• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    176
Kızlar bir şey soracağım, acilden sancım var diye girdik mesela özel hastaneye. NST çektirmek için muayene oluyor muyuz önce? Yani muayane+nst ücreti mi alıyorlar yoksa sadece nst çektirmek diye bir şey var mı?
Acıbadem e gidiyorum ama özellerde aynı olur tahminimce
Ben dr a görünmeden sadece nst oldum bir kere ücretini verip acıbadem benim de ama acilde önce dr görsün diyebilirler sorumluluk almamak için

Kızlar bir şey soracağım, acilden sancım var diye girdik mesela özel hastaneye. NST çektirmek için muayene oluyor muyuz önce? Yani muayane+nst ücreti mi alıyorlar yoksa sadece nst çektirmek diye bir şey var mı?
Acıbadem e gidiyorum ama özellerde aynı olur tahminimce
Nst ye doktor yönlendiriyor diye biliyorum, tek başıma bir Nst ye girip çıkacağım denmiyor.

Yürüyüş adeta bebişi aşağı çekiyor ben de yürümeye başlayınca fark hissetmiştim :) bir de bele, vücuda ılık/sıcak su tutmak, meme ucuna masaj yapmak tetikliyor. Bol bol sıcak suda durun
Burada bir arkadaşa da doktor suya oturmasını söylemişti sanırım, arkadaş da yazmış nasıl yapılır ki koca göbek ve popoyla diye, ben de çok gülmüştüm. Cidden nereye nasıl oturmak lazım bir yöntemi var mı? Yani mesela leğenin içine su doldurduk diyelim onu yere mi koyacağız çok alçak olmaz mı, ya da tabure gibi bir şeyin üstüne mi koyacağız, içine nasıl oturacağız??? Falan filan karmaşık aklım almadı benim de 🤣🤣

Burada bir arkadaşa da doktor suya oturmasını söylemişti sanırım, arkadaş da yazmış nasıl yapılır ki koca göbek ve popoyla diye, ben de çok gülmüştüm. Cidden nereye nasıl oturmak lazım bir yöntemi var mı? Yani mesela leğenin içine su doldurduk diyelim onu yere mi koyacağız çok alçak olmaz mı, ya da tabure gibi bir şeyin üstüne mi koyacağız, içine nasıl oturacağız??? Falan filan karmaşık aklım almadı benim de 🤣🤣
Onu ben de çok düşündüm ve bir çözüm bulamadım zaten banyomda o kadar yer de yok o ebatta leğen de olduğunu sanmıyorum😅
Duş başlığıyla su tuttum mecburen ama oturmak gerçekten etkiliymiş bir instagram postu altında okumuştum kadın suya oturmuş bir süre ve kalktığında direkt suyu gelmiş, yapabilsek iyi olurdu bir yol bulan yaysın lütfen 🤣🤣

Onu ben de çok düşündüm ve bir çözüm bulamadım zaten banyomda o kadar yer de yok o ebatta leğen de olduğunu sanmıyorum😅
Duş başlığıyla su tuttum mecburen ama oturmak gerçekten etkiliymiş bir instagram postu altında okumuştum kadın suya oturmuş bir süre ve kalktığında direkt suyu gelmiş, yapabilsek iyi olurdu bir yol bulan yaysın lütfen 🤣🤣
Heheh tamam deneme yanılma yöntemiyle bakalım bulacak mıyız 😂 küvet olsaydı evde belki daha kolay mı olurdu… başka aklıma yöntem gelmiyor.

