• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    176
Merhaba bende Temmuz annesiyim ara sıra sizlerinde durumlarını okuyorum fırsat buldukça aynı benimde sizin gibiydi iki gün çok şiddetli ağrı yaşadım ama bugün akşam üzeri yok oldu hepsi çok iyiyim hafifledim ama düne kadar galiba geliyor dedim neye bağlamalıyım bilmiyorum
Merhabalar 😇 Sizin de az kalmış, Allah sağlıkla kavuştursun. Tıp doktoru değilim, o sebeple medikal tavsiye olarak algılamayın. Sadece buradaki arkadaşlarla tecrübemizden yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki vücutlarımızın doğuma hazırlanması apar topar olmuyormuş. Her ağrı doğum ağrısı değilmiş, her kanama tehlikeli değilmiş, her sık tuvalete çıkma enfeksiyon değilmiş, gibi gibi. Ben de şahsen bilmiyordum, yaşayarak öğrendim. Siz ağrılarınızı yine her zaman takip edin, önemsemezlik yapmayın, mutlaka doktorunuzla paylaşın. Nerede yoğunlaşıyor, sıklığı nedir, kanama eşlik ediyor mu, bunları doktorunuz bilsin her zaman. Fakat kendinizi panikletmemek adına vücudunuzun yavaş yavaş doğum hazırlığı yaptığı için böyle ağrılar yaşadığını da kulağınızın bir kenarında bulundurun.

Ağrılar devam etti mi sonrasında? Benim geçen hafta iki gün belimde ve karnımda hafif ağrım olmuştu. Regl ağrısının hafifi gibi. Onun için doktora gitmedim ama kontrolüme denk geldi ve 3-4 cm açılmam olduğu anlaşıldı. Ama bakın daha doğum yok ☺️ 39. haftada bile bu ağrılar hemen doğum anlamına gelmiyor yani. İçinizi ferah tutun ama doktorunuzla da hep irtibat halinde olun.

Yani bnde
Bende saldım mecburen ama insan düşünür ya biraz onlar dikkat etsin diyorum yani biz zaten bebeğin derdine düşmüşüz bende iki güne kadar öyle mastit oldum memeler ortada bebeği alıştırmaya çalışıyoruz bir yandan sagmaya çalışıyoruz süt gelmiyor bebek ağlıyor ben stres oluyorum bide ordan gelip meraklı meraklı bakıyor ya iyice deliriyorum bende iyi sabır varmış diyorum kendi kendime hala daha catmadim kayınvalideme 😀
Meraklı bakışlar 😭 O kadar tanıdık ki 😭

Gerçekten bu ne sabııır, nasıl görmezden gelebiliyorsun. "Bi müsaade eder misin böyle strese giriyorum" falan diyebilirsin aslında. Muhtemelen de küser 😃 yani bebek ve seni ilgilendiren bir konuyu niye böyle rahatsız ederek irdelersin ki? Hani ona bi şey danışsan, nasıl yapıcam bilmiyorum, sen nasıl yapmıştın vs bi şey sorsan neyse. Yardım da yok, öyle boş beleş merak 🤦🏻‍♀️ onu yapana kadar kalkıp bi temizliğini yapsa, ne biliyim bi dua falan okusa öteki odada daha çok sevilecek. Ah be kaynana olan teyzelerim 😃 niye böylesiniz
İyi niyetli hareketler bekliyoruz, herkesi kendimiz gibi sanıyoruz 😔

Ayyyh evet hatırlıyorum. İyi de biz kendi babamızın yanında da memelerimiz açık oturmuyoruz yani 😄 bebeği kucağına almıyor mu 😄😄 20 kg doğurdun heralde, suç senin 🤪 yaa işte ev işi yapmıyosun, bebeğe bakmıyosun, gelinine bakmıyosun bi de üstüne hizmet bekleyip moral bozuyosun, hiç gelme çok daha iyi. İnşallah yarın gelmez, amin 😄
Boş beleş hayatına aksiyon gelmiş işte. Gezmek için bahane...

