2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Evet kilosu yeterli gelir. İnşaallah yaptırırsanız çok memnun kalırsınız.

O kadar haklısınız ki tek çocuk hiç çocuk derler ya; 'hiç' buysa 2 olsa halimiz ne olacak acaba
Temizlik için gelen abla da sağ olsun ev uzak diye gelmiyor. Yardımcı da yok. Benim çalışmamam ekonomik olarak çok etkiledi eşim benim yerime bir muhasebeci bir plesiyer almak zorunda kaldı hadi bakıcı tutalım da diyemiyorum
Gelip birkaç saatliğine yükü çekecek arkadaşlarım da çok uzakta Şöyle bir sarılıp ağlayabilsek keşke

Okuyunca bir nefes aldım doğrusu. Eşim sağ olsun hem ev işlerinde hem bebek bakımında çok yardımcı oluyor. Yine de çok bunalıyorum. Canım iştahlı oğlum yemek kokusundan mıdır anlamadım ne zaman yemek yiyecek olsak mutlaka uyanıp ağlıyor, hiç aksatmadı 26 gündür 3 öğün yemek saati ama sadece biz masaya oturunca ağlıyor
Hamileliğimin 7. ayında taşındık hala açılmamış kolilerim var bu ev gereksiz fazla büyük ama sığamadık bir türlü o bir taraftan dikişler yüzünden oturmak çok zor tuvalete gitmekten kaçıyorum artık o bir taraftan.... Dikiş atılacak korkusu yüzünden sezaryenden kaçtım bir o kadar dikişim var şimdi psikolojim alt üst resmen
Yine de uzun vadede bakınca düzeleceğiz inşallah
Allah 2. 3. çocuğu olan annelere bolca sabır, dayanma gücü, bir de soru sormadan sorgulamadan gerçekten destek olabilecek çevre versin inşallah ya

Yemek sensörü var senin oğlanda demek ki benimkinde de wc sensörü var ne zaman wc girsem ağlamaya başlıyor

Kızlar biraz yazıp kaçmış olucam ama mazur görün daha dün eve çıktık alışmaya çalışıyoruz Sezeryan olanlar sütünüz ne zaman normale döndü bizim bugün 3. Günümüz süt var ama çok az hiç dıştan gözükmüyor otomatik makineyle sağınca da damla damla geliyor haliyle bebekte doymayınca uyumuyor. Hemşire izin vermemişti mamaya şekeri normal diye bebeğin ama biz hem zorlanmaya başladık hem doymuyor diye üzülünce aldık mama hem göğüs hem mama olarak bir süre devam edicem. Hiç istemiyordum mama vermek çok üzülüyorum ama mecbur kaldım

Birde bana normal dikiş atmışlar ya sanırım 10 gün sonra alınması için çağırdılar acil olunca malum hiçbir şey planlı değildi Var mı normal dikişi olan estetik olmayan

Ailelerle ayni sehirde oturmak buyuk sans. Bebeigm olduktan sonra bir sene neden ayrildim ki kendi sehrimden diye sorgulamistim :)
Krese 3 yasinda basladi oglum. Simdi yaz tatilinde. Okul degisikligi yapacagiz, yaz doneminin sonunda adaptasyon amacli yaz okuluna gondermeyi dusunuyorum. Okul cocuklara cok iyi geliyor. Güzel kazanımlari da oldu. Cok da mutlu aslinda hala ama evden okula cikis efor gerektiriyor. Gunduzleri oyun ablasiyla idare ediyoruz da aksamustu ve sonrasi yalnizlik su anda gozumu korkutuyor. Özellikle bebegi koruyup kollamak acisindan. Yoksa evin derdinde hic degilim, alistik daginikliga:)

Benimde ilkin çok azdı yarım saatte bir emzir 2 saatte bir mama ver ki sarilik olmasın korkma sütün artınca kesersin mamayı ben duş alıp uyuduktan sonra 4.gunun sonunda sütüm tam arttı şuan kriz anlarında ve dışarıya çıkacak olursak mama hazırlıyorum mecbur kalmadıkça vermiyorum ama ilk günler süte israr edip annemi dinlemedim diye sarılık değeri sinirda çıktı sen yarim saatte bir 15 dk emzir sürekli ten tene olun inşallah gelecektir sütün

