- 29 Haziran 2022
- 3.708
- 2.096
- 83
- 32
Kızlar bundurımla alakalı bilgisi olan lütfen yardım etsinKızlar 2 göğsümde çok şiş ve çok sert ağrıyor . Neredeyse sağarkenki zamanıma göre 2 beden büyüdüler . Hala bir çözüm bulamadım. Sağılmamalı diyenler ağırlıkta . Ama böyle nasıl olacak ? Ağrıdan uzanamıyorum iki göğüste aynı. Bebek emiyor ama bebek göğsü boşaltamoyor çok fazla süt var . Bebek göğsün 5te 1ini boşaltıyoe. . Diğer beslenme saatine kadar o göğüs ikiye katlanıyor twkrar aynı döngü plunca gittikçe fena hale geliyor . Ben 50 gün boyunca 2 saatte bir sağdım ve dolayısıyla sütüm çok çok artmıştı yani sağarkende bebeğe çok fazla geliyordu çoğunu buzlupa atıyordum . Şimdi sadece bebeğin emmesi ile göğüslerimin küçülmesi boşalması imkansız. Ama sağarsan daha da artar diyenlerde var . Napcağımı bilemedim patlamak üzereyim. Sağdığımda da 1 saat sonra aynı haldeyim
Gogse soguk lahana ya da nane koymak iyi gelebilirKızlar 2 göğsümde çok şiş ve çok sert ağrıyor . Neredeyse sağarkenki zamanıma göre 2 beden büyüdüler . Hala bir çözüm bulamadım. Sağılmamalı diyenler ağırlıkta . Ama böyle nasıl olacak ? Ağrıdan uzanamıyorum iki göğüste aynı. Bebek emiyor ama bebek göğsü boşaltamoyor çok fazla süt var . Bebek göğsün 5te 1ini boşaltıyoe. . Diğer beslenme saatine kadar o göğüs ikiye katlanıyor twkrar aynı döngü plunca gittikçe fena hale geliyor . Ben 50 gün boyunca 2 saatte bir sağdım ve dolayısıyla sütüm çok çok artmıştı yani sağarkende bebeğe çok fazla geliyordu çoğunu buzlupa atıyordum . Şimdi sadece bebeğin emmesi ile göğüslerimin küçülmesi boşalması imkansız. Ama sağarsan daha da artar diyenlerde var . Napcağımı bilemedim patlamak üzereyim. Sağdığımda da 1 saat sonra aynı haldeyim
Normal canım alt sınırı 600 benimki 550 almıştı doğum kilosundan çok şükür toparladık düzenli emzirmeye devam et yeterKızlar benim bebek 1 ayda 750 gram aldı sadece çok mu az sizce burda yazılanları görünce benimki düşük geldi aylık kontrolü 40 ı çıkınca yapılcak sadece bir hafta günde en fazla iki öğün mama verdim ıslak bez sayısı da normal sınırda
Mochi kullanıyorum benKızlar bir memeyi emzirirken diğer memeden şarıl şarıl alıp her yeri ıslatan meme için ne yapıyorsujuz?
Lahana sütü azaltabiliyor diye duydum canım dikkatli ol onun yerine normal soğuk kompress yapsan daha faydalı olurUltrasona ağustos sonuna randevu verildi. Doktor apse olsa dokundurmazdın bile dedi.
