2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Evet yaaa enteresan aslında, 60 lı yıllarda anne sütünün zararlı mamanın faydalı olduğunu yaymislar mesela sene olarak emin degilim ama böyle bişey duymuştum bu arada ben arada sağarak veriyorum, cidden ona vakit ayırmak COK ZOR, burcuya ve sana helal olsun çünkü çok yapılabilir bir durum değil şimdilik tıkanıp mastit olmasın diye sağıp veriyorum çünkü almıyor memeyi, ama zaten çok sütüm yok bakalım nereye kadar böyle gider, arada deniyorum memeyi uyku arasındayken yeni uyanmisken falan alıyor sıpa iki dk a sonra anlayıp diliyle itiyor çok saçma değilmi ne var ki memede seni itensütü biberonda cok cok içiyor yani sütü sevmiyor desem oda değil. Hatta önce süt sonra mama veriyorum biberonla mamayı önce almak istemiyor süt istiyor ama anasının bu kadar sütü var yapacak bişey yok siz nasıl kabul ettirdiniz memeyi en son

Son düzenleme:
Bazen diyorum bende bizmi doğurduk onlarmı bilmiyorum aşırı tripli ve nazlılar
Ben size daha kötüsünü anlatayım, 6 yıldır evliyim ve eşim sabah 7 de ise gitmesine rağmen her gece 2 de 3 de uyurdu, ben erken yatıp erken kalkan insanlardanim, genelde gece bi tür uyanır salona gider hala uyumuyosun diye tartışır tekrar uyurdum Veeee bilin bakalım ne oldu, ben doğum yaptım eşim erken uyumaya başladı şaka gibi yaaa yoruluyorum diyor, atak haftasında uykusuzluktan delirmişim hiç uyumuyo kız, gece bi ara eşimi uyandırıp yalvardım bir saat uyutmaya çalış belki sende uyur bende bir saat uyuyum en azından diye ve söylene söylene kalktı, hiç umursamadan uyudum çünkü aşırı uykum vardı bu adamlar çok garip

Evet herkes böyle söyleyince bizde ister istemez kötü senaryolar canlandırıyoruz kafamızda yani en azından ben ama evet en azından şu an daha alışkınız duruma ve ne kadar zorlansak da ilk günler kadar zor olmadığını düşündüm dün mesela

Allah aşkına oynayan iki tane yalandan hormon, bizim hormonlar halay çekiyor oynamayı bırak hamile oluyorsun ayrı, doğum yapıyorsun ayrı değişiyor hormonlar, bu arada emziren kadınların 2 yıl hormonal durumları normal olmuyormuş dün Instagram da gördüm beylere sesleniyor eşlerinizi alttan alın emziren anneler 2 yıl emzirdigini düşünürsek iki yıl hormonları değişim gösteriyor diyordu.

Tam tarihleri hatırlamıyorum ama 1,5 ay sanırım sağarak besledim oğlumu. Gerçekten çok meşakkatli ama yine de iyi ki böyle bir yol var diyorum. Ya o da olmasaydı memelerimizin halini düşünemiyorum...

Naçizane tavsiyem, meme teklif etme. Benim oğlum başta fazla baskı yapıldığı için memeyi reddetti. Ağzına meme tıkıldıkça çocuk memeden nefret etti. Hastanedeki hemşirelere ve ilk destek aldığımız emzirme danışmanına hakkımı helal etmiyorum. Kendime de kızıyorum neden bu red durumuna hazırlıklı davranmadın da kendini başkalarının sağlıksız yönlendirmelerine teslim ettin diye...
Neyse, sen emzirme konusunu rafa kaldırmış gibi yaşa, bebeğin de bunu hissetsin. O sırada teması hiç kesme, devamlı kucağında olsun (zaten öyledir). Gece bile koala gibi göğsümden indirmiyordum, çok rahatsız bir pozisyonda uyuyordum ama onu kendimden asla ayırmıyordum.
Sağdığın sütü kendin yedir mutlaka, o gıdanın senin elinden içileceğini kabul etsin. Seninle eşleştirsin kafasında.
İlk sefer dışında oğlumu hiç küvette yıkamadım, hep kucağımda yıkıyorum. Sımsıkı sarılıyorum, ikimiz birden yıkanıyoruz. Hatta banyonun sonunda birkaç dakika hiç kımıldamadan sırf sarılıp su döküyorum ikimize, çok sakinleşiyor o esnada. Bunu şiddetle tavsiye edeceğim. Memeye kendiliğinden gelmesi böyle bir banyo sonrasına denk geldi. Kendiliğinden sokuldu. Ben yine meme teklif etmedim, sadece göğsümü açıkta bıraktım. Tıpkı senin bebişin gibi benimki de mamadansa anne sütünü seviyordu. Kaynağını bulunca cork cork yapıştı.
Eğer sokulacak olursa yanınızda kimse olmasın. Baba bile olmasa iyi olur. İkinize özel bir an olsun mümkünse.

