- 29 Haziran 2022
- 3.708
- 2.096
- 83
- 32
Zaten hiperlaktasyon olmuşum halim dumanHerkes pompa koy diyordu ama ben üşenmiştim ziyan oluyordukoyduğum göğüs pedi sırılsıklam oluyordu
Ya pompanızı koyun ya da öylece akıp gidecek
Seni o kadar iyi anlıyorum ki . Kafamı alıp gidesim var. Bir şeyi düzeltiyorum başka bir şey çımıyor. Göğüslerimin ağrısındwn bebeği kucağıma alamıyorum. Öylece ağlıyor. Kafayı yemek üzereyim bende. Bi problem bitiyor öteki başloyor. Baksana sen sütüm az diye üzülüyorsun ben sütüm çok diye ağrı çekip çıkmaza girmişim. Sabah dedim ki keşke ne sütüm olsaydı ne bu eziyeti çekseydim canımdan bezdim süt derdinden artıkGurbetteyim yok kimsem, sakin kalmaya çalıştım ama yok uykusuzluk mahveetti beni niye uyumaz yaaaa bi bebek uykusu var gözlerini açamıyor ama uyumuyor zor zahmet uyutuyorum bak 5 dk değil 2 dk sonra açıyor gözleri birqz ilgilenmiyim.aglamaya başlıyor, bu yorgunlukla bu bunalmaya nasıl sakın kalabilirim? Ev deliler evi gibi her yer her yerde ben evimin temizliğine düzenine önem veren bir insandım evi böyle görmek bile beni üzüyor
Evi boşver maalesef annelik böyle. Bebeğin artık keşfetmeye başlıyor ilk doğduğu zamandaki gibi sürekli ye iç yat modundan çıktı. Bakınmak istiyordurGurbetteyim yok kimsem, sakin kalmaya çalıştım ama yok uykusuzluk mahveetti beni niye uyumaz yaaaa bi bebek uykusu var gözlerini açamıyor ama uyumuyor zor zahmet uyutuyorum bak 5 dk değil 2 dk sonra açıyor gözleri birqz ilgilenmiyim.aglamaya başlıyor, bu yorgunlukla bu bunalmaya nasıl sakın kalabilirim? Ev deliler evi gibi her yer her yerde ben evimin temizliğine düzenine önem veren bir insandım evi böyle görmek bile beni üzüyor
Deme öyle canım evet o Ağrının çok azını yaşadım ilk hafta çok fena seninkini tahmin bile edemem ama çaresini bulursun inşallah, sütün az olsa ya da hiç olmasa o da çok ayrı bi psikoloji mama var yani niye bu kadar etkiliyor insanı anlamadım kimin sütü azsa bu durum com etkiliyor psikolojik olarak o kişiyi konuştuğum, az ince kızı uyuttum yatağa koydum arkamı döndüm uyandı cidden kaçıp gitmek istiyorum çoğu zaman tabi ki bırakıp gidemem ama o psikolojiye girmek çok üzüyor beniSeni o kadar iyi anlıyorum ki . Kafamı alıp gidesim var. Bir şeyi düzeltiyorum başka bir şey çımıyor. Göğüslerimin ağrısındwn bebeği kucağıma alamıyorum. Öylece ağlıyor. Kafayı yemek üzereyim bende. Bi problem bitiyor öteki başloyor. Baksana sen sütüm az diye üzülüyorsun ben sütüm çok diye ağrı çekip çıkmaza girmişim. Sabah dedim ki keşke ne sütüm olsaydı ne bu eziyeti çekseydim canımdan bezdim süt derdinden artık
Canım inanki ağrıdan mahvoldum . Bir çözğm de bulamadım. Sağarsan daha da artar dedikler için sağmamaya çalışıyorum el ile birazını boşaltıyorum . Ama ağrıdan mahvoldum bebeği kucağıma bile alamıyorum. Ne yapacsğımu şaşırdım artık.Deme öyle canım evet o Ağrının çok azını yaşadım ilk hafta çok fena seninkini tahmin bile edemem ama çaresini bulursun inşallah, sütün az olsa ya da hiç olmasa o da çok ayrı bi psikoloji mama var yani niye bu kadar etkiliyor insanı anlamadım kimin sütü azsa bu durum com etkiliyor psikolojik olarak o kişiyi konuştuğum, az ince kızı uyuttum yatağa koydum arkamı döndüm uyandı cidden kaçıp gitmek istiyorum çoğu zaman tabi ki bırakıp gidemem ama o psikolojiye girmek çok üzüyor beni
Uyumuyor bu kız resmen hiç uyumuyor gece kıpır kıpır sürekli kendini uyandırıyor sarsam bunaliyor kendini açmak için sıkıyo kendini kıpkırmızı oluyor, gizler hep baygın çünkü uykusu var , gündüz anakuçağına koyuyorum biraz oyalıyor onu uykusu geliyor başlıyor mızıldanmaya çünkü uykusuz yorgun hadi uyutuyum diyorum uyuyor iki dk sonra uyanıyo eee hep uykusu olduğu için hep huzursuz, öyle etrafı keşfedecek göz yok kapanıyor ama zorla açıyo yorgunluktan açamıyor bile çoğu zman ama uyumuyo, kucağımda omzumda uyuduğu 5 10 dk lık uykularla durmaya çalışıyor işte . NeyseEvi boşver maalesef annelik böyle. Bebeğin artık keşfetmeye başlıyor ilk doğduğu zamandaki gibi sürekli ye iç yat modundan çıktı. Bakınmak istiyordur
Eğer gazı da yoksa ona bakınabileceği ortam hazırla. Işıklara seslere tepki verir artık. Yattığı yerden baksın duysun. Evi toplamak istiyorsan yatır ana kucağına seni izlesin
Bulaşık yıkamak istiyorsan mutfağa götür orda seni izlesin.
