2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Hayatımda hiç duymadığım kadar hurafeyi doğumumda duydum. Saysam kitap yazılır. Bi annem söylüyor bi kayınvalidem. Annem, anneannen şöyle derdi kızım şöyle yap. Günde 5-6 kesin vardı. İlk çocuğumda böyleydi. Bu defa yaşlanmış formdan düşmüş. Ben aklımda bile tutamadım çoğunu. Unutmuyorlar da.
Yatağın altına makas koydu. Koruması içinmiş. Yahu şamanizmden kalma inançlar kötü ruhlardan korusun diye. Kızdım anneme dedim sen namazında kadınsın inanıyor musın bak şirk koşmak gibi bu günah olur nazar ayeti sureler varken bundan medet umulur mu deyince bi hak verdi ne bileyim büyükler derdi dedi sonrs kendisi çıkardı.
Çocuğun burnunu sık küçük olsun ( yaptım valla)
Hapşururken göğsünü tut elinle ( bi şey olmasın diyor da unuttum neydi)
İlk hafta sarılık olmasın diye sarı giydir
Kendin al basması olma diye kırmızı giy
Başka lohusa varsa yan yana gelme yine bir şey oluyordu 😂
Tuzlama, yanağını ballama
Ya inanın en az 20 tane vardır ama aklımda tutamadım. Ama asla ısrar etmezler ille de yap diye, ben zaten böyle konularda kimseyi dinlemem. Çok üstüme gelirlerse bu benim bebeğim karışmayın diyebiliyorum. Olabilecek şeylerde de sesimi çıkarmadım eğlencesine yaptık. Mesela annem kundak yaparken eskiler gibi ayağını da uzatarak yapıyordu dedim napıyorsun öyle yapılır mı bak önerilmiyor o artık anlattım. Bşr daha hiç yapmadı. Bence anlatınca ikna oluyorlar. Çünkü bilmediklerinden onlarda eskilerden öyle görmüş
Bunların hepsi ve daha fazlasını söylediler desem🤣
Lohusa hormonları ve evladıma bişey olmasın korkusuyla bazen inanacak gibi oluyorum sonra Zehra kendine gel saçmalama istersen diyorum😅😅
Aklima geldikçe dua okuyor aciyorum her zaman Allah'ım emanetin sana emanet diyip yatıyorum Rabbime güveniyorum hurafelerinize değil diyince annem bı terliği çıkarıp kovalamiyor yani o derece ama baş etmeye çalışıyorum işte Allah hepimize kolaylık versin inşallah sağlıkla kolaylıkla biraz el avuctan çıksaydı şu bebişler de bizde rahatlasaydık onlarda 😂

Kızlar artık ilk ay hiç aşı yapılmıyormuş, 2. Ayda tek seferde 6 aşı birden yapılıyormuş. Ama sanırım 6 ayrı iğne anlamında değil de bazısı çoklu aşı, tek aşının içinde 3 aşı var mesela, ben o şekilde anladım sanki. Bilgisi olan var mı? Henüz 2 aylık olan bebiş var mı grupta?
Bugün 2.ay gelin verem aşısı ve karma aşı yapılacak tüm enjeksiyonluk çözeltiler birleştirilip tek enjektörle(iğneyle)yapılacak dedi zararı olur mu neden birleşti tek tek vursak olmaz mı dedim artık prosedür böyle diyip gitti ebe hanımımız🤦🏻‍♀️
Ben çok korkuyorum şu 6 aşı birleşiminden çünkü hiç test edilmeden bişey yapılmadan direk bebeklere vurulmuş ve olumsuz sonuçlar alanlar olmuş

Kızlar artık ilk ay hiç aşı yapılmıyormuş, 2. Ayda tek seferde 6 aşı birden yapılıyormuş. Ama sanırım 6 ayrı iğne anlamında değil de bazısı çoklu aşı, tek aşının içinde 3 aşı var mesela, ben o şekilde anladım sanki. Bilgisi olan var mı? Henüz 2 aylık olan bebiş var mı grupta?
Evet aynen öyleymiş. Sağlık bakanlığının aşı takviminde gösteriyor. Bi de rota virüsü aşısı var diye biliyorum.

