2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Kızlar bilen var mı şu ayrıntılı ultrason raporundaki CXL ne demek?
Bulamadım Google'dan bilen aydınlatabilir mi
Chatgpt ye sordum cevabı şu şekilde:

Detaylı ultrasonda CXL (Cerebellum Transverse Length), yani serebellum transvers çapı, bebeğin beyinciğinin (serebellum) en geniş çapını ifade eder. Bu ölçüm, özellikle gebeliğin ikinci trimesterinde fetal gelişimi değerlendirmek için kullanılır.

CXL Ne İçin Ölçülür?

• Bebeğin nörolojik gelişimini takip etmek
  • Serebellum anomalilerini tespit etmek (Dandy-Walker sendromu, serebellar hipoplazi vb.)
  • Gestasyonel yaşın doğrulanmasına yardımcı olmak

Normal CXL Değerleri

CXL değeri, gebelik haftasına bağlı olarak değişir. Ortalama olarak:

• 20. hafta civarında: Yaklaşık 20 mm
  • 30. hafta civarında: Yaklaşık 30 mm
Yani, CXL değeri genellikle gebelik haftası ile milimetre cinsinden paralellik gösterir. Ancak her bebeğin gelişimi farklı olabileceğinden, doktorunuzun değerlendirmesi esas alınmalıdır.

Meraktan baygınlık gelmişti Teşekkürler

Uygulamayı yine batırmışlar aşağı kaydırıp onca konunun arasından bizimkinin bulana kadar göbeğim çatladı

İnstagram grubu mu açsak? Bunun için arkadaş olmaya gerek var mı yoksa direkt gruba mı katılmıç olacağı. Arkadaş olma zorunluluğu yoksa bence açabiliriz .

Teşekkür ediyorum

Benim şuan bildirim kısmım yok telefon bildirimlerini silmedimki burdaki mesajları bulabileyim

Ayy kızlar şaka gibi ya gece gündüz tuvaletten çıkamayan ben hastanede idrar testi veremedim şeker yüklemesi olcak mideniz bulanır çok su içmeyin dediler resmen tam bir saattir uğraşıyorum gece hiç uyuyamadım 20 kere tuvalete gittim ondan mı stresten mi acaip gerildim ya

Çay vucuttan daha hızlı atılıyor onu denesenizz

Ben eger sabah kalkip evden cikmadan tuvalete gidersem asla idrar tahlili veremiyorum, benim de tuvalet perileri ogleden sonra geliyor

Ameliyathane ile yan yana labaratuvar ben idrar testi veremedim birisi geldi sezeryan oldu çıktı ya güler misin ağlar mısın benim çiş yapamadığım sürede elalem çocuk doğurdu
Bahçeye çık betona otur canım montunu da çıkar rüzgar ve soğuk vursun ama sonra tutamayabilirsin ben öyle yapıyorum evim dışında gidemediğim için

Benim şuan bildirim kısmım yok telefon bildirimlerini silmedimki burdaki mesajları bulabileyim
Benimde bildirim kısmı yok bildirimleri de kapattığım için telefona da gelmiyor girip konuların içinde ariyarak buluyorum

Kızlar böyle midenin üstü karın boşluğunda ağrı hisseden var mı? iki gündür falan çok ağrıyor yatakta dönerken yataktan kalkarken falan orda bi ağrı oluyor korkmalımıyım

Zor bela da olsa idrar verdim kızlar şeker yüklemesi 164 çıktı ya daha doktorla görüşmedim ama yüksek yazıyor moralim bozuldu öğleden sonra da hem diyetisyene gidicem hem ayrıntılıya giricem bakalım

Kızlar böyle midenin üstü karın boşluğunda ağrı hisseden var mı? iki gündür falan çok ağrıyor yatakta dönerken yataktan kalkarken falan orda bi ağrı oluyor korkmalımıyım
Evet benimde bazen oluyor o rahim büyüdüğünden dolayıymış doktora sormuştum soda ve kefir önerdi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…