2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Alışkanlık haline gelir ilerde çok zorlanırsın oğlumda yaptım o hatayı.. Şimdi bazen kızda da azcık uyusun diye yapıyorum ama yanlış. Baktın emmiyor. Bebişin ağzına yakın göğsünün üstünden bastırınca çıkıyor.

Sanki doktorun birinde görmüştüm. Karartma perdesi gündüz kullanmayın gece gündüz ayrımını anlasın diye.. Bebek öyle alışınca başka hiçbir ortamda rahat edemiyor galiba.

Çoğu doktor aynısını diyor 180 günü dolmuş olucak diye.. oğlumda 6 aydan önce ek gıdaya başlamayacağız diyen doktor. Kızımda 5,5 aylıkken başlarız dedi. Çok bir fark yok ama neye göre böyle dedi anlamadım.

Benim bebeğimde gaz problemi çok olduğu için doktor Sidefer yazdı. Henüz başlamadım ama yorumları iyiydi, onu da bir araştırın dilerseniz
B brcubrcu0101 sideferde iyi diye duymuştum ama ben kendim kontrol etmedim. sadece süt proteini varmış içinde süt ve süt ürünleri alerjisi olan bebeklere kullanılmıyor diye biliyorum

Son düzenleme:
Kızlar hem içeriği temiz hem etkisi iyi bir demir ilacı önerisi verir misiniz araştırmaktan başım ağrıdı
Ek gıda zamanı ete kıymaya başlayınca haftada en az 2-3 kere kırmızı et yedirmek önemli aklında olsun. Birde demir ilacını aç karna vermek lazım 1 saat gibi sonrasında yine bir süre aç olmalı.. oğlumda Bestiron kullandım. Demirimiz iyiydi. Bu dediklerimde dikkat ettim.

Evet hiç vermemek daha kötü gerçekten, bir şekilde yolunu bulup vereceğim artık.
Anne sütüyle sorun olmuyor diye biliyorum.
Aaa bunu bilmiyordum öyle mi? Eğer öyleyse müthiş kolaylık olur.
Benimki ya uyumadan ya uyanınca emiyor. Uyanıp emdikten yarım saat sonra veriyorum bana hemşire emzirmeden yarım saat önce dedi
Bize de 2 saat ama zor olur, 1 saat olsun en azından dedi.
Günaydın Ben kusup ziyan etmesin diye akşam banyodan sonra veriyorum. Üstüne de hemen emziriyorum. Zaten gece uykusuna geçiyoruz o şekilde.
Şimdi hatırladım ben de ilk çocuğumda hep banyoda verirdim üstü başına dökülüp leke oluyor diye çıplakken vermek mantıklı ama sanırım leke yapmayan ilaçlar da var.

Ya şimdi sabah uyanınca vereyim dedim, çok aç karna verince de kustu.

Bu paylaşım açıklayıcı olmuş

Ben anlamıyorum zaten 3 aylık 4 aylık bebeklerde ek gıda başlanabilir diyenleri. Bizim bildiğimiz tam 6 ayı dolmayan bebeğe verilmez yani nolmuş olabilir 2 yılda da 6 aydan 5 aya çekmiş olabilirler, nasıl bir çalışmanın sonucu olabilir bu

Vallahi bizimki de kahverengi, leke yapar muhtemelen. Ben banyoda vermiyorum aslında. Banyodan sonra kurulayıp giydirince veriyorum, fazla hareket edip oraya buraya kusmadan etmeden memeye alıyorum hemen

Benim bebem seninkinden tam 20 gün büyük görünüyor . Benim biteli 10 gün oldu. Ha gayret az kaldı ve evet benim tam 1 ay sürdü. 3,5-4,5 arası tam olarak.
Ay çok zor biliyorum
Burcu benim kızın geçti gibiydi bı ara bu hafta yine çok zorluyor beni uyku gitmişti 6 gün sürdü tekrar uyku gerilemesi şimdi 4 gündür sürekli ağlama krizleri oluyor yaaa aşırı ağlıyor beynim sünger gibi

Hadi ya bir sorunu mu var acsba gaz, diş vs gibi

Benim bebem seninkinden tam 20 gün büyük görünüyor . Benim biteli 10 gün oldu. Ha gayret az kaldı ve evet benim tam 1 ay sürdü. 3,5-4,5 arası tam olarak.
Ay çok zor biliyorum
Bizimde uyku sorunu tam 3,5 ta başladı daha 12 gün var buçuk olmasına
Yakında daha da erkene indirirler
Folik asit bebekleri her şeyi önden önden diye olabilir mi ki

Kızlar benim bebeğim 4-5 günde bir kaka yapıyordu biliyorsunuz hatta daha uzun olduğuda oluyordu ben dişi için zeytinyağı karanfil karışımını yaptım 3 gündür kullanıyorum akşam damaklarına parmağımla sürüyordum 3 gündür sabah kaka yapıyor omu sebep oldu diye düşünmüyor değilim

Kızlar bebeğimin cildi aşşırı hassas. Mustela köpük şampuan kullanıyorduk, bitince hastanenin verdiği Mustela jel olanına geçtim ama aşşşırı parfümlü ve pişik yaptı ( prima kullanıyoruz, 2 saatte değişiyor ve ıslak mendil kullanmıyorum yıkıyorum, pamukla kuruluyorum) Şampuan değişikliğine denk geldi, şüpheliyim o yüzden. Organik sertifikalı şampuanlarda bile çok kötü yorumlar var bu iş pek sertifikaya bakmıyor sanırım. Bebeği çok hassas cilde sahip olup şampuan önerecek biri var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…