• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    176
Yani bnde
Bende saldım mecburen ama insan düşünür ya biraz onlar dikkat etsin diyorum yani biz zaten bebeğin derdine düşmüşüz bende iki güne kadar öyle mastit oldum memeler ortada bebeği alıştırmaya çalışıyoruz bir yandan sagmaya çalışıyoruz süt gelmiyor bebek ağlıyor ben stres oluyorum bide ordan gelip meraklı meraklı bakıyor ya iyice deliriyorum bende iyi sabır varmış diyorum kendi kendime hala daha catmadim kayınvalideme 😀
Gerçekten bu ne sabııır, nasıl görmezden gelebiliyorsun. "Bi müsaade eder misin böyle strese giriyorum" falan diyebilirsin aslında. Muhtemelen de küser 😃 yani bebek ve seni ilgilendiren bir konuyu niye böyle rahatsız ederek irdelersin ki? Hani ona bi şey danışsan, nasıl yapıcam bilmiyorum, sen nasıl yapmıştın vs bi şey sorsan neyse. Yardım da yok, öyle boş beleş merak 🤦🏻‍♀️ onu yapana kadar kalkıp bi temizliğini yapsa, ne biliyim bi dua falan okusa öteki odada daha çok sevilecek. Ah be kaynana olan teyzelerim 😃 niye böylesiniz

Gerçekten bu ne sabııır, nasıl görmezden gelebiliyorsun. "Bi müsaade eder misin böyle strese giriyorum" falan diyebilirsin aslında. Muhtemelen de küser 😃 yani bebek ve seni ilgilendiren bir konuyu niye böyle rahatsız ederek irdelersin ki? Hani ona bi şey danışsan, nasıl yapıcam bilmiyorum, sen nasıl yapmıştın vs bi şey sorsan neyse. Yardım da yok, öyle boş beleş merak 🤦🏻‍♀️ onu yapana kadar kalkıp bi temizliğini yapsa, ne biliyim bi dua falan okusa öteki odada daha çok sevilecek. Ah be kaynana olan teyzelerim 😃 niye böylesiniz
Ne temizliği ya hergun geliyor boş boş oturmaya kayınvalidem 15 sene önce kalp ameliyatı oldum diye bebeği kucağına bile almıyor doktor ona ağır kaldırma demiş o zmn 😀 annem anca hizmet ediyor. Bide saçma sapan yorumlarını dinliyorum sürekli ilk günler bebek aç diye geriyordu beni, şimdi ne yapio emiyor mu deyip geriyor. İki gün öncesine kadar dedim ya ağrılarım çok perişan haldeyim memeler sürekli ortada uykusuzum gerginim kendi gelip boş boş durduğu yetmez gibi kayınpederimide arayıp hadi yemeğe gel diyor. Dedim çağırma anne ben cekinirim bu halde 3 gün olmuş doğum yapali ya doğru düzgün yürüyemiyorum bile bişey olmaz o senin baban dedi çağırdı.

Enfeksiyon olmayabilir. Haftalarımız ilerledi artık, vücut doğuma hazırlanıyor. Biraz takip edin bakalım. Ağrılar bel ve karında yoğunlaşırsa biraz daha dikkat kesilin. Benim 2 gün boyunca ağrım oldu ama hafif regl ağrısı gibiydi, o arada 3-4 cm açılmış. Şimdiyse hiç ağrım yok mesela. Yoğun ve düzenli ağrılar gelmedikçe ara ara giren bıçak saplanmalarını anlamlı bulmuyor doktorlar.
Merhaba bende Temmuz annesiyim ara sıra sizlerinde durumlarını okuyorum fırsat buldukça aynı benimde sizin gibiydi iki gün çok şiddetli ağrı yaşadım ama bugün akşam üzeri yok oldu hepsi çok iyiyim hafifledim ama düne kadar galiba geliyor dedim neye bağlamalıyım bilmiyorum

Kızlar ödem için ilaç kullananız var mı? Ne kullanıyorsunuz? Doktora gidemedim, kendi kendine geçer belki diye bekliyorum ama hala aynı geçtiği yok. Ayağımı kıvırıp oturamıyorum bile.