Bir de atak dönemleri oluyor uyku gerilemesi falan. Öyle bir dönemde de olabilir. Evi boşver sizden önemli değil ya
Amin hepimizin yardımcısı olsun cidden tahmin ettigimden daha zormuş bebek büyütmekteki herşey, ki çoğumuz yalnız büyütüyor bebisleri daha da zorlanıyoruz , annemin yanına gitsem desem sıcaktan mahvoluruz antalyadalar kız kardeşim Kıbrıs'ta yaşıyor onun yanına da sıcaktan korkuma gidemiyorum, kızı çok etkiler sıcak diye kaldım böyle evde pijamalarimlaCanım inanki ağrıdan mahvoldum . Bir çözğm de bulamadım. Sağarsan daha da artar dedikler için sağmamaya çalışıyorum el ile birazını boşaltıyorum . Ama ağrıdan mahvoldum bebeği kucağıma bile alamıyorum. Ne yapacsğımu şaşırdım artık.
Allah seninde yardımcın olsun bir an önce ferah a ulaşırsın inşallah
Uyuturken ve uyuduğu sırada sürekli beyaz gürültü açmayı deneseniz? Belki daha uzun uyumasına yardımcı olabilir.Uyumuyor bu kız resmen hiç uyumuyor gece kıpır kıpır sürekli kendini uyandırıyor sarsam bunaliyor kendini açmak için sıkıyo kendini kıpkırmızı oluyor, gizler hep baygın çünkü uykusu var , gündüz anakuçağına koyuyorum biraz oyalıyor onu uykusu geliyor başlıyor mızıldanmaya çünkü uykusuz yorgun hadi uyutuyum diyorum uyuyor iki dk sonra uyanıyo eee hep uykusu olduğu için hep huzursuz, öyle etrafı keşfedecek göz yok kapanıyor ama zorla açıyo yorgunluktan açamıyor bile çoğu zman ama uyumuyo, kucağımda omzumda uyuduğu 5 10 dk lık uykularla durmaya çalışıyor işte . Neyse
37 yaşındayım, bu ikinci bebeğim. İlki 9 yaşında ve bana hiç yükü yok aksine yardım ediyor. Kayınvalidem üst katımda çoğu kez yemek olmadığında yukarda yiyoruz. 48 günlük olduk ama inan bende hala çıkamadım lohusalıktan. Pijamalarla tüm gün evdeyim. Emzirmek ve getirdiği zorluklar artı bebeğin zor uyuması beni çok yordu. Ki benimki geceleri uyuyor Allahtan. Keşke destek olacak birileri olsa yanında. Maddi durumun nasıl bir kaç aylığına bakıcı bulsan. Benim eşim razı olsa ben yardımcı almak isterdim evi toplasın temizlesin yemek yapsın diye. Bir kaç aylığına. Ama borcumuz var ben ücretsiz izin alacağım falan eşim de biraz cimridir benim gözüm bile görmüyor ama onu ikna edemeyeceğimş biliyorum. Gündüz uyuduğunda koştur koştur kahvaltı yapıyorum ya da bşr şeyler yiyorum birde en acil çamaşır olduğu için onları yıkıyorum diğer bütün işler kalıyor. Ev benimde aşırı dağınık misafir kabul etmeyelim diyorum eşime. Ben daha yemek yapamıyorum mutfağa girip, ya da duş alamıyorım. Seni o kadar iyi anlıyorım ki. Birde ben hemen normale dönenleri gezmelere giden misafir ağırlayanları görünce kendimi çok eksik hissediyorum. Ama sonra diyorum ki bu geçici bşr süreç. Her bebek farklı. Ev dağınık olsun napıyım. Sağlığımız yerinde olsun da. Bir kaç aya tüm bu sorunların düzeleceği umuduyla yaşıyorum. Çünkü geçecek biliyorum. Senin en büyük önceliğin uyumak