Kızlar şu an kaç aylık kıyafetleri giydiriyorsunuz? Ben çoğu kıyafetini giydiremedim. Birde o kadar sıcak ki zıbınla duruyoruz sadece. Aldığım bir sürü takım boşa gitti resmen. Sanırım e bebeğin kalıpları küçük ya da kurutmada mı çekti nedir 6 aylıkları giydiriyorum ben.
Hastane çıkışları küçüldü artık kalıptan kalıba değişiyor şuan üzerinde 0 3 ay takım var iç zıbın 6 ay bazen zibinlari 9 ay bile giydiriyorum bol olsun rahat olur diye bezde de 2 numaraya geçtim testislerin yukarı çıkma riskinden doktor da direk 2 bağlayın erkek çocuklarına kızlara da 20 gün en fazla 1 takın demişti
Bence e bebeğin zıbın kalıpları küçük diğerleri tam duruyor

kızlar sağlık ocağından aylık kontrol için çağırmışlardı sadece boy ve kilo baktılar. gelecek ay 3 tane aşı olacakmış verem aşısı haftanın bir günü yapılıyormuş bilginiz olsun sadece o gün gitmek gerekiyormuş. doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktoru 40ında gelin demişti sanırım o daha ayrıntılı muayene yapacaktır. sağlık ocağında sadece ebe baktı bu arada aile hekiminin kendisi neden muayene yapmıyor anlayamadım sizinde öyle mi oldu? kilosuna bakıp gelişimi iyi dedi ben zaten tartıyordum evde boşuna gitmiş gibi hissettim 😅
Aynen canım muayene etmiyorlar. Ben 40 I dolunca çocuk doktoruna gittim. O baya detaylı muayene etti. Kalbine, ciğerlerine, gözlerine v.s bakıyor.

Göğüste şişlik sertlik yok, ateş de yoksa korkulacak bir şey yok gibi. Zaten sağım da yapıyormuşsun. Emzirme danışmanı bana çok sık ve uzun süren sağım yapma demişti. Mastit olmayacak kadar boşalt memeyi dedi.
Varsa meme polikliniği daha iyi olur. Şehir hastanelerinde genel cerrahinin altında olabiliyor.
Bana da hiç sağım yapma demişti ebe. Önceki gün bayağı şiş ve kırmızıydı. Aynı gece ateşlendim de sanırım gece çok üşüdüm. Ama bugün daha iyiyim inşallah geceye tamamen düzelirim

hepinize çok teşekkür ederim kızlar, inşallah.
maalesef çok aşamalı bir süreç. önce reflü testi, sonra böbrek fonksiyon testi yapılacak. bunlar da pek kolay değil maalesef :(
ona göre ameliyat kararı verilecek. yani biraz yıpranacağız. inşallah sonu kolay olur, iyi olur, başka bir şey diyemiyorum.
İnşallah kolaylıkla geçer süreciniz. Çok geçmiş olsun şimdiden 🙏

Kızlar bilginiz varsa cevaplar mısınız? Anne sütü 4 saate kadar oda sıcaklığında kalabiliyor . Ama havalar sıcakken ya da soğukken ısısını koruyamadıpı için bende buzdolabında muhagaza edip bebeğe içireceğim zaman benmali usulü ısıtıp öyle veriyorum.
Peki dışarı çıkacapım zaman sağıp termal çantada muhafaza edersem dışarda çıkarıp verebilir miyim? İlla buzdolabında soğutıp sonra ısıtmamız mı lazım? Sağar sağmaz iyi bir termal çantada muhafaza etsem ısısını korumuş olmaz mı?
İşimi kolaylaştırmaya çalışıyorumda , termal biberon koruyucu diye bir şey gördüm az evfel . İçerisine sadece 1 adet biberon sığıyor. Ben evden çıkmadan sağıp hemen oranın içerisine bıraksam, 1-2-3 saat sınra çıkarıp bebeğe versem nasıl olur ?
Evdeyken de aynı şekilde buzdolabına koyup tekrar ısıtmakla uğraşmak yerine evdeykende sağıp termal çamtaya koysam nasıl olur ?
Küçük buz akülerinden varsa onu çantanın ön tarafına koyup ısınmayı önleyerek de yapabilirsiniz. Hastaneye giderken o şekilde yaptım geçen gün. Zaten arabada ısınmıyor. Hastaneden çıktığımızda da ısısı değişmemişti