Bende bir de bebeğin emmeme durumu var sürekli üstüm açık bi taraftan sağıyorum bi taraftan pes etmeden dakikalarca bebeği emzirmek için uğraşıyorum bi taraftan aşırı sıcaklt derken üstümü neredeyse giyemiyorum bile. Dolayısıyla KV her yerimi görüyor. Başta rahatsız oluyordum ama artık saldım 🤷🏻‍♀️ tek derdim bebek oldu. Ama gerçektej hiç hoş bir durum değil
Canım ne yaptın emzirme desteğini ben iki gündür gidiyorum çok şükür memeyi tutmaya başladı

Ne temizliği ya hergun geliyor boş boş oturmaya kayınvalidem 15 sene önce kalp ameliyatı oldum diye bebeği kucağına bile almıyor doktor ona ağır kaldırma demiş o zmn 😀 annem anca hizmet ediyor. Bide saçma sapan yorumlarını dinliyorum sürekli ilk günler bebek aç diye geriyordu beni, şimdi ne yapio emiyor mu deyip geriyor. İki gün öncesine kadar dedim ya ağrılarım çok perişan haldeyim memeler sürekli ortada uykusuzum gerginim kendi gelip boş boş durduğu yetmez gibi kayınpederimide arayıp hadi yemeğe gel diyor. Dedim çağırma anne ben cekinirim bu halde 3 gün olmuş doğum yapali ya doğru düzgün yürüyemiyorum bile bişey olmaz o senin baban dedi çağırdı.
Ayyyh evet hatırlıyorum. İyi de biz kendi babamızın yanında da memelerimiz açık oturmuyoruz yani 😄 bebeği kucağına almıyor mu 😄😄 20 kg doğurdun heralde, suç senin 🤪 yaa işte ev işi yapmıyosun, bebeğe bakmıyosun, gelinine bakmıyosun bi de üstüne hizmet bekleyip moral bozuyosun, hiç gelme çok daha iyi. İnşallah yarın gelmez, amin 😄

Ayyyh evet hatırlıyorum. İyi de biz kendi babamızın yanında da memelerimiz açık oturmuyoruz yani 😄 bebeği kucağına almıyor mu 😄😄 20 kg doğurdun heralde, suç senin 🤪 yaa işte ev işi yapmıyosun, bebeğe bakmıyosun, gelinine bakmıyosun bi de üstüne hizmet bekleyip moral bozuyosun, hiç gelme çok daha iyi. İnşallah yarın gelmez, amin 😄
Gelsi, torunu görsün tabi sorun yok da bomboş yorumları var,oturup hizmet bekleyişi bide üstüne yetmez gibi annem hazırlıyor yemekleri oh kocasını da çağırıyor soran olursa meleğe yardıma gittim bir bardak su getirmedi bana ama 😀

İ
Dogdu mu bebis, nasilsiniz?🤗
Kızlar yazamadım bı turlu bugun doğurdum çok şükür 38+2 de 3090 kilo doğdu oğluşum çok şükür çok rahat ve güzel bı sezaryan geçirdim canım damar yolu açılırken sezaryan ignesinden daha çok acıdı hatta çok şükür oğlum da bende gayet iyiyiz gözümde buyuttugum gibi degildi hiç tabiki ağrı yanma vs var ama dayanilmicak boyutta değil saat başı yürümeye kalkıyorum yürümek iyi geliyo kendi kendime tuvalete gidiyorum çok şükür henüz sutum gelmedi burda mama takviyesine başladık ama yine de sık sık göğsüme yatırip emzirmeye çalışıyorum gelmese bile o çeksin diye. Bı kere yüzüne bakınca ağrı sızı hicbi şeyi gözü gormuyo insanın solda 0 kaliyo 🫠🫠

