- 4 Mart 2025
- 1.037
- 1.473
- 48
Koltuklar ve babalarBenim kızım da yatağımızda yanımda uyuyor ama biz babayı salona yolladık
Yok öyle demeyin. Havlu ve terli badileri kurutmak ve fazlalık battaniye saklamak için harika bir alanO beşikler boşa alınıyor zaten
Biz emziremeyenler bu bağ konusunu her olumsuzlukla ilişkilendirme eğiliminde olabiliyoruz. Şu an böyle hissetmeniz normal, belki yarın bebeğinizin bir bakışı bütün bu düşünceleri silmeye yetecek. Çünkü aslında biliyoruz ki bağ çok daha kapsamlı bir şey. Ne emzirmeye ne ağlayan bebeği susturmaya indirgenebilir. Ama işte lohusa halimizle biz bunu sık sık unutuyoruz. Birinin bize hatırlatması gerekiyor. Ben unuttuğumda siz de bana hatırlatın olur mu?Kızlar biraz canım sıkkın . Doğumdan beri annem yanımızda . Annem bebek dilinden anlayan bebeklere çok güzel bakan çok sabırlı bir kadın . Bende başta dikiş ağrıları sonra süt sağma derdi derken bebek annemin kucağında daha fazla kaldı sanırım . Sabaha kadar annrm benimle bebeğe baktı hatta sütünü sağ bırak sen uykusuz kalma diyordu.
Şimdi fark ettim de bebeğim kriz anlarında sadece annemde susuyor . Bende susmuyor ama annemde susuyor. Sanki annesini ben değil de annem olarak bellemiş . Bugün bu hissiyata kapıldım ve içim sıkılıyor.
Az önce ağlama krizine girdi ne yaptıusam susturamadım anneme seslendim geldi bebek anında sustu. Çok kötü hissettim. Zaten emzirememekten kaynaklı kendimi yetersiz ve bağ kuramamış hissediyordum. Bu da tuzu biberi oldu. Sürekli ağlamak istiyorum .
Yakında artık yalnız kalacağız ve insanların hadsizce napcaksınız diyişleri bebek sadece annende duruyor zorlancsksınız diyişleri çok zoruma gidiyor .
Ben sanırım anneliği beceremedim . Evet tecrübesizdim her şey gelişi güzel Allaha emanet ilerledi. Ama bu kadarı da fazla
Ben beceremedim galiba . Çektiğim onca çile onca uykusuzluk , inek gibi durmadan süt sağışım , sonuç koca bir sıfır.
Her seferinde gaz çıkartıyoruz, atlamayaya çalışıyorum.Biberon ile süt veren arkadaşlar, her süt verişinizde gazını çıkartıyor musunuz yani her içtiğinde gazı oluyor mu? Ben süt vermeye korkar oldum sürekli gaz ve kaka savaşı
Olmadık ama hep aklımda. Çocuğum o kadar huzursuz ki sünneti rafa kaldırdım gibi bir süre. Siz yaptırdınız mı? Nasıl geçti? İyi mi şimdi?Erkek annelerim sünnet oldunuz mu bugün bizim randevumuz var ama biraz endişeliyim inşallah çok ağlamaz ve sonrasında çabuk iyileşir
Kullanırsınız, tabii severseBebeğim 14 günlük oldu, otomatik sallanan ana kucağını kullanabilir miyiz acaba?
Perşembe doktora götürdüm hırıltı yüzünden. Her gün açmıyordum burnunu o yüzden geniz akıntısı yapmış en az 3-4 kez açmak lazımmış 7-8 defaya kadar açabilirsiniz dışardan müdahale etmeyelim bir süre böyle devam edelim geçmezse tekrar getirin dedi. Şimdi günde en az 3 kez açmaya çalışıyorum. Enjektörü biraz tazyikli sıkınca diğer burnundan çıkıyor hemen hırıltısı da hafifliyor. Sizinki de böyle bir şeydir belkiKızlar bebeğim 1 aylık. Hırıltısı var, serum fizyolojik uyguladım ama geçmedi. Yarın doktora gitmeyi düşünüyorum. Aranızda bebeğinde aynı problem olan var mı? Çok tedirgin oldum
Mestilin içinde ağrı kesici varmış gazı çıkarmıyor ağrıyı aldığı için bebek uyuyakaliyor dediler bana birde alkol bazliymiş galiba ondan dolayı almadım benKızlar gaz problemi yaşayan var mı bu metsil damla bşze iyş geldi öneri olsun sizede
Bizimki de müzikli sallayan daha gösterişli ana kucagini sevmedi, mammanin uygun fiyatlı manuel ana kucağını sevdi; yavrum ekonomik takiliyor, ailesini dusunuyor:)Kullanırsınız, tabii severseBiz boşuna aldık gibi hissediyorum, attık bir kenara, hiç sevmedi
Merhaba. Son 1 haftadır bizde böyleyiz . Normalde içtiği cc sütü tek seferde içer uyur 2 saat sonra tekrar süt için ağlardı yine aynı oranda sütünü içerdi. Şimdi o sütü 2-3 seferde ancak içiyor. Öyle olunca da tamamen doymadığı için yarım saat sonra geri uyanıyor biraz daha içip yine uyuyor sonra bi daha kalkıyor. Hatta sütü ısıttığım içinde her seferinde ziyan oluyor süt. Ne atağı bilmiyorum ama 30. Günden ber böyleyiz.Arkadaşlar sizin de bebeklerinizde aşırı ağlama sorunu var mı? Son birkaç gündür aralıksız ağlıyor çocuğum. Beslenme ve uyku düzenimiz kalmadı. Şimdiye kadar 2,5-3 saatlik döngülerle ilerlemeye çalışıyorduk, fena da gitmiyorduk. Şimdi mesela 80 cc anne sütü içiyor, üstüne mama veremeden uyuyor, yarım saat sonra çığlık çığlığa uyanıyor, bir saat onu avutmaya çalışıyoruz ama asla susmuyor, sonra biraz mama verelim derken yine ağlama krizine giriyor, sonra bir anda aniden uyuyakalıyor, gibi gibi... Saçma sapan haller. Normal mi bunlar? 25 günlüğüz bu arada. Atak filan mı geçiriyor?
