2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Daha önceden yazmıştım burada. Benim önceki hamileliğimde 23. Haftada kanamam olmuştu. O zaman 10 mm açıklık oluşmuştu ve rahim ağzı uzunluğu da 20mm ye düşmüştü, öyle olunca hastanede yatış vermişti doktor, progeston fitil ve kalçadan proluton iğne vermişti, eve geçince de hep onları kullandım. Önce eve sağlık hizmeti çağırıyorduk iğne için, pandemi dönemiydi, sonra artık eşim YouTube'dan iğne yapmayı öğrenmişti o yapmaya başladı. Kasılmalarım olmasın, rahim tetiklemesin diye magnezyum takviye ve Adalat Crono kullanıyordum. Velhasıl, doğuma kadar günde 2 kez tuvalet dışında ve haftada bir 10 dk duş dışında 4 ay yataktan kıpırdamadım. Bana doktor hiç serklajdan bahsetmedi. Her doktorun sistemi değişik. Neyse, dinlendikçe ve ilaçlarla rahim ağzı uzunluğum artmaya başladı çok şükür, 34 mm lere kadar çıktı. Ama yine de 20mm açıklığım olduğu için ve arada kanama olduğundan erken doğum riskim hep devam etti ve doğuma kadar hep yattım. Allah'a hamdolsun 38. Haftaya kadar durdu ve sağlıkla normal doğumla dünyaya getirdim. Çok geçmiş olsun, güzel sağlıklı bi süreç olur inşaallah. İnsan çok stres yaşıyor ama hepsi geçiyor. Sizin de kolay ve sağlıklı atlatmanızı dikiyorum.

Korkuyor olman çok normal.. İnsan sudan çıkmış balık gibi oluyor. Ama bunu düşünerek kendini korkutma lohusa psikolojisi zor. Benim tavsiyem yenidoğan bakımı ile alakalı online veya direkt katılım olan bir eğitim kurs bulabilirsen gitmelisin. Birde emzirme danışmanı araştırmaya başlardan çok iyi olur. Çok yararlı oluyor. İlk bebeğimde ne yapacağımı bilemedim psikolojim bozuldu toparlanamadım bir türlü.. Hastanede ebelerden biri bana emzirme danışmanlarının olduğunu söyledi. Ve 3-4 seans aldım. Emzirme, göğüsteki sütü sağma.. Bebek yıkama vs besleme gösterdi. süt arttırma masajı bile yaptı. Keşke daha önce haberim olsa ve hazırlansaydım dedim. Bu arada herkeste lohusa depresyonu olmuyor. Ama bilemeyiz. 2. Bebeğim olucak bu tavsiye ettiklerimi kendimde tekrarlayacağım bulabilirsem

Başka birşeye gerek var mı bilemedim birden sanki birçoğu senin yazdıkların Burun için aspiratör belki ihtiyaç olabilir. Serum fizyolojik, Ateş ölçer kesinlikle.. Vaktim olsa düşünüp bir liste yaparım hatırladıklarımdan ama iş yerinde evde çok yoğun geçiyor. Belki birkaç ay sonra olabilir

Son düzenleme:
Kesinlikleeee kısa kol… Birde bende klima açılmadı resmen yandım. Lohusayken ateş bastı resmen beni Uzun kol sabahlık tarzı alabilirsin yanına nolur nolmaz.. Bende 1 tane normal pijama, 3 tanede emzirme sütyenli gecelik almıştım. 2 geceliği kullanmadım bile.. Normal doğumda 1 gece kalıyorsun hastanede.. Sezeryanda da 1-2 gün..

İnşallah canım hayırlısı olsun. Haklısın ben de korkuyorum açıkçası. Normal daha sağlıklı ama hayırlısı tabi ki.

