Evet kilosu yeterli gelir. İnşaallah yaptırırsanız çok memnun kalırsınız.3200 doğdu 3100 olmuştu 2.gün kilosu yeterli olur bence
Bende sizin tecrübelerinizden biraz cesaret aldım yeğenimi de 20 günlükken sünnet yaptılar daha rahat geçti ben perşembeye kontrole gidecem tekrar sorarım devlet hastanesi yapmıyorsa klinik veya özelde yaptırırım diye düşünüyorum
O kadar haklısınız kiYani 2. 3. Çocuk yapanları gerçekten tebrik ediyorum ben sanırım bundan sonra çok sağlam bir şekilde korunacağım desteksiz çocuk büyütmek ağır geldi bana. Desteksiz dediğimde evde temizlik yemek yapan yardımcı var ama çocuk bakımı %90 bende %10 da babası yardım ediyor
Okuyunca bir nefes aldım doğrusu. Eşim sağ olsun hem ev işlerinde hem bebek bakımında çok yardımcı oluyor. Yine de çok bunalıyorum. Canım iştahlı oğlum yemek kokusundan mıdır anlamadım ne zaman yemek yiyecek olsak mutlaka uyanıp ağlıyor, hiç aksatmadı 26 gündür 3 öğün yemek saati ama sadece biz masaya oturunca ağlıyorArkadaşlar muhtemelen şu an lohusalıkta çok bunaldığınız için ben bu bebeğe yalnız nasıl bakacağım diye ümitsiz konuşuyorsunuz, ama bir 40 gün tamamlansın, epey rahatlayacaksınız, inanıyorum. Hele ki bir 6 ay bitsin, ek gıdaya geçsin bebekler, çok çok daha kolay olacak her şey. Ben 2 çocuğumu da yalnız büyüttüm diyebilirim sanırım. Yani ilk haftalar anne desteği vardı, sağolsun geldiler ama sonra tamamen yalnızdım ben de, eşim ilk 2 sene bir şey yapmadı zaten, bendeydi bütün bebek ve ev sorumluluğu ama emzirmeyi kestikten sonra sağ olsun gece uyutma görevini devraldı işim büyük oranda rahatladı. Temizlik için de kadın almıyordum, daha yeni bu sene 3. çocuktan sonra bir kadın bulup anlaştım 3 haftada bir gelecek inşaallah. Ama inanın yardımcısız da, temizlikçisiz de, bir şekilde her şey yoluna giriyor. Yalnız çocuk büyütülmez diye bir şey yok, imkansız değil. Evet eviniz dağınık olur, işler ucu ucuna yetişir ama bir şekilde yapabilirsiniz, kendinize güvenin. Hele ki temizlikte yardımcınız varsa, ya da eşiniz bebeği sevmekten öte, bebek bakımına ya da ev işlerine dahil olabilen biriyse hiiiç korkmayın.
Yemek sensörü var senin oğlanda demek ki benimkinde de wc sensörü var ne zaman wc girsem ağlamaya başlıyorOkuyunca bir nefes aldım doğrusu. Eşim sağ olsun hem ev işlerinde hem bebek bakımında çok yardımcı oluyor. Yine de çok bunalıyorum. Canım iştahlı oğlum yemek kokusundan mıdır anlamadım ne zaman yemek yiyecek olsak mutlaka uyanıp ağlıyor, hiç aksatmadı 26 gündür 3 öğün yemek saati ama sadece biz masaya oturunca ağlıyor
Hamileliğimin 7. ayında taşındık hala açılmamış kolilerim var bu ev gereksiz fazla büyük ama sığamadık bir türlüo bir taraftan dikişler yüzünden oturmak çok zor tuvalete gitmekten kaçıyorum artık o bir taraftan.... Dikiş atılacak korkusu yüzünden sezaryenden kaçtım bir o kadar dikişim var şimdi psikolojim alt üst resmen
Yine de uzun vadede bakınca düzeleceğiz inşallah
Allah 2. 3. çocuğu olan annelere bolca sabır, dayanma gücü, bir de soru sormadan sorgulamadan gerçekten destek olabilecek çevre versin inşallah ya
Galiba var gün içerisinde ağladığının 3 katı coşkuyla ağlıyor bir deYemek sensörü var senin oğlanda demek ki benimkinde de wc sensörü var ne zaman wc girsem ağlamaya başlıyor
Ailelerle ayni sehirde oturmak buyuk sans. Bebeigm olduktan sonra bir sene neden ayrildim ki kendi sehrimden diye sorgulamistim :)Evet sizin oğlunuza nazaran benim çocuklarım daha kolay büyümüş olabilirler. Benimkiler sadece gazlı ve iştahsız bebeklerdi, ama kolik ve alerjik bebeklerin ekstra zorluğu oluyor, biliyorum, orası bir gerçek. 2. bebeğiniz inşaallah çok uslu, uykulu, iştahlı, gazsız ve alerjisiz bir bebek olur
Ben çok şükür gurbette yaşamıyorum. Evet farklı muhitlerde otursak da aynı şehirdeyiz ailelerimizle. Konu komşu hiç samimi değilim ama yakın ailemizden haftada bir, birkaç saatlik birbirimize gidip geliyoruz. Kuzenler babaannede anneannede buluşuyor, biz de kardeşlerimizle görüşmüş oluyoruz. Yani birbirimize yardımımız daha çok sosyallik olarak oluyor, o bile bir rahatlama hepimiz açısından. Ama bu sene temizlik konusunda da düzenli yardımcı alacağım, daha rahatlayacağım inşaallah.
