- 4 Mayıs 2023
- 1.168
- 1.074
- 63
- 34
Valla ben hamile kaldigimdan beri yalnız olmanın zorluğunu her daim hissediyorumİşte böyle zamanlarda yine tek olduğum aklıma geliyor.. aileden uzak olmak ne kadar zormuş gerçekten..
Yaa buna çok sevindim işte!Doktorumuz beslenmenin %90’i ilk 5 dk, geri kalan sure duygusal ihtiyac, keyif, oyun vs demisti
Çocuk doğduktan sonra öyle iyi anlaşılıyor ki bu durum..İşte böyle zamanlarda yine tek olduğum aklıma geliyor.. aileden uzak olmak ne kadar zormuş gerçekten..
Banyo yaptırsanız yumuşar mı biraz? O arada belki alır memeyi?Kızlar sabahtan oğlum hiç emmiyor aç parmağımı deli gibi çekiyor ama memeye çığlık kıyamet koparıyor emziği de almıyor mamaya da tepki aynısabah 9 da uyandı uyutamıyorum da daldığı gibi kollarını savurup bağırıyor hiç durmadı yemedi 9 saat oldu 30 cc mamayı zorla verdim ne yapcam ben uyuşma uyku arasında doyuracam ama yok yapışık ikizler gibiyiz sürekli dik durmak istiyor uzatma pozisyonunda da durmuyor
Öyle miymiş? Ben de zorla uyarıyorum çocuğuDoktorumuz beslenmenin %90’i ilk 5 dk, geri kalan sure duygusal ihtiyac, keyif, oyun vs demisti
Oyle dedi doktorumuz, buyudukce daha guclu emmeye basladikar, ilk zamanlar Boyle degildi tabiÖyle miymiş? Ben de zorla uyarıyorum çocuğuDoğumda her memede en az 15 dk dursun demişlerdi
Denedim birlikte dus aldık su altında vermeye çalıştım daha da hırçınlaştı bı ara anakucaginda uyuyacak gibi oldu ama hiç uykusu yokcasina gozlerini kocaman açıp bagirmalarina devam ettiBanyo yaptırsanız yumuşar mı biraz? O arada belki alır memeyi?
Şimdi şöyle; aslında ilk gelen hızlı süt, sulu ve doyuruculuk açısından düşük ama yine tabii ki önemli bir süt çünkü bebeğin bütün su ihtiyacını bu kısım gideriyor. Bunu bebek 5 dk da bitirebilir evet, çünkü sulu olduğu için akışı hızlıdır. Ama asıl bebeği doyuracak olan süt sonradan yavaş olarak gelen yağlı süt, bu süt de bebek için çok önemli çünkü tokluk sağlıyor ve bebeğe kilo aldıran süt burası. Bebek burayı duraksaya duraksaya içer çünkü yağlı olduğu için akışı yavaş olur. Yani bebek 5 dk bir memeyi emip değiştirip öteki memeyi de 5 dk emerse her memenin sadece sulu sütünü içmiş olur, yağlı süt memede kalmış olur. Böyle böyle yağlı süt memede hep birikir bir türlü bebek onu içmezse, bebeğin kilo artışı az olur ve memelerde yağlı süt birikmesi tıkanıklığa sebep verir, yani sonunda mastit olur. Benim tavsiyem her emzirişte tek memeyi güzelce emzirip bitirmek böylece hem ön süt hem yağlı sütü almış olur. 10-15 dk yeterli gelir. Eğer hala emme niyeti varsa öteki memeden de biraz verilebilir.Yeri gelmişken uzun zamandır emziren annelere sorayım, malum ben emzirmede acemiyim. Aktif emme 5-10 dk arasında sürüyor bizim. Sonrası daha duraksayarak ilerliyor. İyice uzatırsa artık oyun oynuyor gibi hissediyorum, alıyorum mememi ağzından çünkü zaten memem vazospazmdan pert vaziyette. Bu aktif emme süresi iyi mi? Yani doğru düzgün emmesi için ne kadar memede kalmalı çocuklar? Var mı bir standardı?
Tazyikli geliyor ise 10 dk yeter bence canım. En fazla 20 dk. Sonra evet uyku ve keyif...Yeri gelmişken uzun zamandır emziren annelere sorayım, malum ben emzirmede acemiyim. Aktif emme 5-10 dk arasında sürüyor bizim. Sonrası daha duraksayarak ilerliyor. İyice uzatırsa artık oyun oynuyor gibi hissediyorum, alıyorum mememi ağzından çünkü zaten memem vazospazmdan pert vaziyette. Bu aktif emme süresi iyi mi? Yani doğru düzgün emmesi için ne kadar memede kalmalı çocuklar? Var mı bir standardı?
