2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Benim yatılı yardımcım var (Filipinli tutacaktıl ama son anda değişti) ama güvenemiyorum bir de ilk çocuk iyisiyle kötüsüyle yaşamak istiyorum bu süreci bir arkadaşım 5 aylık bebeği var tekrar hamile kaldı isteyerek yani bu istek nasıl geliyor anlayamadım. Gerçi kendisi mamayla besliyor belki o yüzden kolay gelmiş olabilir bu emzirme işi çok zorladı beni

Bende 7.günden bildireyim halimi saçım başım dağınık 4 gün oldu duş almayali iğrenç hissediyorum kendimi her tarafım süt tuvalete gitmek en büyük lüksüm annemde olmama rağmen böyleyim
Oglusta sarılık olduğu için sürekli uyumak istiyor uyandıramıyorum uyurken de emmiyor ama uyanık olduğu zamanlarda kocaman aşk yasiyoruz
Bugün eşime birakip üstümü değiştirdim (asla kimseye bırakmak bakımını yaptırmak istemiyorum bırakamıyorum ) eşime seslendim ne durumdasınız diye sesimi duyunca gülerek uyanmış tospiğim koşup opucuklere bogdum hemen
Bolca yorgunluk uykusuzluk ama bir o kadarda aşkla devam ediyor serüvenimiz sezeryan ağrılarım bugün iyice azaldı narkozun etkisi geçtikte beynim gozlerimden akacakmış gibi ağrı bıraktı ve anestezi iğnesinin olduğu bölgede bel ağrısı kaldı inşallah onlarda çabuk geçer diye dua ediyorum dikişlerden biride enfeksiyon kaptı çabuk fark edip pamsumanlayinca kurudu oğluşun ikinci duşunu aldirdik bugün göbek bağı çok minik bağlantıyla kaldı 2 güne düşer galiba ondan da kurtulursak hastane kontrolünden sonra evimize geçeriz maceralarimizin aslı orda başlar
Bizde durumlar böyle hamileligi çok sevip böyle olursa 10 tane doğururum diyen ben bir daha asla diyor şakası bı yana ama en az 8 yıl ve bu günleri unutmadikca ikinciye cesareti bulamam ben 2.ve fazlası cocugu olanlara rabbim yardım etsin inşallah gerçekten yürek ve cesaret ister

Bu arada ben sünnet yaptırmak erkenden iyileşip kurtulmasını istiyorum oğlumun ama eşim kıyamıyor kırkı çıksın istiyor o zamanda ağrısını daha çok hisseder suan uyuşuk diyorum bı türlü anlaşamadık hastane en az 6 ay sonra demiş neye göre dediylerse anlamadım ben biraz daha toparlanıp eve geçince özelde yaptırırım diye düşünüyorum sizce de ne kadar küçük olursa o kadar iyi mi olur yoksa acele etmesem mı

Arkadaşlar muhtemelen şu an lohusalıkta çok bunaldığınız için ben bu bebeğe yalnız nasıl bakacağım diye ümitsiz konuşuyorsunuz, ama bir 40 gün tamamlansın, epey rahatlayacaksınız, inanıyorum. Hele ki bir 6 ay bitsin, ek gıdaya geçsin bebekler, çok çok daha kolay olacak her şey. Ben 2 çocuğumu da yalnız büyüttüm diyebilirim sanırım. Yani ilk haftalar anne desteği vardı, sağolsun geldiler ama sonra tamamen yalnızdım ben de, eşim ilk 2 sene bir şey yapmadı zaten, bendeydi bütün bebek ve ev sorumluluğu ama emzirmeyi kestikten sonra sağ olsun gece uyutma görevini devraldı işim büyük oranda rahatladı. Temizlik için de kadın almıyordum, daha yeni bu sene 3. çocuktan sonra bir kadın bulup anlaştım 3 haftada bir gelecek inşaallah. Ama inanın yardımcısız da, temizlikçisiz de, bir şekilde her şey yoluna giriyor. Yalnız çocuk büyütülmez diye bir şey yok, imkansız değil. Evet eviniz dağınık olur, işler ucu ucuna yetişir ama bir şekilde yapabilirsiniz, kendinize güvenin. Hele ki temizlikte yardımcınız varsa, ya da eşiniz bebeği sevmekten öte, bebek bakımına ya da ev işlerine dahil olabilen biriyse hiiiç korkmayın.

