- 4 Mart 2025
- 1.035
- 1.462
- 48
E nasıl alacağız?Bir halkbank çalışanı olarak bende çekemedimatm den çekim yok . Hesaba geçme yok. AmannnAa
Onaylanmasi ne kadar surdu? Ben temmuz sonu basvurmustum.E devletten kuzum. Doğum yardımı yazınca o seni yönlendiriyor. Senin ilk bebiş olduğu için tek seferlik yatar, halkbankasından alıyosun. Bi de sigortaya mı ne başvurmak gerekiyomuş süt parası diye bi şey varmış. İlk oğlumda eşim yapmıştı da bunda gidip uğraşamadıben e devletten başvurdum
Merhaba biz de 35 günlüğüz, hala devam ediyor çok üzülüyoruCanım tekrar geçmiş olsun bakıldı mı değere? Benim kızımda da uzamış sarılık var. 19 haziran, dediğin gibi 2 ayı bitiricez. 52-53 gün gibi bitti bizimki de. Evet en son gözden çıktı. Kenarlarından yavaş yavaş her gün azaldığını görüyordum. Burnu ve iki kaşının ortasından anlıyordum sarılığı. Üzülme inşallah geçer. Niye koldan bakıyorlar acaba, başka değerlere de mi bakılıyor. Bizim doktorumuz sadece topuktan istemişti. 30 günlükken 9,6 çıkmıştı değeri
Doktorla iletişim çok önemli gerçekten bunu hamilelik döneminde anlamıştım. zaten hastamız var endişeliyiz doktorlar her zaman biraz daha yapıcı ve açıklayıcı konuşmalı çok zor bir iş ama işini seven her doktor bahsettiğiniz gibi olmalıIyi bir alerji doktoru bulmak esas mesele gercekten. Hem bilgili hem ilgili olmasi lazim. Mesela en iyi denilen gastroentreologa goturmustum, diyet verdi, sonra soyle ac dedi. Tabi bebek tepki veriyor ama yorumlayamiyorum devam etmeli miyim, birakmali mi? Danismak icin aradim, sonra beni dondu aradi ve ilk sozu buyrun. İletisim kuramamistim. Baska doktora goturdum yakib diye, diyetteyken kan olmustu onu danistim. Verdigi cevap, bir aydir muayene olmanissiniz. Yani parami odemediniz. Tabi ki de gidecektik ama boyle vbir yanit alinca asla devam etmedim. Sonra cok sukur kendi doktorumuzu buldum da hemen yardimci oldu ve diyeti actirdi -artik zamani da gelmisti- onceki doktor ise kendine baglamak icin -bence yani- diyete devam diyordu. Ozellikle alerjide dogru doktoru bulmak bneim için hakikaten zordu.
Evdeki mutfak tartısı artık iş görmüyor 5 kiloya kadarmış. Sağlık ocağı yakınsa yürüyüşe çıktığınızda tarttırabilirsin. Evde olursa sabah akşam tartı seansı olur ve kısa ömürlü bir ürün olacağını düşünüyorumArkadaşlar bebek tartısı alanınız var mı? Önerir misiniz gerçekten? Eşim almak istiyor ama ben takıntılı bir şekilde ikide bir çocuğu tartarız diye var olan kaygılarımıza bir de bunu eklemek istemiyorum.
Benim oğlum da doğduğunda elinde yara vardı ebeler anne karnında elini emdiği için olmuş demişti geçti baya sonraKızlar bebeğinizin kolunu emmesine izin vermeyin emme refleksi çok iyi olduğu için bizimki morartmış
Onaylandı gözüküyor herhangi bi zaman gidip alabilir miyim?E devletten kuzum. Doğum yardımı yazınca o seni yönlendiriyor. Senin ilk bebiş olduğu için tek seferlik yatar, halkbankasından alıyosun. Bi de sigortaya mı ne başvurmak gerekiyomuş süt parası diye bi şey varmış. İlk oğlumda eşim yapmıştı da bunda gidip uğraşamadıben e devletten başvurdum
Ben aldımArkadaşlar bebek tartısı alanınız var mı? Önerir misiniz gerçekten? Eşim almak istiyor ama ben takıntılı bir şekilde ikide bir çocuğu tartarız diye var olan kaygılarımıza bir de bunu eklemek istemiyorum.
