyi de emiyor yani ne yapayım akıl verin lütfen biraz küçük dogmustuk 12 cm uzamisiz ama bu ay ki kilo uzdu. Bı de sünnet falan da olduk etkili oldu mu ilk gün zorlanmistim sadece bir gün sürdü sancısı çocuğun
Selam.Bundan sonra az alıcaklar zaten her ay 1 kilo almaları zor benim daha büyük oğlum 11 kilo☺️

Ebe de iyi dedi. İçim içimi yedi aç mi kaldı emmedi mi diye. Yemin ederim annelik çok zor. Sadece onu düşünüyorum😕🥲🙏
Tabi zor bizim sağlık ocağı hep genelde neqatif konuşur ilk bebekte her ordan döndüğümde çok kötü oluyordum geçen sefer bebeğime dedi çok kilo almış bu kadarı fazla dedi geldim burda okudum bir kız kilonu yazmıştı bebeğinin bizim kilodan 2 kat fazlaydı o zaman anladımki abartmışlar şimdi mesela 1 kilo bile almadı böyle olucak artık büyük oğlumada dedi çok az kilosu değerlerine baktır koşarak değerlerine baktırdım iyi çıktı şükür demekki yapısı böyle ve tabi iştahlı diğil yeterki sağlıklı olsunlar kilo boş

Selam kızlar genel olarak hepimiz uykudan şikayetçiyiz sanırım gerçekten kız bebekler daha zorluyor uyku konusunda oğlumda asla zorlanmamıştım hala çok sever uykuyu. Kızım üstüne kolik bebek olunca sanki hiç bebek büyütmemiş gibi napacağımı bilemiyorum bazen. Akşamları karanlık odaya geçip beyaz gürültü açıyorum uyumasa bile sakinleşiyor susuyor bende o ara da dinlenmeye çalışıyorum. Gündüz uykuları felaket zaten on dk uyku mu olur? Kucakta saatlerce tut uyanmaz ama kim tutacak sürekli kucağında. Biraz daha büyüse oyun halısına koyacağım şuan anlamıyor pek.

Kim bakacak bebeğe belli mi of içim sıkıldı doğum öncesi izni almismiydin ben son haftaya kadar gittim ise
Annem bakacak kuzum evet almıştım çünkü erken doğacağı kesindi tansiyonum yükseliyordu dr izne çık dinlen demişti 37 de doğdu 3 haftası doğum sonrasına kaldı yıllık izinlerimi de kullanıp 3. Ayı dolunca döneceğim. Evde de çok bunalıyorum

Annem bakacak kuzum evet almıştım çünkü erken doğacağı kesindi tansiyonum yükseliyordu dr izne çık dinlen demişti 37 de doğdu 3 haftası doğum sonrasına kaldı yıllık izinlerimi de kullanıp 3. Ayı dolunca döneceğim. Evde de çok bunalıyorum
Oh anne bakacaksa ne ala mis

Kızlarrr sizi çok özledim 🥹

Biz pazartesi günü sünnet oldukkkk 🧿🧿 o kadar kolay atlattık kii kesinlikle erken yaptırmayı tavsiye ediyorum 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Benim bebişim kucaksız durmuyor ya yatağa koyunca sanki dikene yatmış gibi uyanıyor hemen. Şu an 6,5 kilo kollarım kopuyor bütün gün evde ayakta 🙂↕️
Hayırlı olsun canım, ben de yaptırmayı düşünüyorum. Nerde yaptırdın? Klempli dikişli çeşiltleri varmış. Bir de genel anestezi mi?

Kilo alıyor ama kilosu alt sınıra yakın ve çok kusuyor dün doktor beş tüp kan aldı yavrumdan ve çok ağladı hani neden birde gören çocuk küçük diyor ama zaten küçük doğdu öyle degerlendirlmesi gerekmiyor mu ben mi yanlış düşünüyorum mama mı versem diyorum kafam karıştı iyice
Canım benim kız da küçük doğdu her gören küçük der ama kötü birşey diyen olmadı kilosuna takılma önemli olan sağlıklı olmaları. Benim kızımda Reflü var sürekli kusuyor bazen boğazına takılıyor diye geceleri kendime yakın tutuyorum. Sütün yeterli geliyorsa mama verme.

