2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Evet sargı yapışık pipinin durumunu şuan göremiyorum o düşerse inşallah pipide yapışıklık açıklık gibi bişey olmaz benim hala dikişler akıntılıyken bide oğlum acısını çekmesin
Yok o yapışıklık acı veren bir durum değil. Dediğim gibi doktora göstermiştik çok normal dedi. Zaten zamanla düzeldi.

Benim sütüm vardı ama dediğin gibi 3 4 gündür böyle olunca süt baya azaldı günde 1 mama veriyordum kilo alsın diye şimdi 3 4 en çıktı ama çok yoruldum gece 4 e kadar ağlayıp direniyor her an bende mamaya geçebilirim☹️
Memeye yazmışım ama anlamışsın zaten mamaya demek istediğimi 😍 valla sütün varsa denemeye devam et canım, benim sütüm çok az ve başından beri bu durum beni çok üzdü çok uğraştım yemedigim icmedigim şey kalmadı sağım yaptım gelmiyor makineyle dedim küstüm sagmaya, tekrar başladım sagiyorum dikkat ediyorum hep aynı hep aynı ve ben bunu dert etmekten sütüm az diye depresyondan çıkamadım, şimdi üstüne bide kızım almak istemiyor yeter dedim hem kendimi hem onu çok yordum ve cok üzdüm takıntı haline geldi bende süt meselesi. Bilinçaltımıza ne kadar işlemişse bu anne sütü durumu ben birilerine mama veriyorum derken sanki çok ayıp bişey diyormusum gibi çekiniyorum niye öyle oluyor anlamıyorum 😥. Mesela annem yanımdayken , annemin yanında sağım yapamıyordum az çıkıyor ya utanıyordim resmen annem asla sütümle ilgili yorum yapmadı ama ben çekiniyordum çok ilginç. Neyse, bu akşam kızım memede çok agladi, çok strese girdi bende tamamen mamaya geçme kararı verdim, biraz rahatladım bi yük kalktı sanki omuzlarimdan. Kendi derdimi anlattim biraz ama 😥. Diyeceğim o ki sütün olmaması kötü bi durum kabullenemiyor insan varsa denemeye devam et bence , tabi ki sen ne istiyorsan en önemlisi o

Çiş durumu çok iyi günde 5 ve üzeri çiş 3-4 kaka yapıyor ama o kadar uyumayıp mamayla 3 saat uyuması yetmiyor diye getirdi aklıma ya da geceden beri emdi emdi az geldi uyumasına yeterli değildi bilemedim mesela şuan normal sütümle uyuttum. Doğduğunda ilk hafta vermiştim mama daha vermemiştim bugün verdim 🤷🏻‍♀️
Mama verme canım sütüne güven anlattığın kadarıyla doyuyor. Anne sütü daha çok gaz yaptığı için kısa süreli uyuyorlar.

Şuan bunu yazmak için girip yazını okudum 🤦🏻‍♀️
Aç açlıktan susuzluktan bıngıldağı düştü ama yok 3 gündür emziğe biberona saldıran çocuk memeyi iki çekip meme olduğunu anlayınca ağzındakini tükürüp ağlıyor sütüm akarken mama içmesi çok yordu parmağımı dudağına degdirip ağzını açtırıyorum açınca memeyi koyuyorum anlayınca tepiniyor 😫
Dün çok sıcaktı tüm gün dışardaydik sonra ablamlar geldi derken sıcaktan kalabalıktan mı öyle oldu nedir bilen bana da desin lütfen 🥺😓
Mamaya alışıp memeyi mi reddediyor canım? Daha önceden mama mı vermek zorunda kaldın? Sen emzirmeye devam et ya da bir emzirme danışmanıjdan fikir al derim.

Akşam saatlerinde bebeğim meme emmek istemiyor 🙁 okuduğum kadariyla yalnız değilim.
Gece uykusuna emmeden ve ya çok az emerek geçmiş oluyor. Ama 3 saat uyuyor yine o sebeple çokta aç değildir heralde diye avutuyorum kendimi. Gece de tek meme emiyor. Üstüm basım çarşaf süt içinde 🤦🏻‍♀️
büyük oğlum da tüm gün meme reddi vardi, ne çok uğraştım onda, aylarca ne zor günlerim, gecelerim olmuştu. Ama sonra neredeyse 3 yaşına kadar emzirdim.
Şimdi ise sadece aksamlari ret söz konusu. Neyse bu da geçer elbet 🥺

