Ay hadi inşallah geçer umarımEvet evet pis gibi duruyoöncekinde geçmişti bunda da geçer diye umuyorum xnxnndnd
O kadar iyi anlıyorum ki. Benimki ben sormadan bir şey söylemiyor bile. Kan uyuşmazlığım var iğneyi ben söylüyorum. İğneyi bulmak için 2 saat şehir dışında bir yere gittim onun yerine şunu alabilirsin diyor bana gittikten sonra, hamileyim o kadar yol gitmişim hiç umrunda değil. Alttan muayene hiç etmedi. Kaç defa dedim bak benim şikayetim var olur hamilelikte öyle şeyler diyip gönderiyor. Bebeğimin hareketleri azdı. Kontrol etti bir sıkıntı yoktu. Ama istersen yatış verelim ama burada yatma ben izinliyim tatilde olacağım diyorAynı sıkıntıyı bende yaşıyorum canım Doktorumla alakalı gebeliğn bşından beri bi kez kan istedi sarı akıntım var dedim fitil yazıyım dedi yazmamş Unutmuş Kafası hep dalgın Sonra sağlık ocağında rutin kan testi vereyim dedim verdim enfeksiyon çıktı ben gidip vermesem enfeksiyon olduğunu bilmeyecektim neyse sonucları wtsaptn attım ilacın adını yollamiş al diye eczaneye gittim antibiyotik olduğu için reçetesiz verilmiyormş
Sağlık ocağındaki doktora gidip yazdırmak zorunda kaldım Bi reçete yazmak bu kadarmı zor wtsaptn atmk Doktorum konusunda için hiç rahat değil benimde bbeğimin boynunda kordon olduğu halde normal doğum diye tutturdu olurda doğumda sıkıntı yaşarsam hem doktoru hem hastaneyi şikayet edeceğim son aylards olduğum için doktorda değiştirmeye cesaret edemiyorum Allaha emanet gidiyorum bakalım
Evet canım 34+5Senin bebiş 34haftalık değilmi kuzum
Yaa o duygu bende de varBende 38+2 ye denk geliyor 01.10 5 günden hiç birşey olacağını düşünmüyorum ya zaten suyumda azalmaya başlamış. Biz aslında 07.10 istiyorduk ama oda 39+Lara denk geliyoraman ben beğendim 01.10 tarihini ay birde artık kızıma kavuşayım kafasındayım birde ameliyatı atlatayım biran önce diye düşşnüyorum
Benim hiç rahim ağzı kontrolüm yapılmadı o yüzden kıyaslayamıyorum ama bunda da parmaklarıyla kontrol ediyor.Belki çatı muayenesinde biraz daha baskı uyguluyor olabilir.Nasıl yapılıyor bu çatı muaynesi ? Benim doktorum 12. Haftadan berri rahim ağzını eliyle kontrol ediyor uzunluğunu kapalılığı vs . Çatı muaynesi nasıl oluyor ?
Hahahhaha ben de öyleydim iradesiz zannederdim ama 1 senedir her gün oksapara sabrediyorum, insülin eklendi, öncesinde de aşılama tedavilerinde o iğnelere sabretmiştim, sigarayı tekte bıraktım, 7. haftadan bu yana resmen ölüm diyetindeyim vallahi her şeyi hak ediyoruzAy ben bunu geçen selfi çekerken fark ettim.Üstümde kolsuz vardı, kolumu da bi güzel yukarı kaldırıp pozumu verdim ve sonra fotoğrafa bakarken bu acı gerçekle yüzleştim.
