2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Evde kucakta tartıyoruz. Sağlık ocağı maalesef fizanda. Bir de işte emzirme danışmanı ya da doktor kontrollerinde hassas tartıda ölçülüyor. Haklısınız, hem kısa ömürlü olacak hem de evde fazlalık eşyaya çok tahammülüm yok. Eşim alacağım diye tutturmasa ben hiç oralı olmazdım...

Benimki de aynısı ve doktor da aynısını söyledi. Hatta 10 gün dedi. Çocuk kaka yapmadığı günlerde kıvranıyo resmen. Kaka yapınca bir rahatlıyor, ağlaması falan kesiliyor
Çocuk kaka yapınca siz de mutlu oluyor musunuz? Kokusu bile nasıl güzel geliyor Hadi oğlum hadi kuşum yaparsın yavrum diyerek destek veriyorum Yavrum yazık kıpkırmızı oluyor suratı Ama yapınca nasıl gevşiyor, nasıl rahatlıyor Çok iyi uyuyor sonrasında. Ben bile daha iyi uyuyorum o kakiş yaptığında

2 oğlumu da 1 haftalıkken sünnet ettirdim sorunsuz geçti çok şükür. Ben 3 çocuğuma da toplu Mevlüt yapmadım hepsinde isim koymada toplandık ailecek dua etti dedeleri. İlk çocuğumda ara ara misafir çağırdım, hediyelik hazırlamıştım onları dağıtmış oldum, ikincide pandemiydi kimse kimseye gitmiyordu zaten. Şimdi de yaza denk geldiği için herkes tatilde köyde bir yerlerde denk gelmiyor, muhtemelen okullar açılınca çağırırım arkadaşlarımı filan. Öyle yine ara ara misafir gelir yani diye düşünüyorum. Mevlüt okutma yapmadık ama anneannesi ilk 40 gün içinde üçüne de hatim okudu duasını yaptı.

Bence fazla değil. Yemek kadar uykuya da ihtiyacı var. Uyuyorsa elleme uyusun. Ben de beş çocuk büyütmüş gibi konuşuyorum ama işi bilen herkes ve doktorumuz uyuyabildiği kadar uyut diyor. Ben de pek uyandırmıyorum. Hele gece uykusunu tam alması çok önemli. Biberonla beslerken gece 5 saate kadar uyandırmazdım. Şimdi emdiği için maalesef aç mı tok mu emin olamadığım için 3 saatte bir kaldırıyorum. Ama biraz kilo alsın gece uyandırmalarını da bitireceğim. Bu şekilde gece gündüzü de yavaş yavaş anlasın öğrensin istiyorum.

Bugün tam 2 aylık olduk, 2 aşı yapıldı sağlık ocağında. Bu ay ilk ayda aldığı kilonun tam yarısını almış ama ebe sadece emzirmeyle yine iyi böyle devam dedi. Aslında rejim diyet işlerine filan girmeseydim iyi alırdı diye düşünüyorum, o sıra sütüm bayağı azalmıştı zaten bebeğin bez sayısı da çok düşmüştü, toparlanması 4-5 gün sürdü, o gereksiz bir kayıp oldu bayağı. Neyse sonra biraz toparladı sütüm elhamdülillah. Bebek aşıdan beri huzursuz biraz sahile gittik gezmeye orda da çok rüzgar vardı az durduk, çocuklar bisiklete bindi. Yarın da verem aşısı var. Cumartesi de tatil için yola çıkacağız. Şimdi hazırlanmaya kaldığım yerden devam etmem lazım. Dün çocukların valizini hazırladım. Bizim valiz işleri kaldı, ütü yapmam lazım, sonra biraz mutfağı da toparlamam lazım. Neyse bebek uyudu, çocuklara biraz ekran saati yapıp o sırada bir şeyler hallederim inşaallah. Koşturmaca koşturmaca… Her halimize çok şükür.

İşin vicdani boyutunu bilemiyorum, kıyaslayacak durumda değilim tek çocuğum olduğu için ama çok ince düşünmüşsünüz, ne tatlısınız Fakat okuma yapılsın istiyorsanız desteksiz yola çıkmayın derim. Ben de okunsun edilsin istiyorum ama şu an Ankara'da kendim mevlit yapacak gücü bulamıyorum açıkçası. Temizliğiydi ikramlarıydı derken işin içinden çıkamam. Becerebilirsem yaz sonu memlekette aile desteğiyle bir mevlit okutmayı düşünüyorum. Siz tek başınıza yapmak zorundaysanız imkanınız varsa pasta börek işini başkasına yaptırın derim. Evden sipariş alanlar var. Kiloyla börek, kurabiye, sarma vs yapıyorlar. Ya da bizde mevlitlerde pide-ayran yaptırılıyor, onu da deneyebilirsiniz, daha pratik olur.

2. aylarımız kutlu olsun Bugün biz de 2 ay kontrolümüze gittik. Sırf anne sütüyle emzirerek beslemenin böyle bir olayı var, biz de emzirmeye geçince kilo alımında hafif bir dalgalanma oldu sizdeki gibi. Ama endişe etmeyelim. Ciddi beslenme sorunları olduğuna karar vermek için daha uzun süreli gözlem gerekiyor. İyi tatiller şimdiden!

Kızlarrrr az önce gördüm pembemsi kırmızı gibi küçük lekelenmem olmuş adet olabilir. Takip edeceğim. 70. Günde normal mi ? Sütüm bundan dolayı azalıyor olabilir mi ? Bir de bu dönemde bebek emzirmeye devam edilir mi ?

Benim de lohusa üstüne 15 gün sonra hemen başladı, bazı bünyeler hızlı toparlanıyor. Kimisi de 1 sene kadar bile olmuyor herkesin farklı süreçleri. Endişe edilecek bir durum yok 2 sene emzirdim 2 çocuğumu da çok şükür. Evet tabii ki bu dönemde de emzirmeye devam edeceğiz.

Sizinde sütünüzde azalma olmuş muydu o dönemde ?

Regl olmuş olabilirsiniz. Hiç endişe edecek bir şey yok. Ben 47. günde oldum. Süt de kesilmedi, emziriyorum. Devam edin siz çocuğunuzu beslemeye

Yeri gelmişken uzun zamandır emziren annelere sorayım, malum ben emzirmede acemiyim. Aktif emme 5-10 dk arasında sürüyor bizim. Sonrası daha duraksayarak ilerliyor. İyice uzatırsa artık oyun oynuyor gibi hissediyorum, alıyorum mememi ağzından çünkü zaten memem vazospazmdan pert vaziyette. Bu aktif emme süresi iyi mi? Yani doğru düzgün emmesi için ne kadar memede kalmalı çocuklar? Var mı bir standardı?

İşte böyle zamanlarda yine tek olduğum aklıma geliyor.. aileden uzak olmak ne kadar zormuş gerçekten..

Doktorumuz beslenmenin %90’i ilk 5 dk, geri kalan sure duygusal ihtiyac, keyif, oyun vs demisti

Nefes evet burnunu sürekli temizlememe rağmen sesli nefes alıyor hele uyurken zorlanıyor mu diye üzülüyorum
Belki sadece gen doludur, bizim sık sık boğazında kalma gibi sorunlarımız da var bir de ara ara düdük gibi ince bir ses. Yine de nefesini gözlemleyebilirsin herhangi bir zorluk çekiyor mu vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…