- 5 Mart 2021
- 6.247
- 9.054
- 148
Alışkanlık haline gelir ilerde çok zorlanırsın oğlumda yaptım o hatayı.. Şimdi bazen kızda da azcık uyusun diye yapıyorum ama yanlış. Baktın emmiyor. Bebişin ağzına yakın göğsünün üstünden bastırınca çıkıyor.Bu arada memeyi bebeğin ağzından kendisi çokarmadan çıkaran var mı? Nasıl çıkarıyorsunuz? Gece zaten sık sık kalkıyor bir de memeye gelincede bırakmak bilmiyor, sütte içmiyor öyle ağzında tutup mıy mıy arada emiyor haliyle ben zorla çokarmaya çalışıyorum . Damağı düşer vs diyenler vardı ama başka ne yspılır bilmiyorum. Zaten saatte bir en geç uyanıyor onda da bıraksam 3 saat memede kalacak sabaha kadar hiç uyumamam laızm . Süt içiyor olsa yine razıyım ama yok
Yok henüz değilCemil olabilir mi Cemil ahah ya da kız versiyonu ceren
Sanki doktorun birinde görmüştüm. Karartma perdesi gündüz kullanmayın gece gündüz ayrımını anlasın diye.. Bebek öyle alışınca başka hiçbir ortamda rahat edemiyor galiba.Kızlar bir de ben gindüzleri karartma perde ile karanlık ortamda uyutuyorum bebeğimi ve öyle yaptığımdan beri gündüz uykuları uzadı.
Ama bu şekilde acaba geceyle gündüzü mü karıştırıyor bebeğim? Gece uykuları o yüzden bu hale gelmiş olabilir mi?
Sizler gündüz karanlıkta mı uyutuyorsunuz?
Çoğu doktor aynısını diyor 180 günü dolmuş olucak diye.. oğlumda 6 aydan önce ek gıdaya başlamayacağız diyen doktor. Kızımda 5,5 aylıkken başlarız dedi. Çok bir fark yok ama neye göre böyle dedi anlamadım.Kızlar ne kadar doğru bilmiyorum Osman Gönülal diyor ki eğer sadece anne sütü veriyorsanız 6.aydan önce ek gıdaya başlamayın. Birde meme reddinden dolayı ek gıdaya erken başlarsanız ileri zamanda da katı gıda reddi olur diyor.
Bestiron oğlumda kullandım bir sıkıntı olmadı. Temiz içerikli, diş boyamıyor.Kızlar bestero demir ilacı hakkında ne düşünüyorsunuz ?
B brcubrcu0101 sideferde iyi diye duymuştum ama ben kendim kontrol etmedim. sadece süt proteini varmış içinde süt ve süt ürünleri alerjisi olan bebeklere kullanılmıyor diye biliyorumBenim bebeğimde gaz problemi çok olduğu için doktor Sidefer yazdı. Henüz başlamadım ama yorumları iyiydi, onu da bir araştırın dilerseniz
Ek gıda zamanı ete kıymaya başlayınca haftada en az 2-3 kere kırmızı et yedirmek önemli aklında olsun. Birde demir ilacını aç karna vermek lazım 1 saat gibi sonrasında yine bir süre aç olmalı.. oğlumda Bestiron kullandım. Demirimiz iyiydi. Bu dediklerimde dikkat ettim.Kızlar hem içeriği temiz hem etkisi iyi bir demir ilacı önerisi verir misinizaraştırmaktan başım ağrıdı
Ben de duacıyım kendisineKadın doğumcumdan ziyade aslında oğlumun çocuk doktoru çok iyi. Bahsettiğim takviyeleri o önerdi. Elenatal 3 tek başına asla yetmez diyen oydu. Allah razı olsun kendisinden
Evet hiç vermemek daha kötü gerçekten, bir şekilde yolunu bulup vereceğim artık.Buna göre verecek olsak kimse veremez bence denk getirmek çok zor çünkü. Ben bunu doktora sorduğumda gerek yok direk verebilirsin bir şey olmaz dedi. Belki emdikten yarım saat sonra verilebilir sizin durumunuzda. Hiç verememektense
Aaa bunu bilmiyordum öyle mi? Eğer öyleyse müthiş kolaylık olur.Anne sütüyle sorun olmuyor diye biliyorum.
Bize de 2 saat ama zor olur, 1 saat olsun en azından dedi.Benimki ya uyumadan ya uyanınca emiyor. Uyanıp emdikten yarım saat sonra veriyorum bana hemşire emzirmeden yarım saat önce dedi
Şimdi hatırladım ben de ilk çocuğumda hep banyoda verirdim üstü başına dökülüp leke oluyor diye çıplakken vermek mantıklıGünaydınBen kusup ziyan etmesin diye akşam banyodan sonra veriyorum. Üstüne de hemen emziriyorum. Zaten gece uykusuna geçiyoruz o şekilde.
