- 14 Mart 2013
- 8.014
- 4.023
- 448
Bu sene aşıların içine boğmaca da eklendi tetanoz difteri ve aselüler boğmaca olarak üç hastalığa karşı bağışıklama yapılıyor@poncikobella
Tetanoz aşısı konusunda benim kafam baya karıştı. Doktoruma sorduğumda çok önemli bir şey değil eskiden kadınlar tarlalarda evde vs. doğum yapıyordu o nedenle önemliydi dedi. Aynı şekilde kuzenimin doktoru da eskiden önemliydi şimdi gerek yok demiş. Benim doktorum, yan etki olarak kramplar kasılmaları falan artırabilir gerek yok diyo. Ben kan sulandırıcı enox iğne kullanıyorum bunu söyledi. Zaten dedi enox vs. veriyoruz bi de aşıyı yüklemeyelim durduk yere risk almayalım dedi. Kimisinde de erken doğum arası kramplar başlatıyo dedi. Kafam çok karıştı. Ama ağustosta doğum yapacak olan doktor bir arkadaş var ona sordum o gerekli tabi dedi kendisi olmuş. Çok arada kaldım olmaktan da olmamaktan da çok korkuyorum. Sizin olma ya olamama konusunda gerekçeleriniz neler doktorunuz ne söyledi ?
Doğumdan sonra aşılanana ve aşı bağışıklığı sağlanana kadar bebeği koruması için ben yaptıracağım