Ay ben bunu geçen selfi çekerken fark ettim.Üstümde kolsuz vardı, kolumu da bi güzel yukarı kaldırıp pozumu verdim ve sonra fotoğrafa bakarken bu acı gerçekle yüzleştim.Kızlar gebelikte koltuk altı kararması yaşayan oldu mu ? Yani jilet vurulmuş gibi karardı benimki. Bi de kıllarım çok çabuk uzuyor. Doğumdan sonra inşallah eski haline döner
Amin canım benimSarılalım sarılalımBen de somon yerken ağladım napcaz biz bu somonları hahha gerçekten çok zor çoooooook dayanamıyorum dedikçe kendimi bir şekilde dayanırken buluyorum allah yardımcımız olsun
cok sag ol canimÇok geçmiş olsun canım sadece ebemi vardı orda doktor yokmuydu ya magnezyum kullanıyormusun agrı o yüzden de olmuş olabilir zaten sancı olsa anlarsın geçmezdi hiç agrı düzenli şekilde olurkötü Bi gece olmuş
Ayy ben de yarın olucam, aynı bu dediklerini ben de düşünüyorum ya sezaryen olman gerekecek derse ve tarih seçelim derse diyeKızlar ben çatı muayenesi oldum.Vajinal doğum olacağından çok emin konuşuyordu doktorum öncesinde.Geçen hafta da bir sürü hareket anlatmıştı işte aksak gebe yürüyüşü, emekleme, yer silme, kedi deve egzersizi, perine masajı diye diye ama gelin görün ki hepsi yalan oldu çatı muayenesi sonrası direkt sezeryana karar verdi. Vajinal doğum istiyordum ama bu karara da hiç üzülmedim.Hep hangisi bizim için hayırlıysa öyle olsun diyodum zaten.Ama tarih seçmeye gelince çok afalladım zaten beklemiyodum böyle bişeyi. Tamam dedi doktor git düşün ekimin ilk haftası için bir karar ver haftaya görüşür belirleriz dedi.Ay ben bişey alırken iki şey arasında kaldım mı elli saat düşünürüm buna nasıl karar verilir
cok sag ol canimÇok geçmiş olsun bende geçenlerde benzer bir ağrı yaşadım yastığa öyle bir sarılmıştım ki bacağıma kramp giriyor sandım sonra geçmedi şiddetlendi aha geliyor çocuk dedim eşimi uyandırdım gerçi çığlığıma uyandı. Ben sancı çekerken eşim sırtımı ovaladı yavaşça o kadar iyi geldi ki geçti dedim tekrar geldi namussuz sancı bacağım acıyor dedim ovaladı belimi ovaladı sonra dedim ben duşa girecem leş gibi doguramam çocuğumu terli terligittim duş aldım sonra uzandım eşim hala belimi ovalıyor filan rahatlama gelince sancılar geçti. Uyumuşum sonra. Eğer o kadar şeye rağmen geçmese giderdim bende acile. Çok şükür geçti. Doktorum hafif masaj yapmayı önerdiği için yaptık biz iyi geliyor.