olmalı. Diğer herşeyi boşver. Ama nasıl çözersin bilmiyorum canım.Kızlar çok bunaldım ya delircem ya kaçıp gitcem, bu lohusa depresyonu geçmedi benim 50 günlük olduk bgn. Benim kız ne gece uyuyor ne gündüz uyutuyorum zor zahmet iki dk sinra gözlerini açıyor, sütüm çok az zaten sagmaya çalışıyorum sağamıyorum uyanıyo, kahvaltı yapamıyorum uykusuzluktan sinir kat sayım arttı iyice, dışarı çıkamıyorum eve kapattim kendimi pijamalarla evde perişan durumum evin halı perişan bi tane kırlenti yerine kaldıramıyorum bu kızla ilgilenmekten. Annemle tlfnda konuşurken bağırdım suratına tlfnu kapattım, sabah bir saat uyuyabilmek için eşime yalvardım resmen 30 tane soru sordu ona bağırdım iyice kafayı yedim ben. Annem de bebek o olacak o kadar biz sizi nasıl büyüttük bilmem ne deyip duruyor yaaa bebek te ben robot muyum yoruldum bunaldım diyemeyecek miyim dedim yaaa ne yapacağımı hiç bilmiyorum çok zorlanıyorum
Birde doyduğuna emin misiniz? Hani sütüm az dediniz ya onun için soruyorum. O yüzden uyuyamıyor olabilir mi?Kızlar çok bunaldım ya delircem ya kaçıp gitcem, bu lohusa depresyonu geçmedi benim 50 günlük olduk bgn. Benim kız ne gece uyuyor ne gündüz uyutuyorum zor zahmet iki dk sinra gözlerini açıyor, sütüm çok az zaten sagmaya çalışıyorum sağamıyorum uyanıyo, kahvaltı yapamıyorum uykusuzluktan sinir kat sayım arttı iyice, dışarı çıkamıyorum eve kapattim kendimi pijamalarla evde perişan durumum evin halı perişan bi tane kırlenti yerine kaldıramıyorum bu kızla ilgilenmekten. Annemle tlfnda konuşurken bağırdım suratına tlfnu kapattım, sabah bir saat uyuyabilmek için eşime yalvardım resmen 30 tane soru sordu ona bağırdım iyice kafayı yedim ben. Annem de bebek o olacak o kadar biz sizi nasıl büyüttük bilmem ne deyip duruyor yaaa bebek te ben robot muyum yoruldum bunaldım diyemeyecek miyim dedim yaaa ne yapacağımı hiç bilmiyorum çok zorlanıyorum
Ah canım. Çok iyi anlıyorum seni. Eşim geçen gün yardımcı mı baksak dedi, ki her şeyi yapabilen biri o. İkimiz de çok yorgunuz çünkü.Gurbetteyim yok kimsem, sakin kalmaya çalıştım ama yok uykusuzluk mahveetti beni niye uyumaz yaaaa bi bebek uykusu var gözlerini açamıyor ama uyumuyor zor zahmet uyutuyorum bak 5 dk değil 2 dk sonra açıyor gözleri birqz ilgilenmiyim.aglamaya başlıyor, bu yorgunlukla bu bunalmaya nasıl sakın kalabilirim? Ev deliler evi gibi her yer her yerde ben evimin temizliğine düzenine önem veren bir insandım evi böyle görmek bile beni üzüyor
Benim damla damla sütüm geldiği için izlemedim ama Osman Gönülal hocanın bu senin durumunla ilgili videosu var, onu izle istersen. Onun yöntemleri, bilgileri çok iyiCanım inanki ağrıdan mahvoldum . Bir çözğm de bulamadım. Sağarsan daha da artar dedikler için sağmamaya çalışıyorum el ile birazını boşaltıyorum . Ama ağrıdan mahvoldum bebeği kucağıma bile alamıyorum. Ne yapacsğımu şaşırdım artık.
