Ay yok almayalım, yer gök eşya oldu zatenBizim de aynısu anda da bebis için bir hamak alsak mı almasak mi ikilemindeyiz...
Tazyikli değil bence ama doyuyor gibi de sankiTazyikli geliyor ise 10 dk yeter bence canım. En fazla 20 dk. Sonra evet uyku ve keyif...
Şimdi ne durumdasınız? Biz de bu sabah biraz reddediyor gibiyiz memeyi. Çok korkuyorum azıtırsa diye. Güzelce emiyordu halbukiDenedim birlikte dus aldık su altında vermeye çalıştım daha da hırçınlaştı bı ara anakucaginda uyuyacak gibi oldu ama hiç uykusu yokcasina gozlerini kocaman açıp bagirmalarina devam etti
Tereyağ eksikliğini hissediyorum gerçektenSkyler5 alerji diyeti yaparken tereyag yerine riviera yag ile irmik helvasi yapip, yerdim. Fistik da koymazdim diyetimde yok diye. O geldi aklima, tatli istegimi cok keserdi, soylemek istedim :)
Eser miktarda sut olabilir barlarda bi ona dikkat etmek lazim. Hurma da cikolata gibi gelirdi bana. Gecer gider bu surec deTereyağ eksikliğini hissediyorum gerçektenpirinç pilavına küstüm diyebilirim.. son yıllarda tatlılara fındık yağı koymaya alıştım çok yakıştırıyorum ama fındıkta alerjen sanırım oda olmaz
Tatlı isteği için vegan barlardan alıp yiyorum kendimde yapacağım bir seçenek olarak aklımda olsun
Biraz uyusun bizde keyif yapalım yaCanım açlıktan değil o duygusal yakınlık isteği de oluyor.
Oğlumda hep iştahla alır memeyi ama arada azıtıyor dediğimiz gibi. Gece 1 bucuktan sonra gaz sancısı olduğunu anladım ilkin ıkınıp kendini sıkma yoktu gece o da eklendi emziği iki çekip atıyordu emziğin ucunu ağzına degdirip memeyi verdim süt akinca sinirlenip çıkardı bu defa parmağımı kıvırıp hafif koydum ağzına tam emecekken memeyi verdim derken kandıra kandıra karnını doyurdum gazı da çıktı birer saat uyudu uyandı şimdi yine mizmizlaniyor ben direk gazını alıp memeyi veriyorum uykusu açılmadan birde anason içecem bizde baya etkili oluyor gaz çıkmasınaŞimdi ne durumdasınız? Biz de bu sabah biraz reddediyor gibiyiz memeyi. Çok korkuyorum azıtırsa diye. Güzelce emiyordu halbuki
Emerken ses cikiyoe mu, yutkunuyoe mu? Emdikteb sonra meme bosaliyor mu? Kac saat arayla emiyor? Sorun olmamasi lazim aslinda.Kızlar ilk 2 ay bebeğime biberon ile sağılmış süt veriyordum ve 1400-1400 şeklinde kilo almıştı. Şimdi meme veriyorum 15 günde 300 gr almış görünüyorsütüm var ondan eminim sürekli dolu . Bu arada tartma işini normal büyük tartıda önce kendimi sonra ikimizi birlikte tarttım .
Şu meme işinde neden kilo aldıramıyorum bebeğebiberonla çok iyi gidiyorduk…
Gece surekli yatip kalkmaktan bence. Bazen iyi uyaniyorum, bazen dayak yemis gibiKızlar sizde de halsizlik oluyor mu? Sabah çok zor kalkıyorum yataktan. Ki ben normalde sabah insanıyım ne kadar yorgun da yatsam, güne dinlenmiş başlarım. Gece bebek uyur uyumaz yattım saat 10 gibi. 3 veya 4 kere emzirmeye kalktım. Sabah 7.30 gibi tamamen kalktık. Aslında bakarsan iyi uyudum. Ama enerjim yok. Emzirmek mi halsizleştiriyor veya kilom yüzünden mi hantallaştım. Anlayamadım. Ocean mummy kullanıyorum. Böyle hisseden var mı aranızda?
Ay birde geçen gece bebişi uyutmak için ayağıma aldığımda öyle uyuyup kalmışım. O şekilde ne kadar uyuduk bilmiyorum yerine koydum. Aynı gece bu sefer emzirirken kucağımda uyuyup kalmışım. Ne oluyor bana dedim korktum da. Allahtan bşr şey olmadı. Dün gece de bebiş uyumayınca benim yatağa yatırdım yanına kıvrıldım. Öylece uyumuşum yanında, büyük kızım uyandırdıkaç kere dürttü beni anne kalk diye hatırlıyorum, gözümü zor açıyordum.
