Hadi bakalım inşallahhBende de hiç belirti yoktu ki :) Hatta dün gün içinde eşime bir iki ay önce nasılsam aynıyım, hiç eli kulağında gibi bir hali yok demiştim ama bugün bir sonraki kontrolü beklemeyeceğine inanmaya başladım, hadi bakalım
Benim gebelik ödemim tam olarak böyleydi işte. Hala da geçmiş değil. Ayaklarınızın üstüne basamazsınız, çürük gibi acır... Çok su içmeyin. Maalesef arttırıyor.Benim dikiş yerlerindeki ödem biraz azaldı ama şikayetim o değil. Tüm vücudumda var ama özellikle belden aşağısı özellikşe ayaklarım çok rahatsız edici seviyede. Ağrı yapıyor yanıyor resmen ateş çıkıyor. Bez değiştirirken ayağımı kıvırıp oturamıyorum.
Ne zaman dönüyormuş? Gel demiş miydi? Rutinleri yapıyorlar zaten gidiledebilir uzun sürecekse izniKızlar benim takipli doktorum bayram izininde ben yarın 40+0 oluyorum her ihtimale karşı haftalık kontrolüme başka doktora gitmeli miyim sizce diğer doktorda bu doktorumdan önceki doktorum
40 bana da çok uzun geliyor. Sizi anlıyorum. Karşılıklı ses çıkarmadan biraz sürece katlanmışsınız gibi olmuş. Ama her şey de olması gerektiği gibi oluyor günün sonunda. Vardır bir hikmeti deyip geçeceğiz, yoksa işin içinden çıkılmazİlk bebekte ben de aynı endişeleri korkuları yaşadığım için annemin de imkanı olduğu için 40 gün gelir kalırsın diye anlaşmıştık, sağ olsun sözünü de tuttu. Ama ben 20 günden sonra biraz bunalmaya başladım ne yalan söyleyeyim, evet kendi annem ama geceli gündüzlü bir arada durmak, bir de lohusayım insanı ister istemez garip bir psikolojiye sokuyor. İlk başta kesinlikle çok ihtiyaç duyuyordum ama günler geçtikçe bebeğe alıştıkça “ayyy yeter herkes gitsin kimse müdahale etmesin tek başıma bebekle kalmak istiyorum” duygusu oluyor. ama annem de olsa samimi olarak kendimi ifade edip git diyemedim, eşime dedim annem gitsin artık diye, ama o da karşı çıktı, bilmiyorum hem belki o da bana yeterince güvenemedi, hem de biliyordu ki annem gidince onun sorumlulukları artacak, ne kadar kalırsa o kadar iyi mantığından kalmasını istedi. Neyse peki dedim, annem de sağ olsun 40 gün kaldı. Annem de eminim çok bunalmıştır, ama o da bana diyemedi heralde gideyim artık diye. Öyle kendimizi net ifade edememekten ötürü 20 gün fazladan bir bunalım oldu ikimiz için deannem duygularını bastıran ve bizi de öyle yetiştirmiş bir insan. Sanırım ondan ötürü pek hayır diyebilen bir yapıda değiliz. Neyse bu da daha başka bir konu… Velhasıl eğer 20 gün erken gitseydi ne olurdu bilemiyorum, belki dediğim gibi çok huzura ererdim, belki de yine bocalamaya devam ederdim. Bence siz benim yaptığım gibi yapmayın, şimdiden kendinizi 40 gün diye şartlamayın. Eğer imkanınız varsa duruma göre anneniz gitse gelse o şekilde yapsanız çok çok daha iyi bence. Şimdiden bir günü belirlemeyin kafanızda. Belki gider biraz başbaşa kalıp yapamayacağınızı anladığınızda tekrar gelir. O şekilde yaparsınız. Ama lohusalıktan sonra işler kolaylaşıyor bence. İnsan kendi kendine başarabiliyor. 2. Bebeğimde kayınvalidemle dönüşümlü toplam 1 hafta kaldılar gittiler, o bile fazla geldi hiç gelmeselermiş olurmuş dedim. 1 hafta bile zor dayandım kalabalığa. Dediğim gibi klohusalık değişik bir psikoloji. Annem ve çok yardımı oluyor ama insan yine de bir noktadan sonra bunalabiliyor.
Aa siz doğum yaptınız mı kaçırdım benBenim gebelik ödemim tam olarak böyleydi işte. Hala da geçmiş değil. Ayaklarınızın üstüne basamazsınız, çürük gibi acır... Çok su içmeyin. Maalesef arttırıyor.
Anneniz o kadar haklı bir isyan etmiş ki. Sürecinizi biliyoruz. Yazık kadına, çok bunalttılarBizde de annem , kv ve kp e kızdığı için sinirini eşimden çıkardı bu süreçte. Neyseki eşim ailesi haksız oldupu için hep alttan aldı. Ama bi gün cinnet geçirip keşke hiç kimse gelmeseydi de tek başıma çocuğa baksaydım dedim. Fiziksel yorgunluk psikolojik yorgunluktan daha kolaydır eminim ki. Benim lohusalık karmakarışık geçti resmenneyseki artık yeni yeni kendimize gelebildik şuan işler rayına oturdu artık. Ama tabi 12 günde ve gebeliğin son haftasında çık bunaldım.