İ
ne iyi geldi bu yazı Annem burda şu an sağ olsun her şeyi hallediyor, ben daha çok bebeğimle ilgileniyorum öğrenebilmek adına. İlk çocuğum ama baya elim alıştı yine de 40ı çıktıktan sonra tek nasıl olacak diye düşünmüyor değilim, o kadar küçük ki. 10 günlük daha yeni yeni gözlerini açmaya başladı hanımefendi Herkes 40ına kadar çok şey fark edecek, çok daha kolay olacak diyor bakalım umutla bekliyorum. Beni en çok gerem şey uyku ve besleme dengesi. En fazla 3 saatte beslenmeli, yoksa uyandırılmalı diye bir şey var ya? Ahh bunun stresi beni yedi bitirdi. Yatsa kalkmıyor, kalksa yatmıyor. En azından acıkınca kendi kalkıp ağlamaya başlar 40ından sonra değil mi?

Bizde çok yanak sıkma olayı vardı mesela. Bir türlü vazgeçiremedik o huyundan. Seveceğim ayağına sanki kıskançlığının acısını kardeşinin yanağını sıkarak çıkarıyordu bence 3 yaşında aslında anlayacak yaştaydı ama “çok tatlı dayanamıyorum” diyip eli hep kardeşinin yanağına gidiyordu. Allah’tan başka türlü şiddet ya da nefret söylemleri vs olmadı, biz de çok üstünde durmadık. Çok ciddi kıskançlık belirtileri olmadığı sürece bence bunlar normal kalıyor. Yanak sıkma biraz da alışkanlık haline gelmişti bizde, yeni yeni 1-2 senedir bıraktı çok şükür. Ama mesela ortanca 4 yaşında (yani yıllarca yanağı sıkılan çocuğum) o laftan çok iyi anlıyor, öpücük hastalığı var dedim mesela, hiç elini yüzünü yaklaştırmıyor bebeğe.

Bende annemi dinlemedim ama en son mecbur kaldık annem benim korkumdan biberonu tam ağzına vermiyor Bugün bizde kontrole gittik hafif sararmış dedi eğer artarsa uykulu olmaya başlarsa çarşamba gel yoksa normal cuma günü gel dedi kilosu da düşmüş. Mamayı ben yine en fazla iki kez vermiştim günde doktor 6-7 kez verebilirsin dedi ilk kendin emzir doymamışsa ardından ver dedi. Bakalım inşallah toparlar bebişler sağlıklı sıhhatli bol huzurlu olurlar

Evet, hatta 10 gün olmuş sizin yani sarılık riski geçmiş, o yüzden artık siz uyandırmayacaksınız, bize doktor öyle dedi. Uyku da bebeği büyütüyor. O da beslenmesi kadar çok önemli bir şey. Artık bebek ne zaman uyanırsa o zaman besleyeceksiniz.

Ben emzirirken gelip zipzip zipliyor yatakta koltukta. Ter icinde kaliyorum ikisi yanimdayken emzirirken, geriliyorum. Bebek sallaniyor, meme kaciyor vs. Hafif kiskancliktan bence de. Bir uzman görüşü alacagim cunku birkac konu var, bas edemiyorum. Umarim ise yarar.

Kızlar bebeği minikken uçağa binen var mı? Şuan annem yanımda , 40 günlük olunca bebeği alıp annemle birlikte memlekete gitmeyi planlıyorum. Henüz bebekle tek kalmaya hazır hissetmiyorum çünkü kendimi eşim akşam 7 de eve geliyor . Meme sıkıntımız da var sağarak verdiğim için şuan tek kalmaya hazır hissetmedim. Annemde kendi düzeni var 40 günden fazla kalamam diyor haklı olsrak bizim ev çok küçük annemde bunaldı artık. Bebeği alıp gidelim bi kaç haftada orda kalalım diyor . Uçağa alınıyor bebek 1 haftalıktan sonra diye biliyoeum ama bebeğe bir zararı var mıdor sizce, siz deneyimledijiz mi? Yolculuk 2 saat bu arada . Eşim havalimanına bırakcak, ordan da babam alacsk