O kadar klişe bi hamileyim ki, şurda konuşulan bişeye de yok o bende hiç olmadı diyemiyorum
Amin canım benim, valla ben normalde iradesiz derdim kendime.Diyet yapıcam derim yapamam, sigarayı bırakamam, sağlıklı yaşam kararları alırım uygulayamam falan.Ama hamilelikle birlikte nasıl bi güç geldi inanamıyorum. Allah yardımcı oluyor gerçekten, ama bu bebiş sevgisi sayesinde hep ahh ah analık işte bee , tüm somonlar şahit sevgimize
Canımmmmmmm şimdi nasılsın? Çok ama çok geçmiş olsun. Ah kıyamam sana ne çekmişsin sen öyle ya stres üstüne streskizlar basima neler geldiallah’im kimsenin basina vermesin ama tecrube paylasimi olsun diye yaziyorum. bacak agrisiyla dogumu baslayan ilk insan tanesi olacaktim dun gece neredeyse dun kalcamdan dizime yayilan inanilmaz bir agri/aci yasadim gun boyu, artik aksam acidan bayilacak hale gelince doktorum da dogum sancisindan cekindi, ulasabildigin en yakin hastanede bi’ nst cekil dedi, biz sehir merkezine uzak oturuyoruz zira. asla kipirdayamadigim icin ambulansla goturuldum hastaneye, acilden giris yaptim dogumhaneye yonlendirildim, nst’ye bagladilar, nst’yi goren ebe ayy dogumun baslamis senin dedi, sonra da aciklik muayenesi yapti, ilk defa oldum bu arada oyle aci hissetmedim, zaten cok kisa suren bir sey, rahmin yumusamis 1 cm kadar da acikligin var dedi esimi de cagirdi doguma hazir misiniz dedi, ben ne olur ne olmaz dogum cantasiyla gitmistim zaten ama yine de doguma girecegimi dusunmuyordum, dumur oldum tabii. bi’ an kendime gelip kendi doktorumu aramak istedigimi soyledim, onunla konustum, sonuclari attim ebeyle konusturdum vs. sen dogum sancisi hissediyor musun, doguracak misin sence dedi, o kadar yogun bir siyatik aci yasiyordum ki asla anlamadim sancilarim
var mi yok mu, yok dedim dogum sancisi hissetmiyorum, bu haftada da kas gevsetici, yogun agri kesici vs. hicbir sey yapilamiyormus, parol taktilar, kendi kendime telkinle serum boyunca nefes egzersizleri vs. sakinlestim. tekrar nst’ye aldilar, ebe sasirdi kaldi, dogum sancilari sonumlenmis dedi, fakat bu sefer de bebekte degerler cok yuksek tasikardi var, kordon dolanmis olabilir, suyu azalmis olabilir bir suru sey olabilir riske girmeyelim dogumu baslatabiliriz dedi, ben tabii ikinci defa dumur oldum, sonra nst’yi istedim yine, benim oglan fazla hareketli ve o nedenle de kalp atislari surekli inisli cikisli oluyor zaten nst’lerde, tekrar kendi doktorumla konusmak istedim, neyse dogumun baslamadigina, bu aciklikla da biraz daha dayanabilecegime karar kildik, cikis istedim hastaneden, dogum yapmadigim icin trip yiyerek hastaneden cikisimi verdiler. gercekten insan kendi surecini kendi yonetmeli bi’ yerde, bu hastanelere kalsak biz bitmisiz.