Heh ya tam olsrak öyle sen çok yaşa. Dayak yemiş gibiGece surekli yatip kalkmaktan bence. Bazen iyi uyaniyorum, bazen dayak yemis gibi
Ya şu gazdan ve kakadan ne çektik. Benim oğlan da kakayı yapamadı dünden beri. Belli ki sıkıntısı var, o yüzden almadı sabah da memeyi. Neyse ki banyoya soktum, sarılıp yıkadım kucağımda da düzeldi. İki sefer emdi ondan sonra. Anason ben hiç denemedim bu aradaOğlumda hep iştahla alır memeyi ama arada azıtıyor dediğimiz gibi. Gece 1 bucuktan sonra gaz sancısı olduğunu anladım ilkin ıkınıp kendini sıkma yoktu gece o da eklendi emziği iki çekip atıyordu emziğin ucunu ağzına degdirip memeyi verdim süt akinca sinirlenip çıkardı bu defa parmağımı kıvırıp hafif koydum ağzına tam emecekken memeyi verdim derken kandıra kandıra karnını doyurdum gazı da çıktı birer saat uyudu uyandı şimdi yine mizmizlaniyor ben direk gazını alıp memeyi veriyorum uykusu açılmadan birde anason içecem bizde baya etkili oluyor gaz çıkmasına
İnşallah sizinde anlıktır, hemencecik geçer uzamaz
Benzer durumdayız. Emerek maalesef pek kilo almadı benim oğlum da. Ama boyu güzel uzadığı ve baş çevresi de genişlediği gibi gelişiminin iyi olduğuna şükrederek emzirmeye devam ediyorumKızlar ilk 2 ay bebeğime biberon ile sağılmış süt veriyordum ve 1400-1400 şeklinde kilo almıştı. Şimdi meme veriyorum 15 günde 300 gr almış görünüyorsütüm var ondan eminim sürekli dolu . Bu arada tartma işini normal büyük tartıda önce kendimi sonra ikimizi birlikte tarttım .
Ben denedim ya eğer baya sıkıntılıysa gaz konusunda benimkine etki etmedi ama benimki 4 günde bir kaka yapıyor o yüzden gaz ve kaka sıkıntımız daha çokYa şu gazdan ve kakadan ne çektik. Benim oğlan da kakayı yapamadı dünden beri. Belli ki sıkıntısı var, o yüzden almadı sabah da memeyi. Neyse ki banyoya soktum, sarılıp yıkadım kucağımda da düzeldi. İki sefer emdi ondan sonra. Anason ben hiç denemedim bu arada
Yani yutkunuyor seste çıkıyor ve evet memede boşalıyor ama tamamen değil . Ben tamamen boşalmamasını sütümün fazlalığına veriyorum çünkü çok şişiyor . Öte yandan günde 1-2 kez mutlaka kaka yapar. Çiş her bezinde var. Gündüz 2 saatte bir gece 4 saatte bir emiyorEmerken ses cikiyoe mu, yutkunuyoe mu? Emdikteb sonra meme bosaliyor mu? Kac saat arayla emiyor? Sorun olmamasi lazim aslinda.
Yaa bizde 3 aylık kontrolde net göreceğiz artık doktorumuz bi yorumlar durumuBenzer durumdayız. Emerek maalesef pek kilo almadı benim oğlum da. Ama boyu güzel uzadığı ve baş çevresi de genişlediği gibi gelişiminin iyi olduğuna şükrederek emzirmeye devam ediyorum
Aynı durumda olduğum için soruları ben de üstüme alınayım hemenEmerken ses cikiyoe mu, yutkunuyoe mu? Emdikteb sonra meme bosaliyor mu? Kac saat arayla emiyor? Sorun olmamasi lazim aslinda.
Boyunun uzadığını sen zaten kıyafetlerden, ana kucağından hatta kendi kucağından bacaklarının ne kadar sarktığına bakarak anlarsınYaa bizde 3 aylık kontrolde net göreceğiz artık doktorumuz bi yorumlar durumu
Bu arada şimdi aklıma geldi. Dün 2. ay kontrolünde doktorumuz eğer bebek bir süre daha kilo almazsa günde 3 defa 60'şar cc mama vermemizi önerdi. Ben bir süre daha emme-kilo ilişkisini gözlemleyip gerekirse doktorun dediği ölçüde mama takviye edeceğim.Kızlar ilk 2 ay bebeğime biberon ile sağılmış süt veriyordum ve 1400-1400 şeklinde kilo almıştı. Şimdi meme veriyorum 15 günde 300 gr almış görünüyorsütüm var ondan eminim sürekli dolu . Bu arada tartma işini normal büyük tartıda önce kendimi sonra ikimizi birlikte tarttım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?