İ

Kızlar yazamadım bı turlu bugun doğurdum çok şükür 38+2 de 3090 kilo doğdu oğluşum çok şükür çok rahat ve güzel bı sezaryan geçirdim canım damar yolu açılırken sezaryan ignesinden daha çok acıdı hatta çok şükür oğlum da bende gayet iyiyiz gözümde buyuttugum gibi degildi hiç tabiki ağrı yanma vs var ama dayanilmicak boyutta değil saat başı yürümeye kalkıyorum yürümek iyi geliyo kendi kendime tuvalete gidiyorum çok şükür henüz sutum gelmedi burda mama takviyesine başladık ama yine de sık sık göğsüme yatırip emzirmeye çalışıyorum gelmese bile o çeksin diye. Bı kere yüzüne bakınca ağrı sızı hicbi şeyi gözü gormuyo insanın solda 0 kaliyo 🫠🫠
Gözünüz aydın, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🤗

Merhaba. 1 kez gittik bir şey değişmedi aksine biraz zorladıkları için bebek iyice korkup uzaklaştı. Ne yaptıysam evde almıyor. Çok yıprandım gerçekteb. Bi taraftan sağım yap bi taraftan emer mi diye 1 saat uğraş . Her beslenmede bunu tekrar et. 10 günde yıldım artık. Bir gram ileriye de gidemedik. Sanırım vazgeçsem daha fazla rahat edecem . Mesele bebeğin süt alması ise sağarak vereyim . Evet sağarak vermek emzirmekten çok daha zor biliyorum zaten bu yüzden uğraşıyorum ama hem sağıp hem saatlerce emecek mi siye uğraşmak fazlasıyl yıprattı artık. Günde 2-3 kıyafet ben kendim değiştiriyorum bebeğin emmemej için direndiği zamanlarda üstüm tamamen süt oluyor . Tüm gün yaptığım tek şey bebeğe süt sağmak bebeği emzirmek için uğraşmaj ve kıyafet değiştirmek. Şuan annem yanımda her şeye yetişiyor yapıyor ama o olmadığında ben yetişemem bu şekilde .
Psikolojik olarakta artık kafam kaldırmıyor bu durumu . Emzirmeye çalışmak eziyet gibi geliyor bana artık. Her seferinde sonuç aynı çünkü. Tokken deniyorum olmuyor açlen deniyorum olmuyor. Silikonlu silikonsuz hepsini deniyorum olmuyor . Bebek yırtıyor kendini almamak için . Ve her beslenme saatinde 2 saatte bir bu durumu yaşıyoruz ve kendimi tükenmiş hissediyorum artık
Çok iyi anlıyorum canım inan ben de aynı şeyi yaşıyorum her besleme öncesi 1 saat sağım 1 saat besleme zaten 2 saat uyuyup uyanıyorlar o arada pompanın parçasını ve şırıngaları konteynerı yıka ve bunu her seferinde tekrar et çok yorucu gerçekten başka bir emzirme danışmanı ile dene şansını sana kötüsü denk geldi demek ki. Hastanelerdekiler daha iyi olabilir bence çünkü her türlü vaka onlara geliyor tecrübeliler. Umudunu kaybetme lütfen ben de bugün artık yapamıycam mamaya başlasam mı diyordum şoku hemşire tutturdu sonrasında sağı kendim tutturdum. Bebeğin çok aç olmaması lazım emzirme öncesi 30dk önce 10 15ml sağdığın sütten ver öyle bir dene meme ucunu c şeklinde o taraftaki elinle kavrayıp burun ucuna daya tam kocaman açtığı anda süpürme hareketi yaparak burundan ağıza doğru çek inşallah bu şekilde tutacak rahat etmek için emzirme yastığı da deneyebilirsin. Sana tavsiyelerim bu kadar umarım aşarız bu sorunu yakın zamanda 🤲🏻

Yaa hayılı uğurlu olsun 🙏 sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah 🤗 🙏
Çok teşekkür ederiim amiin inşallah gerçekten çok geriyomus beni doğum işi inanilmaz rahatladım en azından bundan sonraki süreçte gün geçtikçe daha iyi olacağımızı biliyoruz bebisler buyucek ele avuca gelcek biz toparlicaz o bile bı güç veriyo insana 🥰

