Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    179
Kızlar günaydınnnn 🌸 detaylı ultrason için randevu alan oldu mu ? Bir de sizleri de aradılar mı tetanoz için sağlık ocağından ?

22+1 de detayliya gircem kısmetse sağlık ocağından henüz alamadılar ama pek sıcak bakmıyorum aşı meselesine bilmiyorum kararsızım
P poncikobella

Tetanoz aşısı konusunda benim kafam baya karıştı. Doktoruma sorduğumda çok önemli bir şey değil eskiden kadınlar tarlalarda evde vs. doğum yapıyordu o nedenle önemliydi dedi. Aynı şekilde kuzenimin doktoru da eskiden önemliydi şimdi gerek yok demiş. Benim doktorum, yan etki olarak kramplar kasılmaları falan artırabilir gerek yok diyo. Ben kan sulandırıcı enox iğne kullanıyorum bunu söyledi. Zaten dedi enox vs. veriyoruz bi de aşıyı yüklemeyelim durduk yere risk almayalım dedi. Kimisinde de erken doğum arası kramplar başlatıyo dedi. Kafam çok karıştı. Ama ağustosta doğum yapacak olan doktor bir arkadaş var ona sordum o gerekli tabi dedi kendisi olmuş. Çok arada kaldım olmaktan da olmamaktan da çok korkuyorum. Sizin olma ya olamama konusunda gerekçeleriniz neler doktorunuz ne söyledi ?

Az önce doktordan geldim. Karnımın 2-3 gündür fazla şiş olduğunu bi değişik hissettiğimi söyledim. Doktor artık rahim büyüyor normal dedi. Hatta ortalama 1 ay sağ yada sol tarafında batma veya ağrı hissedebilirsin dedi.

Bu hafta itibariyle batmam fazla oluyor,gaz sancısı gibi sancılarım var kasık kısımlarında canım,normal bir sancı mı onu da anlamadım.Bugün benim de randevum var,soracağım bakalım.

Doluluk da var sancı da var,ara ara iğne batar gibi de oluyor ne oluyor anlamadım,bu hafta başladı.Değişik bir sancı var kasıklarımda
Aynısı. Demek ki normal. Doktor da normal dedi zaten bugün bana. Batma hissi de rahmin alt tarafı vajinaya doğrı oluyo bende. Bir de kabızlık da yapar dedi doktor

Aynısı. Demek ki normal. Doktor da normal dedi zaten bugün bana. Batma hissi de rahmin alt tarafı vajinaya doğrı oluyo bende. Bir de kabızlık da yapar dedi doktor

Benim de öyle vajinada batma yapıyor,idrar enfeksiyonundan korkuyorum aslında ama idrarımda koku ve yanma yok.

Güzel haberler alırsın inşallah, bakalım ne diyecek doktor.
benim gebelikten önce 2.5 cm miyomum vardı 4.5 cn olmuş baskıyı o yapıyomuş bebeğimin suyu da gayet yerinde çıktı, sulu akıntımıda progestan yapıyor dedi. rahim ağzını ölçtü 4.2 çıktı emin olmak icin alttan da baktık yine aynı ölçtük rahim ağzında açıklıkta yok su gelme durumu yok yani endişelenme dedi içim rahatladı çok şükür bir sorunumuz yok şu an 270 gr olmuş bebeğim🥰🌸inşallah sizde mutlu haber alırsınız bir sorun olmaz🙏🏼

P poncikobella

Tetanoz aşısı konusunda benim kafam baya karıştı. Doktoruma sorduğumda çok önemli bir şey değil eskiden kadınlar tarlalarda evde vs. doğum yapıyordu o nedenle önemliydi dedi. Aynı şekilde kuzenimin doktoru da eskiden önemliydi şimdi gerek yok demiş. Benim doktorum, yan etki olarak kramplar kasılmaları falan artırabilir gerek yok diyo. Ben kan sulandırıcı enox iğne kullanıyorum bunu söyledi. Zaten dedi enox vs. veriyoruz bi de aşıyı yüklemeyelim durduk yere risk almayalım dedi. Kimisinde de erken doğum arası kramplar başlatıyo dedi. Kafam çok karıştı. Ama ağustosta doğum yapacak olan doktor bir arkadaş var ona sordum o gerekli tabi dedi kendisi olmuş. Çok arada kaldım olmaktan da olmamaktan da çok korkuyorum. Sizin olma ya olamama konusunda gerekçeleriniz neler doktorunuz ne söyledi ?
doktorum olacaksın dedi bana bende mecburen olucam, sezeryan doğumda yada normal doğumda doğumhanedeki aletlerden tetanoz kapma riskimiz var bu sebeple önemli görüyorlar Allah korusun herhangi bir komplikasyonda daha büyük tehlike var. Bu kadar çok tedirgin oluyorsan daha doğuma yakın ileriki haftalarda yaptırabilirsin. ama çevremdeki tüm hamileler yaptırdı kimsede de kasılmaya sebep olduğunu görmedim ve duymadım açıkçası. Karar senin tabi nasıl içine sinerse o şekilde yaparsın

