2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar ücretli izindeyken aylik ödemeler ne kadar geriden takip ediyor? Düzenli olarak e-devletten bakıyorum bir ödeme bilgisi göremedim. Nereden takip etmek gerekiyor? Bilgisi olan paylaşabilirse gerçekten cok yardımı dokunur 🙏

Güzel görünüyor aslında ama söylenildiği şekilde gelir mi, dayanıklı mı, pek güven vermedi bana. İnternette kendi web sitesi ve instagram hesabından başka hakkında yazılan hiçbir tavsiye ve yazıya denk gelmedim. Bu şekilde duyulmamış markalardan alışveriş yapmayı güvenli bulmuyorum. Ayrıca dikkatimi çeken bir husus var, yenidoğan bebek taşıma videolarında bebeğin bacakları dışarda görünmüyor, içerde bunun için bir yastık mı var, onun bilgisi verilmemiş. Sadece 0 aydan itibaren kullanılıyor demiş geçmiş. Ya da beldeki cırt cırtlı kısım daraltılarak mı yenidoğan bacak aralığına uygun şekilde küçültülüyor, öyle de olabilir ama o zaman yenidoğanların da bacaklar dışarıdan sarkması gerekirdi, diğer videolarında küçük bebeğin bacakları dışarda değil içerdeydi, tam nasıl yapılıyor nasıl kullanılıyor daha detaylı anlatım olması lazım. Belki mesaj yoluyla bilgilendirme isteyebilirsiniz. Ayrıca, hiçbir yerinden kayış ip filan sarkmıyor demişsiniz ama o tamamen işin makyajı, güzel görünsün diye fotoğraflarda kayışları küçülterek bağlayıp çekmişler. Zaten videolarda kayışların olduğunu görüyoruz. Ki kayışların uzun olması lazım zaten. Yoksa tek başınıza nasıl uzanıp açacaksınız, başkasının size yardım etmesi lazım her seferinde. Bu da çok işlevsiz olurdu. Son olarak, bebeği özellikle yenidoğanken dışa dönük taşımak uygun değil bunu da belirteyim, hem güvenlik açısından hem de fazla uyaran almaması açısından size dönük bağlanması gerekiyor. Büyüdüğü dönemler için dışa dönük özelliğini tercih edebilirsiniz tabi ama ben o şekilde hiç kullanmadığım için deneyim bilgisi veremiyorum.

Yarin iseme testini yaptiracagiz. Pipiden kataterle girip, nasil cis yaptigini rontgenle cekecekler. Kiyamiyorum, dusundukce kalbim sıkışıyor 🥹🥹
Şimdiden cok gecmis olsun
Sezeryan doğum esnasında mesanemi kesmişlerdi. Bu sebeple 11 gün katater ile kaldim. Kataterin ilk takımı da uyusturmadan olmuştu, 11 gün sonra çıkarımı da ayni şekilde uyusturmadan yapildi. Ben cikarimindan deli korkuyordum ama hiç hissetmedim bile, nasil yani bitti mi gerçekten çıkardın mi diye sordum hemşireye.
Katateri cikarmadan önce mesaneyi, sağlamlığı kontrol etmek amacli 100 ml sivi doldurdular o da hissedilmiyor. O sıvıyı doldurup rontgen cektiler. Ben röntgenden dolayı endiselendim, emzirdigim icin sorun olur mu diye, içim rahat etsin diye de 2 farkli kişi aciklama yapti, sorun olmadigini hemen bebegimi emzirebilecegimi belirtiler.
Belki bebişe ayni seyi yaparlarsa diye paylaşmak istedim.
İçini rahatlatir mi bilmiyorum ama umarim rahatlatir 🫶🏻

