• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    188
Merhaba anneler
Kasım grubundan yazıyorum. 19 gün önce sezaryen doğum yaptım. Gebelik şekerimden dolayı bekleyebileceğimiz maksimum tarihe kadar bebeğin kendiliğinden gelmesini bekledik ve o gün hiç bir doğum belirtisi olmadıgı için sezaryen olmak zorunda kaldım. Hiç istemediğim gibi üzerine bir de enfeksiyon oldu sezaryen yerim. Şeker yatkınlık yapıyor dedi doktorum. İyileşmeyi de zorlaştırıyor maalesef. Hala ağrılarım çok. Bu durum ruh halimi de çok etkiledi. O kadar yavaş ilerliyor ki iyileşmesi. Emzirirken, yatarken hala acı çekmek sinirlerimi bozdu. Kendimi durduk yere ağlarken buluyorum. Çünkü bebeğime tam odaklanamadım bu da beni çok üzüyor. Bebeğim yeteri kadar benim sevgimi almıyor gibi hissediyorum.

Buraya yazmak istedim çünkü bizden 2 ay öndesiniz. Benim gibi bir süreç yaşayan oldu mu acaba?
Bir de ilk ay en zoru diyorlar. Bu doğru mu? Bir umut bir sonraki ay her şeyin düzelmesini umuyorum
Canım yatağını hastanedeki gibi yap. Ben arkama yorganı yastığı katlayarak düzenleme yapmıştım. O şekilde yatmak kalkmak bebeği emzirmek çok daha rahat. Benim de iyileşmem uzun sürdü. Zamanla bebeğine alışıyorsun. Sağlıcakla büyüt.💕

Kızlar bebeğim iki aylık oldu biberonu rastgele ebebkten almıştım camdı bugün kırıldı Philips avent almak istiyorum ama hangisi kaç numara alayım bilmiyorum kullananlar yazabilir mi 🪻💙

Sen yine düşünüyorsun canım tabi erkende o başka ama ben bu konuyu tamamen kapattım ikiside küçük bende ve yaş birde şükür onları veren Allah'a ama bir kadın olarakta bakımlı halime dönmek istiyorum
Canım bu ilk ya yalnız kalmasın 1 tane daha düşünüyorum ama daha erken 4 ay yeni gircez yarın
Ve doğumum berbat geçti yoğun bakımlık olduk ondan dolayı hemen düsünmüyoruö

Ikınmıyoe ağlamıyor 😍
Kakasını doktora sorabilirsin benimki de öyle 2 gün yapmadığı oluyordu bu ara çok yapıyor. Arada öyle kısa kabız olmaları normalmiş devam ederse doktora gidersin bence
Canım çok yaparsa kiloyu etkiler mi 2 gün önce baya yaptı kıyafeti bile battı o derece

Canım yatağını hastanedeki gibi yap. Ben arkama yorganı yastığı katlayarak düzenleme yapmıştım. O şekilde yatmak kalkmak bebeği emzirmek çok daha rahat. Benim de iyileşmem uzun sürdü. Zamanla bebeğine alışıyorsun. Sağlıcakla büyüt.💕
Umarım biz de birbirimize alışırız 🥺 2.ay daha mı iyi oluyor anne bebek ilişkisi acaba ?

Hanımlar ya bi sorunum var 75 kilodan hamıle olunca 107 ye çıktım doğum yaptıktan somra bya sonra 97 ye indim şuan 99 olmuşum🥺napmam lazım sütüm etkilenmesin de istiyorum acilen kilo vermem lazım merdiven zor cıkıyorum namazlarımı oturarak kılıyorum normal lavaboya gitsem kalkamıyorum zorlanıyorum acil yardımınıza ihtiyacım var

Canım bu ilk ya yalnız kalmasın 1 tane daha düşünüyorum ama daha erken 4 ay yeni gircez yarın
Ve doğumum berbat geçti yoğun bakımlık olduk ondan dolayı hemen düsünmüyoruö
Yok canım haklısın bende hep dedim kardeşi olsun belkide yaşım az olsaydı yine isterdim ama bunlara şükür dediğin gibi gebelik zor sonrada zor seni bilmiyorum birde tek başıma büyütüyorum