İnşallah canım ya kime güveneceğimizi şasırdık artık bazı doktorlar mı umursz bilmiyorum her biri farklı bişey söylüyor Hastane ve doktor o kadar önemli ki bu devirde.Canım ilk kez dün Perinatoloji fark etti . Hatta hastanedeki doktora kızdı dediki bebeğin kibar bir bebek olacağına suyunun azalmaya başladığını söyleseymiş dedi . Gözetim altında tutulman lazım dedi şimdi pazartesi farklı bir hastaneye gideceğim ve Salı kendi kadın doğum uzmanıma. Umarım pazartesi gideceğim doktor bu diğeri hibi çıkmazda o hastanede doğururum
Ah çok geçmiş olsunkizlar basima neler geldiallah’im kimsenin basina vermesin ama tecrube paylasimi olsun diye yaziyorum. bacak agrisiyla dogumu baslayan ilk insan tanesi olacaktim dun gece neredeyse dun kalcamdan dizime yayilan inanilmaz bir agri/aci yasadim gun boyu, artik aksam acidan bayilacak hale gelince doktorum da dogum sancisindan cekindi, ulasabildigin en yakin hastanede bi’ nst cekil dedi, biz sehir merkezine uzak oturuyoruz zira. asla kipirdayamadigim icin ambulansla goturuldum hastaneye, acilden giris yaptim dogumhaneye yonlendirildim, nst’ye bagladilar, nst’yi goren ebe ayy dogumun baslamis senin dedi, sonra da aciklik muayenesi yapti, ilk defa oldum bu arada oyle aci hissetmedim, zaten cok kisa suren bir sey, rahmin yumusamis 1 cm kadar da acikligin var dedi esimi de cagirdi doguma hazir misiniz dedi, ben ne olur ne olmaz dogum cantasiyla gitmistim zaten ama yine de doguma girecegimi dusunmuyordum, dumur oldum tabii. bi’ an kendime gelip kendi doktorumu aramak istedigimi soyledim, onunla konustum, sonuclari attim ebeyle konusturdum vs. sen dogum sancisi hissediyor musun, doguracak misin sence dedi, o kadar yogun bir siyatik aci yasiyordum ki asla anlamadim sancilarim
var mi yok mu, yok dedim dogum sancisi hissetmiyorum, bu haftada da kas gevsetici, yogun agri kesici vs. hicbir sey yapilamiyormus, parol taktilar, kendi kendime telkinle serum boyunca nefes egzersizleri vs. sakinlestim. tekrar nst’ye aldilar, ebe sasirdi kaldi, dogum sancilari sonumlenmis dedi, fakat bu sefer de bebekte degerler cok yuksek tasikardi var, kordon dolanmis olabilir, suyu azalmis olabilir bir suru sey olabilir riske girmeyelim dogumu baslatabiliriz dedi, ben tabii ikinci defa dumur oldum, sonra nst’yi istedim yine, benim oglan fazla hareketli ve o nedenle de kalp atislari surekli inisli cikisli oluyor zaten nst’lerde, tekrar kendi doktorumla konusmak istedim, neyse dogumun baslamadigina, bu aciklikla da biraz daha dayanabilecegime karar kildik, cikis istedim hastaneden, dogum yapmadigim icin trip yiyerek hastaneden cikisimi verdiler. gercekten insan kendi surecini kendi yonetmeli bi’ yerde, bu hastanelere kalsak biz bitmisiz.
Aldım canım inşallah etki eder kasıklarımın ağrısı mahvetti beni dünden beri.Evet evet bir kullanımlık toz çıkıyor bir bardak suya döküyorsun portakal suyu gibi tadı içip uyuyorsun
Senin bebiş 34haftalık değilmi kuzumEvet ben de chatgpt ye sordum kasılma sancı da yapabilir diyor ama bir daha olmadı aşkım ay daha olmasın biraz daha dursun
cok sag ol canimAy geçmiş olsun. Kendi doktoruna ne zaman gideceksin kontrol için? Her an her şey olabilir zamanlarındayız cidden ya
cok sag ol canimAh çok geçmiş olsunİyi ki kendi doktorunla görüşmüşsün.Ebeye bak ay doğumun başlamış, aa sancılar gitmiş.Kadın moddan moda girmiş.Bi de üstüne trip yemen
Ya valla bize bırakmaları çok acayip, tabii güzel de bir şey bi yandan ama neye göre seçicem ben arkadaş.Bi de şey diyorum hocam biraz yardımcı olsanızAyy ben de yarın olucam, aynı bu dediklerini ben de düşünüyorum ya sezaryen olman gerekecek derse ve tarih seçelim derse diyeşimdiden düşüneyim ben de. sen tam kaç haftalıksın canım
Kızlar vesileyle buradan toplu açıklama olsun astrolojiye inanan falan varsa. Ben pek inanmam aslında ama chatgbt 'ye sordum 28 eylül - 5 ekim arası yıldız haritasına göre en güzel tarih 2 Ekim öğleden önceki saatlermişYa valla bize bırakmaları çok acayip, tabii güzel de bir şey bi yandan ama neye göre seçicem ben arkadaş.Bi de şey diyorum hocam biraz yardımcı olsanız35+5 olması lazım canım.
