- 23 Temmuz 2024
- 1.918
- 1.574
- 53
- 23
Bunların hepsi ve daha fazlasını söylediler desemHayatımda hiç duymadığım kadar hurafeyi doğumumda duydum. Saysam kitap yazılır. Bi annem söylüyor bi kayınvalidem. Annem, anneannen şöyle derdi kızım şöyle yap. Günde 5-6 kesin vardı. İlk çocuğumda böyleydi. Bu defa yaşlanmış formdan düşmüş. Ben aklımda bile tutamadım çoğunu. Unutmuyorlar da.
Yatağın altına makas koydu. Koruması içinmiş. Yahu şamanizmden kalma inançlar kötü ruhlardan korusun diye. Kızdım anneme dedim sen namazında kadınsın inanıyor musın bak şirk koşmak gibi bu günah olur nazar ayeti sureler varken bundan medet umulur mu deyince bi hak verdi ne bileyim büyükler derdi dedi sonrs kendisi çıkardı.
Çocuğun burnunu sık küçük olsun ( yaptım valla)
Hapşururken göğsünü tut elinle ( bi şey olmasın diyor da unuttum neydi)
İlk hafta sarılık olmasın diye sarı giydir
Kendin al basması olma diye kırmızı giy
Başka lohusa varsa yan yana gelme yine bir şey oluyordu
Tuzlama, yanağını ballama
Ya inanın en az 20 tane vardır ama aklımda tutamadım. Ama asla ısrar etmezler ille de yap diye, ben zaten böyle konularda kimseyi dinlemem. Çok üstüme gelirlerse bu benim bebeğim karışmayın diyebiliyorum. Olabilecek şeylerde de sesimi çıkarmadım eğlencesine yaptık. Mesela annem kundak yaparken eskiler gibi ayağını da uzatarak yapıyordu dedim napıyorsun öyle yapılır mı bak önerilmiyor o artık anlattım. Bşr daha hiç yapmadı. Bence anlatınca ikna oluyorlar. Çünkü bilmediklerinden onlarda eskilerden öyle görmüş

Lohusa hormonları ve evladıma bişey olmasın korkusuyla bazen inanacak gibi oluyorum sonra Zehra kendine gel saçmalama istersen diyorum

Aklima geldikçe dua okuyor aciyorum her zaman Allah'ım emanetin sana emanet diyip yatıyorum Rabbime güveniyorum hurafelerinize değil diyince annem bı terliği çıkarıp kovalamiyor yani o derece ama baş etmeye çalışıyorum işte Allah hepimize kolaylık versin inşallah sağlıkla kolaylıkla biraz el avuctan çıksaydı şu bebişler de bizde rahatlasaydık onlarda