- 21 Kasım 2022
- 687
- 778
- 33
Ay neden böyle erkekler cidden bende anlam veremiyorum. Süper hamilelik geçirdim. Yemeğimi yaptı işe gidip geliyordu bir de evi toparlardı ne zaman bebek oldu eve geldik bambaşka bir adam oldu. Asla gece kalkmak istemiyor. Ben uykusuzluktan çocuğu düşüreceğim diye korkuyorum. Annem de bizimle ama baba olarak onun sorumluluk alması gerekli. Bugün kıyameti kopardım. Şimdi bebeğin başında bende uyuyacağım.Ben size daha kötüsünü anlatayım, 6 yıldır evliyim ve eşim sabah 7 de ise gitmesine rağmen her gece 2 de 3 de uyurdu, ben erken yatıp erken kalkan insanlardanim, genelde gece bi tür uyanır salona gider hala uyumuyosun diye tartışır tekrar uyurdumVeeee bilin bakalım ne oldu, ben doğum yaptım eşim erken uyumaya başladı şaka gibi yaaa yoruluyorum diyor, atak haftasında uykusuzluktan delirmişim hiç uyumuyo kız, gece bi ara eşimi uyandırıp yalvardım bir saat uyutmaya çalış belki sende uyur bende bir saat uyuyum en azından diye ve söylene söylene kalktı, hiç umursamadan uyudum çünkü aşırı uykum vardı bu adamlar çok garip
Benimkide öyle 1-2 yapıyor. Yaptığı gibi acıktığını hissediyorum. Oyuncak bebeklerimiz vardı ya ağzından su verirdik anında alttan çıkardı oğluşumda öyle sankiKızlar sizin bebeklerin kaka yapma sıklığı nasıl? Benim bebeğim günde 2 kez kaka yapıyor ama baya fazla yani bezi dolu dolu. Acaba ondan mı kilo alamıyor diyorum . Kakasını görünce diyorum ki o kadwr süt içtin mi de nu kadar çıkardın, hadi içtiysende hepsini çıkardın o zaman
Bende bunun cevabını takip edeceğim. Dün yakın akrabamızın düğünü vardı gitmedim. Daha doğrusu gidemedim. Sizin endişelerinizi yaşadım. Eşim tek gitti. Ben dışarı bile çıkarken geriliyorum. Panik oluyorum o ağladığında. İnşallah bu günlerde geçecek , aşacağız arkadaşım.Ben de farklı bir konuda fikrinizi soracağım hanımlar. Yarın çok yakın bir arkadaşımın nikahı var. Bebek olunca düğün hazırlıklarına hiç destek veremedim. Hatta bugün kınası var, ona bile beni mazur görmesini isteyerek katılmıyorum. Ama yarınki nikaha gitmezsem artık çok ayıp olacak. Ayıbı da geçtim, arkadaşımın yanında olabilmek, onu görmek istiyorum. Siz bebekle bu tür ortamlara katıldınız mı? Nasıl idare ediyorsunuz? Biz emme işine yeni başladık malum. Ev dışında nasıl emziririm bilemiyorum. Aslında avmde emzirdim daha önce ama orada üstümde gömlek, içimde emzirme sütyeni vardı, bebek bakım odasında gayet pratik bir şekilde işimi hallettim. Şimdi abiye elbiseyle nasıl becereceğim? Yani üstümü nasıl çıkaracağım, emzirme sütyeni giyemeyeceğime göre memeyi açmak da zahmetli olacak... Bir yandan da nikaha gidene kadar yolda trafikte sokakta meme isteme ihtimali de geriyor beni. Ya da nikah salonunda birden ağlarsa alıp dışarı çıkarsam bile nerede nasıl besleyeceğim diye kaygılanıyorum.