Aklıma gelenler bunlar. Ne zaman istersen konuşuruz

Cok teşekkür ederim , deneyecem bunları

Son düzenleme:
Cok teşekkür ederim , deneyecem bunları
Hadi inşallah sağma derdinden kurtulduğunun haberini alalım Bir de süt arttırmak için iki ürün kullandım ben. Buraya da yazmıştım. Sen belki zaten biliyorsundur ama yine de isimlerini vereyim. Bontaa diye küçük flakonlar halinde satılan bir içecek var, ondan her sabah 1 flakon içiyorum (tadı pek sevimli değil ama verim alırsın). Öğlen ve akşam da Solgar'ın Brewer's Yeast tabletlerinden ikişer tane alıyorum. Sağma döneminde bile sütüm kesilmedi, regl oldum yine süt geliyor, muhtemelen bunların olumlu etkisi oldu

Kızlar konudan bağımsız bişey soracaktım.
Bebişi evde klimalı ortamdayken 2 günde bir yıkıyordum, çok şükür havalar esmeye başladı artik kapı pencere açıyoruz her gün yıkıyorum sorum şu olacak her yıkamada şampuanlamaya gerek var mı internette haftada bir şampuan kullanın diyo cildini kurutup egzamaya yatkınlık yaratıyormuş siz ne yapıyorsunuz her yıkamada şampuan/ deterjan kullanıyor musunuz

Her yıkamada şampuan önerilmiyor. Cildi kurur. Losyonlar da isiliği arttırdığıi çin ben pek kullanamadım. Haftada 2 kere şampuanla yıkıyorum, onun dışında her gün duru suyla yıkıyorum. Doktor böyle tavsiye etti

Ben de farklı bir konuda fikrinizi soracağım hanımlar. Yarın çok yakın bir arkadaşımın nikahı var. Bebek olunca düğün hazırlıklarına hiç destek veremedim. Hatta bugün kınası var, ona bile beni mazur görmesini isteyerek katılmıyorum. Ama yarınki nikaha gitmezsem artık çok ayıp olacak. Ayıbı da geçtim, arkadaşımın yanında olabilmek, onu görmek istiyorum. Siz bebekle bu tür ortamlara katıldınız mı? Nasıl idare ediyorsunuz? Biz emme işine yeni başladık malum. Ev dışında nasıl emziririm bilemiyorum. Aslında avmde emzirdim daha önce ama orada üstümde gömlek, içimde emzirme sütyeni vardı, bebek bakım odasında gayet pratik bir şekilde işimi hallettim. Şimdi abiye elbiseyle nasıl becereceğim? Yani üstümü nasıl çıkaracağım, emzirme sütyeni giyemeyeceğime göre memeyi açmak da zahmetli olacak... Bir yandan da nikaha gidene kadar yolda trafikte sokakta meme isteme ihtimali de geriyor beni. Ya da nikah salonunda birden ağlarsa alıp dışarı çıkarsam bile nerede nasıl besleyeceğim diye kaygılanıyorum.

[ Osman Gönülal haftada her gün yıkıyorsanız 2-3 gün şampuan kullanın diyordu

Nikah çok uzun süren bir organizasyon değil aslında arabada emzirip geçerseniz bence çıkana kadar idare eder bebiko arabada cam filmi var ama ben müslin örterek emziriyorum

[
Osman Gönülal haftada her gün yıkıyorsanız 2-3 gün şampuan kullanın diyordu
Teşekkür ederim bende hergun şampuan olmaz diye gördüm bugünde şampuanladım bundan sonra duru su ile yıkarım haftada iki kezde şampuanlarım

Araba da emzirebilirsin bir de cok uzun surmez nikah ama yanina sut sagip alabilirsin biraz olsun tutar ben disari cikarken bazen oyle yapiyorum emziremicegim acil bir ortamsa. Yani memeden once biberonu veriyorum. Hic durmazsa da takini verir cikarsin kimse alinmaz uygun kiyafetin var mi onemli olan o normal sutyen taksanda biraz kenardan kiyidan emebilir bence

Abiye yerine normal giyinip gitseniz taze annesiniz sonuçta kim ne derse desin. Zaten nikahmış. Mescit veya arabada emzirebilirsiniz. Bizimde 2 hafta donra var gitmesem aşırı ayıp olacak kuzen düğünü. Memlekete gitmem gerek üstelik. Normal giyineceğim. Saten gömleğim var onu giyip altına kumaş pantolon giyeceğim. Benim de derdim saten gömlek beyaz ve iç belli ediyor. Geçen içine her zaman ki gibi beyaz body giymişim misafirlikte. Emzirmeye çalıştım ve error verdim haliyle. Hiç aklıma gelmemiş içimdekinin zorlayacağı.
Üstten düğmeli elbiseler de güzel olabilir. Abiyeyle çok zor bence

Kızlar bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Bir sorum daha var. Kuru fasulye nohut yediniz mi hiç doğumdan sonra? Ben bugün ilk kez nohut yapıyorum. Yavaştan başlayayım alışsın diye düşündüm. Hakkımda hayırlısı dua edin

Bir sorum daha var. Kuru fasulye nohut yediniz mi hiç doğumdan sonra? Ben bugün ilk kez nohut yapıyorum. Yavaştan başlayayım alışsın diye düşündüm. Hakkımda hayırlısı dua edin
Ben ikisinide ilk günden beri tüketiyorum yesemde yemesemde gazlı bebeğim

Kızlar sizin bebeklerin kaka yapma sıklığı nasıl? Benim bebeğim günde 2 kez kaka yapıyor ama baya fazla yani bezi dolu dolu. Acaba ondan mı kilo alamıyor diyorum . Kakasını görünce diyorum ki o kadwr süt içtin mi de nu kadar çıkardın, hadi içtiysende hepsini çıkardın o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…