- 4 Mart 2025
- 1.037
- 1.469
- 48
Yaa işte o takıntıdan çok korkuyorum benBen aldımEvet biraz takıntılı gibi sürekli tartasın geliyor ama içim rahatlıyor, öneririm
Evde kucakta tartıyoruz. Sağlık ocağı maalesef fizanda. Bir de işte emzirme danışmanı ya da doktor kontrollerinde hassas tartıda ölçülüyor. Haklısınız, hem kısa ömürlü olacak hem de evde fazlalık eşyaya çok tahammülüm yok. Eşim alacağım diye tutturmasa ben hiç oralı olmazdım...Evdeki mutfak tartısı artık iş görmüyor 5 kiloya kadarmış. Sağlık ocağı yakınsa yürüyüşe çıktığınızda tarttırabilirsin. Evde olursa sabah akşam tartı seansı olur ve kısa ömürlü bir ürün olacağını düşünüyorum
Çocuk kaka yapınca siz de mutlu oluyor musunuz? Kokusu bile nasıl güzel geliyorBenimki de aynısı ve doktor da aynısını söyledi. Hatta 10 gün dedi. Çocuk kaka yapmadığı günlerde kıvranıyo resmen. Kaka yapınca bir rahatlıyor, ağlaması falan kesiliyor
2 oğlumu da 1 haftalıkken sünnet ettirdim sorunsuz geçti çok şükür. Ben 3 çocuğuma da toplu Mevlüt yapmadımKızlar merhabalar umarım iyisinizdir , bebeğini sünnet ettiren var mı ya kafama çok takıldı, bir an önce sünnet ediyim diyorum işe başlamadan da mevlüt yapayım diyorum ama tekim lanet olsun tek başımada gözüm tutmuyor hazırlık yapmaya bilmiyorum ne yapsamilk oğlum covid zamanında doğdu bizler evde duasını okuduk mevlüt fln yapmadım , şimdi buna da yaparsam vicdanen de rahat değilim birde o kadar kısır börek vs nasıl yapcam tek başıma organize edcem .. akıl verin kızlar
Bence fazla değil. Yemek kadar uykuya da ihtiyacı var. Uyuyorsa elleme uyusun. Ben de beş çocuk büyütmüş gibi konuşuyorum ama işi bilen herkes ve doktorumuz uyuyabildiği kadar uyut diyor. Ben de pek uyandırmıyorum. Hele gece uykusunu tam alması çok önemli. Biberonla beslerken gece 5 saate kadar uyandırmazdım. Şimdi emdiği için maalesef aç mı tok mu emin olamadığım için 3 saatte bir kaldırıyorum. Ama biraz kilo alsın gece uyandırmalarını da bitireceğim. Bu şekilde gece gündüzü de yavaş yavaş anlasın öğrensin istiyorum.Kızlar selam. Kendi kendime bebeğime bir uyku rutini oluşturmaya çalışıyorum kendi düzenimize göre . Ne kadar doğru yapjyorum bilmiyorum ama tamamen sallamasyon gidiyorumyani bebeğimi gözlemledim ve bu şekilde bir rutine uygun olduğunu gördüm. 2 saat uyanık daha sonra uyku(uykudan kendisi ne zaman kalkarsa artık genelde max 40-50 dk uyur) . Uyanınca tekrar 2 saat uyanık sonra uyutuyorum ( o 2 saatte emziriyorum biraz oyun oynamaya çalışıyoruz biraz sohbet sonra uykuya geçiş) .
Size sormak istediğim , bu kadar uyku fazla mı 2,5 aylık bir bebek için ? 2 saat uyanık 1 saat uyku dersek . Gecede 9 ile 6 arası uyuyor emzirmeleri saymazsak . Yani toplamda 15 saat civarı uyumuş olacak yanlış hesaplamazsam. Fazla mı?
