2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bu mesajınıza gerçekten çok şaşırdım ve üzüldüm. Herkes istediği konuyu konuşabilir. Bu sizin özgürlüğünüzü kısıtlamıyor.

Çok güzel konuşmussunuz helal olsun, burada paylaştıklarımiz birisi derman olsun derdimize değilde, paylaştıkça azalır diye. Geçen hafta çok ağır şeyler yaşadım bebeğimin suyu az dediler hemen burada durumu anlatmak istedim buradaki insanlar bana yardımcı olsun diye mi yazdım. Acımı bir nebze olsun hafifletmek için ve sizin bunu bu şekilde ifade etmeniz çok doğru olmuş

Kızlar ya geçenlerde biri bebek odası için yaptırdığı duvar kağıdını paylaşmıştı. Duvarın alt kısmı çağla yeşili gibi çok hoş bir renk üst tarafı desenli bir duvar kağıdı diye hatırlıyorum. Çok beğenmiştim. Biz eve anca yerleştik bebeğimizin odasını boyatsak mı napsak bilemedik aklıma oradan geldi. Paylaşan kimse bir daha paylaşabilir mi fikir olarak eşime göstermek istiyorum

Hiç de cahil değil, aksine bir şeyleri anlamlandırmaya çalışan endişeli bir anne adayı olarak göründünüz. Kimseyi kırmadan, incitmeden, küçümsemeden paylaşımda bulundunuz sadece

Kuru incir, hurma, dereotu ben bunlardan daha çok fayda gördüm ve tabi bol su.

Çıkabilirsiniz forumdan burada herkes istediğini konuşup soru sormakta özgür . Hoşunuza gitmeyen konuları hızlıca atlayabilir görmemezlikten gelebilirsiniz. Okumak zorunda değilsiniz

Bu mesaj sanırım buldum duvar kağıdını E esraaa07
Harikasınız çok teşekkür ederim bir saattir arıyordum

V vervain gerçekten çok hoş olmuş bu arada

Bir şeyleri merak etmemiz gayet normal ya bende geçen nst ye girdim çıkıp doktora göstericem ona rağmen çeken kıza sordum anlıyor musun bi sıkıntı var mı diye mesela hafif sancı gözüküyor sen hissediyor musun dedi yok dedim gösterdi mesela şurda şöyle felan diye doktora gittim hiçbir sıkıntı yok dedi doktor bize tek tek açıklamaz yani bilgilenmek öğrenmek güzel şeyler bunlar cahillik değil. Cahillik kime göre neye göre insanın üslubu insanlara bakış açısı bunları da kapsıyor hani klasik bir söz vardır bilmemek değil öğrenmemek ayıp en azından bir şeyleri öğrenmek anlamak için çaba veriliyor. İnsanlara karşı nasıl davranılmasını nasıl cevap verilip verilmemesini nerde ne yapılmasını bilmemek benim için daha büyük bir cahillik :)

Arkadaşlar,

35 haftalık gebe, akademisyen, cahil bir anne adayı olarak başımın üstünden dumanlar çıkarak çalışmam gereken bir süreçteyim ve bu tempom ay sonuna kadar böyle devam edecek. Daha çocuğumun kıyafetleri yıkanmadı, hastane çantamız da hazır değil. Hallederiz bir şekilde, su akar yolunu bulur diyorum Bütün bu koşturmacanın içinde bu forumu takip etmeden geçirdiğim gün olmuyor. İlla bir sekme açık, fırsat buldukça bakıyorum, bakacağım.

Hepimizin geldiği yer farklı, eğitim seviyesi farklı, inancı farklı, yaşı, tipi, maddi durumu farklı. Her şeyden önemlisi yaşadığımız gebelikler de farklı. Kiminin erken doğum riski var, kimi üçüncü çocuğuna gebe ve artık çok tecrübeli, kiminin çocuğu doğumdan hemen sonra ameliyata alınacak, kimi ikiz gebeliğin zorluklarıyla uğraşıyor... Saymakla bitmez farklılığımız var. Tek bir noktada birleşiyoruz ve bu bizim en güçlü yanımız: Hepimiz bu dünyaya sağ salim, kazasız belasız, olabilecek en sağlıklı şekilde bir can getirmeye çalışıyoruz.