Yani süt yapıcı yulaf yiyordum normalde de çok severim, süt yapıyor diye bıraktım. Başka da yok öyle yediğim. Ama genel olarak güzel yemek yiyorum acıkıyorum baya. Ya benim ne oluyorsa gece uykuda oluyor. Bebem de emmiyor fazla. Gündüz de bazen oluyor ama gece şişiyor asıl.
Memedense uykuyu tercih ediyor galiba bebis. Yardimci olabilmek isterdim ama bir şey diyemedim maalesef 😞

Selam kızlar yazdıklarınızı okudum bu akşam saatlerindeki meme reddi benim de başıma geldi biraz araştırdım sanırım sadece akşam saatlerinde başımıza geldiği için buma geçici olarak “meme grevi” diyorlar. Sebebi gün içinde özellikle gece üretilen ve sabaha şişmiş olan memenin su içerikli ön süt dediğimiz kısmının fazla olması hatta sağım yapanlar için söylüyorum tazyikli olması nedeniyle oluyor. Bebeklerimiz sabahları akşamüstüne kadar memeden akışı rahat ön sür içerikli hazmı daha kolay ama nispeten daha az besleyici ağırlıklı süt alıyorlar. Akşam saatlerinde ön sütün içeriği sütte azalıyor ve yağlı ve doyurucu süt kısmına geliyor fakat artık memede çok az kalan ve gün içinde dinlenemediğimiz için arttıramadığımız yağlı süt kısmını bebek emdikçe efor sarfederek meme ucuna indirmek zorunda kalır. E bütün gün rahatça içtiği memeler hem hacim olarak azalıp hem ekstra efor sarfettirince itiyorlar, istemiyorlar, ağlıyorlar. Ben bu akşam saatlerini atlatmak adına mama veriyorum bebeğim 48 günlük ve kolik kendi adıma sinir krizi geçirmeyeyim diye. Sizler de bu meme grevi esnasında tamamen meme reddi yapmaması için biberondan kaçınıyorsanız enjektör kullanabilirsiniz ama ben artık yoruldum 3 gündür sadece mama için biberon veriyorum.
Bu durumu atlatıp süt hacmimizi arttırmak için; bol su içmeli, dinlenmeli (akşamüstü uykusu iyi gelir), iyi beslenmeli, stresi azaltmalı ve etrafımızdakiler yardım almalıyız. Ben hiçbirini yapamıyorum siz yapabiliyorsanız yapın :(

Yine sabah 5… ped koymama rağmen atletim çarşaf üstüm başım süt içinde. Üstelik akan göğsümü 2 saat önce emzirmiştim öbürü zaten taş gibi. Çok dolu olduğu için yetişemiyor onunda üstü başı süt içinde. Uykum dağılmasın diye böyle uyuyacaz kısaca tükendim 😞😞

Akşam saatlerinde bebeğim meme emmek istemiyor 🙁 okuduğum kadariyla yalnız değilim.
Gece uykusuna emmeden ve ya çok az emerek geçmiş oluyor. Ama 3 saat uyuyor yine o sebeple çokta aç değildir heralde diye avutuyorum kendimi. Gece de tek meme emiyor. Üstüm basım çarşaf süt içinde 🤦🏻‍♀️
büyük oğlum da tüm gün meme reddi vardi, ne çok uğraştım onda, aylarca ne zor günlerim, gecelerim olmuştu. Ama sonra neredeyse 3 yaşına kadar emzirdim.
Şimdi ise sadece aksamlari ret söz konusu. Neyse bu da geçer elbet 🥺
Yeni gördüm mesajınızı. Ay bu bebeklere ne oluyor akşam acaba ya. Çok ilginç. Bende bizde var sadece sanıyordum.