Umarım herkesin lohusalığı çok güzel ve anlayışlı insanlarla geçer
Ayyy hadi güzel haberler verin inşallahSanki çok heyecan yaptım yabir bebeğim vardı, iki bebekli bir anne olarak eve dönmek nasip olsun. Duygusallığı abartmakta da ben
Allah mı söyletiyor ne!Aa siz doğum yaptınız mı kaçırdım ben
Ben çok üzüldüm, aklım sizde. Herkes ekstra gergin oluyor sanırım böyle dönemlerde. Normalde belki yaşanmayacak şeyler oluveriyor. Yine de eşinizin bir an evvel tavrını değiştirmesini diliyorum ki siz iyi olun. Biz en nihayetinde sizi önemsiyoruz, siz ve bebek her şeyden önce geliyorsunuz buradaki kadınlar içinAynen maalesef olmasa iyiydi. Bu dönemde yaşanmasını istemezdim. Eşim benimle konuşmadı ben de konuşmadım. Bana kızgın. Ama ben birşey yapmadım. Bu durumdan psikolojik olarak etkilenmemek için bebeğe odaklanmaya çalışıyorum. İnşallah bu tavrı uzun bir zaman sürdürmez.
Ya aslında güzel açılmanız da vardı yürüyüş squat falan tetikler mi acaba? Kaçıncı haftadaydınız?Allah mı söyletiyor ne!Daha yapmadım ama ödemli dönemim bir tık geride kaldı diye öyle yazdım. Bugün de hafiften ağrım var ama bana güvenmeyin, benim işim hep alengirli
Aaa ne kadar tanıdıkAy yukarda yazdıklarını da okudum da benim anneme çok benziyor annen. Seni çok iyi anlıyorum. Benimki yine yemek falan yapar temizliğe de yardım eder ama çok sık morali bozulur çok sık hastalanır, keyfi kaçar vs.
Zor yani anlıyorum seni.
Senin oğlun mu olacaktı hatırlayamadım ama benim bir oğlum var şimdi de kızım olacak ve kızım olacağını öğrendiğimden beri aşırı endişeliyim. Çocuk çocuktur ama o anne-kız ilişkisini inşa etmek çok korktuğum bir şey. Çoğu insanın da anlayamadığı bir şey
Kişiden kişiye değişiklik gösteren bir konu bu da sanırım. Yardım almak birilerinin destek olması, olabiliyorlarsa özellikle çok güzel. Yaşadığınız zorlukların sizi korkutmuş olması da normal. Hayatımızın farklı ve daha zor bir evresindeyiz artık.
Bu arada ben de 32 yaşındayım bana da asla yalnız yapamazmışım gibi geliyordu hamilelik boyunca korktum bundan ama seçeneğim olmayınca kabullendim sanırım. Bir güç geliyor, gelecek de. Bir şekilde alışıp üstesinden geleceğiz. Belki daha güzel bile gelebilir bebeğinize iyice alışınca
Pazartesiden sonra geliyormuş bana en son geçen hafta perşembe bayramdan sonra gelirsin dedi ama öncesinde düzenli haftada bir gidiyordum.Ne zaman dönüyormuş? Gel demiş miydi? Rutinleri yapıyorlar zaten gidiledebilir uzun sürecekse izni
Gidin bence, önemli olan bir şekilde ölçümlerin yapılması, atlanmaması.Kızlar benim takipli doktorum bayram izininde ben yarın 40+0 oluyorum her ihtimale karşı haftalık kontrolüme başka doktora gitmeli miyim sizce diğer doktorda bu doktorumdan önceki doktorum
Devamlı ayaktayım. Hareketlerim hiç kısıtlı değil ama bu böyle yavaş yavaş kendiliğinden açılacak gibi görünüyor. Saldım çayıra artıkYa aslında güzel açılmanız da vardı yürüyüş squat falan tetikler mi acaba? Kaçıncı haftadaydınız?
Siz nasılsınız peki bebiş nasıl
Valla iyi olmaya çalışıyorum. Bebiş te iyiBilmiyorum acısını senden çıkarıcam bunun demişti herhalde anneme kızgınlığını benden çıkarmaya çalışıyor.
Ay çok teşekkür ederim. İnşallah herşey düzelir. Herkes ekstra stresli oluyor maalesef evet. Olmasa iyiydi aslında. Düzelmesini umuyorum.Ben çok üzüldüm, aklım sizde. Herkes ekstra gergin oluyor sanırım böyle dönemlerde. Normalde belki yaşanmayacak şeyler oluveriyor. Yine de eşinizin bir an evvel tavrını değiştirmesini diliyorum ki siz iyi olun. Biz en nihayetinde sizi önemsiyoruz, siz ve bebek her şeyden önce geliyorsunuz buradaki kadınlar için
Çok şükür doğdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?