İyi geldi yazdıklarınız . Bende bazen çol bunaldığımda bunu düşünüyoeum. Hep böyle zor olmayacak bir süre sonra hem alışacağım hem işler kolaylaşacak diyorum

Tabii ki bu yazıyı çalışmayan bir anne olarak yazdım. Onu da not düşeyim.

Bugun ameliyat gununu saymazsak 10 gun. Agrilarim epey azaldi. 1 haftaya fiziksel olarak daha iyi olursun insallah. O zaman daha kolay olur belki. Abinin buyuk olmasi avantaj, tabi kaygilarini daha net ifade ediyor. Bunu da yurutmek kolay degil.
Ben 4 yas abimiz ile ne yapicam bilmiyorum. Bakalim

Geleniniz gideniniz cok mu ya da bir alo dediginizde yardima gelecek tanidiklariniz var mi? Kisiden kisiye cok degisir, tek basima baktim es desteği 0’a yakindi evet oldu ama ben bile hala o günleri unutamıyorum. Kendi ihtiyaclarimin onemini bu surecte daha iyi anlaidm mesela, o kadar uzun sure uzak kaldim ki. Tabi geciyor mu geciyor, simdi cok sukur oglum 4 yasinda, ama nasil geciyor. Bunu hic uyumayan ve alerjik bir bebek annesi olarak yaziyorum. Belki baska bebekler daha kolaydir. Moral bozmak istemem ama tecrubem boyleydi yani. O yuzden hic kimse yoksa eşleri isin icine katmak cok yardimci olur bu sürecte.

Sizin daha cok yeni ama iyilesiceksiniz insallah o agrilar sinir bizui ben ilk gunler bol bol parol aldim aliscaz adapte olcaz hepimiz insallah allah sabir versin gercekten zor ilkler icin de biz annelerin vicdani icinde

Yardimciniza guvendikce ve bebek buyudukce yukunuz hafifler merak etmeyin. Emme isi en zor kismi. Bebek guzel emse bile gece kalkmalari hic bitmiyor. Sut sagip baskasi verebilir belki sizi dinlendirebilir. 5 ay ara ile kendi istegimle beb de dusunemezdim. Belki kazadir. Bazisi da yaslari yakin olsun birlikte buyurler Diyor. Bunyeden bunyeye degisir de bana hic akla yatkin gelmiyor. Bundan sonra Allah isteyenlere versin kendi adima :) biz de hayirla buyutelim bebisleri.

Inanin o guc kuvvet geliyor ilk cocuk icin evet zor ama yenidogan uyuyor uyudugu muddetce onla oynuorum annem varken cok kolaydi gercekten ama kendim gitmesini istedim adapte olmak icin ne kadar rahata erersem o kadar yapamicam gibi geldi. Bebegi de var olan rutine katmaya calisa calisa ilerliyorum. Emzirirken oyun oynuorum emzirirken kitap okuyuorum uyutuyorum mesela, yemegi bebisi pusete kiydum oyle yaptim kizim ses mutfakta takildi sandalyede, esim de ayni oyle destek degil benim evde hani tut diyebilcegim bir an yok tam uyuyorum sabaha karsi kizim kalkio sil bastan uyan kahvalti hazirla vs vs ve daha 2 gundur yalniziz annelere o gucu veriyor Allah yani korkma bir sekilde duzen olucak oluyor bir gun olur bir gun olmaz ne yapalim

Ya insallah oyle olur. Ben de oğlumu rutine dahil etmeyi planliyordum ama oglum ekstra hareketli. Ben emzirirken koltukta, yatakta ziplamaya basliyor. Bebegi sarsiyor. Bu aksam ikisini bir uyutayim dedim, ikisi de agliyordu. Neredeyse bebegin kafasina tekme gelecekti. Surekli cisini altina yapiyor, inat edip tuvalete gitmiyor. Yoksa daha 2 gunluk sezaryenliyken yerlerde oturup lego, puzzle oynamaya basladim. Gercekten de zaman ayiriyorum. Eski yaptigimiz rutinleri yeniden yapmaya calisiyorum. Evde ucumuz yalnizken nasil olur su anda hayal edemiyorum.