Bana yazmamıs çok sorumsuz bizim ebe 2.ay aşıyı da ben hatırlattım
Ben bizim sağlık ocağını beğenmiyorum demek daha kötüsü varmış yok ya gitmesem arıyorlar hemen mesela ben kalça ultrasonunu hala yapmadım benim için randevu aldılar yarın yaptırıcam anlayışlı sağolsunlar

Hanımlar ya bi sorunum var 75 kilodan hamıle olunca 107 ye çıktım doğum yaptıktan somra bya sonra 97 ye indim şuan 99 olmuşum🥺napmam lazım sütüm etkilenmesin de istiyorum acilen kilo vermem lazım merdiven zor cıkıyorum namazlarımı oturarak kılıyorum normal lavaboya gitsem kalkamıyorum zorlanıyorum acil yardımınıza ihtiyacım var
Nasıl alıyorsun sen yardım edenin varmı bebekle?ben hızlı şekilde veriyorum vermemem imkansız zaten benim birde dubleks yukarı aşağı çok kötü besleniyorum mama verdiğim için kendimi unuttum resmen çokta vermek istemiyorum bana yakışmıyor

Yok canım haklısın bende hep dedim kardeşi olsun belkide yaşım az olsaydı yine isterdim ama bunlara şükür dediğin gibi gebelik zor sonrada zor seni bilmiyorum birde tek başıma büyütüyorum
Allah yardımcımız olsun
Nasıl alıyorsun sen yardım edenin varmı bebekle?ben hızlı şekilde veriyorum vermemem imkansız zaten benim birde dubleks yukarı aşağı çok kötü besleniyorum mama verdiğim için kendimi unuttum resmen çokta vermek istemiyorum bana yakışmıyor
Yok canım tek yapıyorum eşimde iste oluyor hızlı vermem lazım ama nasıl sütüm etkilenmesin de istiyorum

Ben bizim sağlık ocağını beğenmiyorum demek daha kötüsü varmış yok ya gitmesem arıyorlar hemen mesela ben kalça ultrasonunu hala yapmadım benim için randevu aldılar yarın yaptırıcam anlayışlı sağolsunlar
Maasallah nazar değmesin darısı bize🤲🏻😅

Hanımlar ya bi sorunum var 75 kilodan hamıle olunca 107 ye çıktım doğum yaptıktan somra bya sonra 97 ye indim şuan 99 olmuşum🥺napmam lazım sütüm etkilenmesin de istiyorum acilen kilo vermem lazım merdiven zor cıkıyorum namazlarımı oturarak kılıyorum normal lavaboya gitsem kalkamıyorum zorlanıyorum acil
Ben diyetisyene gidiyorum. Sütüm azalmadı. Ekmeği sadece kahvaltıda veriyor. Her sabah yumurta ve 1 tatlı kaşığı tahin pekmez yiyorum. Ara öğün olarak mevye ve 10-12 tane çiğ kuruyemiş. Öğlen kıymalı/etli yemek veriyor yanına salata. İkinci ara öğünde kuru meyve + kuruyemiş. Akşam da 1 küçük kase çorba zeytinyağlı sebze ve yoğurt.
Çorba gizli kaloridir. Ne kadar yeşil sebze tüketirsem sütüm o kadar çok oluyor. Bazen öğle ve akşam yer değiştiriyor

Ben diyetisyene gidiyorum. Sütüm azalmadı. Ekmeği sadece kahvaltıda veriyor. Her sabah yumurta ve 1 tatlı kaşığı tahin pekmez yiyorum. Ara öğün olarak mevye ve 10-12 tane çiğ kuruyemiş. Öğlen kıymalı/etli yemek veriyor yanına salata. İkinci ara öğünde kuru meyve + kuruyemiş. Akşam da 1 küçük kase çorba zeytinyağlı sebze ve yoğurt.
Çorba gizli kaloridir. Ne kadar yeşil sebze tüketirsem sütüm o kadar çok oluyor. Bazen öğle ve akşam yer değiştiriyor
Çok teşekkür ederim canım Allah Razi olsun denicem böyle umarım bnde ise yarar
Baya ayrıntılı yazdın çok mutlu oldum💝

Kuzu yeme bol su iç öğlen yumurta veya et akşam sebze salata bu kadar.. tut kendini sağlığın için 😭😭 çocuğunun saba ihtiyacı var

Back
X