Chatgpt ye sordum cevabı şu şekilde:Kızlar bilen var mı şu ayrıntılı ultrason raporundaki CXL ne demek?
Bulamadım Google'dan bilen aydınlatabilir mi
Meraktan baygınlık gelmiştiChatgpt ye sordum cevabı şu şekilde:
Detaylı ultrasonda CXL (Cerebellum Transverse Length), yani serebellum transvers çapı, bebeğin beyinciğinin (serebellum) en geniş çapını ifade eder. Bu ölçüm, özellikle gebeliğin ikinci trimesterinde fetal gelişimi değerlendirmek için kullanılır.
CXL Ne İçin Ölçülür?
- Bebeğin nörolojik gelişimini takip etmek
- Serebellum anomalilerini tespit etmek (Dandy-Walker sendromu, serebellar hipoplazi vb.)
- Gestasyonel yaşın doğrulanmasına yardımcı olmak
Normal CXL Değerleri
CXL değeri, gebelik haftasına bağlı olarak değişir. Ortalama olarak:
Yani, CXL değeri genellikle gebelik haftası ile milimetre cinsinden paralellik gösterir. Ancak her bebeğin gelişimi farklı olabileceğinden, doktorunuzun değerlendirmesi esas alınmalıdır.
- 20. hafta civarında: Yaklaşık 20 mm
- 30. hafta civarında: Yaklaşık 30 mm
Neden bi sosyal medya grubu açmıyoruz daha rahat iletişim için ?Uygulaması yok eğer ana ekrana eklerseniz bildirimler geliyor. Whatsap grubuda yok. Aklımıza ne geliyorsa yazıyoruz sorularımızı paylaşıyoruz
Teşekkür ediyorumBen dun gittim sata gore 19+2, boya gore 19+5 demislerdi. Her seyini gordu ama beyinde bi bolumu olcemedi, erken hafta gelmissiniz biraz alani gorebiliyorum ama bebek henuz kucuk oldugu icin olcemiyorum dedi 1 ay sonra tekrar cagirdi. Baska arkadaslarin da beyinle ilgili sorun olmamis ama kalple ilgili detaylari cok net goremedikleri olmus, oyle bi durum olunca yeniden cagiriyolar canim.
Katılınabilir herhalde bağlantı yoluylaİnstagram grubu mu açsak? Bunun için arkadaş olmaya gerek var mı yoksa direkt gruba mı katılmıç olacağı. Arkadaş olma zorunluluğu yoksa bence açabiliriz .
Çay vucuttan daha hızlı atılıyor onu denesenizzAyy kızlar şaka gibi ya gece gündüz tuvaletten çıkamayan ben hastanede idrar testi veremedim şeker yüklemesi olcak mideniz bulanır çok su içmeyin dediler resmen tam bir saattir uğraşıyorum gece hiç uyuyamadım 20 kere tuvalete gittim ondan mı stresten mi acaip gerildim ya
Cay yasak canım şeker yüklemesi yapılacak ya bişey yiyip içmeyin dediler hayır normal zamanda on dk da bir tuvalete giderim hayret bişey yaniÇay vucuttan daha hızlı atılıyor onu denesenizz
Stresten oluyor bende hastanede evden sıkışık gitmezsem idrar testi çok zor veriyorumCay yasak canım şeker yüklemesi yapılacak ya bişey yiyip içmeyin dediler hayır normal zamanda on dk da bir tuvalete giderim hayret bişey yani
Ben eger sabah kalkip evden cikmadan tuvalete gidersem asla idrar tahlili veremiyorum, benim de tuvalet perileri ogleden sonra geliyorAyy kızlar şaka gibi ya gece gündüz tuvaletten çıkamayan ben hastanede idrar testi veremedim şeker yüklemesi olcak mideniz bulanır çok su içmeyin dediler resmen tam bir saattir uğraşıyorum gece hiç uyuyamadım 20 kere tuvalete gittim ondan mı stresten mi acaip gerildim ya
Bahçeye çık betona otur canım montunu da çıkar rüzgar ve soğuk vursun ama sonra tutamayabilirsinAmeliyathane ile yan yana labaratuvar ben idrar testi veremedim birisi geldi sezeryan oldu çıktı ya güler misin ağlar mısın benim çiş yapamadığım sürede elalem çocuk doğurdu
Benimde bildirim kısmı yok bildirimleri de kapattığım için telefona da gelmiyor girip konuların içinde ariyarak buluyorumBenim şuan bildirim kısmım yok telefon bildirimlerini silmedimki burdaki mesajları bulabileyim
Garip garip şeyler yapıyolar bari yapcaklar tümden erişim engellensin tam olana kadarBenimde bildirim kısmı yok bildirimleri de kapattığım için telefona da gelmiyor girip konuların içinde ariyarak buluyorum
Evet benimde bazen oluyor o rahim büyüdüğünden dolayıymış doktora sormuştum soda ve kefir önerdi banaKızlar böyle midenin üstü karın boşluğunda ağrı hisseden var mı? iki gündür falan çok ağrıyor yatakta dönerken yataktan kalkarken falan orda bi ağrı oluyor korkmalımıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?