Çook güzelgeçen hafta bizde eşimle yemeğe gittik veeeee rimel sürdüm, inanabiliyor musunuzkendimi o kadar bakımlı hissettim ki
Bu yaşa gelmiş birinden ümidi kesip geleceğe yatırım yapmak en iyisiAyy doğru emekliliği hiç düşünmeyeyim ben o zamanevet amin 2 oğlum var inşaallah babası fikirlerini empoze etmeden
Oyy maşallah minnoşaİlk koyuşum çok sevdi bugün tekrar dener yazarım
Gülmeye başladı mıBen söylemiştimbenim bicirik biraz meraklı herşeye çabuk atlıyor anası gibi oyuncaklar çıngıraklı bizimkinde eliyle vuruyor tutuyor ama bırakmayı öğrenmedi henüz birakamayinca ağlıyor piyanoya vurdukça gülüyor çıngıraklar sallandikca gülüyor buraya video atmayı bilmiyorum yoksa maymunluklariyla dün çok güldük size de atardım
Benim kv de aynı. Tek torun benim çocuğumda. O da sürekli üstünü örtün, kafasının yanına bir şey koyun arkası şekillensin vs gibi şeyler söyler telefonda görüntülüde de ağlatmayın çocuğumu der her istediğini verin üzmeyin çocuğumu der beni çıldırtır. Ben 2 aylık çocuğu neden bile isteye üzeyim o ağlayınca ben daha çok üzülüyorum. Sürekli kucağınıza alın der sanki almıyoruz çocuğu Fesuphanallah. Gaz problemi olduğu için çay kaşığında sade soda vermemizi söylüyor ısrarla. İstemiyorum. Zeytinyağıyla masaj yapmadığımız için gazını çıkartamıyormuş. Benim çocuğum olduğunu, ondan daha çok düşündüğümü anlamıyor. Biz uzaktayız bu ay gideceğiz yanlarına uykularım kaçıyor bunu düşünmekten rüyalarımda çocuğumu akbabalardan kaçırıyorum sürekli. Sen yine bir şey söyleyebiliyorsun ben söyleyemiyorum kırılıyor küsüyor gidip eşime ağlıyor ve bu söylemediğim halde her şeyi içimde patlattığım halde oluyor doğumdan sonra 12 gün burada kaldı 4 defa eşime ağladı ben lohusaydım oysaKızlar kv kp bebeğime torunları değilde çocuklarıymış gibi davranıyor. Aynı durumu yaşayan var mı? Tek torunları seviyorlar anlıyorum da aertık bu durum iyice çıldırtmaya başladı beni. Her şeye müdahale etmeye çalışıyorlar ama ben sanki dış kapının mandalıyımda onlarda bebeğin anne babası gibi. Sabah emzik koymuştum ağzına , görüntülü aradılar . Kp dio ki emziği çıkar . ( hani dese ki kızım emzik zararlı olabilir mi vermesen daha mı iui dese bi nebze anlicam onu da 1 kez söyleyehilirler tabi gerisini ben bilirm) ama direkt çıkar diyor . Çıkarmadım elbette hayır ben böyle uygun görüyorum dedim . Ya da mesela diyorki bi büyüsün onu yazlığa götürecem aylarca ( sen bana sordun mu annesi uygun görüyor mu). Söyleyiş tarzları hep şey yaparım ederim sormam etmem gibi. Aşırı irite edici . Mesela benim bebeğim sıcağı hiç sevmiyor haliyle kundaktan nefret ediyor ve ben annesi olarak böyle olduğunu biliyırum. Çocuğu kundak yapıyorlar bana sormadan , ben çocuk sevmiyor sıcağı durmuyor böylr desem bile yok kundak iyidir diyip yapıp bırakıyorlar . Sormak yok anladım da ben söyleyince de kendi bildikleriji yapıyorlar . Gerçekten nasıl baş edeceğimi bilmiyorum artık. Eşime söyleyince haklısın ama onlarında tek torunu ne yapayım görüşmeyelim mi diyor çok seviyorlar diyor . Yahu 9 ay karnımda ben taşıdım gecelerdir uykusuz kalan benim ama hiçbir şekilde söyledijlerim kaale alınmıyor. Burcu ne biliyor kafasındalar ınlar ne diyorsa doğru olan odur. Sürekli büyünce şöyle yapcwz böyle yapcaz diyorlar hana sormadan planlar yapıyorlar. Ben her seferinde bozuyorum tahi ama yine de sinir oluyorum.