O öyle olur hepUyumayan bebeğim eşimin tarafı olunca gün boyu uyuyor ya görümceme gittik uyudu kayınvalidemler bize geliyor şuan sabahtan beri uyuyor. Uyumuyor diye yakınıyorum hep inanmayacaklar artık bana
Nikahsa cok uzun surmez diye dusunuyorum. Esiniz bebek arabasında daha sessiz bir yerde oyalasa ve aciktikca gidip emzirseniz diye düşündüm. Biz boyle bir yontem izliyoruz mecbur kaldigimdaBen de farklı bir konuda fikrinizi soracağım hanımlar. Yarın çok yakın bir arkadaşımın nikahı var. Bebek olunca düğün hazırlıklarına hiç destek veremedim. Hatta bugün kınası var, ona bile beni mazur görmesini isteyerek katılmıyorum. Ama yarınki nikaha gitmezsem artık çok ayıp olacak. Ayıbı da geçtim, arkadaşımın yanında olabilmek, onu görmek istiyorum. Siz bebekle bu tür ortamlara katıldınız mı? Nasıl idare ediyorsunuz? Biz emme işine yeni başladık malum. Ev dışında nasıl emziririm bilemiyorum. Aslında avmde emzirdim daha önce ama orada üstümde gömlek, içimde emzirme sütyeni vardı, bebek bakım odasında gayet pratik bir şekilde işimi hallettim. Şimdi abiye elbiseyle nasıl becereceğim? Yani üstümü nasıl çıkaracağım, emzirme sütyeni giyemeyeceğime göre memeyi açmak da zahmetli olacak... Bir yandan da nikaha gidene kadar yolda trafikte sokakta meme isteme ihtimali de geriyor beni. Ya da nikah salonunda birden ağlarsa alıp dışarı çıkarsam bile nerede nasıl besleyeceğim diye kaygılanıyorum.
Zaten en güvenli yer araba bu durumda. Sadece arabada da olsa kıyafeti nasıl açacağım da memeyi çıkartıp emzireceğim noktasında tıkanıyorumNikah çok uzun süren bir organizasyon değil aslında arabada emzirip geçerseniz bence çıkana kadar idare eder bebikoarabada cam filmi var ama ben müslin örterek emziriyorum
Canımcım biz biberonu hatırlarsak memeyi bir daha istemeyebiliriz, öyle ufak bir sorunumuz varAraba da emzirebilirsin bir de cok uzun surmez nikah ama yanina sut sagip alabilirsin biraz olsun tutar ben disari cikarken bazen oyle yapiyorum emziremicegim acil bir ortamsa. Yani memeden once biberonu veriyorum. Hic durmazsa da takini verir cikarsin kimse alinmazuygun kiyafetin var mi onemli olan o normal sutyen taksanda biraz kenardan kiyidan emebilir bence
Ya bence de daha sade bir şey giyebilsem işim kolaylaşacak ama lohusalıkta hiç süslü bir şeyim yok giyecek. Sizinki gibi saten filan olsa hemen giyeceğim ama yokAbiye yerine normal giyinip gitseniz taze annesiniz sonuçta kim ne derse desin. Zaten nikahmış. Mescit veya arabada emzirebilirsiniz. Bizimde 2 hafta donra var gitmesem aşırı ayıp olacak kuzen düğünü. Memlekete gitmem gerek üstelik. Normal giyineceğim. Saten gömleğim var onu giyip altına kumaş pantolon giyeceğim. Benim de derdim saten gömlek beyaz ve iç belli ediyor. Geçen içine her zaman ki gibi beyaz body giymişim misafirlikte. Emzirmeye çalıştım ve error verdim haliyle. Hiç aklıma gelmemiş içimdekinin zorlayacağı.
Üstten düğmeli elbiseler de güzel olabilir. Abiyeyle çok zor bence
Çok kaygılandırıyor değil mi bu durumlar sizi de... Dışarı çıkıp beş dakikada geri döndüğümü bilirim. Ciyak ciyak bağırdığı günlerdi. Bir utandım, bir sıkıldım, yer yarılsa da içine girsem dedim. Şu an biraz abartılı duygular yaşamışım diye düşünüyorum ama o an baş edememiştim durumla. Nasıl göründüğümüzü fazla önemsemiştim... Şimdi o kadar utanacak bir şey görmüyorum ortada ama çocuğu doyuramazsam da işler içinden çıkılmaz bir hal alırsa diye endişeleniyorum. Bir yandan eşim gelmese de ben kendim gitsem diyorum. O zaman da çocuğu onunla bırakamıyorum. Zaten emmeye yeni başladığımız için biberonla da besleyemez ben yokken. Mecbur maaile gideceğizBende bunun cevabını takip edeceğim. Dün yakın akrabamızın düğünü vardı gitmedim. Daha doğrusu gidemedim. Sizin endişelerinizi yaşadım. Eşim tek gitti. Ben dışarı bile çıkarken geriliyorum. Panik oluyorum o ağladığında. İnşallah bu günlerde geçecek , aşacağız arkadaşım.
