2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Merak eden bendim bizim bebişler hemen hemen aynı şeyleri yaşıyor göz çapaklanma su bizde de var masaj yapıyorum titreme için bugün saglikocagina sordum o da olabilir gayet normal dedi kalça çıkığı 42.gun çağırdı kilo boy da yeterli dedi ama bana hala vok minnoş geliyor sizin kaç kilo ve boyu bizim 4200gr kilo 56cm boy
Maşaallah size de ❤️ Bizim de 1 kilo almış, 4 cm de uzamış.

İğne batması gibi acı bende de var hala geçmedi. Normal polklinik randevusu bulabilirseniz gidin, yoksa acile de gidebilirsin. Nasıl oldun?
Teşekkür ederim yanıt için. Genel cerrahi randevusu mu alayım ?
Bugün daha iyiyim ılık duş alıp masaj yaptım. Düşük seviyede 20 dk 3 saatte bir sağım yapıyorum. Emzirmeyi de deniyorum ama iğne batması gibi acı iyice artıyor. Şaştım kaldım öyle. Eşim balmumu kapaklardan almış halime dayanamamış o biraz iyi geldi. Bugünü atlatırsam yarın geçer diye ümit ediyorum

Canım 3 dkda kaç cc süt sağabiliyorsun? Ben de giyilebilir pompa almak istiyorum mochi mi lansinoh mu karar veremedim performanslarını bilemiyorum fikir verebilir misin?
Gece ve sabaha doğru iki göğüs toplamda 160 ml civarı . Gün içerüsinde 120ml . 2 saatte bir. Bu süt durumunuza göre değişir tabi.
Genelde mochi daha çok öneriliyor ama bana hatalı mochi geldiği için soğudum ve tekrar almadım. O yüzden nasıl bilmiyırum. Ama lansinohdan çok memnunum . Hayatım kolaylaştı resöen. Bu arada 15 dk sağılması öneriliyor sanırım. Ama benim sütüm hızlıca iniyor nedense. Başka merak ettiğinşz bir şey varsa sorabilirsiniz🫠 ben avent kabloluda da 8-9 dk da sağoyordum aynı miktaro.

Bizimkilerin de öyle hurafeleri var ve baş edemediğim için ben de iki günde bir öğleden sonra yıkıyorum birde her gün yıkamayla egzama ve cilt hastalıkları olabilir diye her gün yıkamıyorum tabii henüz uyku rutini oluşturamadım bazen gece boyu oturuyor bazen de gece gündüz uyuyoruz 😅
Ha bir de şey vardı çarşamba günü çocuk yıkanmaz yastığının altına yatağının altına bıçak Yasin ekmek koyun var bir de Allah'ım çok hurafeciymişiz gerçekten🤣🤣(tabi onlar yaptıkça ben çıkarıyorum koydukları yerden )
Hayatımda hiç duymadığım kadar hurafeyi doğumumda duydum. Saysam kitap yazılır. Bi annem söylüyor bi kayınvalidem. Annem, anneannen şöyle derdi kızım şöyle yap. Günde 5-6 kesin vardı. İlk çocuğumda böyleydi. Bu defa yaşlanmış formdan düşmüş. Ben aklımda bile tutamadım çoğunu. Unutmuyorlar da.
Yatağın altına makas koydu. Koruması içinmiş. Yahu şamanizmden kalma inançlar kötü ruhlardan korusun diye. Kızdım anneme dedim sen namazında kadınsın inanıyor musın bak şirk koşmak gibi bu günah olur nazar ayeti sureler varken bundan medet umulur mu deyince bi hak verdi ne bileyim büyükler derdi dedi sonrs kendisi çıkardı.
Çocuğun burnunu sık küçük olsun ( yaptım valla)
Hapşururken göğsünü tut elinle ( bi şey olmasın diyor da unuttum neydi)
İlk hafta sarılık olmasın diye sarı giydir
Kendin al basması olma diye kırmızı giy
Başka lohusa varsa yan yana gelme yine bir şey oluyordu 😂
Tuzlama, yanağını ballama
Ya inanın en az 20 tane vardır ama aklımda tutamadım. Ama asla ısrar etmezler ille de yap diye, ben zaten böyle konularda kimseyi dinlemem. Çok üstüme gelirlerse bu benim bebeğim karışmayın diyebiliyorum. Olabilecek şeylerde de sesimi çıkarmadım eğlencesine yaptık. Mesela annem kundak yaparken eskiler gibi ayağını da uzatarak yapıyordu dedim napıyorsun öyle yapılır mı bak önerilmiyor o artık anlattım. Bşr daha hiç yapmadı. Bence anlatınca ikna oluyorlar. Çünkü bilmediklerinden onlarda eskilerden öyle görmüş