Şu an tıkalı olan kısım bir öncekinden başka. Her seferinde farklı bir alan kızarıp hassaslaşıyor. Dünden beri ters emziriyorum lahana koyuyorum geçmedi ama ateşim tekrar çıkmadı en azından bu da bir şeydir
Rahatlatacak şekilde sağın bence ama tamamen bitirecek boşaltacak şekilde sağmayın, az az sağın. Duşta ılık su altında masaj yapıp rahatlamayı deneyebilirsiniz, o sırada yavaş yavaş kendisi sağılmış da olur.Kızlar 2 göğsümde çok şiş ve çok sert ağrıyor . Neredeyse sağarkenki zamanıma göre 2 beden büyüdüler . Hala bir çözüm bulamadım. Sağılmamalı diyenler ağırlıkta . Ama böyle nasıl olacak ? Ağrıdan uzanamıyorum iki göğüste aynı. Bebek emiyor ama bebek göğsü boşaltamoyor çok fazla süt var . Bebek göğsün 5te 1ini boşaltıyoe. . Diğer beslenme saatine kadar o göğüs ikiye katlanıyor twkrar aynı döngü plunca gittikçe fena hale geliyor . Ben 50 gün boyunca 2 saatte bir sağdım ve dolayısıyla sütüm çok çok artmıştı yani sağarkende bebeğe çok fazla geliyordu çoğunu buzlupa atıyordum . Şimdi sadece bebeğin emmesi ile göğüslerimin küçülmesi boşalması imkansız. Ama sağarsan daha da artar diyenlerde var . Napcağımı bilemedim patlamak üzereyim. Sağdığımda da 1 saat sonra aynı haldeyim
Şimdi dediğiniz gibi elimle biraz akıttım biraz rahatlattım ama sanki şuan yine salgılamaya başladı hemen tekrar şişip ağrıyor Z. Bir şey anlamadım sanırım hiperlaktasyon dedikleri şey başıma geldiGogse soguk lahana ya da nane koymak iyi gelebilirfazlasini elle bosalt derim
Evet elimle biraz sağdım rahatladı. Ama anında tekrar doluyorRahatlatacak şekilde sağın bence ama tamamen bitirecek boşaltacak şekilde sağmayın, az az sağın. Duşta ılık su altında masaj yapıp rahatlamayı deneyebilirsiniz, o sırada yavaş yavaş kendisi sağılmış da olur.
Doktorunuza acil arayıp sorun bence, o demişti size 2 saatte bir sağ yoksa sütün biter diye, şimdi nasıl bir tavsiye verecek ona göre hareket edersiniz, belki mastit olmasını engelleyecek bir ilaç vs vardır. Bebeği sütten kesme aşamasındayken ben taze nane yemiştim bol bol, sütü azaltıyor gerçekten. Bence biraz nane çayı filan içmeyi deneyebilirsiniz. Sütü artırıcı etkisi olan dereotundan, kuru meyvelerden, maden suyundan mutlaka uzak durun bu sıralar. Aklıma bunlar geliyor.Evet elimle biraz sağdım rahatladı. Ama anında tekrar doluyorsanırım beynin kafası karıştı 5 iz bebek var falan sanıyor durmadan kat kat salgılıyor
Bu jadar süte bende iştahta yok enteresan şekilde epey kilo verdim hiçbir şey yememekten. Ona rağmen bu kadwr süt salgılıyorsa bir de yeseymişim ne olacakmışDoktorunuza acil arayıp sorun bence, o demişti size 2 saatte bir sağ yoksa sütün biter diye, şimdi nasıl bir tavsiye verecek ona göre hareket edersiniz, belki mastit olmasını engelleyecek bir ilaç vs vardır. Bebeği sütten kesme aşamasındayken ben taze nane yemiştim bol bol, sütü azaltıyor gerçekten. Bence biraz nane çayı filan içmeyi deneyebilirsiniz. Sütü artırıcı etkisi olan dereotundan, kuru meyvelerden, maden suyundan mutlaka uzak durun bu sıralar. Aklıma bunlar geliyor.
Canım tamanen değil rahatlatacak şekilde sağmaya çalış , sağım aralarını yavaş yavaş 2 saatten 3e doğru çıkarmaya çalış ve nane yiyebilirsin arkadaşın dediği gibi soğuk lahana uygulamak da sütü azaltıyor. Doktora danış bakalım süt azaltıcı ilaç var mı?Evet elimle biraz sağdım rahatladı. Ama anında tekrar doluyorsanırım beynin kafası karıştı 5 iz bebek var falan sanıyor durmadan kat kat salgılıyor
Evet az az elle sağöaya çalışıyorum ama o kadar hızlı dolup sertleşiyor ki inanılmaz. Şoktayım. Aklıma gelmeyen her şey başıma geldi resmenCanım tamanen değil rahatlatacak şekilde sağmaya çalış , sağım aralarını yavaş yavaş 2 saatten 3e doğru çıkarmaya çalış ve nane yiyebilirsin arkadaşın dediği gibi soğuk lahana uygulamak da sütü azaltıyor. Doktora danış bakalım süt azaltıcı ilaç var mı?