Durup dururken yarın yazlığa gidecez diyorlar mesela . Ama bana hiç sormamışlar gelecek misin diye ? Onlar karar vermişse gidecez. Gelmeyeceğiz bebeğim bu sıralar evde kalacak dedim ,bir dahakine bana sorarak plan yaparsanız böyle bozulmamış olur dedim . Süt meselesi olmasaydı bebeği hötürürdük diyor hala . Kafayı yersin
Benim kv de öyle. Bırakırsınız bana, biz köye gideceğiz vs diyor ben de özlerim ben kızımı dedim gülerek nasıl bozuldu, önünde sonunda bırakacaksın dedi. Sizinki daha da ileri seviyeymiş. Kolay olmuyor biliyorum ama haddini bildirin bence ya da hiç ciddiye almayın kendi kendini eğlendirsinKızlar kv kp bebeğime torunları değilde çocuklarıymış gibi davranıyor. Aynı durumu yaşayan var mı? Tek torunları seviyorlar anlıyorum da aertık bu durum iyice çıldırtmaya başladı beni. Her şeye müdahale etmeye çalışıyorlar ama ben sanki dış kapının mandalıyımda onlarda bebeğin anne babası gibi. Sabah emzik koymuştum ağzına , görüntülü aradılar . Kp dio ki emziği çıkar . ( hani dese ki kızım emzik zararlı olabilir mi vermesen daha mı iui dese bi nebze anlicam onu da 1 kez söyleyehilirler tabi gerisini ben bilirm) ama direkt çıkar diyor . Çıkarmadım elbette hayır ben böyle uygun görüyorum dedim . Ya da mesela diyorki bi büyüsün onu yazlığa götürecem aylarca ( sen bana sordun mu annesi uygun görüyor mu). Söyleyiş tarzları hep şey yaparım ederim sormam etmem gibi. Aşırı irite edici . Mesela benim bebeğim sıcağı hiç sevmiyor haliyle kundaktan nefret ediyor ve ben annesi olarak böyle olduğunu biliyırum. Çocuğu kundak yapıyorlar bana sormadan , ben çocuk sevmiyor sıcağı durmuyor böylr desem bile yok kundak iyidir diyip yapıp bırakıyorlar . Sormak yok anladım da ben söyleyince de kendi bildikleriji yapıyorlar . Gerçekten nasıl baş edeceğimi bilmiyorum artık. Eşime söyleyince haklısın ama onlarında tek torunu ne yapayım görüşmeyelim mi diyor çok seviyorlar diyor . Yahu 9 ay karnımda ben taşıdım gecelerdir uykusuz kalan benim ama hiçbir şekilde söyledijlerim kaale alınmıyor. Burcu ne biliyor kafasındalar ınlar ne diyorsa doğru olan odur. Sürekli büyünce şöyle yapcwz böyle yapcaz diyorlar hana sormadan planlar yapıyorlar. Ben her seferinde bozuyorum tahi ama yine de sinir oluyorum.