Kızlar bugün doktora gittik, 1 aylık kontrole. Maşaaallah kilo alımı iyi çıktı. Kalça ultrasonu da çektirdik sorun yok çok şükür. Göz çapaklanması oldu ilk haftalar, antibiyotik damla kullandık dedim doktora. Göz pınarları gelişme aşamasında olduğu için bazen tıkanıklık olabilir dedi, masaj önerdi. Tam göz çukuruyla burun arasındaki noktaya serçe parmağıyla bas çek bas çek yaptı bir müddet. Öyle çok hafif yapmadı, biraz kuvvet uygulamış olmalı, çünkü parmağını çektiğinde bayağı o bölgede kızarıklık oluştu. Sonra geçti.
Seguguse35 Seguguse35 doktora bebeğin uykuya geçişte titrediğini ve uyanıkken de çenesinin de titrediğini söyledim, hiç önemsemeden evet evet olur bebeklerde ilk aylar sonra azalarak geçer dedi. Başka merak eden arkadaşlar da vardı sanırım. Kısacası bizim doktor önemsemedi. Eğer 3-4 ay sonra da geçmezse yine gündeme getiririm doktorla konuşurum ama şu anlık bunu kafamdan rafa kaldırıyorum. İnşaallah doktorun da dediği gibi zamanla geçici bir durum olur diye ümit ediyorum.
Çok sevindim sizin adınıza rabbim korusun bütün bebeklerimizi.İnsallah 3 aya kalmaz geçer buarada bende siz söyledikten sonra dikkat ettim benim kızımın da çenesi titriyor özellikle emerken fark ettim sürekli değil ama titreme bizdede var.Ayrica bilgi verdiginiz için teşekkür ederim 💐:)

Bugün 2.ay gelin verem aşısı ve karma aşı yapılacak tüm enjeksiyonluk çözeltiler birleştirilip tek enjektörle(iğneyle)yapılacak dedi zararı olur mu neden birleşti tek tek vursak olmaz mı dedim artık prosedür böyle diyip gitti ebe hanımımız🤦🏻‍♀️
Ben çok korkuyorum şu 6 aşı birleşiminden çünkü hiç test edilmeden bişey yapılmadan direk bebeklere vurulmuş ve olumsuz sonuçlar alanlar olmuş
Bizim de öyle olacak aşı takvimş güncellendi hepimiz için aynı şey geçerli muhtemelen. Ne gibi olumsuz sonuçlar almışlar?

Test edilmeden yapılan aşı hangisi?
Eski ve yeni takvimi karşılaştırırsanız farklı bir aşı yok. Hepatit b’nin ayını değiştirmişler ve karma aşının içine dahil etmişler. Bebeğe daha az iğne yapılmış olacak. Bence böyle olması daha iyi neden endişelendiniz anlamadım

Çok sevindim sizin adınıza rabbim korusun bütün bebeklerimizi.İnsallah 3 aya kalmaz geçer buarada bende siz söyledikten sonra dikkat ettim benim kızımın da çenesi titriyor özellikle emerken fark ettim sürekli değil ama titreme bizdede var.Ayrica bilgi verdiginiz için teşekkür ederim 💐:)
Amin Allah razı olsun teşekkür ederim. Sizin de inşaallah önemsiz bir durumdur. Demek ki her bebekte olan bir şey. Ben çok hatırlamıyorum öteki çocuklarımda da demek ki oldu, birkaç ay içinde geçince unutuluyor belki de.