İşin vicdani boyutunu bilemiyorum, kıyaslayacak durumda değilim tek çocuğum olduğu için ama çok ince düşünmüşsünüz, ne tatlısınızKızlar merhabalar umarım iyisinizdir , bebeğini sünnet ettiren var mı ya kafama çok takıldı, bir an önce sünnet ediyim diyorum işe başlamadan da mevlüt yapayım diyorum ama tekim lanet olsun tek başımada gözüm tutmuyor hazırlık yapmaya bilmiyorum ne yapsamilk oğlum covid zamanında doğdu bizler evde duasını okuduk mevlüt fln yapmadım , şimdi buna da yaparsam vicdanen de rahat değilim birde o kadar kısır börek vs nasıl yapcam tek başıma organize edcem .. akıl verin kızlar
2. aylarımız kutlu olsunBugün tam 2 aylık olduk, 2 aşı yapıldı sağlık ocağında. Bu ay ilk ayda aldığı kilonun tam yarısını almış ama ebe sadece emzirmeyle yine iyi böyle devam dedi. Aslında rejim diyet işlerine filan girmeseydim iyi alırdı diye düşünüyorum, o sıra sütüm bayağı azalmıştı zaten bebeğin bez sayısı da çok düşmüştü, toparlanması 4-5 gün sürdü, o gereksiz bir kayıp oldu bayağı. Neyse sonra biraz toparladı sütüm elhamdülillah. Bebek aşıdan beri huzursuz biraz sahile gittik gezmeye orda da çok rüzgar vardı az durduk, çocuklar bisiklete bindi. Yarın da verem aşısı var. Cumartesi de tatil için yola çıkacağız. Şimdi hazırlanmaya kaldığım yerden devam etmem lazım. Dün çocukların valizini hazırladım. Bizim valiz işleri kaldı, ütü yapmam lazım, sonra biraz mutfağı da toparlamam lazım. Neyse bebek uyudu, çocuklara biraz ekran saati yapıp o sırada bir şeyler hallederim inşaallah. Koşturmaca koşturmaca… Her halimize çok şükür.
Benim de lohusa üstüne 15 gün sonra hemen başladı, bazı bünyeler hızlı toparlanıyor. Kimisi de 1 sene kadar bile olmuyor herkesin farklı süreçleri. Endişe edilecek bir durum yok 2 sene emzirdim 2 çocuğumu da çok şükür. Evet tabii ki bu dönemde de emzirmeye devam edeceğiz.Kızlarrrr az önce gördüm pembemsi kırmızı gibi küçük lekelenmem olmuş adet olabilir. Takip edeceğim. 70. Günde normal mi ? Sütüm bundan dolayı azalıyor olabilir mi ? Bir de bu dönemde bebek emzirmeye devam edilir mi ?
Sizinde sütünüzde azalma olmuş muydu o dönemde ?Benim de lohusa üstüne 15 gün sonra hemen başladı, bazı bünyeler hızlı toparlanıyor. Kimisi de 1 sene kadar bile olmuyor herkesin farklı süreçleri. Endişe edilecek bir durum yok 2 sene emzirdim 2 çocuğumu da çok şükür. Evet tabii ki bu dönemde de emzirmeye devam edeceğiz.
Hayır olmadı. Benim diyet yaptım diye azalma oldu.Sizinde sütünüzde azalma olmuş muydu o dönemde ?
Regl olmuş olabilirsiniz. Hiç endişe edecek bir şey yok. Ben 47. günde oldum. Süt de kesilmedi, emziriyorum. Devam edin siz çocuğunuzu beslemeyeKızlarrrr az önce gördüm pembemsi kırmızı gibi küçük lekelenmem olmuş adet olabilir. Takip edeceğim. 70. Günde normal mi ? Sütüm bundan dolayı azalıyor olabilir mi ? Bir de bu dönemde bebek emzirmeye devam edilir mi ?
AnladımHayır olmadı. Benim diyet yaptım diye azalma oldu.