Evet bazı sorunlarda psikolog yardımı iyi oluyor. Tırnak eti koparma başlamıştı bizimkinde, oyun terapisinden fayda görmüştük. Bebeğe karşı direkt belki yansıtmasalar da içten içe etkileniyorlar, o da bir şekilde başka sorun olarak dışa yansıyor. Siz bebeği emzirirken onu oyalayacak başka oyunlara yönlendirebilseniz aslında ama tabi bebek daha ilgisini çekiyordur şu an oyun falan işe yaramayabilir. Mesela bizimki kız olduğu için hadi sen de kendi bebeğini emzir, altını aç filan diyordum, o da benim yanıma gelip öyle yapıyordu. Sizinki erkekse tabi bu saçma bir oyun olur, ama mesela, sen de arabalarından bir aile kur, küçük arabalar bebek olsun, büyük arabalar anne/baba olsun vs deseniz? Ya da peluş hayvan oyuncakları varsa onları yedirme oyunu oynayabilir belki. Ben kardeşini emzirirken sen de oyuncak kaplanını yedirebilirsin tarzında… Aklıma şu an bu geldi.

İlk iki üç gün benim de azdi hatta ilk gece cok moralim bozulmustu sutum az diye. Sonra üçüncü gün tavsiye üzerine sut artirici bir toz aldim eczaneden. Fakat 3 saatte bir sagdigim için giderek artti o tozu kullanmaya gerek bile kalmadı, korkmayın birkaç gune artar. Bir de hastanede mecburi sebeple bir iki kez mama verilmişti sonra tamamen kendim sutumle besledim, yakında sizin de sadece sutunuz yeterli gelir.

Kızlar selam, ben daha iyiyim elhamdülillah antibiyotikle biraz toparladım ama çok korkuyorum çünkü azıcık emzirmenin arası açılsa şişiyor gibi oluyor, paranoyak oldum. Mastit Rabbim kimseye vermesin, çok zor. Dilerim kimse yaşamasın
Dün annem gitti. Biraz dertleşmek istiyorum sizinle. Annem İlk bebeğimde bezi hep o değiştirmişti 10 gün elimi sürmemiştim. Emzireceğimde alıp getirdi verdi, geri yatağına koydu her defasında. Ben yerimden kalkmamıştım. Tabi 9 sene önceydi. Bu geldiğinde bezi gözü görmüyor, kıyafetlerin çıtçıtını görmüyor. Rabbim bana kolaylaştırdı da hep kendim yaptım ilk günden beri. Çok ağrıları vardı, hasta zaten sürekli ağrıları oluyor 2 yıldır. 65 yaşında şu an. Böyle yaşlandığını, zorlandığını, sağlığının bozulduğunu görmek canımı sıktı. Üzüldüm. Bu halinde bile beni yormamak için kendini unutup hizmet etti bize. Mutfağa girmedim hiç Annelik böyle bir şey demek ki dedim. Yarın bizde evlatlarımıza gideceğiz doğumlarında. Genç yaşta anne olmak bu yüzden önemliymiş. Ama kariyer yapacağız diye olmadı tabi. 37 yaşındayım bende. Öyle işte

Deneyebilirim. Emzirirken oyun kurmaya calisiyoruz, anneannesi aktiviteler oneriyor ama tutamiyoruz. Inanilmaz enerji geliyor ve hop hop zip zip bagiris cagiris. Haftaya görüşeceğim psikolog ile bakalim, umarim katkisi olur. Tesekkur ederim size de onerileriniz icin

Kızlar hamilelikte koltuk altında beze oluşan var mıydı? Doğumdan önce bezede ağrı vs olmadığı için doktora bahsetmemiştim çünkü ne sorsam hormonlardan oluyor gebelikte normal diyordu
Doğum yapalı 5 gün oldu hala ağrı yok ama büyüdü gibi hissediyorum yaşayan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…