2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Ne mutlu eşinizin de size katılacak olması, sizin adınıza çok sevindim. İnşaallah her şey güzel bir anı olarak kalacak.
Vajinal doğum düşünceleriniz çok güzel Aynı şey süt meselesi için de geçerli. Süt gelmeme diye bir şey yok, hormon olayı olduğu için bazı kadınlarda doğum olmadan önce bile süt gelebiliyorken merak etmeyin sizin de hele ki vajinal doğum sonrası sütünüz mutlaka gelir. Sadece ilk aşamada bebeği emzirmeyi öğrenmek acemi anneleri zorlayabiliyor. Ama onu da hemşireler çok güzel öğretiyorlar, bebek kısa sürede emmeyi, siz de emzirmeyi öğreniyorsunuz. Aynı şekilde evde siz de devam ettirdiğinizde sütün gelmemesi, devam etmemesi diye bir şey yok. Diyelim çok aksi bir durum oldu, bebek meme reddi yaşıyor, o zaman emzirmelerinizi çıplak bir şekilde tentene duş seanslarıyla yaptığınızda da inşaallah kısa sürede bebeğiniz size geri dönüyor. Hiç korkmayın her şeyin çaresi var. Doğurmuşsunuz anne olmuşsunuz, böyle bir şey doğa kanunlarına aykırı, sütünüz niye gelmesin. Sonra bir bakmışsınız birkaç ay içinde yemek yemek, su içmek gibi kolay bir rutin haline dönüşmüş, çok kolay, rahat emziren, sütü bol bir anne olmuşsunuz. Böyle pozitif düşünelim hep.

Daha önce fark edilmemesinin belli bir sebebi var mı acaba? Ve ya ne tetiklemiş biliniyor mu? Bu neye göre oluyor nasıl anlaşılır hiç çözemediğim bir konu ama 20li haftalar bu açıdan riskliymiş diye okudum
Doktorların demesine göre herhangi bir sebepten ötürü olmuyor. Olacağı varmış olmuş demişti doktor. Benim detaylı ultrasonda bütün değerlerim normal çıkmıştı, daha sonrasında bir gün bir anda lekelenme oldu. Ama itiraf etmem gerekiyor ki, evvelsi gün yatak bazamı tek hamlede kaldırdığımda içimde bir şeylerin gerildiğini hissetmiştim, ani bir sızı olmuştu ama hemen geçmişti. Ben ondan olabileceğini düşünüyordum hep açıkçası. Doktora tam bu şekilde söylemesem de ağır şeyler kaldırmanın, uzanmanın sebep olup olamayacağını sorduğumda kesinlikle alakası olmadığını söyledi. İnsana, doktorlar bizi rahatlatmak için böyle söylüyor gibi gelse de, sonrasında benimle aynı durumu yaşayan çok kadınla konuştuğumda onların herhangi bir ağır kaldırma/uzanma durumu olmadığı halde yine benzer kanama/rahim ağzı kısalığı/açıklık gibi tehlikeleri yaşadıklarını duydum. Belki de benim öyle üstüne denk geldi, bilemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki, böyle erken doğum riski sonrasında doktorun tavsiye ettiği şekliyle dinlenmek, yatmak, ilaç takviyeleri, kesinlikle işe yarayıp doğumu erteletmeye yarıyor inşaallah. Lafın kısası, hamileliğin çok laylaylom bir dönem olmadığını hatırlamamız gerekiyor. Tamam, hamileyiz diye hasta moduna girecek halimiz yok, hayat akışında devam ediyor. Ama kesinlikle aklımızın bir köşesinde risk ihtimallerini bulundurmamız ve hareketlerimizi yavaşlatmamız, kendimize dikkat etmemiz şart. Hiç kimseyle kendimizi kıyaslamamalıyız. Her hamilelik kendine özel. Tedbiri elden bırakmamak lazım. Bilmiyorum yani ben biraz her işimi kendim yapan insan olmaya çok alıştığım için belki de... Bu sebeple olmuş veya olmam o önemli değil ama hamile bir kadın olarak mesela ne gerek var da bazayı tek başına kaldıracaksın, söyle kocana o kaldırsın değil mi, biraz hamileliğinin tadını çıkarın, az nazlanın! Ama yok! İlla ben güçlüyüm! 4 ay annem yatağıma tepsiyle yemek taşıdığında, tuvalete kadar gitmek için bile koluma girdiklerinde, her işi tek başına yapmanın beni hep çok güçlü yapacak olmadığını anladım.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim İnşallah meme reddi yaşamayız ama dediğiniz gibi ten tene olunca dönüyorsa bebek o da çok güzel doğum olmadan akıntısı olanlardan biri de benim Allah'ım hepimize kolaylıklar nasip etsin yardım etsin inşallah tüm zor süreçleri güzel anılar bırakarak atlatalim