Canım ne yaptın emzirme desteğini ben iki gündür gidiyorum çok şükür memeyi tutmaya başladı
Merhaba. 1 kez gittik bir şey değişmedi aksine biraz zorladıkları için bebek iyice korkup uzaklaştı. Ne yaptıysam evde almıyor. Çok yıprandım gerçekteb. Bi taraftan sağım yap bi taraftan emer mi diye 1 saat uğraş . Her beslenmede bunu tekrar et. 10 günde yıldım artık. Bir gram ileriye de gidemedik. Sanırım vazgeçsem daha fazla rahat edecem . Mesele bebeğin süt alması ise sağarak vereyim . Evet sağarak vermek emzirmekten çok daha zor biliyorum zaten bu yüzden uğraşıyorum ama hem sağıp hem saatlerce emecek mi siye uğraşmak fazlasıyl yıprattı artık. Günde 2-3 kıyafet ben kendim değiştiriyorum bebeğin emmemej için direndiği zamanlarda üstüm tamamen süt oluyor . Tüm gün yaptığım tek şey bebeğe süt sağmak bebeği emzirmek için uğraşmaj ve kıyafet değiştirmek. Şuan annem yanımda her şeye yetişiyor yapıyor ama o olmadığında ben yetişemem bu şekilde .
Psikolojik olarakta artık kafam kaldırmıyor bu durumu . Emzirmeye çalışmak eziyet gibi geliyor bana artık. Her seferinde sonuç aynı çünkü. Tokken deniyorum olmuyor açlen deniyorum olmuyor. Silikonlu silikonsuz hepsini deniyorum olmuyor . Bebek yırtıyor kendini almamak için . Ve her beslenme saatinde 2 saatte bir bu durumu yaşıyoruz ve kendimi tükenmiş hissediyorum artık

Emzirebilen anneler çok şanslısınız. Bu saatte ve her 2 saatte bir kalkıp süt sağıp , yarım saat-1 saat bebek emer mi diye çabalıyorum ardından da ikimizde sütten sırılsıklam olup üzerimizi değiştirip bebeği yatırıyorum. Düşünüyorum da bebek emseydi ne kadar kolay olurmuş henim için. Çıkar emzir yatır max yarım saatimizi alırsı. Şimdi o kadar çok vakit gidiyor ki bi beslenme saatimiz bitene kdar öteki geliyoe . Kendimi dünyada hissetmiyorum 😞 her yolu denedim almıyor

İ

Kızlar yazamadım bı turlu bugun doğurdum çok şükür 38+2 de 3090 kilo doğdu oğluşum çok şükür çok rahat ve güzel bı sezaryan geçirdim canım damar yolu açılırken sezaryan ignesinden daha çok acıdı hatta çok şükür oğlum da bende gayet iyiyiz gözümde buyuttugum gibi degildi hiç tabiki ağrı yanma vs var ama dayanilmicak boyutta değil saat başı yürümeye kalkıyorum yürümek iyi geliyo kendi kendime tuvalete gidiyorum çok şükür henüz sutum gelmedi burda mama takviyesine başladık ama yine de sık sık göğsüme yatırip emzirmeye çalışıyorum gelmese bile o çeksin diye. Bı kere yüzüne bakınca ağrı sızı hicbi şeyi gözü gormuyo insanın solda 0 kaliyo 🫠🫠
Yaa hayılı uğurlu olsun 🙏 sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah 🤗 🙏

Gelsi, torunu görsün tabi sorun yok da bomboş yorumları var,oturup hizmet bekleyişi bide üstüne yetmez gibi annem hazırlıyor yemekleri oh kocasını da çağırıyor soran olursa meleğe yardıma gittim bir bardak su getirmedi bana ama 😀
Ay ama onun kalbi temiiiiz 😄😄😄 annene de yazık bu durumda. Az daha sabret bakalım, bi noktada kucağına alıp sevmediği torunundan sıkılıp gelmeyecektir 😃

İ

Ay maşallah kuzuya 🥰 Allah analı babalı büyütsün. Sağlıklı, mutlu, uzun bir ömrü olsun. Sana da maşallah çok güzel ayaklanmışsın. İnşallah hepimiz böyle hemen ayağa kalkabiliriz. Emzirmekle de çok iyi yapıyosun, elbet gelecek süt

Back
X