Bu sene oğlunuzu kreşe vermeyi düşündünüz mü? 4 yaş kreş için çok ideal. Ben ilk çocuğumu hamileliğimin son aylarında kreşe yazdırmıştım, tam 3 yaşındaydı. Yarım günlük bir kreşti, zaten anca kreşe alıştı derken kardeşi doğmuştu, hepimize çok iyi gelmişti büyüğün kreşe gitmesi. Zaman o kadar hızlı geçiyor ki, bu sene 2. sınıfa başlayacak inşaallah. Şimdi yeni bebek geldi, ortancayı da bu sene kreşe başlatacağım inşaallah, 4 yaşında. Bu arada ikisine de yarım gün yaz okulu ayarladım. Bir şekilde kendimce formül üretmeye çalışıyorum. Eli mahkum çok çocuklu hayata adapte olacağız, idare etmenin bir yolunu bulacağız. Evet, evimiz darmadağınık olabilir, evet, yemeklerimiz tek çeşit olabilir, geç yenebilir ama bunları göz ardı edebilen bir anne/baba olursak, mükemmeliyetçi değil de, “olduğu kadar”cı olursak, geri kalan şeyler de bir şekilde hallolur Allah’ın izniyle diye düşünüyorum.
Benimde ilkin çok azdı yarım saatte bir emzir 2 saatte bir mama ver ki sarilik olmasın korkma sütün artınca kesersin mamayı ben duş alıp uyuduktan sonra 4.gunun sonunda sütüm tam arttı şuan kriz anlarında ve dışarıya çıkacak olursak mama hazırlıyorum mecbur kalmadıkça vermiyorum ama ilk günler süte israr edip annemi dinlemedim diye sarılık değeri sinirda çıktı sen yarim saatte bir 15 dk emzir sürekli ten tene olun inşallah gelecektir sütünKızlar biraz yazıp kaçmış olucam ama mazur görün daha dün eve çıktık alışmaya çalışıyoruzSezeryan olanlar sütünüz ne zaman normale döndü bizim bugün 3. Günümüz süt var ama çok az hiç dıştan gözükmüyor otomatik makineyle sağınca da damla damla geliyor haliyle bebekte doymayınca uyumuyor. Hemşire izin vermemişti mamaya şekeri normal diye bebeğin ama biz hem zorlanmaya başladık hem doymuyor diye üzülünce aldık mama hem göğüs hem mama olarak bir süre devam edicem. Hiç istemiyordum mama vermek çok üzülüyorum ama mecbur kaldım
ne iyi geldi bu yazıArkadaşlar muhtemelen şu an lohusalıkta çok bunaldığınız için ben bu bebeğe yalnız nasıl bakacağım diye ümitsiz konuşuyorsunuz, ama bir 40 gün tamamlansın, epey rahatlayacaksınız, inanıyorum. Hele ki bir 6 ay bitsin, ek gıdaya geçsin bebekler, çok çok daha kolay olacak her şey. Ben 2 çocuğumu da yalnız büyüttüm diyebilirim sanırım. Yani ilk haftalar anne desteği vardı, sağolsun geldiler ama sonra tamamen yalnızdım ben de, eşim ilk 2 sene bir şey yapmadı zaten, bendeydi bütün bebek ve ev sorumluluğu ama emzirmeyi kestikten sonra sağ olsun gece uyutma görevini devraldı işim büyük oranda rahatladı. Temizlik için de kadın almıyordum, daha yeni bu sene 3. çocuktan sonra bir kadın bulup anlaştım 3 haftada bir gelecek inşaallah. Ama inanın yardımcısız da, temizlikçisiz de, bir şekilde her şey yoluna giriyor. Yalnız çocuk büyütülmez diye bir şey yok, imkansız değil. Evet eviniz dağınık olur, işler ucu ucuna yetişir ama bir şekilde yapabilirsiniz, kendinize güvenin. Hele ki temizlikte yardımcınız varsa, ya da eşiniz bebeği sevmekten öte, bebek bakımına ya da ev işlerine dahil olabilen biriyse hiiiç korkmayın.