Son düzenleme:
Yaa deme öyle deme🥺🥹
Ben çok merak ediyorum oğluşu bugünü saymazsak 6 gün sonra kucağımda olacak sıpam 9 ayda çektirmediğini 1 haftada çektirdi bulantı sancı mide ağrısı hepsi dahil son hafta sürprizi yapti bana 🤣
Evet hamileliği çok sevdim çok güzel geçti şükürler olsun ve bende normal doğum isteyenlerdendim ama sezeryanda iyiki var (dikişlerden korkan bana lütfen moral destek 😅) bı de anneliği görelim bakalım doya doya hamileliği yaşadık birazda onların sesleriyle civildasin evlerimiz şenlensin 🤗🌸🌸
Gerçekten evim hiç bu kadar güzel kokmamisti hiç bu kadar huzur dolmamisti, iyi ki yapmışız bebislerimizi 😀 sezeryan dikişinde herkes aynı şeyler yaşamıyor mesela ben hamileliğimde ameliyat da olduğum için benim ödem tuttu biraz acı çektim ama herkes bunu yaşamıyor hatta nadir bir durum demisti doktorum. Sen pozitif düşün, kolay olsun herşey senin için insallah. Ama zorda geçse yine korkulacak bişey yok geçiyor ben iki gün önce geçmeyecek galiba diye açıdan ağlarken bgn kalktım ev süpürdüm çamaşırlari yıkadım kuruttum bebisle ilgilendim. Geçiyor herşey bunu aklımızın bir kenarında bulundurmak en doğrusu. Umarım herşey gönlünce olur

Gelip bir de önüne tabak bekleyen misafir çok ayıp ediyor ya... Teyzeniz iyi yapmış, insanlıklı biriymiş demek 🤗 Ama şu da var; bazı kadınlarda kendi 'marifetlerini' göze sokma eğilimi görüyorum ben maalesef. Yani ben doğumumdan bir gün sonra yirmi kişilik misafiri kendim ağırladım, şöyle misafirperverim, böyle hamaratım kafası 😉 Biz öyle olmayalım. Değiliz zaten 😎 ♥️
Valla ben normalde de hiç hamarat değilim, lohusayken hiç olamam, 😀 bgn misafirlerim geldi bebek görmek için annem ilgilendi, eşim ve ben bebekle ilgilenmekden yanlarına doğru düzgün gelemedik bile 🥴 Ama yalan yok ben ağrı sızıdan kaç gündür doğru düzgün yuruyemedim bile, o yüzden heralde fırsat bulunca bi evimi süpürdüm, halbuki dün de eşim baya temzilik yapmıştı evde 😀🤫

Kızlar benim kahverengi akıntım oldu şimdi midenizi bulandirmak gibi olmasın sümüksü ama katı değil ve biraz fazla hem çamaşırım iyi kirlenmiş hemde peceteye geldi nişan böyle mi oluyor adet başlangıcı yada yumurtlama döneminde olan kahverengi akıntı tarzı akışkan ve kahve telvesi gibi 😅
Bu çocuğu ha doğurdum ha doğuracam diye diye gününe yetişemeyecez kesin 🤣🤣
Yoğun, katıya yakın oluyor. Nişan değilse çatı muayenesinin kalıntılarıdır. Doktor bana bugün çatıda o bölgeyi epey bir sıyırıyoruz, o yüzden kanama ve lekelenme normal dedi.

Benim anneme, makat yırtığından dolayı doktor ona bir ilaç vermişti, suya koy ve içinde otur demişti. Bizde de mavi plastik büyük leğen vardı annem ona yapıp oturuyordu bide annem baya kilolu dur ve gayet rahat oturuyordu. Ama işte bu zamanda kimse de öyle bir leğenin bulunacağını sanmıyorum 🥲

Valla ben normalde de hiç hamarat değilim, lohusayken hiç olamam, 😀 bgn misafirlerim geldi bebek görmek için annem ilgilendi, eşim ve ben bebekle ilgilenmekden yanlarına doğru düzgün gelemedik bile 🥴 Ama yalan yok ben ağrı sızıdan kaç gündür doğru düzgün yuruyemedim bile, o yüzden heralde fırsat bulunca bi evimi süpürdüm, halbuki dün de eşim baya temzilik yapmıştı evde 😀🤫
Hamaratlıkta bir marka olsanız bile lohusalıkta kimseye izzet ikram yapmak zorunda değilsiniz 👍 Ben normalde misafiri çok severim, gelen gidenimiz de eksik olmaz çok şükür. Fakat lohusalıkta bebeğimizden başka bir şeyle ilgilenecek ne fiziksel ne zihinsel gücümüz olur diye tahmin ediyorum. Sizin durumunuzda olduğu gibi belki anne desteği ile yönetilebilir bu süreç. Başka türlüsü çok sağlıksız. Ayrıca mikrop getirecekler diye de çekiniyorum. En azından aşılarımızı tamamlayana kadar uzak dursunlar 🫠