Ya evet arabada emzirmek en doğrusu olacak gibi görünüyor. Elbiseden memeyi çıkartabilmeyi çözersem belki şirinleri de görebilirimNikahsa cok uzun surmez diye dusunuyorum. Esiniz bebek arabasında daha sessiz bir yerde oyalasa ve aciktikca gidip emzirseniz diye düşündüm. Biz boyle bir yontem izliyoruz mecbur kaldigimda
Osman hoca annenin yediği hiçbir yiyeceğin gazı bebeğe geçmez diyor. Ben de buna güvenerek bu hafta ilk defa mercimek çorbası yedim. Valla mis gibiydi, çocuğa da dokunmadı. Yiyin gitsin, afiyet olsunBir sorum daha var. Kuru fasulye nohut yediniz mi hiç doğumdan sonra? Ben bugün ilk kez nohut yapıyorum. Yavaştan başlayayım alışsın diye düşündüm. Hakkımda hayırlısı dua edin
Solgari kullandım canım, ben artık gerçekten süt işinden çok sıkıldım çünkü bu konu beni çok üzdü o yüzden artık uğraşmıyorum hatta sağım bile yapmayacaktim ama 4 5 saat sagmayinca şişiyor göğüsler ve çok acıyor mastit olmamak için sagiyorum zaten az, gittiği yere kadar dedim tekrar alırsa memeyi isterse veririm istmezse de dedim böyle nereye kadar giderse artik, çünkü çok yıprandık çok ağladım bunun yüzünden , psikolojik olarak iyi bir yere gitmiyordu durum bende saldımHadi inşallah sağma derdinden kurtulduğunun haberini alalımBir de süt arttırmak için iki ürün kullandım ben. Buraya da yazmıştım. Sen belki zaten biliyorsundur ama yine de isimlerini vereyim. Bontaa diye küçük flakonlar halinde satılan bir içecek var, ondan her sabah 1 flakon içiyorum (tadı pek sevimli değil ama verim alırsın). Öğlen ve akşam da Solgar'ın Brewer's Yeast tabletlerinden ikişer tane alıyorum. Sağma döneminde bile sütüm kesilmedi, regl oldum yine süt geliyor, muhtemelen bunların olumlu etkisi oldu
Hahahaha yaaaa niye boyleler ciddenAy neden böyle erkekler cidden bende anlam veremiyorum. Süper hamilelik geçirdim. Yemeğimi yaptı işe gidip geliyordu bir de evi toparlardı ne zaman bebek oldu eve geldik bambaşka bir adam oldu. Asla gece kalkmak istemiyor. Ben uykusuzluktan çocuğu düşüreceğim diye korkuyorum. Annem de bizimle ama baba olarak onun sorumluluk alması gerekli. Bugün kıyameti kopardım. Şimdi bebeğin başında bende uyuyacağım.
Ben klima hala açıyorum, hergun yıkıyorum gece güzel uyuyor yıkayınca, bir gün şampuanliyorum bir gün şampuanlamıyorumKızlar konudan bağımsız bişey soracaktım.