Canım kelin ilacı olsa başına sürer hesabı olacak son 40 günde 3 kez mastit oldum. Ama bildiklerimi paylaşmak isterim. Emzşrme danışmanları sağım yapma artar dedikleri için sağmadım, ilkinde ondan mastit oldum. Sonradan başka bir danışman ile görüştüm mastit olmayacak kadar sağım yap dedi. Tam boşaltma ama rahatlat. Mochi yi almanı kesinlikle öneririm. Bu amaca hizmet ediyor. Bebek zaten iki memeyi aynı anda bitiremiyor. Dolayısıyka birini emzirirken diğerine tak saniyeler içinde boşaltıyor. Tamamen boşaltmıyor ama rahatlatıyor. Sağımla uğraşmamış oluyorsun yıkaması da çok kolay. Ben çok rahat ettim.Evet az az elle sağöaya çalışıyorum ama o kadar hızlı dolup sertleşiyor ki inanılmaz. Şoktayım. Aklıma gelmeyen her şey başıma geldi resmen
Mochi dediğiniz şu manuel alet di mi ? Peki o da sağıma girmiyor mu ? Yani onunla süt akınca daha fazla süt salgılamaz mı?Canım kelin ilacı olsa başına sürer hesabı olacak son 40 günde 3 kez mastit oldum. Ama bildiklerimi paylaşmak isterim. Emzşrme danışmanları sağım yapma artar dedikleri için sağmadım, ilkinde ondan mastit oldum. Sonradan başka bir danışman ile görüştüm mastit olmayacak kadar sağım yap dedi. Tam boşaltma ama rahatlat. Mochi yi almanı kesinlikle öneririm. Bu amaca hizmet ediyor. Bebek zaten iki memeyi aynı anda bitiremiyor. Dolayısıyka birini emzirirken diğerine tak saniyeler içinde boşaltıyor. Tamamen boşaltmıyor ama rahatlatıyor. Sağımla uğraşmamış oluyorsun yıkaması da çok kolay. Ben çok rahat ettim.
Birde şu dediğimi kesinlikle uygula. Arada ters emzir. Çok etkili. Bütün kanalların açılmasını sağlıyor. Emzirmeden sonra soğuk uygulama yapabilirsin rahatlatır.
Peki süt fazlalığınız düzeldi mi?Canım kelin ilacı olsa başına sürer hesabı olacak son 40 günde 3 kez mastit oldum. Ama bildiklerimi paylaşmak isterim. Emzşrme danışmanları sağım yapma artar dedikleri için sağmadım, ilkinde ondan mastit oldum. Sonradan başka bir danışman ile görüştüm mastit olmayacak kadar sağım yap dedi. Tam boşaltma ama rahatlat. Mochi yi almanı kesinlikle öneririm. Bu amaca hizmet ediyor. Bebek zaten iki memeyi aynı anda bitiremiyor. Dolayısıyka birini emzirirken diğerine tak saniyeler içinde boşaltıyor. Tamamen boşaltmıyor ama rahatlatıyor. Sağımla uğraşmamış oluyorsun yıkaması da çok kolay. Ben çok rahat ettim.
Birde şu dediğimi kesinlikle uygula. Arada ters emzir. Çok etkili. Bütün kanalların açılmasını sağlıyor. Emzirmeden sonra soğuk uygulama yapabilirsin rahatlatır.
Mamayla doyuyor canım iki kikol aldı bir ayda çok zayıf doğdu benim kız doktoru baya hızlı kilo aldırmak için uğraştırdı bizi meme veriyorum önce sonra hem mama ilk etapta çok şık besledik şimdi 3 saatte bir bazen zor zahmet uyutunca 3 saati geçmiş olsa bile dokunmuyorum uyusun diye valla en son buraya yazdiktan sonra sardım onu iyice klima hep açık zaten evde dedim uyuyabildigi kadar uyusun o da bende bir buçuk saat uyumusuz o bile nasıl iyi geldi kundaktan sıkılıp kendini açacam diye kıpkırmızı oluyor bu bir buçuk saat içinde kaç kere ağlamaya calisti mizirdandi açmaya çalıştı kendini ama ben uyumaya devam ettim oda uyudu mecburenBirde doyduğuna emin misiniz? Hani sütüm az dediniz ya onun için soruyorum. O yüzden uyuyamıyor olabilir mi?
Benim de ilk günler çok ve fışkırarak geliyordu hemşireler bana emzirmeden önce sağmamı söyledi tazyikli gelen fazlasını alıyordum göğüslerim rahatlıyordu bebekte daha rahat emiyordu 4 dk falan sağıyordum toplam şimdi azaldı 2 dk sağmam yetiyor eskisi gibi çok gelmiyor bilmiyorum öncesinde sağmak mı etkili oldu ama dene istersen umarım geçerCanım inanki ağrıdan mahvoldum . Bir çözğm de bulamadım. Sağarsan daha da artar dedikler için sağmamaya çalışıyorum el ile birazını boşaltıyorum . Ama ağrıdan mahvoldum bebeği kucağıma bile alamıyorum. Ne yapacsğımu şaşırdım artık.
arkadaşın dediği sanırım bu. Ben de kullanıyorum, öteki taraftan gelen sütleri topluyor kendi kendine ekstra sağım yapmıyor, sadece akan çöpe gitmemiş oluyor.Mochi dediğiniz şu manuel alet di mi ? Peki o da sağıma girmiyor mu ? Yani onunla süt akınca daha fazla süt salgılamaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?