- 3 Eylül 2024
- 415
- 510
- 23
Sutu kestirince lor diyoruz ama sut kesigi oluyormus. Bebise sut vermekle ayni. Labneyi de yogurt mayalar gibi yaptigimizi hatirliyorum ama pek yapmamistim, unutmusum. Tarifte maya asamasi var miydi acaba sizin de?
Bence maalesef o hazir hissettiginde uyuyor, tamamen kalktiysa ve uykuya direniyorsa sinyalleri tekrar görene kadar bekliyorum ben :/Kızlar bizde aynıyız dikti bizi ayağa ne sallamakmme kucak hiçbir şekilde durmuyornasıl susturuyonuz
Atak dedikleri sey bu aylarda genel bocalama bence oyle keskin sınırları yok5 e kdr defalarca emdik de tamamen gozunu actiay burcununki gibi gecti sandim bie onceki gece uyuyunca
Sütü kestirerek yapilan lor uygun degilmis evet. Bir sey mayasi lazimdi da bulamadim adini. Ben sonra biogurme labne vermistim, galiba bizimki de yemiyordu, peynir isini ilerletememistim. Et suyu cikarma yonteminiz bombaymisLor vermemeli miyiz yani bu durumda ? Ben sütü yoğurt ile kestiriyordum, neredeyse her gün taze yapiyordum. Mayalamali tarifte vardi, ama bu kolayıma geliyordu, sabahları işe gitmeden önce hazırlanırken yapiyordum bir yandan. Mayalamali tarifte de maya olarak beyaz peynir kullanıyorduk sanki ama emin değilim, çok süre geçti üstünden.
Şimdi böyle ek gidadan bahsedince mum alevi kadar ateşte kemik suyu yapma geldi aklimazaten çalışıyordum bir haftasonum vardi. Onun da bir günü mum alevi kadar ateşte kemik suyu yapmakla geçerdi, bir yere gidemezdim. 12 saat kadar kaynatmak gerekiyordu.
şimdi saatten kontrol ettim de 1.30-6.30 aralığında tam 5 kere yarım saatliğine uyanmışım. Huni var mı huni takalımNe geceydi amaYalnız değilmişim gördüğüm kadarıyla
Dis doneminde daha da kotulestigini hatirliyoeumAtak dedikleri sey bu aylarda genel bocalama bence oyle keskin sınırları yok
Kız nazar ettiniz5 e kdr defalarca emdik de tamamen gozunu actiay burcununki gibi gecti sandim bie onceki gece uyuyunca
Ne oldu bunlara böyle anlamadım ki dün geceşimdi saatten kontrol ettim de 1.30-6.30 aralığında tam 5 kere yarım saatliğine uyanmışım. Huni var mı huni takalım
şirden mayasını mı diyorsunuzSütü kestirerek yapilan lor uygun degilmis evet. Bir sey mayasi lazimdi da bulamadim adini. Ben sonra biogurme labne vermistim, galiba bizimki de yemiyordu, peynir isini ilerletememistim. Et suyu cikarma yonteminiz bombaymisanalik iste
Evet aynenşirden mayasını mı diyorsunuz
Çok iyi çok teşekkür ederimİki model de benziyor yorum ve fiyata göre karar verin isterseniz. 4 yaş oğlum 16 kg yani 15 kg yeterli gayet :)
Güzel günlerde kullanın. Kısa saç ferahlık getiriyor insana sahidenKızlar ya ben şu vitamin işlerimi yine boşladım bu sıralar, yine feci dökülmeye başladı saçlarım.Eşim de bugün saçımı kesti tıraş makinesiyle küt yaptı, uzun zamandır bu kadar kısa değildi saçlarım. Bir ferahladım ya moralim yerine geldi bu kadar mı farkeder.
