2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ben artık her gün yıkıyorum. Yıkamazsam çok huysuzlanıyor. Suya girip çıkınca çok fark ediyor çok rahatlıyor çocuk. Hatta diyorum hem sabah hem akşam mı yıkasam. Zor da olmaz yani. 2 su dök oldu bitti. Bizim de hurafe mi gerçek mi bilmem hep derler ki su büyütür. İşte 2 arkadaş varmış, ikisinin de çocuğu varmış. Biri kasapmış her gün et yedirmiş, birisinin de hamamı varmış her gün çocuğunu yıkamış. Yıkanan çocuk daha hızlı büyümüş. Çarşamba yıkanmaz diye ilk defa duyuyorum. Bu arada ben Siveno köpük bebek şampuanı kullanıyorum. Daha önce deneyimlememiştim. Ben memnun kaldım. İsilik, başında konak filan henüz olmadı. Diğer çocuklarımda hep olmuştu. Gerçi kaçıncı ayda oldular hatırlamıyorum, belki daha sonraki aylarda olmuşlardır. Ama belki de şampuan iyi geldi ondan olmuyor. Bakalım ilerki aylarda daha iyi deneyimleriz.
Yıkanmaz hurafesi değil de ben kıyamadım ciltleri çok hassas hergun yıkayınca kurur diye yıkamıyorum ama Çarşamba yıkanmaz derler hep hiç sormadim he he diyip geçtim 😅

3 tane iğne yapılacak. Birisi verem aşısı diğerleri karma aşılar. 1. Aydakilerle birleştirişmiş. Birde tabi zorunlu olmayan rota virüs aşısı var. Hepsini aynı güne denk getirmemekte fayda var 😁
Sağlık ocağından yapılıyormuş, birleştirilmiş şekilde aşı hastanelerde yok dedi doktor bize. Bugün sağlık ocağından ebe aradı kilo boy bilgisi filan verdim, aşılar için tekrar arayacağım dedi. Farklı günlerde olabiliyorsa o şekilde yapabiliriz. Rota aşısı zaten iğne değil, ağızdan verilen damla türü bir aşı, onu biliyorum diğer çocuklarıma da yaptırmıştım, yine yaptırırım heralde.

3 tane iğne yapılacak. Birisi verem aşısı diğerleri karma aşılar. 1. Aydakilerle birleştirişmiş. Birde tabi zorunlu olmayan rota virüs aşısı var. Hepsini aynı güne denk getirmemekte fayda var 😁
Verem galiba toplu yapiliyor, onu 2. Ayda baska bir gune verebilirler diye tahmin ediyoeum. Rota ise agizdan

Yıkanmaz hurafesi değil de ben kıyamadım ciltleri çok hassas hergun yıkayınca kurur diye yıkamıyorum ama Çarşamba yıkanmaz derler hep hiç sormadim he he diyip geçtim 😅
Kuruma olmadı bizde şimdiye kadar. Yağ filan da sürmüyorum öyle bakım yapmıyorum. Aslında Siveno’nun bakım yağını da almıştım kokusu da çok güzel tarçınlı gibi ama 1-2 kere kullandım sadece.

Ben artık her gün yıkıyorum. Yıkamazsam çok huysuzlanıyor. Suya girip çıkınca çok fark ediyor çok rahatlıyor çocuk. Hatta diyorum hem sabah hem akşam mı yıkasam. Zor da olmaz yani. 2 su dök oldu bitti. Bizim de hurafe mi gerçek mi bilmem hep derler ki su büyütür. İşte 2 arkadaş varmış, ikisinin de çocuğu varmış. Biri kasapmış her gün et yedirmiş, birisinin de hamamı varmış her gün çocuğunu yıkamış. Yıkanan çocuk daha hızlı büyümüş. Çarşamba yıkanmaz diye ilk defa duyuyorum. Bu arada ben Siveno köpük bebek şampuanı kullanıyorum. Daha önce deneyimlememiştim. Ben memnun kaldım. İsilik, başında konak filan henüz olmadı. Diğer çocuklarımda hep olmuştu. Gerçi kaçıncı ayda oldular hatırlamıyorum, belki daha sonraki aylarda olmuşlardır. Ama belki de şampuan iyi geldi ondan olmuyor. Bakalım ilerki aylarda daha iyi deneyimleriz.
Bende ecowell kullanıyorum benden de öneri olsun konak ve isilik olmadı. Bende konak meselesini merak ediyorum şampuandan mı yoksa zamanı mı gelmedi diye. Birde sizlere sorayım ben e bebekten kakalı kıyafetlere leke çıkarıcı toz aldım ama çıkarmıyor elşmde beyaz sabunla yıkayıp öyle makineye atıyorum sizler ne kullanıyorsunuz 🫣

Bende ecowell kullanıyorum benden de öneri olsun konak ve isilik olmadı. Bende konak meselesini merak ediyorum şampuandan mı yoksa zamanı mı gelmedi diye. Birde sizlere sorayım ben e bebekten kakalı kıyafetlere leke çıkarıcı toz aldım ama çıkarmıyor elşmde beyaz sabunla yıkayıp öyle makineye atıyorum sizler ne kullanıyorsunuz 🫣
Ben Farmasi oxi clean kullanıyorum ama doğal bir ürün değil farkındayım. Bu toz bir deterjan, kaynar suya basıyorum. Kaynar su soğuyana kadar bekletiyorum, sonrasında makineye atıp bebek deterjanıyla yıkama yaptırıyorum, sonra da boş deterjansız kısa program yaptırıyorum 15 dk. Ben arındığını düşünüyorum ama tabi hep doğal olsun isterseniz bu yöntem uymaz maalesef.