Durup dururken yarın yazlığa gidecez diyorlar mesela . Ama bana hiç sormamışlar gelecek misin diye ? Onlar karar vermişse gidecez. Gelmeyeceğiz bebeğim bu sıralar evde kalacak dedim ,bir dahakine bana sorarak plan yaparsanız böyle bozulmamış olur dedim . Süt meselesi olmasaydı bebeği hötürürdük diyor hala . Kafayı yersin
Benim babamda asla böyle değil ya. Anneme çok yardım eder hasta bile olsa. Ne bilim ben herkesi öyle sanırdım. En doğrusu beklentiyi minumumda tutmak ama bugün 11 yıl oldu bizimde, yok içime anlatamıyorum bi türlü. Ben çalışıyorum ama bunun çalışıp çalışmamanla ilgisi yok, adamın içinden gelecek. Yani benimki hiç yapmıyor değil ama böyle nasıl desem benim söylememle, ucundan gönülsüz bir gün yapsa 1 ay konuşulsun istiyor gibi.Maalesef bu sene bunu kabullendim. Şimdiye kadar hiç alttan alan olmamıştım ama sadece konuştuğumla kalıyorum, absürt bir şekilde büyüyüp kavgaya dönüşüyor olay ve değişen bir şey yok. O yüzden pes ettim artık. Çalışmayan bir kadınım, eşimi ailemi seviyorum, en azından yaptığım hizmet sevdiklerime diye kabullendim. Onun hayatı paylaşmaktan anladığı benim evi çekip çevirmem, çocukları idare etmem ve onun da işe gidip para kazanması olarak sabit bir fikirle gelmiş geçmiş, evde bir şeye elini sürmedi sürmüyor, bu düşüncelerini de 10 senedir naptıysam değiştiremediğim için artık 10 yılın sonunda kabullendim nihayet. Kendi babamdan böyle görmedim ama belli ki 40 yaşında bir adamı da bu saatten sonra değiştiremem. Ama kabullenince bir huzura erdim sanki, kendimi artık onu değiştirmeye çabalamakla yormuyorum, evet ev düzeni ve çocuklarla çok yoruluyorum ama bir şekilde hafifledim sanki. En azından enerjimi onu değiştirmeye harcamadığım için kendimi diğer şeylere daha enerjik hissetmeye başladım. Acaba emekli filan olursa evde bir işin ucundan tutar mı, zannımca en fazla bir süpürge açar yumurta kırar, onun haricinde böyle gelmiş böyle gidiyor. Allah sağlık sıhhat versin cümlemize. En önemlisi o.
Bence burda babalara daha çok iş düşüyor. Kızlar anneyi, erkekler babayı örnek alıyor.Emekli olsalar hiç çekilmez bütün gün burnunun dibinde herşeye karışırbenimki öğretmen yazın evde hiç tavsiye etmiyorum
Birçok erkek böyle maalesef özellikle oğlu olan güzel anneler siz evladınızı merhametli ve sorumluluğunu bilecek şekilde yetiştirin lütfen
Daha birkaç günlükken yüzü segirir gibi gülüş şekli alıyordu şimdi sesli ve tepki olarak gülüyor 13 gün sonra 2 aylık olacak gelişim yazılarında zamanı diyo ama çocuktan çocuğa değişir tabi kiGülmeye başladı mıbenimki hala gergin ne zaman gülecek merak ediyorum arkadaşınki 5.ayda gülmüş
Orası öyle ama gördüğüm kadarıyla belirli yaşa gelmiş insanlar değişmiyor. Evin düzeni ister istemez annelerde o yüzden ev içinde çocuklarla iş bölümü yapmak yinede etkili olur diye düşünüyorumBence burda babalara daha çok iş düşüyor. Kızlar anneyi, erkekler babayı örnek alıyor.