Bazen bebek hareketsiz oluyor, tüm gün tek derdimiz bu oluyor. Bazen demir eksikliğinden halsiz düşüyoruz, her şeyi bırakıp buna çare arıyoruz. Bazen bacaklarımıza kramplar giriyor, birinin bize magnezyum tavsiyesi vermesi gerekiyor. Bazen doğacak bebeğimize uzak hissediyoruz, birine bunu itiraf etmek istiyoruz. Bazen de bu ödemli, çatlaklı, hantallaşmış halimizle aile bireylerinden ya da arkadaşlarımızdan destek görmek istiyoruz, göremiyoruz ve birilerinin bu beklentimize hak verip sırtımızı sıvazlamasına ihtiyaç duyuyoruz.

İşte bu yüzden bu platform iyi ki var Elbet herkes kendi heybesinden, kendince, kendi bildiği ve istediği kadar katkı yapacak. Katkılarımız hep farklı, amacımız hep aynı olacak: İyi niyetle birbirine omuz vermek, destek olmak. Hayatın her alanında böyle olsun dilerim, kadın kadının yurdu olsun hep

Sizlere tüm cehaletiniz için teşekkür ediyorum. Ben de cehaletimle size iyi gelebiliyorsam ne mutlu bana

Bu yazıyı sabitleyebiliyor muyuz Çok güzel yazmışsınız

Kızlar tecrübeli annelere sorum var. Su gelmesi yaşayanlar, ayıptır sorması acaba kokusu neye benziyor? Benim doğumlarım hep nişan gelmesiyle oldu, doğum esnasında patlamıştı su kesesi, o yüzden hiç bilmiyorum. Şu an çamaşırımda renksiz bir akıntı oluştu da, yani sürekli gelen ve çok gelen bir şey değil, akıntı gelirken de hissetmedim yani şırıl şırıl bir durum değil ama çamaşırımı ıslatmış, belki suysa en fazla damla damla sızıntı olarak oluyordur şu an gibi geliyor bana. Affedersiniz rahatsız edici gelebilir ama ayırt etmek için çamaşırımı kokladığımda aşırı derecede çamaşır suyu kokusu aldım, ona benzer bir kokuda mı oluyor acaba bu amniyon sıvısı, bilen varsa yazarsa sevinirim. Normalde çamaşırları öyle çamaşır suyuyla filan yıkamam, hiç alışkanlığım değil, yani çamaşırın kendi kokusu değildi eminim akıntının kokusuydu. Renksiz olduğu için de iltihabi bir durum olduğunu düşünmedim ama nedir ne değildir bilmiyorum şu an.

Ya siz kimsiniz pardon cahil diyosunuz insanlara ? Yazık susayım susayım diyorum ama konuşmayı bile bilmiyorsunuz asıl biz size acıyoruz bencede devam etmeyin yakışmıyosunu buraya. Annelik serüveninizde başarılar size tavsiye çocuğunuza her düşünceye saygı duymayı sevgi dolu olmayı öğretin Kadının kadına daha çok yaptığını bir kez daha görmüş olduk çok ama çok yazık. Bu arada eski mesajlarınız görünüyo açın bakın kim karı koca aile ilişkilerine yorum yapmış hatırlayın kendinizin yazdıklarınızı çok komik burda bize laf edip yıllar önce forumlarda yazdıklarınız ortada

Harikasınız çok teşekkür ederim bir saattir arıyordum

V vervain gerçekten çok hoş olmuş bu arada
Yaa çok teşekkür ederimm biz resmi internetten bulup hazır olarak duvar ölçüsüne göre bastırmıştık 1000 liraya falan basmışlardi citalari da trendyoldan alıp boyayla kendimiz boyamistik aklınızda bulunsun normal duvar kağıdı kataloglarindan seçince daha fazla ücret cikariyolar :)

Çok mutlu olsun bebeğiniz odasında gerçekten çok beğendim Hepsini not aldım akşam eşime göstereyim ben artık çalışamıyorum onun da iş yükü arttı ama umarım enerjisi olur bu kadarına

Ağzına sağlık arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…