Kızlar şu an kaç aylık kıyafetleri giydiriyorsunuz? Ben çoğu kıyafetini giydiremedim. Birde o kadar sıcak ki zıbınla duruyoruz sadece. Aldığım bir sürü takım boşa gitti resmen. Sanırım e bebeğin kalıpları küçük ya da kurutmada mı çekti nedir 6 aylıkları giydiriyorum ben.
6 aylığa geçmedik henüz biz ama gerçekten bazı şeyleri çok az giydirdim. İlk doğum zamanı hafif biraz serin oluyordu arada, hastane çıkışlarını giydirebiliyordum, şu an bütün uzun kollular ayaklı pantolonlar hepsini kaldırsam yeridir, banyodan sonra bile giydirmiyorum. Allahtan ben 3-5 parça yeni bir şey almıştım, gerisi hep abisinden kalanlardı. Yaz bebeğinin bu kadar rahat olacağını bilmiyordum. Benimkiler hep kış bebekleriydi. Biz evde sar sarmala, kaç kat üstüste sonra tekrar battaniyeyle taşırdık 🤣

Bizimkilerin de öyle hurafeleri var ve baş edemediğim için ben de iki günde bir öğleden sonra yıkıyorum birde her gün yıkamayla egzama ve cilt hastalıkları olabilir diye her gün yıkamıyorum tabii henüz uyku rutini oluşturamadım bazen gece boyu oturuyor bazen de gece gündüz uyuyoruz 😅
Ha bir de şey vardı çarşamba günü çocuk yıkanmaz yastığının altına yatağının altına bıçak Yasin ekmek koyun var bir de Allah'ım çok hurafeciymişiz gerçekten🤣🤣(tabi onlar yaptıkça ben çıkarıyorum koydukları yerden )
Ben artık her gün yıkıyorum. Yıkamazsam çok huysuzlanıyor. Suya girip çıkınca çok fark ediyor çok rahatlıyor çocuk. Hatta diyorum hem sabah hem akşam mı yıkasam. Zor da olmaz yani. 2 su dök oldu bitti. Bizim de hurafe mi gerçek mi bilmem hep derler ki su büyütür. İşte 2 arkadaş varmış, ikisinin de çocuğu varmış. Biri kasapmış her gün et yedirmiş, birisinin de hamamı varmış her gün çocuğunu yıkamış. Yıkanan çocuk daha hızlı büyümüş. Çarşamba yıkanmaz diye ilk defa duyuyorum. Bu arada ben Siveno köpük bebek şampuanı kullanıyorum. Daha önce deneyimlememiştim. Ben memnun kaldım. İsilik, başında konak filan henüz olmadı. Diğer çocuklarımda hep olmuştu. Gerçi kaçıncı ayda oldular hatırlamıyorum, belki daha sonraki aylarda olmuşlardır. Ama belki de şampuan iyi geldi ondan olmuyor. Bakalım ilerki aylarda daha iyi deneyimleriz.

Test edilmeden yapılan aşı hangisi?
Eski ve yeni takvimi karşılaştırırsanız farklı bir aşı yok. Hepatit b’nin ayını değiştirmişler ve karma aşının içine dahil etmişler. Bebeğe daha az iğne yapılmış olacak. Bence böyle olması daha iyi neden endişelendiniz anlamadım
Aşının yan etkileri oluyor ya çok anlamıyorum ama canlı asilarda galiba dahilmiş olası yan etki durumunda hangisinden olduğunu bilmemek ve o an ne yapmam gerektiğini bilmediğimden endişelendim tek tek yapılsa farklı zamanlarda belki alışırım yan etkilerine

Bizim de öyle olacak aşı takvimş güncellendi hepimiz için aynı şey geçerli muhtemelen. Ne gibi olumsuz sonuçlar almışlar?
Burdan bi konuda denk gelmiştim otizm falan yapmış diye ama ne kadar doğru bilemiyorum

3 tane iğne yapılacak. Birisi verem aşısı diğerleri karma aşılar. 1. Aydakilerle birleştirişmiş. Birde tabi zorunlu olmayan rota virüs aşısı var. Hepsini aynı güne denk getirmemekte fayda var 😁

Küçük buz akülerinden varsa onu çantanın ön tarafına koyup ısınmayı önleyerek de yapabilirsiniz. Hastaneye giderken o şekilde yaptım geçen gün. Zaten arabada ısınmıyor. Hastaneden çıktığımızda da ısısı değişmemişti
O şekilde yine benmari usulü ısıtmam gerekecek . İşler uzuyor :) sağmaktan daha uzun ise işime yaramıyor maalesef

Back
X