Kızlar iyi akşamlar son bı kaç gündür sol kalcamda belimden inen şiddetli ağrı sancı karışımı bı şey var araştırdığımda siyatik ağrısı dendiğini gördüm var mı bu durumu yaşayan bı de şu an bacaklarimla vajinanın birleştiği yerde inanılmaz ağrılar var komple vajinam bacaklarım kalcam ağrıyo gibi geliyo oğluşum kasik bolgeme doğru minik minik tekmeler atiyo ama gene de tedirgin oldum sürekli her şey normal mi diye düşünüp araştırmaktan yoruldum yarın sabahtan detaylı randevumuz var doktora hepsini soracağım Allah'tan inşallah detayliyi da hayırlısıyla atlatırız onun da gerginliği var benim de içime su serpilir bı sure
[/QUOTE]
Geçmiş olsun. Siyatik ağrıları için çok güzel egzersizler var instagram ve youtube da. Faydası olur diye düşünüyorum. Sağlık açısından bir engeliniz yoksa

Normal doğumdan hemen sonra süt geliyor canim. Aynı anda geliyor doğumla. Cok şaşırmıştım. Hemşire emzirelim artık dediğinde süt var mi bilmiyorum demiştim. Sonra hemşire baktı geliyordu cok şaşırmıştım. Allah herkesin sütünü bol etsin inşallah.

Selam,
İkinci ve ya daha sonraki bebeklerine hamile annelere sormak istiyorum.
Benim miniğim normalde biz başbaşa iken daha sakin. Zaten ben oğlum okuldayken sessizlikte islerimi halledip, ders çalışıyorum vs. Tüm günüm sessiz geçiyor.
Ama oğlum evdeyken minik resmen dört dönüyor, çıldırıyor sanki. Oğlum hic susmaz hep konuşur, konusmasa da şarkı söyler.
Bu minikler abileri, ablaları duyup tepki veriyor olabilir mi acaba? Siz böyle bir şey hissettiniz mi ?

Canim sesleri duyuyor ve tanıyorlar. Yüksek sese de tepki veriyor olabilir. Bizim abimizden bağırır eve gelince. Duyuyorlar abilerini tabi ki.

Buna çok sevindim şimdiden süt akıntısı oluyor sütte gelirse bı kolik olmaması için dua etmek kalıyor inşallah rabbim bol sütlü güzel huylu kolik olmayan bebislerden etsin hepimizin bebişlerini

Sezeryanda da mı alttan bakıyorlar. Sebep?
Sezaryende ilk saatlerde kanama kontrolü için gelip bakıyorlar gibi hatırlıyorum. Ben yürüyene kadar hasta önlüğüyle yattım galiba. Sonra geceliğimi giydirdiler. Akşam doktor geldiğinde nereye baktı hatırlayamasam da hop diye geceliği kaldırmak daha rahattı. İlk gün gecelik sezaryende de daha rahat olur.

Ben böyle bişey fark etmedim, ama bugün okudum 22+0’da duyma duyusu gelişmeye başlıyormuş artık. Belki duyup tepki veriyordur.