Canım dediğin d vitaminini aldım bir fıs sıkıyorum teşekkür ederim.Çocuk doğduktan sonra öyle iyi anlaşılıyor ki bu durum..
İyileşsin sonra yapılsın canım. Çünkü aşı da halsizlik ve ateş yapabiliyor. Bebeğe ağır gelebilir. Geçmiş olsun yavruya.Cok şükür 10 saatin sonunda kazanan ben oldum uyudu yarım saat bile uyusa hiç olmazsa yemek yerim
Benimde tecrübeli annelere sorun olacaktı pazartesiye saglikocagina çağırdılar aşı için ama oğlum grip ne yapsam aşıyla birlikte daha kötü olmaz mı daha önce komşunun bebeği gripli halde aşı yaptıkları için fenalaştı boğazına tükürüğü kaçtı nefes alamayıp bayıldı heimlick manevrasiyla kurtardım hastaneye götürdüklerinde hayata döndürüldügünü söylemiş doktor o günden beri hasta çocuğa aşı yapılması kabus gibi geliyor bana fobi oluştu resmen acaba iyice iyileşsin sonra mı yapılsın ama zamanı var mı aşıların ben antibiyotik kullanıyorum dişim için ona da geçiyordur belki çabuk toparlar bilmiyorum
Gripken aşı yapılmaması lazım diye biliyorum verem aşısı için ebe bize öyle bilgi vermişti.Cok şükür 10 saatin sonunda kazanan ben oldum uyudu yarım saat bile uyusa hiç olmazsa yemek yerim
Benimde tecrübeli annelere sorun olacaktı pazartesiye saglikocagina çağırdılar aşı için ama oğlum grip ne yapsam aşıyla birlikte daha kötü olmaz mı daha önce komşunun bebeği gripli halde aşı yaptıkları için fenalaştı boğazına tükürüğü kaçtı nefes alamayıp bayıldı heimlick manevrasiyla kurtardım hastaneye götürdüklerinde hayata döndürüldügünü söylemiş doktor o günden beri hasta çocuğa aşı yapılması kabus gibi geliyor bana fobi oluştu resmen acaba iyice iyileşsin sonra mı yapılsın ama zamanı var mı aşıların ben antibiyotik kullanıyorum dişim için ona da geçiyordur belki çabuk toparlar bilmiyorum
Yoook zorluk falan çekmiyor çok şükürBelki sadece gen doludur, bizim sık sık boğazında kalma gibi sorunlarımız da var bir de ara ara düdük gibi ince bir ses. Yine de nefesini gözlemleyebilirsin herhangi bir zorluk çekiyor mu vs
İşte geçenlerde yazdım ya buraya canım benim kız da cumartesi pazar öyleydi kafayı yedim aç kalacak diye zorla ayakta yürüyerek falan mama verdim zaten memeye asla gelmiyor mama da içmiyor ama biberonu bisekilde zorla verebiliyorsun memeyi hiç veremedim pazartesi günü düzeldi az az sık sık vermeye çalış ne oluyor ki bu bebelere böyle, arada bi geliyorlar bunlara heralde bi tuhaflık yapmalıyım mı diyorlar acabaKızlar sabahtan oğlum hiç emmiyor aç parmağımı deli gibi çekiyor ama memeye çığlık kıyamet koparıyor emziği de almıyor mamaya da tepki aynısabah 9 da uyandı uyutamıyorum da daldığı gibi kollarını savurup bağırıyor hiç durmadı yemedi 9 saat oldu 30 cc mamayı zorla verdim ne yapcam ben uyuşma uyku arasında doyuracam ama yok yapışık ikizler gibiyiz sürekli dik durmak istiyor uzatma pozisyonunda da durmuyor
Özellikle hasta diye belirtmeme rağmen pazartesiye getir iyileşir o zamana diyip başından saldı resmenGripken aşı yapılmaması lazım diye biliyorum verem aşısı için ebe bize öyle bilgi vermişti.
Teşekkür ederim sağlık ocağını değiştirecem sanırım bizim ebe ve doktor gerçekten çok tuhaf özellikle belirttim hasta diye iyileşir o zamana dediİyileşsin sonra yapılsın canım. Çünkü aşı da halsizlik ve ateş yapabiliyor. Bebeğe ağır gelebilir. Geçmiş olsun yavruya.
Sifa olsunCanım dediğin d vitaminini aldım bir fıs sıkıyorum teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?