Valla yaa kafayı yemeden bi doğursaydıkO kadar iyi anlıyorum ki. Benimki ben sormadan bir şey söylemiyor bile. Kan uyuşmazlığım var iğneyi ben söylüyorum. İğneyi bulmak için 2 saat şehir dışında bir yere gittim onun yerine şunu alabilirsin diyor bana gittikten sonra, hamileyim o kadar yol gitmişim hiç umrunda değil. Alttan muayene hiç etmedi. Kaç defa dedim bak benim şikayetim var olur hamilelikte öyle şeyler diyip gönderiyor. Bebeğimin hareketleri azdı. Kontrol etti bir sıkıntı yoktu. Ama istersen yatış verelim ama burada yatma ben izinliyim tatilde olacağım diyoray kafaları yersin……. Bu artık bende taşıma noktası oldu. Değiştirdim doktorum hayırlısı olsun inşallah hepimiz için
Bir de senin verdigin kanda ne enfeksiyonu çıktı. Neye bağlı yani idrar yolu enfeksiyonu mu
Ay gerçekten manyaklar, ben de 30. Haftamda ishal ve kusma yüzünden devlette acile gitmiştim.Nst ye girdim, bişey de çıkmadı.Kadına da dedim sancı çıkmadı di mi diye?Bana dediği şey: "Yok çıkmadı ama dünya hali çok güvenme ne olacağı belli olmaz" Ah ah orda canımla uğraşmayaydım da ağzının payını verebileydim keşke ama insanın en zayıf anında yapıyorlar böyle şeyleriÖff maalesef bana da devlet hastanesi yapmıştı o saçmalığı, grip geciriyodum zaten parol dışında bişi yapilamicak bı iğne vursunlar diye acile gittim sertleşme de var diye 32+4tum sanırım nstye aldılar vs ebe geldi, suyu az iciyosunuz sonra gece gece buraya tasiniyosunuz diye girdi içeri direkdedim 3 lt su iciyorum bu bir, ben grip için gelmiştim acilden yönlendirdiler kontrol edilsin diye bu da iki sonra çocuğa 28+5 bu gelişim geriliği vardan tut, nst'de bişi çıkarsa doğuma alırım burdan başka yere gidemezsine kadar gitti imza atıp çıktım manyakların yanından ertesi sabah hemen kendi doktoruma gittim herşey yolundaydı.. demem o ki millet manyak, 7 ayda yasamadigin stresi 2 saatte yaşattı bana
Yaa ,bende endokrine gittim ilk çok yüksek değil başlamamıza gerek yok dedi o gün kadın doğumcuma da randevum vardı kendisi aynı zamanda perinatolag.Bulunduğum şehrin en iyi perinatoloğu diyebilirim .O ise önerdi .tekrar endokrine gittim düşük doz başlattılarHayır bende Perinatoloji başlatmadı. Çocuk kilo almaz bebekte kilo sorunu yok ne insülini sırf sabah açlık şekeri için dedi. Perinatoloji ye gitme imkanınız varsa gidin bebek aşırı büyük değilse pek başlatma taraftarı olmuyorlar .
Bana akşam 21.30 da ara öğünden önce veya sonrasında 4 ünite doz şeklinde verildi .Levemir yeşil kalem verildi .Yani sadece bir kere kullanıcam günlükLadyNurr kullanmıyor diyetle devam ediyor bana hastanede yattığım zaman başlamışlardı, sabah akşam olmak üzere kullanıyorum insülini. Ne verdi sana doz olarak falan? Ben bunları kullanıyorum öğlene kadar çok kötü geziyorum akşam olan uzun dönem etkiliyor sabah bir daha yapınca elden ayaktan düşürüyor ağır geliyor.
Ben olsam değiştirirdim sanırım Allah korusun birşey olduktan sonra şikayet etsen ne etmesen neAynı sıkıntıyı bende yaşıyorum canım Doktorumla alakalı gebeliğn bşından beri bi kez kan istedi sarı akıntım var dedim fitil yazıyım dedi yazmamş Unutmuş Kafası hep dalgın Sonra sağlık ocağında rutin kan testi vereyim dedim verdim enfeksiyon çıktı ben gidip vermesem enfeksiyon olduğunu bilmeyecektim neyse sonucları wtsaptn attım ilacın adını yollamiş al diye eczaneye gittim antibiyotik olduğu için reçetesiz verilmiyormş
Sağlık ocağındaki doktora gidip yazdırmak zorunda kaldım Bi reçete yazmak bu kadarmı zor wtsaptn atmk Doktorum konusunda için hiç rahat değil benimde bbeğimin boynunda kordon olduğu halde normal doğum diye tutturdu olurda doğumda sıkıntı yaşarsam hem doktoru hem hastaneyi şikayet edeceğim son aylards olduğum için doktorda değiştirmeye cesaret edemiyorum Allaha emanet gidiyorum bakalım
Valla cnm doktorun bana dediği riski sancılarn gelirse başlar. Sancılarn gelir ilerlerse rahim yıtılabilir. O yüzden 38. Haftaya gün verdi normalde 39 da alıyorm dedi. Çok şükür dikiş agrm yok. 4. Gebeliğim bebek bakıkımndan en skntısız geçen de bu oldu ki ben tüm gün ayaktaym hem çocuklar hem temzlk bünyeyle alakalı heralde. Bizm tek kornmadğm ilişkide oldu cnm Tüp bebek olunca bilemiyorm. En kolay hamile kalma şeklm bu oldu galibaYa hamile kalmakta zor oluyor dedi . Sırf dikişler değil normal yolla gebelik zor oluyormuş bizde zaten 6 yıldır tüp bebek denedik deyince . Kanaman çok olursa rahmin alınır bunuda bi düşün dedi .