Yoğun, katıya yakın oluyor. Nişan değilse çatı muayenesinin kalıntılarıdır. Doktor bana bugün çatıda o bölgeyi epey bir sıyırıyoruz, o yüzden kanama ve lekelenme normal dedi.
Yok normal akıntının kahverengi haliydi yoğun değildi ama çok gelince olabilir mi acaba dedim 🤗
O zaman benimki de muayeneden dolayı olmuştur bu akşam macera aramaya gerek yok yarın doktora gidince söylerim 😅🌸

Yok normal akıntının kahverengi haliydi yoğun değildi ama çok gelince olabilir mi acaba dedim 🤗
O zaman benimki de muayeneden dolayı olmuştur bu akşam macera aramaya gerek yok yarın doktora gidince söylerim 😅🌸
Aynen aynen, muayenedendir. Benim 6 gündür lekelenmem devam ediyor. Gayet normal dedi. İçiniz rahat olsun 🤗

Kızlar benim kahverengi akıntım oldu şimdi midenizi bulandirmak gibi olmasın sümüksü ama katı değil ve biraz fazla hem çamaşırım iyi kirlenmiş hemde peceteye geldi nişan böyle mi oluyor adet başlangıcı yada yumurtlama döneminde olan kahverengi akıntı tarzı akışkan ve kahve telvesi gibi 😅
Bu çocuğu ha doğurdum ha doğuracam diye diye gününe yetişemeyecez kesin 🤣🤣
Nişan değil de lekelenme gibi geldi. Doktora danışmak iyi olabilir.

Benim de tarihim netleşti, perşembe sabah hayırlısıyla 😇 38+4 demiştik baştam beri. Plasenta da yavaş yavaş kireçlenmeye başlamış. Önceki sezaryen yerim de olduğu için yeterli gördü doktor. bebişin kilosu baya bir çok çıkıyor, bakalım kaç kilo olacak. Hiç önemsediğim bir şey değil de sadece merak ve kıyafetler boşa gitmesin aman düşüncesi 😁😁 sağlıkla, sorunsuz gelir inşallah.

Nişan değil de lekelenme gibi geldi. Doktora danışmak iyi olabilir.
Bebişin hareketleri aktif lekelerde hafif devam ediyor yarını bekleyecem çünkü acile gidince bişey yok diyip yolluyorlar bide suçluymuşum gibi terleyerek konuşuyorlar sıkıldım tavırlarından 😕🤷🏻‍♀️

Bebişin hareketleri aktif lekelerde hafif devam ediyor yarını bekleyecem çünkü acile gidince bişey yok diyip yolluyorlar bide suçluymuşum gibi terleyerek konuşuyorlar sıkıldım tavırlarından 😕🤷🏻‍♀️
Öyle acil bir durum değildir muhtemelen, çok artarsa bir görünürsünüz 🤗 ki sanmam🙏🏼

Sevgili lohusa arkadaşlarım, iştahlar ne durumda? Ben bir kuzuyu tek başıma yiyebilecek gibi günlerdir aç beklemiş kafes aslanı gibiyim adeta 😅😅
Bu gidişle hamilelikte almadığım kiloları toplayacağım gibi geliyor
Ben gün icinde süt yapsin diye hurma ceviz, komposto,meyve yemekten açlık hissetmiyorum ama tabiki sabah kalhvalti ve akşam yemeğimi acıkmasam da yiyorum protein ağırlıklı besleniyorum ama öyle aşırı bi iştah yok. Hamileyken de çok iştahlı bir insan değildim gerçi benim genel yapim öyle acıktığımı hiç bilmem mesela ben yemek yemeliyim diye yemek yerim 😀

Back
X