Ya şimdi sabah uyanınca vereyim dedim, çok aç karna verince de kustu.Ek gıda zamanı ete kıymaya başlayınca haftada en az 2-3 kere kırmızı et yedirmek önemli aklında olsun. Birde demir ilacını aç karna vermek lazım 1 saat gibi sonrasında yine bir süre aç olmalı.. oğlumda Bestiron kullandım. Demirimiz iyiydi. Bu dediklerimde dikkat ettim.
Evet hiç vermemek daha kötü gerçekten, bir şekilde yolunu bulup vereceğim artık.
Aaa bunu bilmiyordum öyle mi? Eğer öyleyse müthiş kolaylık olur.
Bize de 2 saat ama zor olur, 1 saat olsun en azından dedi.
Şimdi hatırladım ben de ilk çocuğumda hep banyoda verirdim üstü başına dökülüp leke oluyor diye çıplakken vermek mantıklıama sanırım leke yapmayan ilaçlar da var.
Ya şimdi sabah uyanınca vereyim dedim, çok aç karna verince de kustu.
Ben anlamıyorum zaten 3 aylık 4 aylık bebeklerde ek gıda başlanabilir diyenleri. Bizim bildiğimiz tam 6 ayı dolmayan bebeğe verilmez yaniKızlar ne kadar doğru bilmiyorum Osman Gönülal diyor ki eğer sadece anne sütü veriyorsanız 6.aydan önce ek gıdaya başlamayın. Birde meme reddinden dolayı ek gıdaya erken başlarsanız ileri zamanda da katı gıda reddi olur diyor.
Vallahi bizimki de kahverengi, leke yapar muhtemelen. Ben banyoda vermiyorum aslında. Banyodan sonra kurulayıp giydirince veriyorum, fazla hareket edip oraya buraya kusmadan etmeden memeye alıyorum hemenEvet hiç vermemek daha kötü gerçekten, bir şekilde yolunu bulup vereceğim artık.
Aaa bunu bilmiyordum öyle mi? Eğer öyleyse müthiş kolaylık olur.
Bize de 2 saat ama zor olur, 1 saat olsun en azından dedi.
Şimdi hatırladım ben de ilk çocuğumda hep banyoda verirdim üstü başına dökülüp leke oluyor diye çıplakken vermek mantıklıama sanırım leke yapmayan ilaçlar da var.
Ya şimdi sabah uyanınca vereyim dedim, çok aç karna verince de kustu.
Önerileri işe yarıyorsa ne mutluBen de duacıyım kendisine
Burcu benim kızın geçti gibiydi bı ara bu hafta yine çok zorluyor beni uyku gitmişti 6 gün sürdü tekrar uyku gerilemesi şimdi 4 gündür sürekli ağlama krizleri oluyor yaaa aşırı ağlıyorBenim bebem seninkinden tam 20 gün büyük görünüyor . Benim biteli 10 gün oldu. Ha gayret az kaldıve evet benim tam 1 ay sürdü. 3,5-4,5 arası tam olarak.
Ay çok zor biliyorum
Hadi ya bir sorunu mu var acsba gaz, diş vs gibiBurcu benim kızın geçti gibiydi bı ara bu hafta yine çok zorluyor beni uyku gitmişti 6 gün sürdü tekrar uyku gerilemesi şimdi 4 gündür sürekli ağlama krizleri oluyor yaaa aşırı ağlıyorbeynim sünger gibi
Ya gaz değil cnm da diş bilmiyorum bişey diyemicem ama reflüsü var mirayın ya sessiz reflü işte migdesi çok kötü bu ara mirayın baya zorluyor sanırım onu o yüzden mi acaba diyorumHadi ya bir sorunu mu var acsba gaz, diş vs gibi
Bizimde uyku sorunu tam 3,5 ta başladı daha 12 gün var buçuk olmasınaBenim bebem seninkinden tam 20 gün büyük görünüyor . Benim biteli 10 gün oldu. Ha gayret az kaldıve evet benim tam 1 ay sürdü. 3,5-4,5 arası tam olarak.
Ay çok zor biliyorum
Yakında daha da erkene indirirlerÇoğu doktor aynısını diyor 180 günü dolmuş olucak diye.. oğlumda 6 aydan önce ek gıdaya başlamayacağız diyen doktor. Kızımda 5,5 aylıkken başlarız dedi. Çok bir fark yok ama neye göre böyle dedi anlamadım.
Folik asit bebekleri her şeyi önden önden diye olabilir mi kiBen anlamıyorum zaten 3 aylık 4 aylık bebeklerde ek gıda başlanabilir diyenleri. Bizim bildiğimiz tam 6 ayı dolmayan bebeğe verilmez yaninolmuş olabilir 2 yılda da 6 aydan 5 aya çekmiş olabilirler, nasıl bir çalışmanın sonucu olabilir bu
Çok teşekkür ederim rahatladım,
Bu paylaşım açıklayıcı olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?