Ay minnosBenim oğlum da doğduğunda elinde yara vardı ebeler anne karnında elini emdiği için olmuş demişti geçti baya sonra
Ben evde kendim bebekli ve bebeksiz tartiliyorum, fikir veriyor :)Arkadaşlar bebek tartısı alanınız var mı? Önerir misiniz gerçekten? Eşim almak istiyor ama ben takıntılı bir şekilde ikide bir çocuğu tartarız diye var olan kaygılarımıza bir de bunu eklemek istemiyorum.
Ben dün hastanede tartırdım 4,7 kg çıktı bugün evde tartıldık 5,1 kg çıktı hangisine inanayım bilemedimBen evde kendim bebekli ve bebeksiz tartiliyorum, fikir veriyor :)
Bende ay sonuna ev tasiyorum çok zor oldu benim için ,10gundur ev topluyorum bir yandan koli bir yandan bebek eşimde gitti tek başımayım annem yanında yemeğimi yapıyor sağ olsun ama ben bittim ya sizede Allah kolaylık versin çok zor bebekle ev toplamakArkadaşlar memem kaşınıyordu. Açtım baktım, sol mememin sol tarafı epey kızarmış. Ağrı ya da ateş yok ama kaşıntı ve kızarıklık var. Mastit mi diye bir düşündüm ama görüntü mastit görsellerine benzese de belirtiler tutmuyor. Benzer tecrübesi olan var mı?
Bu arada hal hatır soramadan dan diye konuya girdim, kusura bakmayın. Umarım iyisinizdir. Bende durumlar emzirme-emzirememe odaklı yine. Haftaya aşı zamanı, hafiften ona geriliyorum ateş yaparsa diye. Bir de ani bir kararla 20 gün sonra taşınıyoruzHaftaya kayınvalidem geliyor ve ben buna seviniyorum çünkü desteğe ihtiyacım var, umarım pişman olmam.
Biz de sürekli tartmamak için almadık ama arada merakımiza yenik düşüp önce biz tartiliyoruz, sonra bebisle tartilip aradaki farktan bebisin kilosunu buluyoruzArkadaşlar bebek tartısı alanınız var mı? Önerir misiniz gerçekten? Eşim almak istiyor ama ben takıntılı bir şekilde ikide bir çocuğu tartarız diye var olan kaygılarımıza bir de bunu eklemek istemiyorum.
Toplam 3 aşı değil mi? Sanırım verem biraz daha sonra da olsa olur evet, karmaların önden olabilmesi daha iyi sıfır aşıdansa, hem belki daha rahat atlatırlar böylelikleBen de 2 ayrı gün yaptıracağım ve benim de tatile çıkacağımız için sağlık ocağımızın verdiği güne uymadı, bize başka bir sağlık ocağından gün ayarladı sağ olsun ebe. Çevredeki bütün sağlık ocaklarını aramış bana haber verdi. Perşembe kendi sağlık ocağımızda 2 aşı, cuma da öteki sağlık ocağında verem aşısını olacağız. Aynı gün ya da başka gün olabilir farketmez dedi ebe.
Evet 3 aşıymış. Karma, kpa ve verem. Evet tatile çıkarken ben de aşısız olmasın istedim. Ne olur ne olmaz.Toplam 3 aşı değil mi? Sanırım verem biraz daha sonra da olsa olur evet, karmaların önden olabilmesi daha iyi sıfır aşıdansa, hem belki daha rahat atlatırlar böylelikle
Bebeğim ilk doğduğunda yakın arkadaşım yardıma gelmişti 2.5 yaşında kızı var annesi biraz bebekle ilgilenince o da hemen ağlamaya başlıyordu ben baş edememiştim tutmaya çalışırken nasıl bir güç benimki de zaten ağlıyordu sürekli yani zor iki çocuk o yüzden ben düşünmüyorum ikinciyi fragmanı gördümKucuk bebisimi zoraki uyuttum. Anneannesiyle evde biraktim ve buyuk oğlumu parka goturdum. Gun icinde de oldukca aktifti. Sabah gezmeye gitti, havuza gittik vs..parktan geldik, hemen bebegi uyandirdi. Neden bunu yapmamasi gerektigini ya da zarar vermemesi gerektiğini anlatamadik bu cocugahayir cok akilli da isine gelen her seyi cok iyi anlar/yapar. Bu konuyu bir cozemedik yahu. Hala bagirma, aglama, vurma krizleri yasiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?