Bizde çok yanak sıkma olayı vardı mesela. Bir türlü vazgeçiremedik o huyundan. Seveceğim ayağına sanki kıskançlığının acısını kardeşinin yanağını sıkarak çıkarıyordu benceAilelerle ayni sehirde oturmak buyuk sans. Bebeigm olduktan sonra bir sene neden ayrildim ki kendi sehrimden diye sorgulamistim :)
Krese 3 yasinda basladi oglum. Simdi yaz tatilinde. Okul degisikligi yapacagiz, yaz doneminin sonunda adaptasyon amacli yaz okuluna gondermeyi dusunuyorum. Okul cocuklara cok iyi geliyor. Güzel kazanımlari da oldu. Cok da mutlu aslinda hala ama evden okula cikis efor gerektiriyor. Gunduzleri oyun ablasiyla idare ediyoruz da aksamustu ve sonrasi yalnizlik su anda gozumu korkutuyor. Özellikle bebegi koruyup kollamak acisindan. Yoksa evin derdinde hic degilim, alistik daginikliga:)
Bende annemi dinlemedim ama en son mecbur kaldık annem benim korkumdan biberonu tam ağzına vermiyorBenimde ilkin çok azdı yarım saatte bir emzir 2 saatte bir mama ver ki sarilik olmasın korkma sütün artınca kesersin mamayı ben duş alıp uyuduktan sonra 4.gunun sonunda sütüm tam arttı şuan kriz anlarında ve dışarıya çıkacak olursak mama hazırlıyorum mecbur kalmadıkça vermiyorum ama ilk günler süte israr edip annemi dinlemedim diye sarılık değeri sinirda çıktı sen yarim saatte bir 15 dk emzir sürekli ten tene olun inşallah gelecektir sütün
İ
ne iyi geldi bu yazıAnnem burda şu an sağ olsun her şeyi hallediyor, ben daha çok bebeğimle ilgileniyorum öğrenebilmek adına. İlk çocuğum ama baya elim alıştı yine de 40ı çıktıktan sonra tek nasıl olacak diye düşünmüyor değilim, o kadar küçük ki. 10 günlük daha yeni yeni gözlerini açmaya başladı hanımefendi Herkes 40ına kadar çok şey fark edecek, çok daha kolay olacak diyor bakalım umutla bekliyorum. Beni en çok gerem şey uyku ve besleme dengesi. En fazla 3 saatte beslenmeli, yoksa uyandırılmalı diye bir şey var ya? Ahh bunun stresi beni yedi bitirdi. Yatsa kalkmıyor, kalksa yatmıyor. En azından acıkınca kendi kalkıp ağlamaya başlar 40ından sonra değil mi?
Ben emzirirken gelip zipzip zipliyor yatakta koltukta. Ter icinde kaliyorum ikisi yanimdayken emzirirken, geriliyorum. Bebek sallaniyor, meme kaciyor vs. Hafif kiskancliktan bence de. Bir uzman görüşü alacagim cunku birkac konu var, bas edemiyorum. Umarim ise yarar.Bizde çok yanak sıkma olayı vardı mesela. Bir türlü vazgeçiremedik o huyundan. Seveceğim ayağına sanki kıskançlığının acısını kardeşinin yanağını sıkarak çıkarıyordu bence3 yaşında aslında anlayacak yaştaydı ama “çok tatlı dayanamıyorum” diyip eli hep kardeşinin yanağına gidiyordu. Allah’tan başka türlü şiddet ya da nefret söylemleri vs olmadı, biz de çok üstünde durmadık. Çok ciddi kıskançlık belirtileri olmadığı sürece bence bunlar normal kalıyor. Yanak sıkma biraz da alışkanlık haline gelmişti bizde, yeni yeni 1-2 senedir bıraktı çok şükür. Ama mesela ortanca 4 yaşında (yani yıllarca yanağı sıkılan çocuğum) o laftan çok iyi anlıyor, öpücük hastalığı var dedim mesela, hiç elini yüzünü yaklaştırmıyor bebeğe.
