2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bunların hepsi ve daha fazlasını söylediler desem
Lohusa hormonları ve evladıma bişey olmasın korkusuyla bazen inanacak gibi oluyorum sonra Zehra kendine gel saçmalama istersen diyorum
Aklima geldikçe dua okuyor aciyorum her zaman Allah'ım emanetin sana emanet diyip yatıyorum Rabbime güveniyorum hurafelerinize değil diyince annem bı terliği çıkarıp kovalamiyor yani o derece ama baş etmeye çalışıyorum işte Allah hepimize kolaylık versin inşallah sağlıkla kolaylıkla biraz el avuctan çıksaydı şu bebişler de bizde rahatlasaydık onlarda

Bugün 2.ay gelin verem aşısı ve karma aşı yapılacak tüm enjeksiyonluk çözeltiler birleştirilip tek enjektörle(iğneyle)yapılacak dedi zararı olur mu neden birleşti tek tek vursak olmaz mı dedim artık prosedür böyle diyip gitti ebe hanımımız
Ben çok korkuyorum şu 6 aşı birleşiminden çünkü hiç test edilmeden bişey yapılmadan direk bebeklere vurulmuş ve olumsuz sonuçlar alanlar olmuş

Evet aynen öyleymiş. Sağlık bakanlığının aşı takviminde gösteriyor. Bi de rota virüsü aşısı var diye biliyorum.

Hastane çıkışları küçüldü artık kalıptan kalıba değişiyor şuan üzerinde 0 3 ay takım var iç zıbın 6 ay bazen zibinlari 9 ay bile giydiriyorum bol olsun rahat olur diye bezde de 2 numaraya geçtim testislerin yukarı çıkma riskinden doktor da direk 2 bağlayın erkek çocuklarına kızlara da 20 gün en fazla 1 takın demişti
Bence e bebeğin zıbın kalıpları küçük diğerleri tam duruyor

Aynen canım muayene etmiyorlar. Ben 40 I dolunca çocuk doktoruna gittim. O baya detaylı muayene etti. Kalbine, ciğerlerine, gözlerine v.s bakıyor.

Bir de kalça ultrasonu istiyorlar. İlk 3 ay yapılması gerekiyormuş. Özelde yapılıyor.

Bana da hiç sağım yapma demişti ebe. Önceki gün bayağı şiş ve kırmızıydı. Aynı gece ateşlendim de sanırım gece çok üşüdüm. Ama bugün daha iyiyim inşallah geceye tamamen düzelirim

İnşallah kolaylıkla geçer süreciniz. Çok geçmiş olsun şimdiden

Küçük buz akülerinden varsa onu çantanın ön tarafına koyup ısınmayı önleyerek de yapabilirsiniz. Hastaneye giderken o şekilde yaptım geçen gün. Zaten arabada ısınmıyor. Hastaneden çıktığımızda da ısısı değişmemişti

Çok sevindim sizin adınıza rabbim korusun bütün bebeklerimizi.İnsallah 3 aya kalmaz geçer buarada bende siz söyledikten sonra dikkat ettim benim kızımın da çenesi titriyor özellikle emerken fark ettim sürekli değil ama titreme bizdede var.Ayrica bilgi verdiginiz için teşekkür ederim :)

Bizim de öyle olacak aşı takvimş güncellendi hepimiz için aynı şey geçerli muhtemelen. Ne gibi olumsuz sonuçlar almışlar?

Test edilmeden yapılan aşı hangisi?
Eski ve yeni takvimi karşılaştırırsanız farklı bir aşı yok. Hepatit b’nin ayını değiştirmişler ve karma aşının içine dahil etmişler. Bebeğe daha az iğne yapılmış olacak. Bence böyle olması daha iyi neden endişelendiniz anlamadım

Amin Allah razı olsun teşekkür ederim. Sizin de inşaallah önemsiz bir durumdur. Demek ki her bebekte olan bir şey. Ben çok hatırlamıyorum öteki çocuklarımda da demek ki oldu, birkaç ay içinde geçince unutuluyor belki de.

6 aylığa geçmedik henüz biz ama gerçekten bazı şeyleri çok az giydirdim. İlk doğum zamanı hafif biraz serin oluyordu arada, hastane çıkışlarını giydirebiliyordum, şu an bütün uzun kollular ayaklı pantolonlar hepsini kaldırsam yeridir, banyodan sonra bile giydirmiyorum. Allahtan ben 3-5 parça yeni bir şey almıştım, gerisi hep abisinden kalanlardı. Yaz bebeğinin bu kadar rahat olacağını bilmiyordum. Benimkiler hep kış bebekleriydi. Biz evde sar sarmala, kaç kat üstüste sonra tekrar battaniyeyle taşırdık

Ben artık her gün yıkıyorum. Yıkamazsam çok huysuzlanıyor. Suya girip çıkınca çok fark ediyor çok rahatlıyor çocuk. Hatta diyorum hem sabah hem akşam mı yıkasam. Zor da olmaz yani. 2 su dök oldu bitti. Bizim de hurafe mi gerçek mi bilmem hep derler ki su büyütür. İşte 2 arkadaş varmış, ikisinin de çocuğu varmış. Biri kasapmış her gün et yedirmiş, birisinin de hamamı varmış her gün çocuğunu yıkamış. Yıkanan çocuk daha hızlı büyümüş. Çarşamba yıkanmaz diye ilk defa duyuyorum. Bu arada ben Siveno köpük bebek şampuanı kullanıyorum. Daha önce deneyimlememiştim. Ben memnun kaldım. İsilik, başında konak filan henüz olmadı. Diğer çocuklarımda hep olmuştu. Gerçi kaçıncı ayda oldular hatırlamıyorum, belki daha sonraki aylarda olmuşlardır. Ama belki de şampuan iyi geldi ondan olmuyor. Bakalım ilerki aylarda daha iyi deneyimleriz.

Aşının yan etkileri oluyor ya çok anlamıyorum ama canlı asilarda galiba dahilmiş olası yan etki durumunda hangisinden olduğunu bilmemek ve o an ne yapmam gerektiğini bilmediğimden endişelendim tek tek yapılsa farklı zamanlarda belki alışırım yan etkilerine

Bizim de öyle olacak aşı takvimş güncellendi hepimiz için aynı şey geçerli muhtemelen. Ne gibi olumsuz sonuçlar almışlar?
Burdan bi konuda denk gelmiştim otizm falan yapmış diye ama ne kadar doğru bilemiyorum

3 tane iğne yapılacak. Birisi verem aşısı diğerleri karma aşılar. 1. Aydakilerle birleştirişmiş. Birde tabi zorunlu olmayan rota virüs aşısı var. Hepsini aynı güne denk getirmemekte fayda var

O şekilde yine benmari usulü ısıtmam gerekecek . İşler uzuyor :) sağmaktan daha uzun ise işime yaramıyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…