Bende 144 aradım evet onaylanmış ama aile sosyal politikalar Bakanlığından mesaj gelecek sonrasında parayı alabilirsiniz dediler. Size de mesaj geldi mi?Halk bankasına yatan doğum parası babalık hakkı süt parası denilen 1280 olan SGK'dan başvuru yapıp pttden aldı eşim onu erkeklere veriyorlar
Ben başvuru yapmıştım onaylandı görünüyordu şimdi aradım 144dü halkbankasından alabilirsin yatmış dediler
Bende sizin gibi düşünüyorum. Şaşırdım daSiz hiç bişey olmamış gibi yazıyorsunuz ya buraya benim çok garibime gidiyor bari bir özür bir kusura bakmayın falan deseydinizben burda hamile hemcinslerine cahil diyen birine cevap vermek içimden gelmiyor açıkçası başkaları unutmuş olabilir ama ben bunu da yazmadan geçemedim. Güle güle büyütün evladınızı
Ya sen bensin ya. Sana kocaman sarılıyorum. Zor ama ben mochıyı tutuyorum o akan göğsüme biraz çekiyor iyi oluyor. Ya da kalın peçeteyi göğüs altıma sıkıştırıyorum.Kızlar bir memeyi emzirirken diğer memeden şarıl şarıl alıp her yeri ıslatan meme için ne yapıyorsujuz?
Herkes pompa koy diyordu ama ben üşenmiştim ziyan oluyorduKızlar bir memeyi emzirirken diğer memeden şarıl şarıl alıp her yeri ıslatan meme için ne yapıyorsujuz?
Bişey diyim mi evet zor haklısın ama senin sinir stres kesinlikle ona geçiyor beneğin bu yüzden huysuzKızlar çok bunaldım ya delircem ya kaçıp gitcem, bu lohusa depresyonu geçmedi benim 50 günlük olduk bgn. Benim kız ne gece uyuyor ne gündüz uyutuyorum zor zahmet iki dk sinra gözlerini açıyor, sütüm çok az zaten sagmaya çalışıyorum sağamıyorum uyanıyo, kahvaltı yapamıyorum uykusuzluktan sinir kat sayım arttı iyice, dışarı çıkamıyorum eve kapattim kendimi pijamalarla evde perişan durumum evin halı perişan bi tane kırlenti yerine kaldıramıyorum bu kızla ilgilenmekten. Annemle tlfnda konuşurken bağırdım suratına tlfnu kapattım, sabah bir saat uyuyabilmek için eşime yalvardım resmen 30 tane soru sordu ona bağırdım iyice kafayı yedim ben. Annem de bebek o olacak o kadar biz sizi nasıl büyüttük bilmem ne deyip duruyor yaaa bebek te ben robot muyum yoruldum bunaldım diyemeyecek miyim dedim yaaa ne yapacağımı hiç bilmiyorum çok zorlanıyorum
Aa bilmiyordum. Tamamdır teşekkürlerLahana sütü azaltabiliyor diye duydum canım dikkatli ol onun yerine normal soğuk kompress yapsan daha faydalı olur
Gurbetteyim yok kimsem, sakin kalmaya çalıştım ama yok uykusuzluk mahveetti beni niye uyumaz yaaaa bi bebek uykusu var gözlerini açamıyor ama uyumuyor zor zahmet uyutuyorum bak 5 dk değil 2 dk sonra açıyor gözleri birqz ilgilenmiyim.aglamaya başlıyor, bu yorgunlukla bu bunalmaya nasıl sakın kalabilirim? Ev deliler evi gibi her yer her yerde ben evimin temizliğine düzenine önem veren bir insandım evi böyle görmek bile beni üzüyorBişey diyim mi evet zor haklısın ama senin sinir stres kesinlikle ona geçiyor beneğin bu yüzden huysuz
Sütüne zaten geçmiş bu mental ile sütün olmaz
Gurbette misin destek olacak kimse yok mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?