2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Biz emziremeyenler bu bağ konusunu her olumsuzlukla ilişkilendirme eğiliminde olabiliyoruz. Şu an böyle hissetmeniz normal, belki yarın bebeğinizin bir bakışı bütün bu düşünceleri silmeye yetecek. Çünkü aslında biliyoruz ki bağ çok daha kapsamlı bir şey. Ne emzirmeye ne ağlayan bebeği susturmaya indirgenebilir. Ama işte lohusa halimizle biz bunu sık sık unutuyoruz. Birinin bize hatırlatması gerekiyor. Ben unuttuğumda siz de bana hatırlatın olur mu?

Arkadaşlar sizin de bebeklerinizde aşırı ağlama sorunu var mı? Son birkaç gündür aralıksız ağlıyor çocuğum. Beslenme ve uyku düzenimiz kalmadı. Şimdiye kadar 2,5-3 saatlik döngülerle ilerlemeye çalışıyorduk, fena da gitmiyorduk. Şimdi mesela 80 cc anne sütü içiyor, üstüne mama veremeden uyuyor, yarım saat sonra çığlık çığlığa uyanıyor, bir saat onu avutmaya çalışıyoruz ama asla susmuyor, sonra biraz mama verelim derken yine ağlama krizine giriyor, sonra bir anda aniden uyuyakalıyor, gibi gibi... Saçma sapan haller. Normal mi bunlar? 25 günlüğüz bu arada. Atak filan mı geçiriyor?

Erkek annelerim sünnet oldunuz mu bugün bizim randevumuz var ama biraz endişeliyim inşallah çok ağlamaz ve sonrasında çabuk iyileşir
Olmadık ama hep aklımda. Çocuğum o kadar huzursuz ki sünneti rafa kaldırdım gibi bir süre. Siz yaptırdınız mı? Nasıl geçti? İyi mi şimdi?

Kızlar bebeğim 1 aylık. Hırıltısı var, serum fizyolojik uyguladım ama geçmedi. Yarın doktora gitmeyi düşünüyorum. Aranızda bebeğinde aynı problem olan var mı? Çok tedirgin oldum
Perşembe doktora götürdüm hırıltı yüzünden. Her gün açmıyordum burnunu o yüzden geniz akıntısı yapmış en az 3-4 kez açmak lazımmış 7-8 defaya kadar açabilirsiniz dışardan müdahale etmeyelim bir süre böyle devam edelim geçmezse tekrar getirin dedi. Şimdi günde en az 3 kez açmaya çalışıyorum. Enjektörü biraz tazyikli sıkınca diğer burnundan çıkıyor hemen hırıltısı da hafifliyor. Sizinki de böyle bir şeydir belki

Kızlar gaz problemi yaşayan var mı bu metsil damla bşze iyş geldi öneri olsun sizede
Mestilin içinde ağrı kesici varmış gazı çıkarmıyor ağrıyı aldığı için bebek uyuyakaliyor dediler bana birde alkol bazliymiş galiba ondan dolayı almadım ben

Kolik sandığımız kızımız meğer aksam uyku saatini geçirdiğimiz için kiyameti kopariyormus:) Belki benzer durumda olan ve kolikten kuskulanan vardir. 37 günlük ve bu hafta uykuya aşırı direniyor, temassız asla uyumamaya başladı ya ben ya baba olacak yakininda. Biz galiba 1.atak haftasındayız(5 haftalikken oluyormus genelde), 40i çıkınca düzelir insallah:)

Merhaba. Son 1 haftadır bizde böyleyiz . Normalde içtiği cc sütü tek seferde içer uyur 2 saat sonra tekrar süt için ağlardı yine aynı oranda sütünü içerdi. Şimdi o sütü 2-3 seferde ancak içiyor. Öyle olunca da tamamen doymadığı için yarım saat sonra geri uyanıyor biraz daha içip yine uyuyor sonra bi daha kalkıyor. Hatta sütü ısıttığım içinde her seferinde ziyan oluyor süt. Ne atağı bilmiyorum ama 30. Günden ber böyleyiz.
Bu arafa 80 cc sütün üstüne normalde mama da mı içiyordu? 80 cc süt yeterli gelmiyor mu? Benim bebeğim 2 saatte bir 80 -90 içiyor daha fazlasını içmiyor

Kızlar bebeğim kaka yapmadı meme+mamayla besleniyor normal mi? Gaz çıkarıyor ve çiş yapıyor ama kaka yok

Benim minnosum da gece uyumuyor, kollarim agriyor artik kucakta tasimaktan. Aksam 20 gibi uyudu, 22 gibi emip tekrar uyudu. 12’de kalkti, tekrar emip uyumasi 1,5 saat. Devaminda kucagimda uyudu. Ayni döngü tekrar devam. Gece hep kucakta yurudum uyusun diye. Akillandi bebis, ilk basta ne kucak ne bisey bilmiyordu

Kızlar bebeğim kaka yapmadı meme+mamayla besleniyor normal mi? Gaz çıkarıyor ve çiş yapıyor ama kaka yok
Ne zamandan beri yapmadı benim bebeğim bir gün hiç yapmamıştı doktoru normal dedi. Bazen iki gün bile yapmaz dedi. Bir günün sonunda altını açtım baya gaz masajı yaptım altaçı sermisim iyiki altına, çocuğum bir yapti kakasını baya birikmiş öyle bi dene istersen hem masajla rahatlamış olur

Yanlış hatırlamıyorsam bizim de o günler de bi uyuyamama uykuya dalamama gibi bir sıkıntı olmuştu gün olarak tam hatırlamıyorum ama hemen hemen o günlerdi sanırım hemen yapay zekaya sordum bana atak demişti , 4 gün sürdü geçti inşallah ataktir geçer hemen

Tam olarak aynı durum. Bölük pörçük bir beslenme ve uyku hali... Neyse geçer inşallah.
80 cc misal olarak verdim. Değişiyor aslında. 60+20 olabiliyor.

Bizimki de müzikli sallayan daha gösterişli ana kucagini sevmedi, mammanin uygun fiyatlı manuel ana kucağını sevdi; yavrum ekonomik takiliyor, ailesini dusunuyor:)
Ya ben de pişman oldum bin liraya dümdüz bir şey alıp geçmediğime. İşin kötüsü, süslü püslü ana kucağını anneannesi aldı. Kadıncağızın hediyesi gözlerinin önünde paçavra gibi bir kenara atılmış oldu

Geçen gün bizim de 1 gün boyunca hiç kaka yoktu. Ertesi gün kakasını yaptı. Biraz bekleyin, 5 güne kadar mühlet tanınıyormuş bu gibi durumlarda. Gerçi ben 5 gün duramazdım ama en azından 2 gün beklenebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…