Çatı muayenesini kaçıncı haftanda yaptı cnm birde acılı mıydıKızlar ben çatı muayenesi oldum.Vajinal doğum olacağından çok emin konuşuyordu doktorum öncesinde.Geçen hafta da bir sürü hareket anlatmıştı işte aksak gebe yürüyüşü, emekleme, yer silme, kedi deve egzersizi, perine masajı diye diye ama gelin görün ki hepsi yalan oldu çatı muayenesi sonrası direkt sezeryana karar verdi. Vajinal doğum istiyordum ama bu karara da hiç üzülmedim.Hep hangisi bizim için hayırlıysa öyle olsun diyodum zaten.Ama tarih seçmeye gelince çok afalladım zaten beklemiyodum böyle bişeyi. Tamam dedi doktor git düşün ekimin ilk haftası için bir karar ver haftaya görüşür belirleriz dedi.Ay ben bişey alırken iki şey arasında kaldım mı elli saat düşünürüm buna nasıl karar verilir
sorma, bi’ de aciklik muayenesi yaparken pubik kemigin onde normal vajinal dogum yapamazsin muhtemelen dedi. ptesi kontrolum kendi doktorumda, yarin da bi’ poliklinige gidecegim ama burada nst icin. ptesi 38+0 oluyorum, cati muayenesi de yapacak, bakalim kendi doktorum ne diyecek, cok merak ediyorumEvet tamamen iyi niyetli de olabilir, kendince en iyi çözümü sunuyo olabilir ama ne bu panik, sen her hangi biri gibi tepki veremezsin bi mesleğin, bi sorumluluğun var orda.Ne hale sokmuşlar seniNeyse şükür iyisin canım şimdi, peki kendi doktoruna kontrolün ne zaman?
Yok canım, çatı muayenesini yaptığı hafta bu.Sezeryan için de 38-39. hafta arasında bi gün seçmemi istedi, ekimin ilk haftasına geliyor.Canım sezeryanı mı 35+5 de dedi ?
37 en ideal olanıymış zaten canım, benim doktor hangi kafayla erken yaptı inan hiç bilmiyorum. Ben de sonradan anladım erken olduğunu.Neyse bazen bu doktorların işine akıl sır ermiyo vallahi. Vardır bir bildiği diyip geçiyorum napimAa erken mi yapmış biraz? Ben 37de olcam çatı muayenesini
Ay aminnn inşallah vallaha çok zor keşke keşke imkan olsada takipli doktor yaptırsa .Oda iyi olmamış ya takipli doktorunla doğum olması daha iyi sonucta 9 ay gidiyorsun sonra başka yerde yapacam doğumu umarım çok iyi bir doktor ve hastane denk gelir canim
Çocuk küçük bunuda normal doğurursunuz heralde dedi ama benim sorunum ,kanama bozukluğu hastalığım var evet sezeryanda daha fazla kanama olacak ama kontrollü şekilde kesiler atılarak ilerlenecek. Hematolojide bunu destekliyor sizin için vajinal doğum kanamanın daha zor kontrol altına alınması demek dedi . Yani tamamen bende oluşan hastalıktan dolayı yönlendirilmeme rağmen kabul etmedi. Hematoloji benim işime karışmasın dediAy kafayı yemisler resmen, hayır keyfi de olabilir kime ne yani, normal için yureklendirmeye çalışmak ayrı bu tavır çok ayrı.. inşallah diğer yer icine siner canım
Banada ekimin ilk haftası dediler 13.10. Aslında doğum tarihim doktor 06.10 en geç tarih olabilir dedi eşimde 01.10 istediYok canım, çatı muayenesini yaptığı hafta bu.Sezeryan için de 38-39. hafta arasında bi gün seçmemi istedi, ekimin ilk haftasına geliyor.
