- 4 Mayıs 2023
- 1.169
- 1.075
- 63
- 34
Burda yazılanlar herkesin kendi bebeği için kendi durumlarına özel canım, bebisleri kıyaslayalım diye değilKızlar benim bebek 1 ayda 750 gram aldı sadece çok mu az sizce burda yazılanları görünce benimki düşük geldi aylık kontrolü 40 ı çıkınca yapılcak sadece bir hafta günde en fazla iki öğün mama verdim ıslak bez sayısı da normal sınırda
Probiyotiği neden kullanıyorsunuz biz bı kere kabız olmuştu sadece o zmn doktorumuz caleidon diye bi probiyotik yazdı ama o dönemde iki kez kullandık sadece bağırsakları tembellemesin diyeÇok geçmiş olsun canım.
Halsizlik keyifsizlik uyku hali vs kötü bir durum yoktu bizde.sadece sürekli sürekli kaka yapıyordu.Keyfi yerindeydi maşallah.
O yüzden prebiyotik ten diye düşündü doktorumuz
İçinde zeytinyağı olmayan bir prebiyotikle devam edeceğiz netlesince.
Oncelikle gecmis bitmis olsun hayirlisiylaSorduğun için çok teşekkür ederim hazelcim. Ağladı çok kolay geçmedi ama oldu bitti şükür. Sonuç aslında beklediğimiz gibi pek iyi değil, idrar reflüsü var böbreğe geri kaçıyor. Şiddeti de yüksek. Hatta böbrekte iki segment varmış. Değişik durumlar. Ancak çocuk ürologu ile konuştuk, biraz izlemekten yana. Geçebilir dedi, umut oldu. İnşallah bir mucize olur da sorunsuz sağlığına kavuşur
Canim ben edevletten girip dogum yazdim ordan bulup basvurdum. Sonra ordan cocuk ekle dedim sadece tc sini girip oyle cikti. Evet her anne olmus tc vatandasinaForumda gorunce ben de basvurayim dedim, ama cocuk sec diyince cikmiyorherkese veriliyor mu bu yardim, bilginiz var mi?
Ultrason yapıldı mı apse var mı diyeJinekolog yani kadın doğumcuya. Olabilir aslında. Genel cerrahiye gitmiştim ben ama olaya çok teknik bakıyorlar. Apse yokmuş tamam.
Halk bankasına yatan doğum parası babalık hakkı süt parası denilen 1280 olan SGK'dan başvuru yapıp pttden aldı eşim onu erkeklere veriyorlar
Ben başvuru yapmıştım onaylandı görünüyordu şimdi aradım 144dü halkbankasından alabilirsin yatmış dediler
Benimkide düzenli almaya devam eder inşallah dediğin gibi her bebek farklı genetik rol bile etkilidir belkideBurda yazılanlar herkesin kendi bebeği için kendi durumlarına özel canım, bebisleri kıyaslayalım diye değilmesela benim bebiş bir ayda 2 kilo aldı ama çok küçük doğduğu ve çok zayıfladığı için doktorumuz bu şekilde uygun gördü ve hızlı kilo alması için meme mama sık aralıklarla devam ettik. Şu an normali anca yakaladı miniğim, merak etme senin bebisde kendi durumuna göre iyi kilo almıştır ve ayrıca bir ayda 600-1000 kilo normalmiş. Ben hatta doktora dedim hocam bizim ki çok aldı ama sıkıntı olmasın yok anca toparladı çocuk merak etme kötü değil dedi.
Bende bilmiyordum ablam söylediAy bi de babalık hakkı çıktıkız ben hiçbi şey bilmiyorum ya, babalara ne ödeniyor? Ona da mı başvuru yapmak gerekiyor?
Şimdi tam anlamadım emzirme ödeneği dedikleri süt parası için de başvuru mu yapmak gerekiyor?