Saat 10.30'dan beri uyutmaya çalışıyorum. Ben pes ediyorum arkadaşlar size başarılar 😄 bu neymiş arkadaş yaa. Su içecek zamanı zor buluyorum

Teşekkür ederim yanıt için. Genel cerrahi randevusu mu alayım ?
Bugün daha iyiyim ılık duş alıp masaj yaptım. Düşük seviyede 20 dk 3 saatte bir sağım yapıyorum. Emzirmeyi de deniyorum ama iğne batması gibi acı iyice artıyor. Şaştım kaldım öyle. Eşim balmumu kapaklardan almış halime dayanamamış o biraz iyi geldi. Bugünü atlatırsam yarın geçer diye ümit ediyorum
Göğüste şişlik sertlik yok, ateş de yoksa korkulacak bir şey yok gibi. Zaten sağım da yapıyormuşsun. Emzirme danışmanı bana çok sık ve uzun süren sağım yapma demişti. Mastit olmayacak kadar boşalt memeyi dedi.
Varsa meme polikliniği daha iyi olur. Şehir hastanelerinde genel cerrahinin altında olabiliyor.

Gece ve sabaha doğru iki göğüs toplamda 160 ml civarı . Gün içerüsinde 120ml . 2 saatte bir. Bu süt durumunuza göre değişir tabi.
Genelde mochi daha çok öneriliyor ama bana hatalı mochi geldiği için soğudum ve tekrar almadım. O yüzden nasıl bilmiyırum. Ama lansinohdan çok memnunum . Hayatım kolaylaştı resöen. Bu arada 15 dk sağılması öneriliyor sanırım. Ama benim sütüm hızlıca iniyor nedense. Başka merak ettiğinşz bir şey varsa sorabilirsiniz🫠 ben avent kabloluda da 8-9 dk da sağoyordum aynı miktaro.
Bende medelanın elektrikli bir makinesi var çok eski ve flanş kısmı bana uygun değil göğsümü yara yaptı meme ucumun etrafında yuvarlak şeklinde bir yara oldu sizin aldıklarınızda farklı göğüs boyutlarına uygun flanşlar mevcut mu acaba yara vs oldu mu

Kızlar şu an kaç aylık kıyafetleri giydiriyorsunuz? Ben çoğu kıyafetini giydiremedim. Birde o kadar sıcak ki zıbınla duruyoruz sadece. Aldığım bir sürü takım boşa gitti resmen. Sanırım e bebeğin kalıpları küçük ya da kurutmada mı çekti nedir 6 aylıkları giydiriyorum ben.

Bende medelanın elektrikli bir makinesi var çok eski ve flanş kısmı bana uygun değil göğsümü yara yaptı meme ucumun etrafında yuvarlak şeklinde bir yara oldu sizin aldıklarınızda farklı göğüs boyutlarına uygun flanşlar mevcut mu acaba yara vs oldu mu
Lansinoh un kutusundan ek olarak 2 adet flanş daha çıktı. Benim için gereknedi kullanmadım. Normal halini kullanıyorum. Ama flanşları kutudan çıkanlar dışında kendinizde satın alabiliyorsunuz . Yara olmadı sadece 1 den 9 a kadar kademesi var, ilk geldiğinde bi kaç sağımda 9. Kademede kullandım o göğüs ucumu epey hassaslaştırdı. Artık 5. Kademede kullanıyorum ne yara yapıyor ne hassaslaştırıyor. Sağımı da yeterli geliyor . Sonraki kademeler acıtıyor maalesef . 5. Kademede sorun yaşamadım, krem vs hiçbir şey kullanmak durumunda kalmadım. Ama sonraki kademelerde gerekir muhtemmelen