Hayırlı olsun canım, ben de yaptırmayı düşünüyorum. Nerde yaptırdın? Klempli dikişli çeşiltleri varmış. Bir de genel anestezi mi?
Ben istanbulda oturuyorum normalde. Annemlerin yanına geldim bursada bir klinikte yaptırdım. Sadece pipiyi uyuşturdular ve dikişli oldu. Yaparken dua falan okuduk güzel bir doktor. Bursadaysan ismini vereyim

Arkadaşlar bebeğinizin gündüz uykusunu nerede yaptırıyorsunuz? Ben yanına biraz yükselti koyup koltuğa yatırıyordum ama bizimki bugün ilk kez kendi kendine döndü tummytime yaparken. Artık koltukta bırakamam. Siz her uykusunu yatağında mı yaptırıyorsunuz? Yoksa babynest gibi bişey mi kullanıyorsunuz?
Bizimki ilk günden beri park yatakta yatiyor, park yatağın sıkıntısı uyuduktan sonra yatağa yatırma kismi sanirim. Uyanmasın diye adeta uzerine kapaniyoruz

İki hafta önce biz de sünneti yaptirdik cok sukur rahat geçti, ne kadar erken o kadar iyi sanirim farkında olmadığı icin

Nerde yaptırdın canım dikişli mi klempli mi oldu iyilişme nasıldı anestezi nasıldy

Buyukcekmece devlette yaptirdik memnun kaldim. Dikişli yapıldı, normal gune devam etti bizimki sanki hiç sunnet olmamis gibi. Sünneti olurken de mama verdim o surecte cok rahat gecti. 3 gun boyunca bardak koyduk sonrasinda normal devam ettik

Canım benim kız da küçük doğdu her gören küçük der ama kötü birşey diyen olmadı kilosuna takılma önemli olan sağlıklı olmaları. Benim kızımda Reflü var sürekli kusuyor bazen boğazına takılıyor diye geceleri kendime yakın tutuyorum. Sütün yeterli geliyorsa mama verme.
Benimkide çok kusuyor ultrason çekilecek birkaç gündür bez sayısı azaldı sanırım sütüm azaldı bildiginjz iyi bir yöntem var mı bugün tüm tuşlara bastım anne çayı bestlak damla bolca su başka ne yapabilirim bilmiyorum tabi stressiz olmak lazım ama ne mümkün

Buyukcekmece devlette yaptirdik memnun kaldim. Dikişli yapıldı, normal gune devam etti bizimki sanki hiç sunnet olmamis gibi. Sünneti olurken de mama verdim o surecte cok rahat gecti. 3 gun boyunca bardak koyduk sonrasinda normal devam ettik
Hangi doktora yaptırdın? Lokal anesteziyle mi yapıldı? Şimdi baktım doktor ali çay varmış. Doktora mhrsden mi randevu aldın? Aynı gün yapıyor mu gün mü veriyor canım? Bana yakın ben de yaptırabilirim.

Benimkide çok kusuyor ultrason çekilecek birkaç gündür bez sayısı azaldı sanırım sütüm azaldı bildiginjz iyi bir yöntem var mı bugün tüm tuşlara bastım anne çayı bestlak damla bolca su başka ne yapabilirim bilmiyorum tabi stressiz olmak lazım ama ne mümkün
Bunu dene canım

Eklentiler

• IMG_6908.webp
    IMG_6908.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 3
Ben istanbulda oturuyorum normalde. Annemlerin yanına geldim bursada bir klinikte yaptırdım. Sadece pipiyi uyuşturdular ve dikişli oldu. Yaparken dua falan okuduk güzel bir doktor. Bursadaysan ismini vereyim
Geçmiş olsunnn 🥰 ben bursadayım önümüzdeki ay sünnet düşünüyorum adını öğrenebilir miyim

Back
X