Şimdiden cok gecmis olsun
Sezeryan doğum esnasında mesanemi kesmişlerdi. Bu sebeple 11 gün katater ile kaldim. Kataterin ilk takımı da uyusturmadan olmuştu, 11 gün sonra çıkarımı da ayni şekilde uyusturmadan yapildi. Ben cikarimindan deli korkuyordum ama hiç hissetmedim bile, nasil yani bitti mi gerçekten çıkardın mi diye sordum hemşireye.
Katateri cikarmadan önce mesaneyi, sağlamlığı kontrol etmek amacli 100 ml sivi doldurdular o da hissedilmiyor. O sıvıyı doldurup rontgen cektiler. Ben röntgenden dolayı endiselendim, emzirdigim icin sorun olur mu diye, içim rahat etsin diye de 2 farkli kişi aciklama yapti, sorun olmadigini hemen bebegimi emzirebilecegimi belirtiler.
Belki bebişe ayni seyi yaparlarsa diye paylaşmak istedim.
İçini rahatlatir mi bilmiyorum ama umarim rahatlatir 🫶🏻
Benzer bir islem olacak bizim de. Erkeklerde birazcik dahs zormus. Doktorlar kolay kolay diyor ama hayirlisiyla bi atlatsak. Caresiz aglayacak diye icim gidiyor. Evde bile yatirinca al al diye nasil ic geciriyor😩 Bir mucize olsa da test sonuclarımiz iyi gelse de kendi kendine gecse, ameliyat olmasa 🥹🥹 tek dileğim bu, Allah bir mucize yapar umarim bizim icin ve kalici saglik verir.
Cok tesekkur ederim ayrica paylastigin icin. Mesane ile alakali durum gecti degil mi, iyisin?

Kızlar şu süt işi ne zormuş ya. Hiç böyle düşünmemiştim. Bebeğim acıktığında iki göğsümde dolu oluyor, ikisinide içip bitiriyor uyumuyor biraz oyalanıyor sonra tekrar meme için aranıp ağlıyor bu seferde sütüm az olduğu için sinirleniyor ağlıyor. Bu işi nasıl çözücem anlamadım. Kilo alımıda iyi, kaka durumuda iyi. Dün denemek için bebişim uzun uykudayken sağım yaptım sabah 90cc çıktı, akşamda aynı uzun uykudayken yaptım 85cc çıktı. Memede yine öyle ağlayınca 60cc sağdığım sütten verdim onu içip öyle uyudu. Bide bir aylık olucaz artık ve hala ara ara göğüs uçlarım çok hassaslaşıyor. Baya dikkat etmesem fena yara olur gibi. Merak ettiğim göğüsler hiç mi bu duruma alışmayacak yani hep krem sürüp gümüş kapak mı takıcam😩
Büyüme atağı olabiliyor bebekler sütü arttırmak için cluster feeding denen bir davranış sergiliyorlar tam anlattığın gibi sürekli memede olmak isteme hali. Gözünü korkutmak gibi olmasın ben nerdeyse 50 güne geldim hala göğüs ucu hassasiyeti ve yaraları devam ediyor gümüş kapak bende kandidaya sebep oldu dikkatli kullanmak lazım bol bol havalandır göğüs ucunu, ben çareyi mochi süt toplayıcıda buldum bir tarafı emzirirken diğerini mochiyle toplayıp hemen biberonla veriyorum en azından bir göğüsüm acımamış oluyor her beslemede değişerek devam ediyorum.

O benim de favorilerimde, duracağına emin olsam direkt onu alacağım ama deneme yanılma için yüksek fiyatlı bi seçenek maalesef 😪 Çöp olursa üzülürüm, yerine başka bir şey alabilmek varken. Yenidoğanken yüzü dışarı dönük de kullanabiliyor muyuz?
Yok yok kullanılmıo hayırr bence 4-5 te anca döndürülüodur ben de bu cocukta deneyimliyorum ama ilk üç ay dışa dönük kullanılmadığına çok eminim