Memeye yazmışım ama anlamışsın zaten mamaya demek istediğimi 😍 valla sütün varsa denemeye devam et canım, benim sütüm çok az ve başından beri bu durum beni çok üzdü çok uğraştım yemedigim icmedigim şey kalmadı sağım yaptım gelmiyor makineyle dedim küstüm sagmaya, tekrar başladım sagiyorum dikkat ediyorum hep aynı hep aynı ve ben bunu dert etmekten sütüm az diye depresyondan çıkamadım, şimdi üstüne bide kızım almak istemiyor yeter dedim hem kendimi hem onu çok yordum ve cok üzdüm takıntı haline geldi bende süt meselesi. Bilinçaltımıza ne kadar işlemişse bu anne sütü durumu ben birilerine mama veriyorum derken sanki çok ayıp bişey diyormusum gibi çekiniyorum niye öyle oluyor anlamıyorum 😥. Mesela annem yanımdayken , annemin yanında sağım yapamıyordum az çıkıyor ya utanıyordim resmen annem asla sütümle ilgili yorum yapmadı ama ben çekiniyordum çok ilginç. Neyse, bu akşam kızım memede çok agladi, çok strese girdi bende tamamen mamaya geçme kararı verdim, biraz rahatladım bi yük kalktı sanki omuzlarimdan. Kendi derdimi anlattim biraz ama 😥. Diyeceğim o ki sütün olmaması kötü bi durum kabullenemiyor insan varsa denemeye devam et bence , tabi ki sen ne istiyorsan en önemlisi o
Birbirimizi dinlemek için burdayiz elimizden gelen bişey olursa tavsiye edip destek olmak için anlatacaksın tabi derdini canım bende anlattim sen cevapladin sonuçta 💝 herkesin sütü şarıl şarıl akacak diye bı kural yok ki sen üzme kendini yoksa yoktur kendine yüklenip üzülüp yorma ayıp biseyde değil sonuçta her vücut farklı elinden gelen herşeyi zaten fazlasiyla yapmışsın mama içen de süt içen de büyüyor Rabbim dertlerini göstermesin Salih Saliha evlatlar olsunlar önemli olan o ❤️ benim şebeğe mama ve emziği vermeyince biraz ağladı inat ettim önden her göğüsten 15 cc sağdım R rosemorinho arkadaşımızın dediği gibi siviydi bı meme diğeri katı mama gibiydi sütü indirip memeye alınca yormadi onu gece 1.30da aldı biraz doydu sonra tekrar ağladı ama sen inatsan bende ananım deyip zorla uyuttum emzik biberonsuz 😅 5te kalktı çok acıkmıştı iyice doyurdu kendini şimdi yine icirdim bugün emzik mama vermemeye çalışacam belki o red yapıyordur ağrısı da var sakız niyetine çekiyor emziği olan memeye süte olacak red yapacak bikac gün vermeyecem inşallah tam dönerse yine emzik kullanırız 🤗🌸 ha bu arada memeyi değil mamayı tercih etmesinin sebebi mamayı değiştirdim keçi sütlü olandan aldım koku kötü ama tadı diğerinden iyi galiba severek içiyor kolay sindiriyor fazla gaz yapmıyor ondan da olabilir kolayına geliyordur belki memeyle uğraşmaktansa 😅😅

Memedense uykuyu tercih ediyor galiba bebis. Yardimci olabilmek isterdim ama bir şey diyemedim maalesef 😞
Evet, emerken uyuyup kalıyor. Uyandırsam da emmiyor. Bende bıraktım uğraşmayı. Emdiği kadar. Teşekkür ederim 🙏 çözüm bulmaktan ziyade burda dertleşmek yalnız olmadığımı bilmek de iyi geliyor.

Birbirimizi dinlemek için burdayiz elimizden gelen bişey olursa tavsiye edip destek olmak için anlatacaksın tabi derdini canım bende anlattim sen cevapladin sonuçta 💝 herkesin sütü şarıl şarıl akacak diye bı kural yok ki sen üzme kendini yoksa yoktur kendine yüklenip üzülüp yorma ayıp biseyde değil sonuçta her vücut farklı elinden gelen herşeyi zaten fazlasiyla yapmışsın mama içen de süt içen de büyüyor Rabbim dertlerini göstermesin Salih Saliha evlatlar olsunlar önemli olan o ❤️ benim şebeğe mama ve emziği vermeyince biraz ağladı inat ettim önden her göğüsten 15 cc sağdım R rosemorinho arkadaşımızın dediği gibi siviydi bı meme diğeri katı mama gibiydi sütü indirip memeye alınca yormadi onu gece 1.30da aldı biraz doydu sonra tekrar ağladı ama sen inatsan bende ananım deyip zorla uyuttum emzik biberonsuz 😅 5te kalktı çok acıkmıştı iyice doyurdu kendini şimdi yine icirdim bugün emzik mama vermemeye çalışacam belki o red yapıyordur ağrısı da var sakız niyetine çekiyor emziği olan memeye süte olacak red yapacak bikac gün vermeyecem inşallah tam dönerse yine emzik kullanırız 🤗🌸 ha bu arada memeyi değil mamayı tercih etmesinin sebebi mamayı değiştirdim keçi sütlü olandan aldım koku kötü ama tadı diğerinden iyi galiba severek içiyor kolay sindiriyor fazla gaz yapmıyor ondan da olabilir kolayına geliyordur belki memeyle uğraşmaktansa 😅😅
Oh sevindim canım sizin adınıza 😍 evet biberon kolaylarina geliyor bebelerin sonra anaları uğraşsın dursun 🤗 ayyy bu gece uykuya dalmak ya çok zorlandi her uyanisinda bir saat uyutmaya çalıştım yine uykusuzluk başıma vurdu şimdi sanki bütün gece uykusunu almış gibi neşe saçarak uyandı yavrum ben nemrut 😃