Kuruma olmadı bizde şimdiye kadar. Yağ filan da sürmüyorum öyle bakım yapmıyorum. Aslında Siveno’nun bakım yağını da almıştım kokusu da çok güzel tarçınlı gibi ama 1-2 kere kullandım sadece.
Zerolika Zerolika biz banyodan çıkarken son suyuna çok az bebe yağı sıkıyoruz, kaydırmayacak şekilde. Vıcık vıcık olmuyor ama nemleniyor, pratik de oluyor

Gece mesaimiz hayırlı olsun kızlar kolay gelsin.🌸💗 biz daha gece uykusuna geçemedik.

Ben yapmam dedigim her seyi bu fırlamada yapmaya başladım :)
Elektirik süpürgesini açıyorum öyle derin uykuya dalıyor :))
Youtubedakini de beğenmiyor beyfendi bildiğin gerçeginı aciyorum odanın kapisinin önünde çalışıyor öyle
Iyice dalinca kapatıyorum
Hele sabahları 1 saate yakın calistiriyorum anca öyle evin islerini hallediyorum

Zerolika Zerolika biz banyodan çıkarken son suyuna çok az bebe yağı sıkıyoruz, kaydırmayacak şekilde. Vıcık vıcık olmuyor ama nemleniyor, pratik de oluyor
İyi fikir güzelmiş teşekkürler yaparım bir dahakine. Şimdi siz yazınca aklıma geldi bir yazı okumuştum, sağılıp artan sütü içiremeyeceğiniz de belliyse banyo suyuna koyabilirsiniz diyordu.

Ben ilk 2 banyoda mustela kullandım. İsilik de oldu konak da oldu. Bana kalırsa şampuan mahvetti çocuğumu. Hemen bıraktım ama hala düzelmiş geçmiş değil.

Verem galiba toplu yapiliyor, onu 2. Ayda baska bir gune verebilirler diye tahmin ediyoeum. Rota ise agizdan
Bizim hepsi tek bi günde yapılacak 3 ayrı iğne yanlış anlamadıysam ebemiz öyle söylemişti. Rotayı başka bir gün yaptırmayı düşünüyorum. Her ne kadar oral olsa da aşı sonuçta ağır gelmesin.

Aşının yan etkileri oluyor ya çok anlamıyorum ama canlı asilarda galiba dahilmiş olası yan etki durumunda hangisinden olduğunu bilmemek ve o an ne yapmam gerektiğini bilmediğimden endişelendim tek tek yapılsa farklı zamanlarda belki alışırım yan etkilerine
Genelde ateş ve halsizlik şikayeti olmuş oda normal bence biz yetişkinlerde de oluyor. Ateş için calpol vermeyi öneriyor doktorlar. Aşı çok daha büyük hastalıklardan koruyor o yüzden bu küçük sıkıntılara değer

O toz leke çıkarıcı baya iyi aslında ben memnunum sıcak suyla bekletiyorum bir kabın içinde lekeleri çıkarıyor

Gece mesaisinden selamlarrrr. Kızlar bebeğim 45 günlük gece uykusuna anca 23:00 - 00:00 gibi geçiyor. Beslemek için uyuyan çocuğu 03:00 gibi kaldırıyorum. Bıraksam uyur kaldırmamak mı lazım acaba ? 2.ay kontrolünde soracağım.

Bizim hepsi tek bi günde yapılacak 3 ayrı iğne yanlış anlamadıysam ebemiz öyle söylemişti. Rotayı başka bir gün yaptırmayı düşünüyorum. Her ne kadar oral olsa da aşı sonuçta ağır gelmesin.
Verem asisinin bir ozelliginden dolayi tum bebekleri ayni gun cagiriyorlardi diye aklimda kalmis

Gece mesaisinden selamlarrrr. Kızlar bebeğim 45 günlük gece uykusuna anca 23:00 - 00:00 gibi geçiyor. Beslemek için uyuyan çocuğu 03:00 gibi kaldırıyorum. Bıraksam uyur kaldırmamak mı lazım acaba ? 2.ay kontrolünde soracağım.
Ben kaldırmayı bıraktım ilkinde düşmüştüm o hataya şimdi isteyince kalkıor kilo alımı iyiyse kaldırmayın 🤗

Kaka lekesi güneş görünce çıkıyor diyorlar, ben hep balkonda güneşte kurutuyorum. Leke de kalmadı hiç bu mu etkiliyor yoksa deterjan mı bilemedim 🤷

Back
X