Büyüme atağı olabiliyor bebekler sütü arttırmak için cluster feeding denen bir davranış sergiliyorlar tam anlattığın gibi sürekli memede olmak isteme hali. Gözünü korkutmak gibi olmasın ben nerdeyse 50 güne geldim hala göğüs ucu hassasiyeti ve yaraları devam ediyor gümüş kapak bende kandidaya sebep oldu dikkatli kullanmak lazım bol bol havalandır göğüs ucunu, ben çareyi mochi süt toplayıcıda buldum bir tarafı emzirirken diğerini mochiyle toplayıp hemen biberonla veriyorum en azından bir göğüsüm acımamış oluyor her beslemede değişerek devam ediyorum.
Kandidaya gümüş kapağın neden olduğunu nasıl anladınız? Gümüşün yara iyileştirici özelliği var nasıl sebep oldu ki? Kandida olduğu süt kültüründe mi belli oldu?

Kızlar cokkk sicakk:( emzirirken kan ter içinde kalıyoruz resmen :( dün sağlık ocağına gittim 1 aylık aşı için aşı takvimi değişti 6 li karma 2.ayda yapılacak dedi hemşire boy kilo baktı yolladı bide bol bol emzir dedi hava çok sıcak dedi

Güzel görünüyor aslında ama söylenildiği şekilde gelir mi, dayanıklı mı, pek güven vermedi bana. İnternette kendi web sitesi ve instagram hesabından başka hakkında yazılan hiçbir tavsiye ve yazıya denk gelmedim. Bu şekilde duyulmamış markalardan alışveriş yapmayı güvenli bulmuyorum. Ayrıca dikkatimi çeken bir husus var, yenidoğan bebek taşıma videolarında bebeğin bacakları dışarda görünmüyor, içerde bunun için bir yastık mı var, onun bilgisi verilmemiş. Sadece 0 aydan itibaren kullanılıyor demiş geçmiş. Ya da beldeki cırt cırtlı kısım daraltılarak mı yenidoğan bacak aralığına uygun şekilde küçültülüyor, öyle de olabilir ama o zaman yenidoğanların da bacaklar dışarıdan sarkması gerekirdi, diğer videolarında küçük bebeğin bacakları dışarda değil içerdeydi, tam nasıl yapılıyor nasıl kullanılıyor daha detaylı anlatım olması lazım. Belki mesaj yoluyla bilgilendirme isteyebilirsiniz. Ayrıca, hiçbir yerinden kayış ip filan sarkmıyor demişsiniz ama o tamamen işin makyajı, güzel görünsün diye fotoğraflarda kayışları küçülterek bağlayıp çekmişler. Zaten videolarda kayışların olduğunu görüyoruz. Ki kayışların uzun olması lazım zaten. Yoksa tek başınıza nasıl uzanıp açacaksınız, başkasının size yardım etmesi lazım her seferinde. Bu da çok işlevsiz olurdu. Son olarak, bebeği özellikle yenidoğanken dışa dönük taşımak uygun değil bunu da belirteyim, hem güvenlik açısından hem de fazla uyaran almaması açısından size dönük bağlanması gerekiyor. Büyüdüğü dönemler için dışa dönük özelliğini tercih edebilirsiniz tabi ama ben o şekilde hiç kullanmadığım için deneyim bilgisi veremiyorum.
Ay, çook sağ olun, Allah razı olsun. Çok hak verdim. Öneriniz var mı peki? Neko start ı beğendim ama onun da sertifikası yok zaten sanırım, switch modelinin var o da yenidoğan aparatıyla kullanılıyor pek pratik bulmuyorum

Kızlar bebeği bgne kadar ishal olan var mı, benim kız bgn ishal baya su gibi iki kez kaka yaptı ve çok halsiz çocuğum, sürekli uyuyor emziremiyorum da sütüm az biliyorsunuz ki hiç kalmadı nerdeyse meme de süt çok üzülüyorum yaaaa 😟😥 doktoruna yazdık hala dönüş yapmadı halsiz olmasa korkmuyacam, sindirimle alakalıdır diycem de çok halsiz yavrum 😥 kakası aşırı su gibiydi zaten bezinden taştı heryer kaka oldu mesela. Doktoru bi dönse ona göre hastaneye götürmem gerekir mi diye düşünüyorum