Kızlar artık ilk ay hiç aşı yapılmıyormuş, 2. Ayda tek seferde 6 aşı birden yapılıyormuş. Ama sanırım 6 ayrı iğne anlamında değil de bazısı çoklu aşı, tek aşının içinde 3 aşı var mesela, ben o şekilde anladım sanki. Bilgisi olan var mı? Henüz 2 aylık olan bebiş var mı grupta?

Kızlar şu an kaç aylık kıyafetleri giydiriyorsunuz? Ben çoğu kıyafetini giydiremedim. Birde o kadar sıcak ki zıbınla duruyoruz sadece. Aldığım bir sürü takım boşa gitti resmen. Sanırım e bebeğin kalıpları küçük ya da kurutmada mı çekti nedir 6 aylıkları giydiriyorum ben.
0-3 ay giydiriyorum canım. Dediğin gibi sadece Zıbın giydiriyorum.

Ben genel olarak sadece zıbın giydiriyorum. Renkli renkli bir sürü almıştım hepsini de kullanıyorum. Markaya göre kalıp değişiyor/ mesela LCW de 4-6 aylık ancs oluyor kalıplar aşırı küçük . H&M kalıbı güzel şuan 2-3 aylık giydiriyorum. E bebekte de kalıplar küçük gibi

kızlar sağlık ocağından aylık kontrol için çağırmışlardı sadece boy ve kilo baktılar. gelecek ay 3 tane aşı olacakmış verem aşısı haftanın bir günü yapılıyormuş bilginiz olsun sadece o gün gitmek gerekiyormuş. doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktoru 40ında gelin demişti sanırım o daha ayrıntılı muayene yapacaktır. sağlık ocağında sadece ebe baktı bu arada aile hekiminin kendisi neden muayene yapmıyor anlayamadım sizinde öyle mi oldu? kilosuna bakıp gelişimi iyi dedi ben zaten tartıyordum evde boşuna gitmiş gibi hissettim 😅

Lansinoh un kutusundan ek olarak 2 adet flanş daha çıktı. Benim için gereknedi kullanmadım. Normal halini kullanıyorum. Ama flanşları kutudan çıkanlar dışında kendinizde satın alabiliyorsunuz . Yara olmadı sadece 1 den 9 a kadar kademesi var, ilk geldiğinde bi kaç sağımda 9. Kademede kullandım o göğüs ucumu epey hassaslaştırdı. Artık 5. Kademede kullanıyorum ne yara yapıyor ne hassaslaştırıyor. Sağımı da yeterli geliyor . Sonraki kademeler acıtıyor maalesef . 5. Kademede sorun yaşamadım, krem vs hiçbir şey kullanmak durumunda kalmadım. Ama sonraki kademelerde gerekir muhtemmelen
Ay teşekkür ederim cevapladığın için mochi de nasıldır bilemedim sen mochi çalışmadığı için mi lansinoh almıştın? Sızdırma vs yaşar mıyım diye korkuyorum mochi de oluyor mu acaba diye…

Kızlar artık ilk ay hiç aşı yapılmıyormuş, 2. Ayda tek seferde 6 aşı birden yapılıyormuş. Ama sanırım 6 ayrı iğne anlamında değil de bazısı çoklu aşı, tek aşının içinde 3 aşı var mesela, ben o şekilde anladım sanki. Bilgisi olan var mı? Henüz 2 aylık olan bebiş var mı grupta?
Bana bugün 3 aşı dedi ebe 🙄 verem aşısı, karma aşı ve kpa diye bir aşıdan bahsetti
IMG_2039.webp

Back
X