Gaz için gittiğimizde içinde uçucu yaglar olan bir bitkisel ilaçla birlikte prebiyotige de başlatmıştı.Probiyotiği neden kullanıyorsunuz biz bı kere kabız olmuştu sadece o zmn doktorumuz caleidon diye bi probiyotik yazdı ama o dönemde iki kez kullandık sadece bağırsakları tembellemesin diye
Teşekkür ederiz bu açıdan bakmamıştım dediğin gibidir muhtemelen eşim sgkya emzirme ödeneği diye gitti orda babalık hakkı demişler bende ödenek adı öyle sandım meğer bildiğimiz doğruymuşBabalık hakki degil ki o para emzirme ödeneğierkeklere veriyorlar diye de genelleyemeyiz. Sanırım etrafindaki tüm kadinlar sigortaya tabii değil dolayısıyla emzirme ödeneği de eşlerinin yani babalarin adina yatti. Bu da saniyorum ki o ödeneğin babalik hakki olarak tanınmasına neden oldu.
Eger anne sigortalı ise gün şartını karsiliyorsa anne hesabina yatar, ancak anne çalışmıyorsa sigorta gün şartını karsilamiyorsa babanin hesabina yatar.
2 yildir meslekten uzak olduğum için mevzuati takip etmiyorum en son 120 gün idi
'Bize neden babalik hakki yatmadi' gibi bir sorgulamaya sebep olmamasi adina belirtmek istedim.
Durum birebir ayni, umarim bizim de sorunsuz geecee ve baba olsugu gunleri goruruzOncelikle gecmis bitmis olsun hayirlisiylaSonucta eminim anne olarak en zor sana tabiki , dr da takip edicez demis bak cok sevindim allah yardim eder mucize de olur bol bol dua et arkadasim. Allahim evlatlarimizla sinamasin bizleri benim esim de 3 yasinda ameliyat olmus bobrege geri kactigi ve idrar da bobreegi curuttugu icin ama gayet saglikli cocukluguda prof sporcuydu zaten, tek bobrek iki kati buyuklugune cikmis vucut oyle bir sistemki koruyor kendini masallah cokta sagliklidir yani en kotu ihtimal ameliyat olursa die ufak bilgi vermek istedim tam benzermidir durum bilemem ama
Kızlar bebeğim 33 günlük hala geceyle gündüzü ayırt edemedi. Gündüzleri evde bakıcı ilgileniyor onun şansına hep uyuyor ,geceleri bende uyumuyor. Bebeği böyle olan oldumu ?
Günlük 25-30 gram alması lazımmış minumum diye biliyorum sağlık ocağındaki ebe de böyle söyledi internetten de gördüm. Sizinki bunu karşılıyor. Her bebeğin gelişimi farklı. Kıyas yapmayın hiç benceKızlar benim bebek 1 ayda 750 gram aldı sadece çok mu az sizce burda yazılanları görünce benimki düşük geldi aylık kontrolü 40 ı çıkınca yapılcak sadece bir hafta günde en fazla iki öğün mama verdim ıslak bez sayısı da normal sınırda
Belki de bilmiyorum. Çok da geç gelmiyor aslında ama anlayamadım. Yapacak bi şey yok patron onlarSinirleniyor olabilir mi geç geliyor diye benimki de emerken bazen sürekli değil çığlık çığlığa ağlıyor kalkıp ayakta emziriyorum dolaşarak kafası dağılıyor oturuyorum normal emmeye devam ediyor ama kalkıp dolaşmasam asla susturamam
Mochi manuel le topluyorum fazla sutuuKızlar bir memeyi emzirirken diğer memeden şarıl şarıl alıp her yeri ıslatan meme için ne yapıyorsujuz?
Ultrasona ağustos sonuna randevu verildi. Doktor apse olsa dokundurmazdın bile dedi.Ultrason yapıldı mı apse var mı diye
Bizim doktorumuzun bize aktardığı günlük beklenen kilo artışınin minimum 20 gram olması gerektiği. Günlük bu minimum değerin altinda değilseniz problem yok gibi.Kızlar benim bebek 1 ayda 750 gram aldı sadece çok mu az sizce burda yazılanları görünce benimki düşük geldi aylık kontrolü 40 ı çıkınca yapılcak sadece bir hafta günde en fazla iki öğün mama verdim ıslak bez sayısı da normal sınırda
Ped kullaniyorum ya da mochi de kullanabilirsihKızlar bir memeyi emzirirken diğer memeden şarıl şarıl alıp her yeri ıslatan meme için ne yapıyorsujuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?