Ya güzel gelmesine çok sevindim sağlıkla giymek nasip olsun bende bikac model beğendim birini atayım bende bu sayfadan alayım bari

Eklentiler

• Screenshot_2025-02-10-21-54-29-023_trendyol.com.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 54
Canım benim ilk oğlum doğduğunda hafif sarılık vardı. İki saatte bir emzir demişti doktorum. 10 gün içinde geçti şükür.
Benim de sürekli emzirerek geçiyordu ama süt iyice gelene kadar mama verdiğim oldu. O da 10 günde 10 sefer yoktur belki. Sonra hep emzirdim. İlk günler gece ağladığında hemşireler de açtır diyip mama vermişti. Bazen sütüm var diye inat ediliyor, o yüzden yazdım aslında.

Sezaryen düşünmenin sebebi doğum korkusu mu?
Ayy eveeet iğneden, kesikten, dikişten korkuyorum o yüzden normal doğum istiyorum ama onu da kısa metrajlı korku filmi gibi anlatıyorlar hep deneyimli anneler konuya bir el atsa ne hoş olur
İki vajinal doğumla bebek dünyaya getirdim, benim için ikisi de çok güzel hatırladığım, yoğun duygu yüklü bir süreç olarak hafızamda. Çok şükür. Kabus, korku filmi, travma gibi tabirlerin yakıştırılmasına çok üzülüyorum. Kadınlar keşke çok güzel geçirebilseler bu muhteşem deneyimi. Bazı şeyleri gözümüzde de çok büyütüyoruz, onun da payı olduğunu düşünüyorum. Tabii ki Allah korusun olağanüstü bir durum yaşanırsa, o zaman sezaryen de hayat kurtarıcı en önemli müdahale olmuş oluyor, ama her şey müsaitse vajinal doğum denenmeli diye düşünüyorum. Ağrı, sızı elbette oluyor ama aslında bizlerde gerçekten bunu başaracak güç var. Kendinizi hafife almayın. Eşiniz yanınızda destekçinizse ve süreci panik yapmadan beraberce yaşayabilirseniz, bundan daha duygulu ortak bir deneyim şansı yakalamanız az bulunur bence. Tecrübeli, nazik bir ebeye denk gelirseniz, (veya şimdilerde özel ebe tutmak da çok yaygın), kolay bir doğum yaşamanız kaçınılmaz olacak. Loş bir ortam... Dinlendirici hafif bir müzik sesi/ kuş cıvıltıları/ su sesi/ Kur'an tilaveti... Aromatik güzel kokulu mumlar... Akupunktur noktalarına yapılan rahatlatıcı masajlar, hatta eşiniz size yapabilir... Zaten odanız kalabalık olmazsa, sadece siz ve eşiniz olduğunda istemsiz paniğin de önüne geçmiş oluyorsunuz. Ama annelerin müdahil olduğu gürültülü bir ortamda gerginlik ve stres de peşinden geliyor maalesef.

Ne güzel anlatmışsınız.... Şehir Hastanesi'nde buldum doktorumu özele gitmeyi bıraktım o yüzden. Odalardan endişe ediyordum ama doğum odaları tek kişilikmiş ve refakatçi olarak sadece eş ya da 1 kadın alıyorlarmış. Eşim de Allah razı olsun bırakmaz beni. Kimseyi almayı da istemem zaten.
Şu dizilerdeki aşiretler kadar kalabalık ailem var normal doğum yapan sadece 3 kişi ve bu süreçte onlarla görüşmeyi bıraktım öyle güzel izlenim yarattılar anlayacağınız.

Neyse ki buradaki deneyimli güzel anneler var diyorum. Korktukça yazarım artık

Gerçekten güzel kadınlar iyi ki varsınız yaa ben çok duygulandım bi gidip ağlayayım

Haklısın canım eğer gerçekten az ise inat etmemek lazım. Ben de mecbur olsam verirdim. İlk gece biz de öyle bir şey yaşadık ama aç değilmiş meğer gaz sancısındanmış ama ben bilmiyordum panik yapmıştım.