Ay maşallah kuzuya 🥰 Allah analı babalı büyütsün. Sağlıklı, mutlu, uzun bir ömrü olsun. Sana da maşallah çok güzel ayaklanmışsın. İnşallah hepimiz böyle hemen ayağa kalkabiliriz. Emzirmekle de çok iyi yapıyosun, elbet gelecek süt
Çok tesekkur ederiimm amin inşallah 🥰 darısı başınıza gruptaki herkes hayırlısıyla bebislerini kucağına alsın inşallah 🤲🏻

İ

Kızlar yazamadım bı turlu bugun doğurdum çok şükür 38+2 de 3090 kilo doğdu oğluşum çok şükür çok rahat ve güzel bı sezaryan geçirdim canım damar yolu açılırken sezaryan ignesinden daha çok acıdı hatta çok şükür oğlum da bende gayet iyiyiz gözümde buyuttugum gibi degildi hiç tabiki ağrı yanma vs var ama dayanilmicak boyutta değil saat başı yürümeye kalkıyorum yürümek iyi geliyo kendi kendime tuvalete gidiyorum çok şükür henüz sutum gelmedi burda mama takviyesine başladık ama yine de sık sık göğsüme yatırip emzirmeye çalışıyorum gelmese bile o çeksin diye. Bı kere yüzüne bakınca ağrı sızı hicbi şeyi gözü gormuyo insanın solda 0 kaliyo 🫠🫠
Hayırlı olsun canım mutlu sağlıklı bir ömrü olsun bebişkonun 🥰🫶🏻
Darısı başımıza umarım böyle pozitif olur bizimde ❤️

İyi niyetli hareketler bekliyoruz, herkesi kendimiz gibi sanıyoruz 😔
Ben eşim için bişey demiyorum kıyamıyorum eşime üzülmesin diye çünkü oda bana hiç bi konuda kıyamıyor 🤗 sonra bide her ne kadar gıcık da olsam büyüğüm diyorum, kalbini kırmak istemiyorum ama hiç bir zaman da samimi davranışlarım olamıyor mesela ona karşı.

Merhaba. 1 kez gittik bir şey değişmedi aksine biraz zorladıkları için bebek iyice korkup uzaklaştı. Ne yaptıysam evde almıyor. Çok yıprandım gerçekteb. Bi taraftan sağım yap bi taraftan emer mi diye 1 saat uğraş . Her beslenmede bunu tekrar et. 10 günde yıldım artık. Bir gram ileriye de gidemedik. Sanırım vazgeçsem daha fazla rahat edecem . Mesele bebeğin süt alması ise sağarak vereyim . Evet sağarak vermek emzirmekten çok daha zor biliyorum zaten bu yüzden uğraşıyorum ama hem sağıp hem saatlerce emecek mi siye uğraşmak fazlasıyl yıprattı artık. Günde 2-3 kıyafet ben kendim değiştiriyorum bebeğin emmemej için direndiği zamanlarda üstüm tamamen süt oluyor . Tüm gün yaptığım tek şey bebeğe süt sağmak bebeği emzirmek için uğraşmaj ve kıyafet değiştirmek. Şuan annem yanımda her şeye yetişiyor yapıyor ama o olmadığında ben yetişemem bu şekilde .
Psikolojik olarakta artık kafam kaldırmıyor bu durumu . Emzirmeye çalışmak eziyet gibi geliyor bana artık. Her seferinde sonuç aynı çünkü. Tokken deniyorum olmuyor açlen deniyorum olmuyor. Silikonlu silikonsuz hepsini deniyorum olmuyor . Bebek yırtıyor kendini almamak için . Ve her beslenme saatinde 2 saatte bir bu durumu yaşıyoruz ve kendimi tükenmiş hissediyorum artık
Kıyamam seni çok iyi anlıyorum gerçekten çok uğraş, zaman ve sağlam bir psikoloji istiyor. Ben iki gün uğraştım mastit gibi olunca bebek almak istemedi göğsüm çok sert olunca, sagmaya çalışıyoruz süt tam inmedigi için makine çok sagmazmis öyle demişti emzirme danışmanı, süt çok az geliyor, ben acayip geriliyorum, bebek geriliyor, yetemiyorum kaygısı, stres desen çok fazla, heryerim sürekli meydanda bu durumda çok rahatsız ediyor, çok fazla terliyorum su oluyor kıyafetler falan zor yaaaa. Rabbim yardımcın olsun inşallah kuzucuk da inatlaşmasın daha fazla inşallah🙏ben emzirmeye çalışırken önce bi derin nefesler alıp sakinlesmeye çalıştım, sakinlestirici müzikler açtım. Bebekle güzelce konuştum işbirliği yapmamız lazım annecim, en büyük destek şu an bana sensin, lütfen bana biraz yardımcı ol, bende sana yardımcı olacam ve karnın çok güzel duyacak, sakin ol güvendesin, ben senin hep yanındayım, baban yanında seni çok seviyoruz sürekli bunları söyledim. seni çok seviyorum. Seni çok seviyoruz bu kelimeler enerji olarakta çok etkiliyormus bebeği bol bol söylemeye çalış. Umarım en kısa zamanda çözümlersiniz bu durumu 🙏