37 en ideal olanıymış zaten canım, benim doktor hangi kafayla erken yaptı inan hiç bilmiyorum. Ben de sonradan anladım erken olduğunu.Neyse bazen bu doktorların işine akıl sır ermiyo vallahi. Vardır bir bildiği diyip geçiyorum napim
Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum canım Doktorumla alakalı gebeliğn bşından beri bi kez kan istedi sarı akıntım var dedim fitil yazıyım dedi yazmamş Unutmuş Kafası hep dalgın Sonra sağlık ocağında rutin kan testi vereyim dedim verdim enfeksiyon çıktı ben gidip vermesem enfeksiyon olduğunu bilmeyecektim neyse sonucları wtsaptn attım ilacın adını yollamiş al diye eczaneye gittim antibiyotik olduğu için reçetesiz verilmiyormşKızlar bugün dayanamadım doktorumu değiştirdim 32. haftada( hem de aynı hastanede başka doktor. Doktorum şikayetlerimi ciddiye almıyordu. Sarı akıntı şikayetim var alttan muayene bir kez bile etmedi , idrar yolu enfeksiyonu çıktı birkaç kez ısrarla kültür almadı. Ultrasona bakıp iyi bebek deyip gönderiyordu. Benim de hatam sırf kadın diye istemiştim. Ama bu zamanda kadın erkek bakmamak lazımmış onu öğrendim. Doğum yaklaşıyor riske atamazdım. Hayırlısı olsun yani inşallah
Ego tavanÇocuk küçük bunuda normal doğurursunuz heralde dedi ama benim sorunum ,kanama bozukluğu hastalığım var evet sezeryanda daha fazla kanama olacak ama kontrollü şekilde kesiler atılarak ilerlenecek. Hematolojide bunu destekliyor sizin için vajinal doğum kanamanın daha zor kontrol altına alınması demek dedi . Yani tamamen bende oluşan hastalıktan dolayı yönlendirilmeme rağmen kabul etmedi. Hematoloji benim işime karışmasın dedi
Bana da kemiğin çok aşağıda zorlanırsın diyerek sezeryana karar verdi doktorum. Seninki de benzer gibi görünüyor ama du bakalım kendi doktorun ne dicek tabii en önemlisi o.Merak edilmez mi yasorma, bi’ de aciklik muayenesi yaparken pubik kemigin onde normal vajinal dogum yapamazsin muhtemelen dedi. ptesi kontrolum kendi doktorumda, yarin da bi’ poliklinige gidecegim ama burada nst icin. ptesi 38+0 oluyorum, cati muayenesi de yapacak, bakalim kendi doktorum ne diyecek, cok merak ediyorum
Yaa bizde de aynı konu var 1 mi olsun 6 mı olsun.Görümcem 1 i olsun daha güzel diye tutturdu (ona kalmıştı çünküBanada ekimin ilk haftası dediler 13.10. Aslında doğum tarihim doktor 06.10 en geç tarih olabilir dedi eşimde 01.10 istedi
Öff maalesef bana da devlet hastanesi yapmıştı o saçmalığı, grip geciriyodum zaten parol dışında bişi yapilamicak bı iğne vursunlar diye acile gittim sertleşme de var diye 32+4tum sanırım nstye aldılar vs ebe geldi, suyu az iciyosunuz sonra gece gece buraya tasiniyosunuz diye girdi içeri direkcok sag ol canimilce hastanesi olunca bi’ acil doktorlari vardi bi’ de dogumhanede nobetci ebe hemsireler vardi. magnezyum da kullaniyorum aslinda ama olacagi varsa oluyor sanirim
Evet valla bu çocuğa bravo hayatta kalmak için çok çaba verdi.Lioo gel sarılalım bende senin gibi sürekli düşüyorüm bir yerlere çarpıyorum iyi bile dayandı bana çocum
Evet valla bu çocuğa bravo hayatta kalmak için çok çaba verdi.Lioo gel sarılalım bende senin gibi sürekli düşüyorüm bir yerlere çarpıyorum iyi bile dayandı bana çocum
Geçmiş olsun canım ama bacak ağrısı ile doğumu başlayan ilk insan olmayacaktın ben de önceki doğumumda bacağım çok ağrıdı ertesi gün gittiğimde 8cm açıklık vardı ayy iyi ki gitmişsin yani. Bir de ne bu milleti cart cart doğurtma merakları anlamıyorum. Orda hiç doktor yok muydu canım sen yine akıllılık edip aramışsın, insana hemen ay ölüyorsun yat bilemem ne diyorlar ya boğazlayasım geliyo. Kaç haftalıksın sen canım?kizlar basima neler geldiallah’im kimsenin basina vermesin ama tecrube paylasimi olsun diye yaziyorum. bacak agrisiyla dogumu baslayan ilk insan tanesi olacaktim dun gece neredeyse dun kalcamdan dizime yayilan inanilmaz bir agri/aci yasadim gun boyu, artik aksam acidan bayilacak hale gelince doktorum da dogum sancisindan cekindi, ulasabildigin en yakin hastanede bi’ nst cekil dedi, biz sehir merkezine uzak oturuyoruz zira. asla kipirdayamadigim icin ambulansla