Uykuya dalmadan önce benimkide gülümsüyor ama bize gülmüyor tamamen tanıması ve bilinçli gülmesinden bahsediyorum o bizde hala yokDaha birkaç günlükken yüzü segirir gibi gülüş şekli alıyordu şimdi sesli ve tepki olarak gülüyor 13 gün sonra 2 aylık olacak gelişim yazılarında zamanı diyo ama çocuktan çocuğa değişir tabi ki
Yaaa maşallah erken keşfetmiş oynamayı, benim kız da anca ağlasınBen söylemiştimbenim bicirik biraz meraklı herşeye çabuk atlıyor anası gibi oyuncaklar çıngıraklı bizimkinde eliyle vuruyor tutuyor ama bırakmayı öğrenmedi henüz birakamayinca ağlıyor piyanoya vurdukça gülüyor çıngıraklar sallandikca gülüyor buraya video atmayı bilmiyorum yoksa maymunluklariyla dün çok güldük size de atardım
Bizde farklı şehirdeyiz şükürki ama bende oraya gitme gafletinde bulundum ve psikolojim alt üst oldu. Sizi korkutmaj istemem ama nasıl davranacağınızı belirleyin ve önceşikle kendinizi ve çocuğujuU düşünün. Benim sütüm kesilme noktasına geldi, erkenden regl oldum.aynı şekişde benimki de eşime ağlıyor kalp krizi geçirdi bi kez yine geçirecem diyip duruyor aramızı bozuyor bu şekilde . Ciddi öanada küsmeye çok ihtiyacım var aşırı takıyorum çünküBenim kv de aynı. Tek torun benim çocuğumda. O da sürekli üstünü örtün, kafasının yanına bir şey koyun arkası şekillensin vs gibi şeyler söyler telefonda görüntülüde de ağlatmayın çocuğumu der her istediğini verin üzmeyin çocuğumu der beni çıldırtır. Ben 2 aylık çocuğu neden bile isteye üzeyim o ağlayınca ben daha çok üzülüyorum. Sürekli kucağınıza alın der sanki almıyoruz çocuğu Fesuphanallah. Gaz problemi olduğu için çay kaşığında sade soda vermemizi söylüyor ısrarla. İstemiyorum. Zeytinyağıyla masaj yapmadığımız için gazını çıkartamıyormuş. Benim çocuğum olduğunu, ondan daha çok düşündüğümü anlamıyor. Biz uzaktayız bu ay gideceğiz yanlarına uykularım kaçıyor bunu düşünmekten rüyalarımda çocuğumu akbabalardan kaçırıyorum sürekli. Sen yine bir şey söyleyebiliyorsun ben söyleyemiyorum kırılıyor küsüyor gidip eşime ağlıyor ve bu söylemediğim halde her şeyi içimde patlattığım halde oluyor doğumdan sonra 12 gün burada kaldı 4 defa eşime ağladı ben lohusaydım oysaumursamamak lazım belki de yaşlılar demeliyiz geçmeliyiz ama ben de tahammül edemiyorum keşke birkaç yıl küsseler de ben de huzurla çocuğumu büyütsem
Hadlerini çok güzel bildiririm de bu kez eşimle aramı bozuyorlar dolduruşa getiriyorlar. Bu kez eşimde benim aileme soğuk davranıyor . Yani cidden çok zoe şu aile meseleleri bataklık gibiBenim kv de öyle. Bırakırsınız bana, biz köye gideceğiz vs diyor ben de özlerim ben kızımı dedim gülerek nasıl bozuldu, önünde sonunda bırakacaksın dedi. Sizinki daha da ileri seviyeymiş. Kolay olmuyor biliyorum ama haddini bildirin bence ya da hiç ciddiye almayın kendi kendini eğlendirsin
Şimdilik daha çok bebekleri hazırlıyoruz,Çook güzelşaka bi yana zamanla alışılıyor, hem hazırlanıp hem bebişi hazırlıyorsun
Ben para karşılığı yaptırıyorum 9 yaşındakş kızıma çamaşırları katlamayıBu yaşa gelmiş birinden ümidi kesip geleceğe yatırım yapmak en iyisi
Sen başarırsın inanıyorumanladığım kadarıyla çok küçük değil seninkiler ev işlerinin bir kısmını oyunla onlara yaptıramaz mısın çamaşır katlamak, etrafı toplamak gibi
Ağlayıp kök söktürme fazlasıyla varYaaa maşallah erken keşfetmiş oynamayı, benim kız da anca ağlasın
Benim oğlum anca anneannesi babası ve ablamın kızına tepki versin şebekUykuya dalmadan önce benimkide gülümsüyor ama bize gülmüyor tamamen tanıması ve bilinçli gülmesinden bahsediyorum o bizde hala yokbeni tanıyor boynuma gelince sakinleşiyor oda içinde beni izliyor ama gülümsemedi henüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?