Eğer bebek doğum kilosu 3 kg altı ise hemen yapmıyorlar, kilo almasını bekleyip en erken 1 ay sonra yapıyorlar. Ama 3 kg üstüyse biz 7 günlükken yaptırdık iki oğlumu da, çocuk cerrahı o şekilde tavsiye etmişti. Çok güzel geçti süreçlerimiz. İlk gün (yani dün) her uyanık olduğunda çığlık çığlığa ağladı, evet biraz zordu ama bugün çok güzeldi, sünnetten önce nasılsa aynı şekilde geçti. Sünnetten 3 gün sonra eğer göbeği de düşmüşse banyosunu da yaptırabiliyoruz. Ben yenidoğan sünnetini tavsiye ederim.

Yani evde anane babane varken inanin cok simsriyorlar ben de gormemeye calisarak ilerledim tv artti abur cubur yemesi artti mesela gibi , tek kaldiginizda eminim daha farkli ilerlicek hersey. Pedagog bana surekli konusuo anlatin dedi herseyi dinlemio gozukse bile dinler kaydeder dedi. O temas etme elleme atlama ziplama tepesinden bebegin bizde de var olabildigince yatagina koymaya calisiorum. Cis kacirma kekeleme gibi gibi seyler yasayan arkadaslarim oldu 2.dogum sonrasi ama onlarda gecti. Elimizden geleni yapiyo olucaz evet yipratici bir surec biz de insaniz yorulcaz bazen sesimiz yukselicek ama sevgiyle cozucez insniyorum.. ( kendime de yaziyorum bunlari )

Evet maalesef sagliksiz beslenme ve artan ekran suresi. Babayla bir şeyler izlediler bu surecte. Evde patronun kim oldugunu hatirlatmak gerek gibi hissediyorum Ben de bi psikolog ile gorusecegim cunku yetemedim yani ozellikle cis surecine.

3200 doğdu 3100 olmuştu 2.gün kilosu yeterli olur bence
Bende sizin tecrübelerinizden biraz cesaret aldım yeğenimi de 20 günlükken sünnet yaptılar daha rahat geçti ben perşembeye kontrole gidecem tekrar sorarım devlet hastanesi yapmıyorsa klinik veya özelde yaptırırım diye düşünüyorum

Ben doğumdan beri tahin yağı sürdüm şimdi bıraktım tabi ama hiç çatlak ve yara yaşamadım şükür banada biri önermişti bu kadar olacağını bilmezdim

Evet sizin oğlunuza nazaran benim çocuklarım daha kolay büyümüş olabilirler. Benimkiler sadece gazlı ve iştahsız bebeklerdi, ama kolik ve alerjik bebeklerin ekstra zorluğu oluyor, biliyorum, orası bir gerçek. 2. bebeğiniz inşaallah çok uslu, uykulu, iştahlı, gazsız ve alerjisiz bir bebek olur
Ben çok şükür gurbette yaşamıyorum. Evet farklı muhitlerde otursak da aynı şehirdeyiz ailelerimizle. Konu komşu hiç samimi değilim ama yakın ailemizden haftada bir, birkaç saatlik birbirimize gidip geliyoruz. Kuzenler babaannede anneannede buluşuyor, biz de kardeşlerimizle görüşmüş oluyoruz. Yani birbirimize yardımımız daha çok sosyallik olarak oluyor, o bile bir rahatlama hepimiz açısından. Ama bu sene temizlik konusunda da düzenli yardımcı alacağım, daha rahatlayacağım inşaallah.
Bu sene oğlunuzu kreşe vermeyi düşündünüz mü? 4 yaş kreş için çok ideal. Ben ilk çocuğumu hamileliğimin son aylarında kreşe yazdırmıştım, tam 3 yaşındaydı. Yarım günlük bir kreşti, zaten anca kreşe alıştı derken kardeşi doğmuştu, hepimize çok iyi gelmişti büyüğün kreşe gitmesi. Zaman o kadar hızlı geçiyor ki, bu sene 2. sınıfa başlayacak inşaallah. Şimdi yeni bebek geldi, ortancayı da bu sene kreşe başlatacağım inşaallah, 4 yaşında. Bu arada ikisine de yarım gün yaz okulu ayarladım. Bir şekilde kendimce formül üretmeye çalışıyorum. Eli mahkum çok çocuklu hayata adapte olacağız, idare etmenin bir yolunu bulacağız. Evet, evimiz darmadağınık olabilir, evet, yemeklerimiz tek çeşit olabilir, geç yenebilir ama bunları göz ardı edebilen bir anne/baba olursak, mükemmeliyetçi değil de, “olduğu kadar”cı olursak, geri kalan şeyler de bir şekilde hallolur Allah’ın izniyle diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…