Kuzenimde de azalma olmuş o dönemde. Herkeste farklı demekki. Emzireceğim hayırlısı artık bakalımRegl olmuş olabilirsiniz. Hiç endişe edecek bir şey yok. Ben 47. günde oldum. Süt de kesilmedi, emziriyorum. Devam edin siz çocuğunuzu beslemeye
İçinizi ferah tutun. Herkes bir değil. Bol bol aksın inşallahKuzenimde de azalma olmuş o dönemde. Herkeste farklı demekki. Emzireceğim hayırlısı artık bakalım
Tek başına imkansız gibi ben hayatta girmezdim o topa, ama ikisi adına bir Mevlüt olabilir. İstersen bide hazır yemekcilerle anlasabilirsin bence cnm,tavuk pilav börek içecek falan oluyor. Ben kızıma bebek Mevlütü yaparsam öyle yapacktim ama kimsem Yok burda diye vazgeçtim
2 oğlumu da 1 haftalıkken sünnet ettirdim sorunsuz geçti çok şükür. Ben 3 çocuğuma da toplu Mevlüt yapmadımhepsinde isim koymada toplandık ailecek dua etti dedeleri. İlk çocuğumda ara ara misafir çağırdım, hediyelik hazırlamıştım onları dağıtmış oldum, ikincide pandemiydi kimse kimseye gitmiyordu zaten. Şimdi de yaza denk geldiği için herkes tatilde köyde bir yerlerde denk gelmiyor, muhtemelen okullar açılınca çağırırım arkadaşlarımı filan. Öyle yine ara ara misafir gelir yani diye düşünüyorum. Mevlüt okutma yapmadık ama anneannesi ilk 40 gün içinde üçüne de hatim okudu duasını yaptı.
İşte böyle zamanlarda yine tek olduğum aklıma geliyor.. aileden uzak olmak ne kadar zormuş gerçekten..İşin vicdani boyutunu bilemiyorum, kıyaslayacak durumda değilim tek çocuğum olduğu için ama çok ince düşünmüşsünüz, ne tatlısınızFakat okuma yapılsın istiyorsanız desteksiz yola çıkmayın derim. Ben de okunsun edilsin istiyorum ama şu an Ankara'da kendim mevlit yapacak gücü bulamıyorum açıkçası. Temizliğiydi ikramlarıydı derken işin içinden çıkamam. Becerebilirsem yaz sonu memlekette aile desteğiyle bir mevlit okutmayı düşünüyorum. Siz tek başınıza yapmak zorundaysanız imkanınız varsa pasta börek işini başkasına yaptırın derim. Evden sipariş alanlar var. Kiloyla börek, kurabiye, sarma vs yapıyorlar. Ya da bizde mevlitlerde pide-ayran yaptırılıyor, onu da deneyebilirsiniz, daha pratik olur.
Doktorumuz beslenmenin %90’i ilk 5 dk, geri kalan sure duygusal ihtiyac, keyif, oyun vs demistiYeri gelmişken uzun zamandır emziren annelere sorayım, malum ben emzirmede acemiyim. Aktif emme 5-10 dk arasında sürüyor bizim. Sonrası daha duraksayarak ilerliyor. İyice uzatırsa artık oyun oynuyor gibi hissediyorum, alıyorum mememi ağzından çünkü zaten memem vazospazmdan pert vaziyette. Bu aktif emme süresi iyi mi? Yani doğru düzgün emmesi için ne kadar memede kalmalı çocuklar? Var mı bir standardı?
Belki sadece gen doludur, bizim sık sık boğazında kalma gibi sorunlarımız da var bir de ara ara düdük gibi ince bir ses. Yine de nefesini gözlemleyebilirsin herhangi bir zorluk çekiyor mu vsNefes evet burnunu sürekli temizlememe rağmen sesli nefes alıyor hele uyurken zorlanıyor mu diye üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?