2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ay deme deme Artık büyüyorlar da gündüz uyuma süreleri azalacak, inşallah uykuyu aldığı için geçici bir süreçtir diyelim

Cok uzuldum, haksizkiga ugramak en dayanamadigim seydir. Keske eslerimiz daha cok kiymet bilen yapida olsalar yukumuz boyle agirken. Her seyin en en zorunu onlar yasiyordu degil mi, pardon? keşke iptal etmeseydiniz tatili, belki gidince acilirdiniz.

Kızlar bebeğim birkaç gündür gece uykusunu 5 saat uyur oldu. Normalde 2 saatte bir uyanırdı artık uyudu mu 5 saat sonra uyanıyor. Normal bir durum mudur? Sizde de durum öyle mi? Normalde bebekşer gece 3-4 kez kalkar diyor çevremdekilerde . Tabi bu şekilde benim için çok iyi uykumu alıyorum . Ama bebek için de iyi midir ?

Bence normal hatta maşallah diyelim ben de 9 da uyuttum valla yeni kalktı maşallah sübhanallah ama gündüz toplamda bir saat anca uyudu ya

Kimseye söyleme onlar ‘sen bide büyüsün gör’cüler. Dinlendiğin uyku uyuyabildiğin için rahatsız olanlar bebeğin gelişimi için yemek kadar uyumaya da ihtiyacı var

Evet ne guzel sanslisiniz. Gece uyandirmiyoruz artik.

Bazı kelimelerin cidden böyle bir etkisi var. Ama naçizane tavsiyem alışveriş gezi tatil gibi zamanlarda kızdığınızda kavga ettiğinizde alttan alın. Tatil bitince sorun hesabını bazen de kelimelere takılmamak duymamak gerekiyor. Ama insanız işte. Eşimde bazen bi laf ediyor gücüme gidiyor haliyle trip yapıyorum sonra siniri geçince diyor ki sen bana ne bakıyon. Biz onları önemsedikçe daha çok yapıyorlar sanki. Yav he he sensin deyip geçmek gerekiyor bazen. Bende yapamıyorum ama yakın bşr arkadaşım tam olarak böyle, hiç takmıyor valla kocasını. Bildiğini yapmaya devam ediyor. Adam bağırıyor çağırıyor bu cevap bile vermiyor kıçıma konuş modunda. Çok da güzel geçinip gidiyorlar
Bence siz hiç bir şey olmamış gibi kalkın hazırlayın valizleri. Eşinize de çocukların ne suçu var deyin vicdan yaptırın. Dönüşte de sorarsanız hesabını

Belki memeyle uyumaya alisti ama akşam sutunuz biraz azalıyorsa ona huysuzlaniyor karnı doyunca da memeyle uyuyor yine? Benimkinde genelde bu sekilde oluyor yani:)

Kimseye söyleme onlar ‘sen bide büyüsün gör’cüler. Dinlendiğin uyku uyuyabildiğin için rahatsız olanlar bebeğin gelişimi için yemek kadar uyumaya da ihtiyacı var
Yaaa cidden şu sıralar “şuan en rahat zamanları “ cümlesini duymaktan inanılmaz sıkıldım . Durmadan bu cümleyi duyuyorum . Sadece kadın doğum doktorum kontrole gittiğimde sağolsun şry demişti “ sana gittikçe daha zorlaşacak diyecekler ama sakın inanma her gün bir önceki günden daha iyi olacak emin ol “ demişti. Kendisininde 5 yaşında kızı var . O an çok mutlu olmuştum çünkü durmadan şuanın keyfini çıkarın şu yaş daha zor cümlelerinden gına gelmişti .

Buyudukce bagimsizlasiyorlar, simdi bizim uzantimiz gibiler. Evet baska sorunlar cikiyor ama uyumayi yemeyi yurumeyi bilen bir birey oluyor. O yuzden bence de buyudukce daha kolay

Çok sıktılar cidden. Herkes çektiği zorluğun reklamını yapma derdinde. Bir tane de başkalarına moral olayım diyen yok. Doktorun ne güzel söylemiş Bence de gün geçtikçe hem onlar bizden minik minik ayrışacak hem de biz sorunlarla başa çıkmakta ustalaşacağız

Aynen öyle, emzirme konusu zorunluluklar ve tercihlerin bir arada var olduğu bir mesele. Ben de dahil olmak üzere burada bir dönem emzir(e)meyen kadınlar oldu değil mi? Kimimiz memedeki sorunlardan, kimimiz sütün azlığından, kimimiz bebekteki sorunlardan, kimimiz depresyon yada belli sendromlar yüzünden meme ver(e)medik. Sağıp verdik ya da mama ile besledik. Ama günün sonunda doyurduk mu? Doyurduk Şimdi burada kime söz düşer? Sadece ama sadece anneye. Anne kendi ve çocuğu için bir karar verir ve uygular. Benim için olay bundan ibaret. Fakat işte elli kere konuştuk burada da, emzirme-anne sütü pompalaması çok güçlü. Biz kadınlar da bunun altında çoğu kez eziliyoruz. İşin tuhafı eskiden de mama verememek annelerin çok üzüldüğü bir şeymiş. Çocuklar mama ile güzel toparlıyor, ele geliyor derler büyükler. Annem hala bana illa biraz da mama ver şu çocuğa diyip durur mesela Ki ben zaten verdim, yine veririm.

Bazen diyorum bende bizmi doğurduk onlarmı bilmiyorum aşırı tripli ve nazlılar
Ben de böyle düşünüyorum bazen. Evet onların da hormonları oynadı, onlar da kendilerince lohusalık geçiriyorlar ama bazen diyorum ki şu çocuğu kemiklerin ayrıla ayrıla vajinandan çıkarmış olsaydın acaba sana ömür boyu Hazret demeden yaklaşabilir miydik

İlk günleri düşünün bence şuandan çok daha zordu.. minicik üstünü giydirirken zarar veririm korkusu, doydu mu, teni sarardı mı, ameliyat ağrısı gibi bir sürü endişem ve zorlandığım şeyler vardı. Gün geçtikçe kötüye giden ama aslında bir yandan iyi olan şey bebikoların kilo alması. taşırken zorlanıyoruz onun dışında birçok şeyin iyiye gittiğine inanıyorum

Kesinlikle insanları bilemem ama benim her günüm önceki günden daha iyi gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…