Yaa sizin de mi bizde tüm gece uyandık hep kucak istedi emmek istedi mide suyu ağzına gelip acı olunca vazgeçtiNe geceydi amaYalnız değilmişim gördüğüm kadarıyla
Allah dermansi dert vermesin oncelikle. Alerjinin en kotu tarafi belirsizligi. Neye alerjisi oldugunu bilsek kaldiracagiz ve bebiş rahatlayacak. Su anda alerjik mama kullaniyor degil mi? Siz de diyetinizi cok Iyi gözden gecirin derim, hic kacak olmamali. Paketli gıda vs tüketiyor musunuz? Hatta beni cok sıkı bir diyete almışlardı. Eğer yumurta ve süt ürünlerine dikkat ettiğiniz halde geçmiyorsa başka bir gıdaya da alerjisi olabilir. Bu testte çıkmamış olabilir. O yüzden diyeti genişletmek gerekebilir. Benden malesef süt, yumurta, dana eti, tavuk, kuruyemiş, tahin, domates her şeyi kestiler ama oğlumdaki belirtiler 1 hafta-10 günde geçti. Nacizane dana eti tüketmemenizi de öneririm. Bu da çapraz alerjen çünkü. Diyetin üzerine çok iyi eğilirseni belietiler geçecek inşallah. Benim fikrim en azından.Kızlar diğer yerde olmayanlar için burdan da durum bilgilendirme yapayım
Bugün doktor kontrolü vardı oğlumun alerjik reflü denmişti hatırlarsanız kilo vermişti geçen hafta bu hafta da aynı kalmış doktor mamayı değiştirdi sürekli hıçkırıyor mide suyu ağzına gelip yutkunuyor geyiriyor böyle olunca da çığlık çığlığa ağlıyor bişey içmek istemiyor aç kalıyor aç kalınca daha da ağlıyorve ben kaldıramıyorum artik bebeğim gözümün önünde eriyor doktor 8.aya kadar devam eder diyor ama bebeği böyle olanların hepsi çok çekmiş ve geçmemiş hadi şimdi zorla biseyler iciriyoruz da ek gıdaya ve kendi yemeye geçerse napcaz bilmiyorum yumurta ve süt alerjisi sınırda çıkmış dedi teşhis konuldu kesin alerjik reflü ve bebeğim hep geride kalacak kilo verecek diye ödüm kopuyor artık almasında değilim vermesin diye dua ediyorum emmek istiyor mamaya saldırıyor resmen ama iki yudumda hemen midesi kötü olup beni itiyor kendini geri atıp ağlıyor çok açıyorum bu gaoine gözlerine bakmaya utanıyorum yaa
Demiri her gün kullanıyorum, d vit haftada 2, omega da haftada 2 onları unutmuyorum. Ama multivitaminde hep bu aralar bir gün içtim bir gün içmedim haftada 2-3 kere içmişimdir en fazla. Bilmiyorum belki de vitaminle de çok alakalı değildir. Çünkü bu kadar başka şey içerken bilenbu kadar çok döküldüyse, hiç içmeseydim sanırım tek tel kalmayacaktı kafamda.Güzel günlerde kullanın. Kısa saç ferahlık getiriyor insana sahidenbenim de demir eksikti ilaca başlayacağım kaç gündür. Saçlarımda bazen dökülüyor bazen dökülmüyor anlamadım.
Blw facebook sayfasından liste paylaşan sendin dimş konuşmuştuk bi. Geçenlerde instagramdan bi doktorun paylaşımını gördüm. Kendi çocuğu da ek gıdaya başlamış. Listeleri saçma buluyor. Sadece türkşyede var bu diyor. Şahsen hemen ikna oldumBebek için labne yapmak çok basit aslinda. Sütü kestirip lor peyniri yapiyorsun. Çıkan peynir suyundan biraz ekleyip blendirdan geçiriyorsun. Labne hazir.
Bebek için salça da ayni şekilde basit. Zaten domates +1 yaş. Biberden yapilan kolay tarifler var. Kirmizi biberi buharda pişirip, zeytinyağı ekleyip yine blendir yapinca gayet güzel olur aslinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?