Mamaya alışıp memeyi mi reddediyor canım? Daha önceden mama mı vermek zorunda kaldın? Sen emzirmeye devam et ya da bir emzirme danışmanıjdan fikir al derim
Emzirme danışmanına gitmeyi düşündüm ama belli saatlerde yapıyor memeyi kavraması icmesinde sorun yok meme olduğunu anlayınca ağzındakini tükürüp geriye doğru itiyor kendini el ayaklarıyla bana vuruyor yüzünü cimcikliyor
İlk zamanlar sarılığı vardı sütüm gelmedi diye ilk hafta mecburiyetten verdim mamayı sonra da günde 1 kez kilo alsın diye verdim öyle fazla da değil 30 cc anca içiyor bazen bitirmiyor bile ama alışmış saat 17.oldu mu mama bekliyor 20 ye kadar asla memeye gelmiyor direniyor dün gece emzik ve biberonu vermedim uyuyup hafif mirildanmaya başlayınca memeyi verdim açta olunca mecbur aldı bundan sonra diretmeden direk emzirecem tam ağlayıp acıkınca savaşa geçiyor dayısı kılıklı (abimde acıkınca gözü dönüp ne yaptigini bilmiyor )🤣🤣

Oh sevindim canım sizin adınıza 😍 evet biberon kolaylarina geliyor bebelerin sonra anaları uğraşsın dursun 🤗 ayyy bu gece uykuya dalmak ya çok zorlandi her uyanisinda bir saat uyutmaya çalıştım yine uykusuzluk başıma vurdu şimdi sanki bütün gece uykusunu almış gibi neşe saçarak uyandı yavrum ben nemrut 😃
Dün ve önceki gün bizimki öyleydi sabahta gece uykusu gibi derin uyudu uykusuzluktan artık zombileşince eşime birakip uyudum dün gece eşim besigine koyunca uyumuş bende sanki ona batan iğneler varmış gibi 😅 3 kez süt içmeye uyandı birer saat uyutmaya çalışmayla geçti ama uykumu aldım gibi bugün derin uyumasına izin vermeyecem bakalım gece uyuyacak mı 🤗 ay Allah kolaylık versin bize ek gıdaya gecseydik biraz rahatlayacaktik ama daha var hepimize bool sabır ve güç diliyorum 🤲🏻💝💝

Kızlar günaydın ☀️ sabah bende memeyi vermek istediğimde almadı sanırım genel sorunumuz 😅 bir de sünnet ettiren arkadaşlarıma bir şey soracaktım. Bizim doktorumuz sargıyı ilk anda açtı kremini kendisi sürdü bize göstermek amacıyla. Şimdi biz kremini evde sürüyoruz. Kırmızı bilye gibi orası. Ne zaman kendi rengine gelecek doktoru bir şey diyen oldu mu ?

Dün ve önceki gün bizimki öyleydi sabahta gece uykusu gibi derin uyudu uykusuzluktan artık zombileşince eşime birakip uyudum dün gece eşim besigine koyunca uyumuş bende sanki ona batan iğneler varmış gibi 😅 3 kez süt içmeye uyandı birer saat uyutmaya çalışmayla geçti ama uykumu aldım gibi bugün derin uyumasına izin vermeyecem bakalım gece uyuyacak mı 🤗 ay Allah kolaylık versin bize ek gıdaya gecseydik biraz rahatlayacaktik ama daha var hepimize bool sabır ve güç diliyorum 🤲🏻💝💝
Amin canım benim kız meme reddi bu arada asla almıyor şimdi yine denedim çok ağladı ve zorla ayakta versin memeyi iki damla bişey içti onu da fazlasıyla kustu , geldiği yere kadar bende sağıp veririm diyorum yapacak bişey yok tamamen mamaya gectigimi dusunmek beni cidden rahatlatti

Back
X