Ya Almanyada keşke kadın doğumcular takibini yapan doktor yani hastanelerde doğumada gire bilse ama maalesef.İnşallah canım ya kime güveneceğimizi şasırdık artık bazı doktorlar mı umursz bilmiyorum her biri farklı bişey söylüyor Hastane ve doktor o kadar önemli ki bu devirde.
Aa erken mi yapmış biraz? Ben 37de olcam çatı muayenesiniYa valla bize bırakmaları çok acayip, tabii güzel de bir şey bi yandan ama neye göre seçicem ben arkadaş.Bi de şey diyorum hocam biraz yardımcı olsanız35+5 olması lazım canım.
Canım sezeryanı mı 35+5 de dedi ?Ya valla bize bırakmaları çok acayip, tabii güzel de bir şey bi yandan ama neye göre seçicem ben arkadaş.Bi de şey diyorum hocam biraz yardımcı olsanız35+5 olması lazım canım.
Evet tamamen iyi niyetli de olabilir, kendince en iyi çözümü sunuyo olabilir ama ne bu panik, sen her hangi biri gibi tepki veremezsin bi mesleğin, bi sorumluluğun var orda.Ne hale sokmuşlar senicok sag ol canimsorma vallahi, kotu bi’ insandi demem kimse icin ama nedense kadin doktorlar/ebelerin bazilari bana fazla panik ve dengesiz geliyor, yani risk mi almak istemiyorlar, kaostan zevk mi aliyorlar, genel olarak kadin yapisi panik oldugu icin sakin mi dusunemiyorlar bilmiyorum ama bi’ anda ayy dogumun baslamis senin demeleri hic yardimci olmuyor gercekten
Oda iyi olmamış ya takipli doktorunla doğum olması daha iyi sonucta 9 ay gidiyorsun sonra başka yerde yapacam doğumu umarım çok iyi bir doktor ve hastane denk gelir canimYa Almanyada keşke kadın doğumcular takibini yapan doktor yani hastanelerde doğumada gire bilse ama maalesef.
Ay kafayı yemisler resmen, hayır keyfi de olabilir kime ne yani, normal için yureklendirmeye çalışmak ayrı bu tavır çok ayrı.. inşallah diğer yer icine siner canımEşim dediki 3 farklı doktor 2 kadın doğum uzmanı hatta birisi prof sezeryan kesinlikle diyor . Sonra hematolog prof Dr oda sezeryan diyor siz ilk kez normal doğur diyorsunuz. Buna ben karar veririm dedi 2 kilo çocuk zaten iyice yerleşmiş kafasıyla aşşağıya. Bana göre sezeryanlık durum yok dedibirde sezeryandan sonra 5 sene hamile kalamazmışım zaten benim çocuğum olmamış 6 yıl bunuda göze alacakmışım. Kanama çok olursa dikiş tutmazsa tahmininde alabiliriz bunları bi düşün dedi . Keyfi sezeryan yazdı dosyaya şok olduk çıktık. Pazartesi bir diğer hastane ile görüşeceğim umarım onlar daha ılımlı ve uyumlu çıkarda orada olur
Bak sen şu yapay zekaya ben o kadar sordum hiç böyle şeyler demediKızlar vesileyle buradan toplu açıklama olsun astrolojiye inanan falan varsa. Ben pek inanmam aslında ama chatgbt 'ye sordum 28 eylül - 5 ekim arası yıldız haritasına göre en güzel tarih 2 Ekim öğleden önceki saatlermiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?