Kızlar bebeği bgne kadar ishal olan var mı, benim kız bgn ishal baya su gibi iki kez kaka yaptı ve çok halsiz çocuğum, sürekli uyuyor emziremiyorum da sütüm az biliyorsunuz ki hiç kalmadı nerdeyse meme de süt çok üzülüyorum yaaaa 😟😥 doktoruna yazdık hala dönüş yapmadı halsiz olmasa korkmuyacam, sindirimle alakalıdır diycem de çok halsiz yavrum 😥 kakası aşırı su gibiydi zaten bezinden taştı heryer kaka oldu mesela. Doktoru bi dönse ona göre hastaneye götürmem gerekir mi diye düşünüyorum
Kaç gündür bizde de var malesef. Birde sıcaktan fazla emmiyor da. Takip ediyorum götürmedim doktora. Çişli bezine bakıyorum. Ne diyecek doktorunuz bizimle de paylaşın

Kandidaya gümüş kapağın neden olduğunu nasıl anladınız? Gümüşün yara iyileştirici özelliği var nasıl sebep oldu ki? Kandida olduğu süt kültüründe mi belli oldu?
Evet gümüş kapak sebep oldu kandida zaten ciltte bulunan bir mantar çeşidi bölge nemli, karanlık ve kapalı kaldığında daha çok ürüyor. Bana hemşire ve doktorlar önermiyoruz dedi. Benim yaralarıma da iyi gelmedi bir de 999 ayar aldım. Kandida olduğu muayenede gözle anlaşılıyor renk değişimi oluyor göğüs ucunda ve dayanılmaz bir ağrı emzirirken resmen ağlıyordum dişlerimi sıkıyordum.

Kaç gündür bizde de var malesef. Birde sıcaktan fazla emmiyor da. Takip ediyorum götürmedim doktora. Çişli bezine bakıyorum. Ne diyecek doktorunuz bizimle de paylaşın
Tabiki. İnşallah basit bı sindirim sorunudur çok halsiz mi sizin bebisde hiç bu kadar uyumazdi gündüzleri, koyduğum yerde uyuyor, sabahtan beri uyuyor, mama vermek için kaldırdım zor kalktı yavrum yaaa şimdi bidaha kaldircam bakalım

Kızlar beneğim 52 ggünlük bugün emzirme danışmsnı ile mememi aldı 12 den beri hiç biberon vermedim . Memeyi ilk tutturmak aşırı zor . Emzirme danışmanı hi şekilde tutturuyor . Turturduktwn sonrası kolay bırakmıyor doyana kadar. Ama her tutturma seansı aşırı zor oluyor ağlıyor danışman kafasından ısrarla bastırıyor vs derken tutuyor . Bu saate kadar hep tuttu. Ama danışman artık gidecek. Ben nasıl yapacam bilmiyorum. Bu kadar kez tutan gi çocuğun artık kolaylıklamtutması gerekmiyor mu😞

Kızlar selam size bilgi vermek için yazıyorum 10 Temmuz’da doğum yardımı başvurusunda bulundum e-Devlet üzerinden bugün baktığımda onaylanmış gözüküyor aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı’nı aradığımda da ağustos ayinin sonunda temmuzun ödemesini alacağımı söylediler. Bilginiz olsun geriye dönük ödeme yapmıyorlarmış.

Kızlar selam size bilgi vermek için yazıyorum 10 Temmuz’da doğum yardımı başvurusunda bulundum e-Devlet üzerinden bugün baktığımda onaylanmış gözüküyor aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı’nı aradığımda da ağustos ayinin sonunda temmuzun ödemesini alacağımı söylediler. Bilginiz olsun geriye dönük ödeme yapmıyorlarmış.
Ben 30 haziranda başvuru yaptım hala onaylanmadı.

Back
X