Hangi şehir hastanesi acaba devlette içeri refakatçi almıyorlar diye biliyordum

Hangi şehir hastanesi acaba devlette içeri refakatçi almıyorlar diye biliyordum
Antalya şehir hastanesi bizimki yeni açıldı. Ben de öyle biliyordum o yüzden medicalparkta doğum paketi için anlaştık MP doktoruyla görüşmeden de ilk testler için ekstra para vermeyelim diye tesadüfen gitmiştik. Doktorla tanışınca burada doğurmaya karar verdim. Ebe polikliniğinde ekstra eğitimler spor günü vs de var kayıt için gittiğimde ebe verdi tüm bilgileri. Doğum odalarının tamamı tek kişilikmiş. Bir de bütün doğum odalarında pilates topu mat vs gerekli şeyler veriliyormuş. Ayrıca sabun şampuan havlu terlik paketi de veriyoruz yanınızda getirmeseniz de olur dedi. İnşallah bir aksilik olmazsa burada yapacağım doğumu

Bende kendi doğduğum hastaneye gidiyorum bizimkilerin hepsi özele gidip orda doğurmuş kabus gibi anlatıyorlar doğumu inadına devlete gittim tek kişilik doğum odalarından epiduralden haberim bile yoktu herkesin öcü gibi anlattığı kadınları dövüyorlar dediği devlet hastanesine inadım inancım sayesinde onların yaşamadığı konforla doğumu yapacam şimdi hava atıyorum korkup gitmediniz bu var şu gelmiş diye özel ebe görüşmeleri gebe okulu seansları oluyor doğum hakkında bilgi veriyor kesinlikle kimseyi dinlemeyin kendi dogumlarini anlatirlarsa gerek yok ben kurşunu aliyorum diyip susturun konuşmalarına korku yaratmalarina izin vermeyin doğum ağrısı yoktur kasılması vardır onu da doğru nefes egzersizi yaparsanız kasılmayi ikinmayla yonetirseniz nasıl geçtiğini bilmezsiniz diye anlattı ben çok sevdim bı dahaki gidişte pilates spor odasına ve doğum hanelere gidip ortamları görecez

Daha önce fark edilmemesinin belli bir sebebi var mı acaba? Ve ya ne tetiklemiş biliniyor mu? Bu neye göre oluyor nasıl anlaşılır hiç çözemediğim bir konu ama 20li haftalar bu açıdan riskliymiş diye okudum

Beni de salı gebelik eğitimine alacaklarmış, Çarşamba da pilates dersi var ayrıca birebir eğitimlere de geleyim istiyor ebe. Psikolojik hazırlık amaçlı da birkaç eğitim varmış aşırı konforlu görünüyor umarım öyle de olur doktorum da çok iyi çok şükür kapattım kulaklarımı her şeyi buraya yazıyorum. Hamile olduğumu söylediğimden beri etrafımdaki insanlardan tiksinmişim resmen
Neyse işte umarım çok güzel geçer hepimizin süreci de doğumu da sağlıkla kucağımıza alırız bebişleri

Amin
Boşverin herkesi ben kendim normal doğuma karar verdim herkes olamazsın yapazsin diyo eşimin halası sezeryan ol kurtul diyo kurtuluş olarak görmüyorum ben sezeryani normal doğum o an geçer gider ama koca yırtık ve dikişle haftalarımız mahvolacak bebeğin bakımında bile zorlanacaz ablam sezeryan olunca 1 hafta boyunca duşunu ben aldırdım ve 9 yıl önceki sezeryan dikişleri hala acıyor niye yapamayalım kendimizi nasıl hazırlarsak öyle olacak adetlerim zaten doğuma bedel sancilarla geçiyordu adet icin 2 gün katlanirken bebişim icin bikac saat mi dayanamayacam diyorum tek korkum süt gelip gelmeme konusu o da rabbimin nasibi inşallah bebişlerimizin nasibini rabbim verir sutumuzde olur hepimiz için çok güzel geçsin kolaylıklarla güzel hatıra olarak kalsın inşallah

Amin inşallah
Yukarda da normal doğum yapanlar çok güzel şeyler yazmış içim ferahladı. İnşallah her şey gönlümüzce olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…