goturuldum hastaneye, acilden giris yaptim dogumhaneye yonlendirildim, nst’ye bagladilar, nst’yi goren ebe ayy dogumun baslamis senin dedi, sonra da aciklik muayenesi yapti, ilk defa oldum bu arada oyle aci hissetmedim, zaten cok kisa suren bir sey, rahmin yumusamis 1 cm kadar da acikligin var dedi esimi de cagirdi doguma hazir misiniz dedi, ben ne olur ne olmaz dogum cantasiyla gitmistim zaten ama yine de doguma girecegimi dusunmuyordum, dumur oldum tabii. bi’ an kendime gelip kendi doktorumu aramak istedigimi soyledim, onunla konustum, sonuclari attim ebeyle konusturdum vs. sen dogum sancisi hissediyor musun, doguracak misin sence dedi, o kadar yogun bir siyatik aci yasiyordum ki asla anlamadim sancilarim
var mi yok mu, yok dedim dogum sancisi hissetmiyorum, bu haftada da kas gevsetici, yogun agri kesici vs. hicbir sey yapilamiyormus, parol taktilar, kendi kendime telkinle serum boyunca nefes egzersizleri vs. sakinlestim. tekrar nst’ye aldilar, ebe sasirdi kaldi, dogum sancilari sonumlenmis dedi, fakat bu sefer de bebekte degerler cok yuksek tasikardi var, kordon dolanmis olabilir, suyu azalmis olabilir bir suru sey olabilir riske girmeyelim dogumu baslatabiliriz dedi, ben tabii ikinci defa dumur oldum, sonra nst’yi istedim yine, benim oglan fazla hareketli ve o nedenle de kalp atislari surekli inisli cikisli oluyor zaten nst’lerde, tekrar kendi doktorumla konusmak istedim, neyse dogumun baslamadigina, bu aciklikla da biraz daha dayanabilecegime karar kildik, cikis istedim hastaneden, dogum yapmadigim icin trip yiyerek hastaneden cikisimi verdiler. gercekten insan kendi surecini kendi yonetmeli bi’ yerde, bu hastanelere kalsak biz bitmisiz.
Benim boynum, koltuk altım, kol dirsek içlerim bikini bölgem hakkında konuşmak istemiyorum mdjfjdjd ama daha önce de böyle kararmaya başlamıştı kızım doğunca geçmişti yani açılmıştı rengi bikini bölgesi çok açılmadı ama ne yalan söyleyeyimKızlar gebelikte koltuk altı kararması yaşayan oldu mu ? Yani jilet vurulmuş gibi karardı benimki. Bi de kıllarım çok çabuk uzuyor. Doğumdan sonra inşallah eski haline döner
Bende 38+2 ye denk geliyor 01.10 5 günden hiç birşey olacağını düşünmüyorum ya zaten suyumda azalmaya başlamış. Biz aslında 07.10 istiyorduk ama oda 39+Lara denk geliyorBana da kemiğin çok aşağıda zorlanırsın diyerek sezeryana karar verdi doktorum. Seninki de benzer gibi görünüyor ama du bakalım kendi doktorun ne dicek tabii en önemlisi o.Merak edilmez mi ya
,ben gözümde kendimi sürekli sancı çekerken ve ıkınırken canlandırıyodum.Şimdi anestezi etkisi gidince nasıl canım yanıcak acaba diye düşünüyorum.İnsan beyni işte, hep olumsuz şeyleri düşünüyorAma dert etmiyorum asla aksine çok heyecanlıyım
Yaa bizde de aynı konu var 1 mi olsun 6 mı olsun.Görümcem 1 i olsun daha güzel diye tutturdu (ona kalmıştı çünkü) Ben de ister istemez ne kadar geç o kadar iyi mi diye düşünüyorum.Ama bi yandan öyle bişey olsa doktor bana mı bırakır bu kararı diyorum.Bilemedim yani
35+5 te yaptı ama normalde 37 den sonra yapılıyormuş.Yok yok gözde büyütülecek bir acı değil asla, gerçekten tam bitsin istediğim an bitti diyebilirimÇatı muayenesini kaçıncı haftanda yaptı cnm birde acılı mıydıHayırlısı böyleymiş demekki sağlıkla gelsin bebişin.
Boyun bendede koyulaştı ya geçiyor muBenim boynum, koltuk altım, kol dirsek içlerim bikini bölgem hakkında konuşmak istemiyorum mdjfjdjd ama daha önce de böyle kararmaya başlamıştı kızım doğunca geçmişti yani açılmıştı rengi bikini bölgesi çok açılmadı ama ne yalan söyleyeyim
Evet evet pis gibi duruyoBoyun bendede koyulaştı ya geçiyor muhintli gibi sırf boynum . Dışardan baksan bu yıkanmıyor sanar
Nasıl yapılıyor bu çatı muaynesi ? Benim doktorum 12. Haftadan berri rahim ağzını eliyle kontrol ediyor uzunluğunu kapalılığı vs . Çatı muaynesi nasıl oluyor ?35+5 te yaptı ama normalde 37 den sonra yapılıyormuş.Yok yok gözde büyütülecek bir acı değil asla, gerçekten tam bitsin istediğim an bitti diyebilirim
Amin canım benim, hepimiz için inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?