Kızlar merhaba aralık annelerinden geliyorum 🤗 12. Haftam bitmek üzere. Burada hala bulantı ve kusmaları devam eden anneleri görünce yazmak istedim. 5. Haftadan beri şiddetli bulantı ve kusma yaşıyorum. 5 kilo verdim ve serum almak durumunda kaldım defalarca. İlk başlarda günde 4 kez dr prifemiyn kullanıyordum ama ona rağmen devam edince doktorumdan değiştirmesini istedim. Son 4-5 gündür yatmadan 2 prilam sabah kalkınca da 1 adet zofer içiyorum. O kadar rahatladım ki anlatamam keşke baştan değiştirseydim ilaçları ama insan bilemiyor tabii. Nacizane sizlere de yazmak istedim bence bi doktorunuza sorun ve deneyin bulantı kusma berbat bişey insan hayattan soğuyor yaşamayan bilemez gerçekten😔 hepinize sağlıklı hamilelik ve doğum diliyorum 🥰🙏💋

benim gebelikten önce 2.5 cm miyomum vardı 4.5 cn olmuş baskıyı o yapıyomuş bebeğimin suyu da gayet yerinde çıktı, sulu akıntımıda progestan yapıyor dedi. rahim ağzını ölçtü 4.2 çıktı emin olmak icin alttan da baktık yine aynı ölçtük rahim ağzında açıklıkta yok su gelme durumu yok yani endişelenme dedi içim rahatladı çok şükür bir sorunumuz yok şu an 270 gr olmuş bebeğim🥰🌸inşallah sizde mutlu haber alırsınız bir sorun olmaz🙏🏼
Miyom dediginiz kıs mi bende de 3cm vardı sol yumurtalikta iki tane .ama buyumemis sorun yok demişti yarın yeni bir doktora gideceğim insalalh sorun yoktur ve cinsiyeti öğrenirim 16.ci haftamdayim

Selam kızlar,

doktordan geliyorum veeeeee bir KIZIM olacak 💗💗💗💗

TÜM hurafelere kafa atan bir bebek daha

Buraya S simlumina için demiştim ki “senin kesin kızın olacak, yani senin oğlun olursa benim de kızım olur” aklıma o geldi 🤣🤣🤣
Ya maşallah 🧿 sağlıkla kucagina al inşallah 🌸 darısı yarın bana .öğrenirim inşallah kaçıncı haftanizdi

Miyom dediginiz kıs mi bende de 3cm vardı sol yumurtalikta iki tane .ama buyumemis sorun yok demişti yarın yeni bir doktora gideceğim insalalh sorun yoktur ve cinsiyeti öğrenirim 16.ci haftamdayim
yok kist değil miyom benimki. benim miyomum şu an tam bebeğin kafasının üstünde konumlanmış sorun yok dedi doktor sadece büyür hamilelik haftası arttıkça dedi, inşallah sizde bir sorun yoktur🙏🏼 mavi olan miyomum kırmızı olan bebeğimin başı

Eklentiler

• IMG_1356.webp
    IMG_1356.webp
    4,9 KB · Görüntüleme: 47
doktorum olacaksın dedi bana bende mecburen olucam, sezeryan doğumda yada normal doğumda doğumhanedeki aletlerden tetanoz kapma riskimiz var bu sebeple önemli görüyorlar Allah korusun herhangi bir komplikasyonda daha büyük tehlike var. Bu kadar çok tedirgin oluyorsan daha doğuma yakın ileriki haftalarda yaptırabilirsin. ama çevremdeki tüm hamileler yaptırdı kimsede de kasılmaya sebep olduğunu görmedim ve duymadım açıkçası. Karar senin tabi nasıl içine sinerse o şekilde yaparsın
Çok ikilemde kaldım ben. Benim tüp bebek doktorum Ankara'da. Ben farklı bi sehirde yaşıyorum. Mesafeden dolayı kalp atışını duyduktan sonra yaşadığım sehirde bir doktora gelmeye başladım. Aşı olma diyen buradaki doktorum. Bir de Ankara'da ki tüp bebek doktorumu arayıp soracağım. Ona göre buradaki doktorumla da tekrar konuşup karar vercem. İnşallah aldığımız bütün kararlar iyi olur ve bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız 🙏🏻

Selam kızlar,

doktordan geliyorum veeeeee bir KIZIM olacak 💗💗💗💗

TÜM hurafelere kafa atan bir bebek daha

Buraya S simlumina için demiştim ki “senin kesin kızın olacak, yani senin oğlun olursa benim de kızım olur” aklıma o geldi 🤣🤣🤣
Bugün bir prenses de senden geldi. Ya çok mutluyum hemen kız için düşünüp haya kurmaya odaklanmak istiyorum. Ama değişir mi bilemiyorum :d

selam kızlar,

çatlak yağı kullanmaya başladınız mı? Evde Weleda'nın var. başlasam mı bilemedim.

detaylıyı da 20+3 e aldım. erken mi oldu acaba? 20+0 ile 23+0 arası demişti doktor.

Kızlar selam bugün sorulmuş ama bende aynı seyi sormak istiyorum kontrollerime özelde gidiyorum ama detaylı ultrason için doktorum herhangi bir yerde yaptırabilirsin sonucu getirmen yeterli dedi bikac tane hastaneye sordum fiyatlar aşırı yüksek bu arada İstanbul anadolu yakasindayim
Bugün ilk kez devlete gittim ordan sanırım yonlendiriliyormus eltim öyle yapmış ama doktor boşuna gelmişsin geçen hafta gelseydin yer bulurdun belki şuanda yer yok bulsanda haftan geçer dedi takipli hasta diye kayıt açtı 182yi ara bulursan dedi
Aradım ama yok bu konuda da birsuru şikayet var devlette randevu bulunmuyor diye
Yani bize yine özel hastane yolları göründü mecbur.. Anadolu yakasında yaptıranlar nerden randevu aldınız fiyat olarak beni bı aydınlatırsanız çok sevinirim veya devletten randevu alanlar nasıl aldınız?

Back
X