Bebişi evde klimalı ortamdayken 2 günde bir yıkıyordum, çok şükür havalar esmeye başladı artik kapı pencere açıyoruz her gün yıkıyorum sorum şu olacak her yıkamada şampuanlamaya gerek var mı internette haftada bir şampuan kullanın diyo cildini kurutup egzamaya yatkınlık yaratıyormuş siz ne yapıyorsunuz her yıkamada şampuan/ deterjan kullanıyor musunuz
Losyon benim kızın isiligini geçirdi aslında, yağın hiç bi etkisi yoktuHer yıkamada şampuan önerilmiyor. Cildi kurur. Losyonlar da isiliği arttırdığıi çin ben pek kullanamadım. Haftada 2 kere şampuanla yıkıyorum, onun dışında her gün duru suyla yıkıyorum. Doktor böyle tavsiye etti
Arada açıyoruz bizde ama genel olarak serinledi bizde hergun duş aldırıp temiz havaya alıştırmaya çalışıyoruz bugünde şampuanladım artık her duşta şampuan kullanmam 40tan önce oğluşum da duştan sonra uykudan uyanmazdi şimdi daha çok direniyor uyumak istemiyorBen klima hala açıyorum, hergun yıkıyorum gece güzel uyuyor yıkayınca, bir gün şampuanliyorum bir gün şampuanlamıyorum
Benimki kundağa sarınca sinirleniyor kollarını çıkarıyor ben daha çok sinirlenip sıkı sıkı sarıyorum açamıyor zorla ikna oluyorKızlar oğlum tam uykuya dalıyor birkaç dakika sonra kolu bacağı istemsizce hareket ediyor yüzünü cimcikliyor kollarını savurup uyandırıyor kendini tamamen uykuya dalmıyor sabahtan hiç uyumadı şuan sallamaktan dizlerimde takat kalmadı ama hala direniyor gece uykusunda güzel uyuyor ama gündüzleri hem uykuya hem nemeye direniyor emziksiz de asla uyumuyor öğlen vermemek için direndim çığlık kıyamet olunca verdim ben doğrulana kadar uyudu bile ama kapıdan çıkamadan uyandıkundağı asla istemiyor kendini uyandırmalarini nasıl engelleyebilirim
Ben yarım kundak almıştım. Bu kadar alışverişte en kullandığım şey o oldu. Mutlaka bakın derim. Yarım kundak cırt cırtlı kollarını sarıyor sadece alt tarafı boşta. Kendini uyandıramıyor. Zamanı gelince onu da bırakacağız ama çok küçükKızlar oğlum tam uykuya dalıyor birkaç dakika sonra kolu bacağı istemsizce hareket ediyor yüzünü cimcikliyor kollarını savurup uyandırıyor kendini tamamen uykuya dalmıyor sabahtan hiç uyumadı şuan sallamaktan dizlerimde takat kalmadı ama hala direniyor gece uykusunda güzel uyuyor ama gündüzleri hem uykuya hem nemeye direniyor emziksiz de asla uyumuyor öğlen vermemek için direndim çığlık kıyamet olunca verdim ben doğrulana kadar uyudu bile ama kapıdan çıkamadan uyandıkundağı asla istemiyor kendini uyandırmalarini nasıl engelleyebilirim
17. günlükten itibaren asla kundaga izin vermedi örtüyle yapıyorum ya kolları çıkacak yada son ses ağlayacak kollarının bağlı olduğunu uykuda olsa bile hissedip açmak için uyanıyor tam bı şebek bu çocuk bende kendimi dikte dediğim dedik sanırdım meğerse çoook daha fazlam hatta beni muma cevirenim olacakmış haberim yokmuşBen yarım kundak almıştım. Bu kadar alışverişte en kullandığım şey o oldu. Mutlaka bakın derim. Yarım kundak cırt cırtlı kollarını sarıyor sadece alt tarafı boşta. Kendini uyandıramıyor. Zamanı gelince onu da bırakacağız ama çok küçük
Ellerini bağlamama asla izin vermiyor geçen bende sinirlenip bağladım deliyi bağlar gibi sonra kıyamadım ağlamasına açıp sabahladik beyefendiyleBenimki kundağa sarınca sinirleniyor kollarını çıkarıyor ben daha çok sinirlenip sıkı sıkı sarıyorum açamıyor zorla ikna oluyoryoksa dediğin gibi elleri açık uyumuyor kendini uyandırıyor
Eğer gece uykusuysa ben kıymamazlık etmiyorum dediğin gibi deliyi bağlar gibi bağlıyorum çünkü tahammülüm sıfır oluyor artık uyusa da dinlensem diyorumEllerini bağlamama asla izin vermiyor geçen bende sinirlenip bağladım deliyi bağlar gibi sonra kıyamadım ağlamasına açıp sabahladik beyefendiyle
Şuan sanki ellerinden bal memeden zehir akıyor asla memenin konusuna yaklaşmasına tahammül etmiyor ama sapur şupur ellerini yaliyor
Alla alla genelde duş iyi uyutur derler cidden bu bebisler bizimle oyun oynuyorArada açıyoruz bizde ama genel olarak serinledi bizde hergun duş aldırıp temiz havaya alıştırmaya çalışıyoruz bugünde şampuanladım artık her duşta şampuan kullanmam 40tan önce oğluşum da duştan sonra uykudan uyanmazdi şimdi daha çok direniyor uyumak istemiyor
Benimkine de hiç etki etmiyorAlla alla genelde duş iyi uyutur derler cidden bu bebisler bizimle oyun oynuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?