Kac gun oldu? 10 gune kadar normalKızlar bebeğim kaka yapmadı meme+mamayla besleniyor normal mi? Gaz çıkarıyor ve çiş yapıyor ama kaka yok
Ne zamandan beri yapmadı benim bebeğim bir gün hiç yapmamıştı doktoru normal dedi. Bazen iki gün bile yapmaz dedi. Bir günün sonunda altını açtım baya gaz masajı yaptım altaçı sermisim iyiki altına, çocuğum bir yapti kakasını baya birikmişKızlar bebeğim kaka yapmadı meme+mamayla besleniyor normal mi? Gaz çıkarıyor ve çiş yapıyor ama kaka yok
Yanlış hatırlamıyorsam bizim de o günler de bi uyuyamama uykuya dalamama gibi bir sıkıntı olmuştu gün olarak tam hatırlamıyorum ama hemen hemen o günlerdi sanırım hemen yapay zekaya sordum bana atak demişti ,Arkadaşlar sizin de bebeklerinizde aşırı ağlama sorunu var mı? Son birkaç gündür aralıksız ağlıyor çocuğum. Beslenme ve uyku düzenimiz kalmadı. Şimdiye kadar 2,5-3 saatlik döngülerle ilerlemeye çalışıyorduk, fena da gitmiyorduk. Şimdi mesela 80 cc anne sütü içiyor, üstüne mama veremeden uyuyor, yarım saat sonra çığlık çığlığa uyanıyor, bir saat onu avutmaya çalışıyoruz ama asla susmuyor, sonra biraz mama verelim derken yine ağlama krizine giriyor, sonra bir anda aniden uyuyakalıyor, gibi gibi... Saçma sapan haller. Normal mi bunlar? 25 günlüğüz bu arada. Atak filan mı geçiriyor?
Tam olarak aynı durum. Bölük pörçük bir beslenme ve uyku hali... Neyse geçer inşallah.Merhaba. Son 1 haftadır bizde böyleyiz . Normalde içtiği cc sütü tek seferde içer uyur 2 saat sonra tekrar süt için ağlardı yine aynı oranda sütünü içerdi. Şimdi o sütü 2-3 seferde ancak içiyor. Öyle olunca da tamamen doymadığı için yarım saat sonra geri uyanıyor biraz daha içip yine uyuyor sonra bi daha kalkıyor. Hatta sütü ısıttığım içinde her seferinde ziyan oluyor süt. Ne atağı bilmiyorum ama 30. Günden ber böyleyiz.
Bu arafa 80 cc sütün üstüne normalde mama da mı içiyordu? 80 cc süt yeterli gelmiyor mu? Benim bebeğim 2 saatte bir 80 -90 içiyor daha fazlasını içmiyor
Ya ben de pişman oldum bin liraya dümdüz bir şey alıp geçmediğime. İşin kötüsü, süslü püslü ana kucağını anneannesi aldı. Kadıncağızın hediyesi gözlerinin önünde paçavra gibi bir kenara atılmış olduBizimki de müzikli sallayan daha gösterişli ana kucagini sevmedi, mammanin uygun fiyatlı manuel ana kucağını sevdi; yavrum ekonomik takiliyor, ailesini dusunuyor:)
Geçen gün bizim de 1 gün boyunca hiç kaka yoktu. Ertesi gün kakasını yaptı. Biraz bekleyin, 5 güne kadar mühlet tanınıyormuş bu gibi durumlarda. Gerçi ben 5 gün duramazdım ama en azından 2 gün beklenebilirKızlar bebeğim kaka yapmadı meme+mamayla besleniyor normal mi? Gaz çıkarıyor ve çiş yapıyor ama kaka yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?