Son düzenleme:
İ

Yaaaa hoşgelmiş bebişin , gözün aydın, sağlıkla büyüsün, çok güzel bir ömrü olsun inşallah. Sana da geçmiş olsun canım umarım hemececik toparlarsin, haydi bakalım şimdi bebisli günler 😍

Arkadaşlar merhaba, 37+6 hafta gebeyim. Dün kontrolüm vardı bebeğin kilosunu 3500 gram ölçtü doktorum. Şuan normali bekleyebiliriz dedi ama bebek doğum kanalında bile değil. Ne karar vereceğim bilemiyorum :( Sizce ne yapmalıyım? Doğuma kadar kim bilir kaç gram olur minnoş.

Emzirebilen anneler çok şanslısınız. Bu saatte ve her 2 saatte bir kalkıp süt sağıp , yarım saat-1 saat bebek emer mi diye çabalıyorum ardından da ikimizde sütten sırılsıklam olup üzerimizi değiştirip bebeği yatırıyorum. Düşünüyorum da bebek emseydi ne kadar kolay olurmuş henim için. Çıkar emzir yatır max yarım saatimizi alırsı. Şimdi o kadar çok vakit gidiyor ki bi beslenme saatimiz bitene kdar öteki geliyoe . Kendimi dünyada hissetmiyorum 😞 her yolu denedim almıyor
Gececek canım keşke yanında olabilsem çok stresli bi durum ben sadece iki gün yaşadım çok zor ama geçecek biraz sabır ve sakin kalmaya çalışmak . Biliyorum zor ama sakin kalmaya çalış. Bende şimdi emiyor benim kız ama uyandırmak çok zor inanki benim de bir buçuk saat sürüyor emzirme seromonisi uyanmiyor ne yaparsak yapalım hadi tam uyandı diyoruz memeyi alıyor 3 4 dka sonra tekrar uyuyir hadi buda uyandır tekrar memeye vermeye çalış, aynı zamanda bende sakin kalmaya çalışıyorum ki ikimizde gerilmeyelim gece hiç uyuyamadım diyebilrim bu süreçler için tam emiyor yatırıyorum ben uyuyorum bir bir bucuk saat sonra başlıyor mikir mikir tekrararanmaya 😀 sonra tüm bu süreçler hoooop baştan birdaha olsun iyi olsunlar yeterki, alışırlar insallah ama alismazlarsa da mamaya geçeriz kötü bir durum değil ki ama bu süreçlerde geçecek

Kızlar ödem için ilaç kullananız var mı? Ne kullanıyorsunuz? Doktora gidemedim, kendi kendine geçer belki diye bekliyorum ama hala aynı geçtiği yok. Ayağımı kıvırıp oturamıyorum bile.
Dikiş mi ödem oldu senin de 😥 jel yazdı bana doktor bide hastaneden bi sıvı vermişti adını bilmiyorum soğuk uyguluyorduk onu bife antibiyotik verdi. günde minoset 4 kez parola 3 kez kullan dedi ben minoset kullanmadım parolu da hep unuttum içmeyi çok ağrı çektim ağladım bi gün idrarımı yaparken yürümek oturmak kalkmak çok zordu bide kendimi üzüyordum herkes hemen kalkıyor ben niye böyle oldum canım çok tatlı değildir ama niye böyle oldum falan diye. Doktoruma yazdım iki gün önce hocam hiç hafiflemedi aksine daha fazla ya maya başladı canım diye oda hemen ağrı kesicilerini duzelnli kullanmıyorsundur dedi kadın bildi valla. Hemen minoset aldırdım içtim o kadar rahatlattı ki 2 3 saate etkisi geciyir ama günde 4 kez kullanıyorum çok faydası oluyor