Açıkçası bu tarz paylaşımlarınızı doğru bulmuyorum. Özel hastanelerin olumsuz deneyim sunduğunu söylemek, sezaryen doğumun çok korkunç bir şey olduğunu söylemek hiç hoş değil.

Burası birbirimize destek olmaya çalıştığımız bir yer. Deneyimlerimizi paylaşabiliriz ancak henüz yaşamadan etrafımızdan duyduğumuz şeylerle kesin yargılarda bulunmamalıyız. Daha önce tetanoz aşısı ile de ilgili paylaşımınız doğru değildi. Ablalarınız sizi biraz çok etkilemiş gibi görünüyor.

‘Koca yırtık ve dikiş’ dediğiniz şeyle bir çok anne bebeğine kavuştu. Nasıl olursa olsun doğumun her hali mucizedir.

Sizlerden ricam burads sezaryen doğum hakkında olumsuz şeyler paylaşılmaması

Geçmiş olsun. Siyatik ağrıları için çok güzel egzersizler var instagram ve youtube da. Faydası olur diye düşünüyorum. Sağlık açısından bir engeliniz yoksa
[/QUOTE]
Son 2 gundur dediğin şeylerin aynısını yaşıyorum

Tüm özel hastaneler veya devlet hastaneleri tabikide aynı değildir bulunduğum bölgedeki özel yerine devleti tercih ederim diye belirtim sezeryanda korkunç değildir ama keyfi olarak ben tercih etmeyeceğimi belirtmek istedim deneyimlemedim evet gerekli olacak bı durum oluşursa tabi bende sezeryan olurum asla olmayın oldurmayin demiyorum aşı içinde aynı şeyi demiştim hatırlarsanız bilgi kirliliği var ortada evet ben olacam sizler ne yapacaksınız diye fikir bildirmistik sizde doktorun ameliyathanede tetenoz kapilmasinin yıldırım dusmesiyle aynı olaganda olduğunu söylediniz burda kim yönlendirici ve karşıt olmuş oluyor şuan doğum içinde bilgi alisverisinde bulunuyoruz kullandığım kelimeler yanlış olabilir belki ondan yanlış anlamışsınızdır
Ve herkes fikrini belirtirken benimle aynı düşünenlerde farklı düşünenlerde olurken ki ilk konuşmayı ben başlatmadığım halde sadece arkadaşa katılıyorum sezeryan olacağıma normali tercih ederim dedim aşı da aynı şekilde konuşmalara dahil oldum sizin özellikle benim dediklerime takılmanızı ilginç buldum açıkçası ben önyargılı veya kesinlikle beni dinleyin yapmayın yaptırmayın demiyorum ve demeye hakkım da yok herkes fikir belirtirken benimkiler aklınıza takilmis ricanızı dikkate alırım bir dahakine kimseyi yönlendirecek konuşmalara dahil olmam oraya da siz müdahale edersiniz

Özellikle sizin dediklerinize takılmıyorum. Sezaryen doğum konusu kritik bir konu ve anlatım şekliniz doğru değil tekrar okumanızı öneririm. Yaşınızın küçüklüğüne veriyorum. Duyduğumuz şeyleri kendi filtremizden geçirerek paylaşalım isterim.

Ablalarınız biraz daha olumlu şeyler paylaşsın sizlerle. Hamile bir kadına bunları anlatmak ne kadar mantıklı? Zorunlu olarak sezaryen olmanız gerekse size ne diyecekler? ‘Koca bir yırtıkla nasıl bakacaksın şimdi bu çocuğa?’ mı diyecekler?

İnşallah dilediğiniz gibi kolaylıkla sağlıkla bir doğum geçirirsiniz. Söylediklerim bu noktada bir art niyet taşımamaktadır. Gönlünüze göre olsun dilerim

Haklısınız teşekkürler iyi akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…