Evet bazı sorunlarda psikolog yardımı iyi oluyor. Tırnak eti koparma başlamıştı bizimkinde, oyun terapisinden fayda görmüştük. Bebeğe karşı direkt belki yansıtmasalar da içten içe etkileniyorlar, o da bir şekilde başka sorun olarak dışa yansıyor. Siz bebeği emzirirken onu oyalayacak başka oyunlara yönlendirebilseniz aslında ama tabi bebek daha ilgisini çekiyordur şu an oyun falan işe yaramayabilir. Mesela bizimki kız olduğu için hadi sen de kendi bebeğini emzir, altını aç filan diyordum, o da benim yanıma gelip öyle yapıyordu. Sizinki erkekse tabi bu saçma bir oyun olur, ama mesela, sen de arabalarından bir aile kur, küçük arabalar bebek olsun, büyük arabalar anne/baba olsun vs deseniz? Ya da peluş hayvan oyuncakları varsa onları yedirme oyunu oynayabilir belki. Ben kardeşini emzirirken sen de oyuncak kaplanını yedirebilirsin tarzında… Aklıma şu an bu geldi.Ben emzirirken gelip zipzip zipliyor yatakta koltukta. Ter icinde kaliyorum ikisi yanimdayken emzirirken, geriliyorum. Bebek sallaniyor, meme kaciyor vs. Hafif kiskancliktan bence de. Bir uzman görüşü alacagim cunku birkac konu var, bas edemiyorum. Umarim ise yarar.
İlk iki üç gün benim de azdi hatta ilk gece cok moralim bozulmustu sutum az diye. Sonra üçüncü gün tavsiye üzerine sut artirici bir toz aldim eczaneden. Fakat 3 saatte bir sagdigim için giderek artti o tozu kullanmaya gerek bile kalmadı, korkmayın birkaç gune artar. Bir de hastanede mecburi sebeple bir iki kez mama verilmişti sonra tamamen kendim sutumle besledim, yakında sizin de sadece sutunuz yeterli gelir.Kızlar biraz yazıp kaçmış olucam ama mazur görün daha dün eve çıktık alışmaya çalışıyoruzSezeryan olanlar sütünüz ne zaman normale döndü bizim bugün 3. Günümüz süt var ama çok az hiç dıştan gözükmüyor otomatik makineyle sağınca da damla damla geliyor haliyle bebekte doymayınca uyumuyor. Hemşire izin vermemişti mamaya şekeri normal diye bebeğin ama biz hem zorlanmaya başladık hem doymuyor diye üzülünce aldık mama hem göğüs hem mama olarak bir süre devam edicem. Hiç istemiyordum mama vermek çok üzülüyorum ama mecbur kaldım
Deneyebilirim. Emzirirken oyun kurmaya calisiyoruz, anneannesi aktiviteler oneriyor ama tutamiyoruz. Inanilmaz enerji geliyor ve hop hop zip zip bagiris cagiris. Haftaya görüşeceğim psikolog ile bakalim, umarim katkisi olur. Tesekkur ederim size de onerileriniz icinEvet bazı sorunlarda psikolog yardımı iyi oluyor. Tırnak eti koparma başlamıştı bizimkinde, oyun terapisinden fayda görmüştük. Bebeğe karşı direkt belki yansıtmasalar da içten içe etkileniyorlar, o da bir şekilde başka sorun olarak dışa yansıyor. Siz bebeği emzirirken onu oyalayacak başka oyunlara yönlendirebilseniz aslında ama tabi bebek daha ilgisini çekiyordur şu an oyun falan işe yaramayabilir. Mesela bizimki kız olduğu için hadi sen de kendi bebeğini emzir, altını aç filan diyordum, o da benim yanıma gelip öyle yapıyordu. Sizinki erkekse tabi bu saçma bir oyun olur, ama mesela, sen de arabalarından bir aile kur, küçük arabalar bebek olsun, büyük arabalar anne/baba olsun vs deseniz? Ya da peluş hayvan oyuncakları varsa onları yedirme oyunu oynayabilir belki. Ben kardeşini emzirirken sen de oyuncak kaplanını yedirebilirsin tarzında… Aklıma şu an bu geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?