B brcubrcu0101 canım olumlu yönünden bak en azından kendi sütünü veriyorsun bak annen de yanındaymış ben başka bir ülkede yapayalnızım sadece eşim var o da bu hafta çalışmaya başladı ama bebeğim için mücadele ediyorum bu günler geçecek en zor dönem ilk haftalar 2 3 aylık oldular mı hatırlayıp güleceğiz bu hallerimize inşallah

Çok teşekkür ederiim amiin inşallah gerçekten çok geriyomus beni doğum işi inanilmaz rahatladım en azından bundan sonraki süreçte gün geçtikçe daha iyi olacağımızı biliyoruz bebisler buyucek ele avuca gelcek biz toparlicaz o bile bı güç veriyo insana 🥰
Öyle ya hafiflemişsinizdir ne mutlu 🥰 her gün daha bir güzel gelecek bundan sonra 🥹🙏 huzurla analı babalı büyüsün minik ismi ne oldu

Emzirebilen anneler çok şanslısınız. Bu saatte ve her 2 saatte bir kalkıp süt sağıp , yarım saat-1 saat bebek emer mi diye çabalıyorum ardından da ikimizde sütten sırılsıklam olup üzerimizi değiştirip bebeği yatırıyorum. Düşünüyorum da bebek emseydi ne kadar kolay olurmuş henim için. Çıkar emzir yatır max yarım saatimizi alırsı. Şimdi o kadar çok vakit gidiyor ki bi beslenme saatimiz bitene kdar öteki geliyoe . Kendimi dünyada hissetmiyorum 😞 her yolu denedim almıyor
Şöyle bir şey gördüm açıklamaya çalışacağım

2 saatte bir süt sağıp veriyorsunuz ya o beslenme aralığını 2 buçuk saat gibi uzatmalısınız ama beslenme saatinde meme vermeyi denemiyorsunuz. Sonra beslendikten bir buçuk saat kadar sonra uyandırıp göğsünüze yatırıyorsunuz. Ama üzerinizde süt kokusu olmalı bir iki damla sağıp meme uçlarına etrafına sürebilirsiniz ve mutlaka ten tene temas halinde olmalısınız. Süt kokusundan dolayı aranmaya başladığında meme vermeyi denemelisiniz. Bu şekilde hemen kavramayacaktır muhtemelen ama bir süre sonra beslenme saati dışında acıkması halinde emmesi için teşvik edebilir bu onu. Zaten bir iki kez tutabilse memeyi 10 dk bile emzirseniz bir sonraki beslenme saati değişecek bir biberon bir meme şekline dönecektir. böyle böyle alıştırabilirsiniz belki. instagramda bu şekilde bir hafta gibi bir sürede biberonu bıraktırmışlar ne kadar doğru bilemem ama işe yarar gibi geldi bana 🤷

Ben eşim için bişey demiyorum kıyamıyorum eşime üzülmesin diye çünkü oda bana hiç bi konuda kıyamıyor 🤗 sonra bide her ne kadar gıcık da olsam büyüğüm diyorum, kalbini kırmak istemiyorum ama hiç bir zaman da samimi davranışlarım olamıyor mesela ona karşı.
Benzer durumlar yaşıyoruz. Ben de eşimi dünyalara değişmem. Kv ile de bir kere tartışmamız yoktur. Sadece samimi bulmuyorum bana karşı tavrını. Ben gelinlerimi kızım gibi görüyorum dediğinde inanın karşılık veremedim, hiç samimi gelmedi. Başta oğlu güldü 😄

Back
X