Benim de aynısı. Diz kapaklarım bile karardıBenim boynum, koltuk altım, kol dirsek içlerim bikini bölgem hakkında konuşmak istemiyorum mdjfjdjd ama daha önce de böyle kararmaya başlamıştı kızım doğunca geçmişti yani açılmıştı rengi bikini bölgesi çok açılmadı ama ne yalan söyleyeyim
Ben de kestirip boyatcam acilindenBenim de aynısı. Diz kapaklarım bile karardıdoğumdan sonra düzeliriz inşallah. Bi de saçlarımı kestirmek ve boyatmak için sabırsızlanıyorum.
Aynen öyle kuşum, dışardan bakıldığında ne kadar zor gelirdi o iğneler, tedaviler ama insan başına gelince nasıl da altından kalkıyor.Aslında kolay olduklarından değil, ama gerçekten acayip bir güç geliyor insana.Hahahhaha ben de öyleydim iradesiz zannederdim ama 1 senedir her gün oksapara sabrediyorum, insülin eklendi, öncesinde de aşılama tedavilerinde o iğnelere sabretmiştim, sigarayı tekte bıraktım, 7. haftadan bu yana resmen ölüm diyetindeyim vallahi her şeyi hak ediyoruz
Canımm, senin bu doktorun yorumları falan nasıl, ya da ne bileyim onda doğum yapmış tanıdıkların var mı? Hep diyorum ya sana, benim doktor da biraz şaş, kendim kovalıyorum bazı şeyleri. Ama doğum yaptırdığı hastaları kendisinden çok memnun mesela onu biliyorum, o içimi rahatlatıyor.Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum canım Doktorumla alakalı gebeliğn bşından beri bi kez kan istedi sarı akıntım var dedim fitil yazıyım dedi yazmamş Unutmuş Kafası hep dalgın Sonra sağlık ocağında rutin kan testi vereyim dedim verdim enfeksiyon çıktı ben gidip vermesem enfeksiyon olduğunu bilmeyecektim neyse sonucları wtsaptn attım ilacın adını yollamiş al diye eczaneye gittim antibiyotik olduğu için reçetesiz verilmiyormş
Tabikii sen gör o zamanŞakadaha büyüyecek mi bu
Aynen öyle aylar geçti ama sanki günler geçmiyor gibi .. bende o yüzden 7.10 A bırakmak istemiyorum yani planlı olmasını istiyorum çünki planlı şekilde olunca hastalığımdan dolayı mecburen başhekim yada başhekim yardımcısı girmek zorunda sezeryana. Doktorumda kesinlikle planlansın yoksa asistan doktor vs denk gelmenizi istemiyorum çok hassas bir durum dedi. Ve suyumda azalmaya başlamış zaten. Birde mental olarakta suyum geldi ,sancım başladı diye koşturmak istemiyorum .Yaa o duygu bende de varBen bi de doktora şeyi sordum, geç olursa da ya suyum gelirse, sancım tutarsa vs. Yok gene de alırız sezeryana dert etme sen onu dedi.Ay o kadar ayları geçirdik, şimdi düşündüğümüz şeylere bakar mısın, 1 i mi olsun 6 sı mı olsun, inanılmaz bir şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?